Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-05-01@06:43:50 GMT

یک چهارم برق اتحادیه اروپا هسته‌ای است

تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۹۰۴۲۵

یک چهارم برق اتحادیه اروپا هسته‌ای است

هم اکنون ۱۰۳ راکتور هسته‌ای در ۱۳ کشور از ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا فعال است. این راکتورها با توان تولید ۱۰۰ گیگاوات برق، حدود یک چهارم(۲۵٪) برق تولید شده در کل اتحادیه اروپا را عرضه می‌کنند. بیش از نیمی از برق هسته‌ای اتحادیه اروپا با اتکا به ۵۶ راکتور هسته‌ای در فرانسه تولید می‌شود.

به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز،همزمان با انتقاد آلمان و اتریش از طرح کمیسیون اروپا مبنی بر طبقه‌بندی سبز نسل جدید نیروگاه‌های هسته‌ای، یک کمیسر فرانسوی اتحادیه اروپا ارائه این طرح را برای جذب سرمایه‌گذاری لازم به منظور توسعه تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در اتحادیه اروپا ضروری دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تیری برتون، کمیسر فرانسوی اتحادیه اروپا با تاکید بر لزوم طبقه‌بندی سبز نیروگاه‌های هسته‌ای برآورد می‌کند که نسل جدید نیروگاه‌های هسته‌ای اروپا تا سال ۲۰۵۰ به سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیارد یورویی نیاز خواهد داشت و ۵۰ میلیارد یورو نیز باید صرف تعمیر و نگهداری نیروگاه‌های هسته‌ای موجود نیز تا سال ۲۰۳۰ شود.

در حاضر ۱۰۳ راکتور هسته‌ای در ۱۳ کشور از ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا فعال است. این راکتورها با توان تولید ۱۰۰ گیگاوات برق، حدود یک چهارم(۲۵٪) برق تولید شده در کل اتحادیه اروپا را عرضه می‌کنند. بیش از نیمی از برق هسته‌ای اتحادیه اروپا با اتکا به ۵۶ راکتور هسته‌ای در فرانسه تولید می‌شود.

سه کشور عضو اتحادیه اروپا یعنی فرانسه، فنلاند و اسلوواکی ۴ راکتور هسته‌ای جدید را در دست ساخت دارند که قرار است ۴.۳۱۲ گیگاوات به ظرفیت تولید برق هسته‌ای اتحادیه اروپا بیفزایند.

همچنین پنج کشور عضو اتحادیه اروپا شامل بلغارستان، چک، فنلاند، مجارستان، رومانی ساخت ۷ راکتور هسته‌ای جدید را با ظرفیت تولید ۷.۲۱ گیگاوات برق برنامه‌ریزی کرده‌‌اند. در عین حال، ۱۶ طرح ساخت راکتورهای جدید هسته‌ای نیز برای تولید ۱۷.۲۲ گیگاوات برق از سوی کشورهای بلغارستان، چک، لیتوانی، رومانی، اسلوواکی، اسلوونی و لهستان در حال بررسی است.

در چنین شرایطی، آقای برتون در گفتگو با نشریه Le Journal du dimanche (JDD) توضیح داده که جذب سرمایه‌گذاری لازم برای دوره انتقال اتحادیه اروپا به مرحله توقف تولید گازهای کربنی نیازمند ایجاد رقابت در بخش‌های مختلف تولید انرژی پاک است و بر همین اساس، جذب سالانه ۶۵ میلیارد یورو به منظور توسعه تولید انرژی‌های تجدید پذیر و ۴۵ میلیارد یورو برای تامین زیرساخت‌های مورد نیاز، بدون مشارکت بخش هسته‌ای ممکن نخواهد بود.

کمیسیون اروپا در ۳۱ دسامبر گذشته از طرح تازه خود شامل طبقه‌بندی زیست محیطی نیروگاه‌های هسته‌ای و گازی با هدف تسهیل مسیر اتحادیه به سوی آینده‌ای سازگار با تغییرات آب و هوایی رونمایی کرد. بر پایه این طرح که برای رائه نظر کشورهای عضو تا روز ۱۲ ژانویه ارسال شده، سرمایه‌گذاری تنها در نسل جدید نیروگاه‌های هسته‌ای که از آخرین استانداردهای فنی برخوردار باشند، اقدامی «سبز» و سازگار با محیط زیست طبقه‌بندی شده است. در عین حال، شرکت‌های اداره کننده این نیروگاه‌ها باید حداکثر تا سال ۲۰۵۰ یک برنامه مشخص برای دفع زباله‌های رادیواکتیوی خود ارائه کنند. همچنین مجوز ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای جدید، باید پیش از سال ۲۰۴۵ صادر شده باشند.

برنامه‌های ارائه شده از طرف کمیسیون اتحادیه اروپا، طرفدارانی در داخل این اتحادیه دارد. به عنوان نمونه، فرانسه که حدود ۷۰ درصد برق خود را نیروگاه‌های هسته‌ای تامین می‌کند و کشورهای اروپایی شرقی که در حال برنامه‌ریزی برای ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای جدید هستند تا اقتصاد خود را از وابستگی به منبع آلاینده زغال سنگ نجات دهند.

البته سیاستمداران آلمان و اتریش بر این باورند که کمیسیون اروپا در حال ایجاد پوشش سبز برای انرژی هسته‌ای هستند و در تلاشند تا بتوانند با جلب نظر اکثریت اعضا این طرح را اصلاح کنند.

برچسب هاآلمان اتحادیه اروپا (EU) برق هسته ای راکتور هسته ای شبکه خبری یورو نیوز (EuroNews)

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: آلمان اتحادیه اروپا EU برق هسته ای راکتور هسته ای آسیا اروپا اقتصاد انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی وزارت نفت وزارت نیرو کشور عضو اتحادیه اروپا نیروگاه های هسته ای راکتور هسته ای سرمایه گذاری میلیارد یورو هسته ای جدید گیگاوات برق برق هسته ای طبقه بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۰۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند

آفتاب‌‌نیوز :

جوزپ بورل این اظهارات را در نشست مجمع جهانی اقتصاد که در ریاض برگزار می‌شود مطرح کرد. 

در حال حاضر از میان ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا تنها هشت کشور، فلسطین را به عنوان کشور مستقل به رسمیت شناخته‌اند. این کشور‌ها عبارتند از: لهستان، بلغارستان، مجارستان، جمهوری چک، اسلواکی، سوئد و قبرس. 

در ماه‌های گذشته کشور‌های ایرلند، اسپانیا، اسلوونی و مالت آمادگی خودشان را برای پیوستن به این ۸ کشور اعلام کرده‌اند. 

با وجود این، اتحادیه اروپا به عنوان یک نهاد کشور فلسطین را به رسمیت نشناخته است. برخی از مهم‌ترین کشور‌های عضو اتحادیه اروپا از جمله آلمان و فرانسه معتقدند که به رسمیت شناختن فلسطین تنها از رهگذر مذاکرات بر سر راهکار دو دولتی قابل حصول خواهد بود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • روسیه در آستانه ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان
  • تحقیقات اتحادیه اروپا از متا بر سر کنترل اطلاعات غلط
  • تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل
  • تلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل
  • بورل: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • بورل: رویارویی هسته‌ای به یک احتمال واقعی تبدیل شده است
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد
  • درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی