Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران برای تعیین میزان اضطراب، نگرانی و تاب‌آوری در روزهای ابتدایی همه‌گیری کووید-۱۹ در ایران، نظرسنجی را از بیش از ۷۰ هزار نفر انجام دادند.

به گزارش ایسنا، موارد جدید کروناویروس 2019 (کووید-19) اولین بار در اواخر سال 2019 در ووهان چین ظاهر شد و به سرعت در چین و تقریباً در سراسر جهان گسترش یافت.

این ویروس حتی اگر به دلیل انتشار زیاد، علائمی نداشته باشد، می تواند پخش شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعداد بالای موارد و مرگ و میر بالا منجر به اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب و ناامیدی در بین پزشکان و جامعه شده است و ترس از شیوع ویروس کرونا علائم اضطراب را تشدید کرده است.

این علائم مربوط به دفاع طبیعی بدن در برابر اثرات اپیدمی است. افسردگی می تواند جنبه های مثبت و منفی داشته باشد. اگرچه این سیستم پاسخ استرس باعث علائم می شود، اما با افزایش انعطاف پذیری می تواند مزایای بلندمدتی برای افراد داشته باشد. بنابراین پاسخ به استرس روشی مهم و موثر است.

در واقع استرس مزمن و مداوم یک اختلال ناتوان کننده است که رنج زیادی را برای فرد و اطرافیانش ایجاد می کند. اضطراب همچنین می تواند علائمی مانند تب، تعریق، تنگی نفس و موارد دیگر ایجاد کند و از آنجایی که این علائم شبیه کووید-19 هستند، ممکن است گیج کننده باشند. علاوه بر این؛ اضطراب می تواند باعث ایجاد تغییراتی در بدن و تضعیف سیستم ایمنی شود و بدن را در برابر عوامل بیماری زا مصون تر کند.

مطالعات متعدد در مورد نقش تاب آوری در موقعیت های مختلف نشان داده است که شجاعت می تواند به افراد کمک کند تا با موقعیت های تهدید کننده زندگی کنار بیایند و توانایی خود را برای مقابله با اضطراب های زندگی بهبود بخشند.

با این حال، اجتناب از نگرانی های مردم محور، آموزش آنها در مورد مسائل بهداشتی و اطمینان دادن به آنها مهم است. همان؛ محققان برای تعیین خطر اضطراب، استرس و تاب آوری مردم ایران تحقیقاتی را انجام دادند و نیازهای روانی آنها را شناسایی کردند.

این مطالعه از 19 مارس 2017 تا 26 آوریل 2016 انجام شد. محققان با انجام نظرسنجی های آنلاین از 70180 نفر از 31 منطقه کشور در مورد افسردگی، اضطراب و مقابله با آن نظرسنجی کردند و داده ها با استفاده از روش های آماری به دست آمد. او مورد معاینه قرار گرفت.

نتایج نظرسنجی نشان داد که اکثر شرکت کنندگان در این مطالعه مرد (64.3%)، متاهل (75.8%)، دارای مدرک لیسانس (37.6%) و دارای نرخ درآمد (70.4%) بودند. عفونت های قبلی (80.9%). میانگین سنی شرکت کنندگان تقریباً 41 سال بود.

در این مطالعه؛ اکثریت ایرانیان در طول اپیدمی کووید-19 دارای اضطراب متوسط ​​(17/80 درصد) بودند. افسردگی اساسی در 6.6 درصد از جمعیت گزارش شده است. اکثریت (59.4٪) انرژی کمتری داشتند و 34٪ گفتند که اضطراب کمتری داشتند. اکثر افراد نیز کم (47.1٪) و بالا (48.9٪) را گزارش کردند.

مطالعات این تحقیق این را نشان داده است جنسیت و خانواده این تنها تفاوتی بود که به شدت با اضطراب و استقامت همراه بود. مرد بودن به شدت با شجاعت و کمبود استرس مرتبط است. وضعیت تاهل نیز ارتباط تنگاتنگی با استانداردهای قوی داشت. مجردی و بیوه شدن یا طلاق با شجاعت بیشتر و اضطراب کمتر همراه است.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که در روزهای ابتدایی همه‌گیری کووید-۱۹، اکثر افراد در طول همه‌گیری کووید-۱۹ دارای اضطراب و افسردگی متوسط ​​بودند و بیشتر شرکت‌کنندگان اضطراب کمتری داشتند.

همچنین کمترین میزان ابتلا به زوال عقل در استان سیستان و بلوچستان و بیشترین شیوع این بیماری در استان سمنان بوده است.

 بر اساس این مطالعه، والدین و مجردی تنها عواملی هستند که به استرس و استقامت کمک می کنند. سن، جنسیت و تحصیلات به شدت با سطوح بالای اضطراب مرتبط هستند.

محققان این مطالعه بر اساس یافته‌های خود نشان می‌دهند که وضعیت اسفبار و استرس مردم ایران می‌تواند پیامدهای منفی برای رفاه و فعالیت‌های مردم داشته باشد و عواقب جدی به دنبال داشته باشد. علاوه بر این، انعطاف پذیری بیشتر در برابر رویدادهای نامطلوب در زندگی (مانند اپیدمی کووید-19) با کیفیت بهتر زندگی در زندگی افراد مرتبط است.

به گفته محققان این مطالعه؛ یکی از کاستی‌های این پژوهش رویکرد مدل‌سازی آن بود و دانشجویان به‌طور تصادفی انتخاب نشدند. با این حال، به دلیل رشد بسیار زیاد آن، که نزدیک به 11 درصد از جمعیت ایران را تحت تأثیر قرار داد، تظاهرات قدرتمندی از مردم ایران بود. جمع آوری داده ها به صورت آنلاین نیز می تواند محدود باشد. چون همه به اینترنت دسترسی ندارند. علاوه بر این، این مطالعه به این موضوع پرداخته است که آیا افراد کووید-19 را تجربه کرده اند یا خیر، که می تواند منبعی برای اضطراب باشد.

در این مطالعه حمید شریفونیا از دانشگاه علوم پزشکی ساری، الهام اخلاقی و سمانه ترکیان از دانشگاه علوم پزشکی ایران، وحید خسروی از دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، رضا اعتصامی از دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشگاه اریکا سیوراجان فرولیچر. کالیفرنیا ایالات متحده آمریکا توسط سعید پهلوان شریف از دانشگاه تیلور مالزی.

نتایج این مطالعه با عنوان «افزایش تاب‌آوری، اضطراب شدید و تاب‌آوری در اپیدمی کووید-۱۹: تحقیقات بین‌المللی در ایران» در سپتامبر سال جاری در مجله بین‌المللی Frontiers in Psychology منتشر شد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: تاب آوری کووید ۱۹ همه گیری کووید 19

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۹۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه سنجش موفقیت هر مجموعه مشارکت مردم در فعالیت‌های آن است

شهرام دبیری رئیس شورای عالی استان‌ها به مناسبت فرارسیدن روز ملی شورا‌ها ظهر امروز در نماز جمعه تهران سخنرانی کرد.

دبیری در این سخنرانی در حضور نمازگزاران تهرانی عنوان کرد: روز ملی شورا‌ها را به عموم مردم و جامعه شورایی و روز کارگر و معلم را به کارگران زحمتکش و فداکار و معلمان فرهیخته و خدوم کشور تبریک عرض می‌کنم.

وی افزود: جای بسی افتخار است که ایران امروز در اوج اقتدار و عزت به‌عنوان الگوی انقلابی و آزادی خواهی در دنیا و منطقه مطرح شده است. پیشرفت‌های علمی و تکنولوژی جمهوری اسلامی ایران چشمگیر و صعودی بوده و چشم جهانیان را خیره کرده است.

رئیس شورای عالی استان‌ها تصریح کرد: ۹ اردیبهشت ماه سال ۱۳۵۸ مصادف با فرمان تاریخی حضرت امام به شورای انقلاب مبنی بر تهیه و تصویب آیین نامه اجرایی شورا‌ها برای اداره امور محلی شهر و روستایی است که متاسفانه به دلیل شروع جنگ تحمیلی، فعالیت شورا‌ها با تأخیر از سال ۱۳۷۸ شروع به کار کردند. 

دبیری ادامه داد: جایگاه شورا‌ها در قانون اساسی بسیار رفیع است. به طوری که یک فصل از قانون اساسی مربوط به شورا‌ها بوده و طبق اصل هفتم قانون اساسی شورا‌ها از ارکان تصمیم گیری و اداره امور کشورند.

وی با اشاره به مردمی بودن نهاد شورا اظهار داشت: اعضای شورا از بطن مردم انتخاب شده و طبق وظیفه قانونی، همیشه و در تمام سختی‌ها در کنار مردم هستند. در همین موضوع سیل اخیر سیستان و بلوچستان اعضا شورا‌های شهر و روستا و شورای عالی استان‌ها از استان سیستان و بلوچستان از اولین لحظه‌ها و به صورت شبانه روزی پیگیر حل مشکلات مردم سیل زده بودند. چراکه اعضای شورا خود از جنس همین مردمند و هنوز هم برای باز گشایی راه‌های روستایی تلاش می‌کنند.

رئیس شورای عالی استان‌ها تاکید کرد: جامعه شورایی کشور در راستای توسعه پایدار به دنبال حکمرانی خوب شهری با مشارکت همه شهروندان در تصمیم گیری‌ها است. از سوی دیگر همراه دولت، جامعه مدنی و بخش خصوصی است.

وی عنوان کرد: اکنون مهم‌ترین وظیفه دولت، ما و تمامی مسئولان مهار تورم است. عدم افزایش دستمزد کارکنان و کارگران متناسب با نرخ تورم معنای فقیر‌تر شدن روز به روز مردم با افزایش فاصله طبقاتی است. این وظیفه ماست که این مشکل را حل کرده و با ایجاد امکانات رفاهی امید را در جامعه افزایش دهیم و بتوانیم مشارکت مردم را در تمام امور ارتقا دهیم. راه سنجش موفقیت هر مجموعه سازمان یا نهاد میزان مشارکت مردم در فعالیت‌های آن مجموعه است. پس بیایید متحد و همدل، با هم مشارکت مردم را افزایش داده و مردم را محرم خود بدانیم. چرا که مردم ما لایق بهترین‌ها هستند و بزرگترین پشتیبان کشور نظام محسوب می‌شوند.

دبیری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: جامعه شورایی با توجه به ظرفیت قانونی خود مبنی بر برنامه‌ریزی در خصوص مشارکت مردم در راستای انجام خدمات اجتماعی، رفاهی و عمرانی، آمادگی خود را جهت تحقق شعار سال «جهش تولید، با مشارکت مردم» و اقدامات عملی در این رابطه را اعلام می‌نماید. از این رو استفاده از ظرفیت عظیم جامعه شورایی که در صف اول ارتباط با مردم قرار دارند و به دنبال حل مشکلات مردم هستند در این زمینه بسیار کارساز خواهد بود.

دبیری توضیح داد: اعضای شورا در روستا‌ها تمام تلاش خود را جهت رفع کمبود‌ها و نارسایی‌ها و افزایش مشارکت و خودیاری مردم برای پیشبرد امور روستا و تبیین سیاست‌های دولت و تشویق و ترغیب روستاییان جهت اجرای این سیاست‌ها و نظارت بر اجرای طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی روستایی می‌کنند.

رئیس شورای عالی استان‌ها کمک رسانی و امداد در مواقع بحرانی و تلاش برای رفع اختلافات افراد و محلات و حکمیت میان آنها را از دیگر وظایف شورا‌ها در روستا‌ها برشمرد و گفت: اعضای شورا‌های روستا به‌ خوبی توانسته‌اند این وظایف را انجام می‌دهند.

وی افزود: در شهر‌ها نیز علی‌رغم کمبود‌ها و مشکلات مرتبط باید درآمد پایدار، تلاش خود را برای توسعه مناطق کم‌برخوردار مصروف می‌دارند.

دبیری ضمن اعلام آمادگی مدیریت شهری برای ایجاد زمینه سرمایه‌گذاری بیان کرد: از عموم مردم و سرمایه گذاران دعوت می‌کنیم در خصوص گسترش مراکز گردشگری و تفریحی، ورزشی و فرهنگی مشارکت نمایند.

رئیس شورای عالی استان‌ها ادامه داد: یکی از مهمترین اهداف ما «اجرای مدیریت یکپارچه شهری» است که در آن تمام سازمان‌های شهری و خدمات دهنده و فرهنگی با هماهنگی شهرداری‌ها و شوراها، شهر را اداره می‌کنند. همان تجربه موفقی که در تمام دنیا اجرایی شده است. 

وی با بیان اینکه جامعه شورایی، با تمام توان در خدمت مردم و کشور هستند گفت: اعضای شورا‌های روستا، بخش، شهر، شهرستان، استان و شورای عالی استان‌ها بی صبرانه منتظر ملاقات با مقام معظم رهبری هستند و ما اینجا از بیت حضرت آقا در خواست می‌کنیم که در زمان مقتضی اجازه این ملاقات را به جامعه شورایی کشور بدهند تا جامعه ۱۲۷ هزار نفری شورا‌های کشور با انگیزه و اشتیاق بیشتر در رابطه با عملی کردن شعار سال قدم‌های بلند و مؤثری را بردارند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • آفریقا فرصت‌های زیادی برای صنعتگران و تجار ایرانی دارد
  • نشست کمیته جمع آوری کمک برای مردم غزه
  • راه سنجش موفقیت هر مجموعه مشارکت مردم در فعالیت‌های آن است
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد
  • پاکسازی بیش از ۹۱۲ هکتار از اراضی خراسان رضوی
  • مشارکت مردم بندرانزلی در سامانه هوشمند تفکیک زباله از مبدا
  • ۹۵ درصد سعودی‌ها موافق عملیات طوفان‌الاقصی هستند
  • راه مهار اضطراب در آزمون سراسری
  • پرداخت ۲۰ میلیارد زکات فطریه از سوی هرمزگانی‌ها