Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد اسدی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد در پاسخ به اینکه خشکسالی و کم‌آبی چه ضررهایی برای دام دارد، گفت: بیماری‌های متابولیک، پیکا (گنده‌خواری) کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی، مسمومیت، اختلالات گوارشی، ذات‌الریه و بیماری‌های تنفسی، ضعف سیستم ایمنی و کاهش مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها، افزایش رخداد بیماری‌های عفونی، افزایش آلودگی‌های انگلی و بیماری‌های قابل انتقال از طریق برخی انگل‌ها از جمله بیماری‌هایی است که دام در اثر بی‌آبی به آن مبتلا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری افزود: همچنین گرمازدگی، کاهش شدید جمعیت دامی، کاهش تولید فرآورده‌های دامی مانند شیر، گوشت، پشم، کرک، مو و ...، افزایش بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان، گرانی و بی‌کیفیت شدن علوفه و خوراک دام، افزایش تردد و حمل و نقل بی‌رویه و غیرمجاز دام جهت یافتن علوفه و یا عرضه و فروش دام که موجب افزایش احتمال انتقال و گسترش بیماری‌های دامی و بیماری‌های مشترک خواهد شد از دیگر مشکلاتی است که اگر آب کافی برای دام تأمین نشود رخ خواهد داد.

وی با بیان اینکه خشکسالی همچنین برای علوفه مرغوب دام نیز تهدید است، اظهار داشت: استفاده از علوفه نامرغوب سبب فقر پروتئینی و سمیت نیتراتی گیاهان می‌شود.

اسدی با بیان اینکه به طور طبیعی، گیاهان نیتروژن را به شکل نیترات از خاک جذب می‌کنند، ادامه داد: این نیترات پس از فعل و انفعالات پشت سر هم به نیتریت، آمونیاک و اسیدهای آمینه تبدیل می‌شود که اسیدهای آمینه نیز واحدهای ساختمانی تولید پروتئین هستند. 

خشکسالی سبب می‌شود علوفه گیاه از پروتئین فقیر شود

وی افزود: پس در شرایط خشکسالی و فقر خاک، سیستم آنزیمی گیاه ضعیف شده و واکنش‌های فوق به خوبی انجام نمی‌شود بنابراین از یک سو نیترات گیاه بالا می‌رود و از سوی دیگر میزان پروتئین تولیدی آن کاهش می‌یابد یعنی علوفه مصرفی دام‌ها از نظر پروتئین فقیر و از نظر نیترات در حد سمی خواهد شد. 

خشکسالی سبب از بین رفتن قوای بدنی دام‌ها می‌شود

مدیرکل دامپزشکی استان کمبود پروتئین و فقر پروتئینی در بدن دام‌ها را از دیگر عواقب خشکسالی دانست و گفت: در زمان خشکسالی، از یک سو پروتئین کافی از طریق علوفه و مواد غذایی به بدن دام نمی‌رسد و از سوی دیگر به دلیل به هم خوردن تعادل انرژی در بدن دام‌ها و نیاز به انرژی، دام ناچار به استفاده از ذخایر پروتئینی بدن می‌شود که باعث لاغری و کاهش وزن دام، ضعف سیستم ایمنی و کاهش مقاومت بدن دام در برابر بیماری‌ها می‌شود. 

فقیر شدن خاک از مواد معدنی و عناصر ریزمغذی اثر دیگر خشکسالی

اسدی افزود: فقیر شدن خاک از مواد معدنی و عناصر ریزمغذی نیز از جمله آثار خشکسالی است که به دلیل کاهش یا عدم پوشش گیاهی و شسته شدن لایه رویی خاک به علت بارندگی رخ می‌دهد در نتیجه مراتع، گیاهان و علوفه به دست آمده از این خاک از نظر بسیاری از مواد معدنی و عناصر ریزمغذی فقیر است. 

تغییر علوفه دامی به علت کم‌بود علوفه

وی در پایان تغییر در نوع گیاهان مصرفی دام‌ها به دلیل تغییر در ذائقه آن‌ها را نیز از دیگر آثار خشکسالی دانست و افزود: با کمبود علوفه، دام به ناچار به سمت مصرف علوفه هرز و گیاهان سمی و حتی گیاهان کپک‌زده که در حالت عادی تمایلی به مصرف آن‌ها ندارد می‌رود و موارد بروز مسمومیت افزایش می‌یابد.

انتهای پیام/۶۸۰۳۶

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری بیماری دام علوفه مواد معدنی بیماری ها بدن دام دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۰۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انواع شربت های میوه ای و غیر میوه ای و فرآورده های یخی خوراکی غیرمجازند

 مصطفی صالحی زاده معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: طبق اعلام وزارت بهداشت در دسته بندی نوشیدنی ها و فرآورده های آنها، انواع نوشابه گازدار با/یا بدون قند، نوشابه انرژی زا، نوشیدنی مالت (ماء الشعیر) طعم دار و نوشیدنی عصاره گندم طعم دار، انواع شربت میوه ای و غیرمیوه ای و فرآورده های یخی خوراکی غیرمجاز محسوب می شوند

وی ادامه داد: همچنین انواع سوسیس و کالباس، ژامبون، انواع ساندویچ و پیتزای دارای سوسیس و کالباس و ژامبون، انواع سمبوسه و فلافل آماده شده، پنیر پیتزای پروسس و تاپینگ پیتزا در دسته بندی فرآورده های گوشتی و غذاهای آماده مصرف در فهرست کالاها و خدمات آسیب رسان به سلامت هستند.

وی افزود: سایر اقلام خوراکی مانند روغن مصرفی خانوار (روغن نیمه جامد)، انواع سس سالاد و مایونز، انواع فرآورده حجیم شده بر پایه ذرت و فرآورده های کاکائویی از دیگر کالاهای آسیب رسان به سلامت محسوب می شوند

  صالحی زاده  داد: مطابق بند ج ماده 7 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، تبلیغ کالاها و خدمات مندرج در این فهرست از سوی همه رسانه‌ها ممنوع است.

فهرست کالاها و خدمات آسیب رسان به سلامت در سال 1403 در فایل زیر قابل مشاهده است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • رفتارهای نادرست در شیوه زندگی تهدیدی جدی برای سلامتی انسان
  • کم آبی در کمین لرستان/ بارش‌های پرتکرار هم حریف خشکسالی نشد
  • خشکسالی، کشت گل محمدی در خراسان رضوی را ۱۰ درصد کاهش داد
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • پیری زودرس و سرطان؛ سیگار همه چیز را نابود می‌کند
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • مسکن‌ها؛ مهم‌ترین علت بروز سردرد‌های میگرنی!
  • آیا می توان گیاهان را به صورت خودکار آبیاری کرد؟
  • انواع شربت های میوه ای و غیر میوه ای و فرآورده های یخی خوراکی غیرمجازند
  • کار‌هایی که به مغز آسیب می‌رساند