Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها گفت: موضوع معرفت افزایی در دانشگاه ها باید پیگیری شود. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، حجت الاسلام و المسلمین رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در نشست هیئت رئیسه نهاد با مسئولان دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های سراسر کشور گفت: در این دو سال اخیر ما شاهد اتفاقات زیادی بودیم و هر زمانی که به وضعیت و شرایط کشور نگاه می‌کنیم جامعه با یک موقعیت متفاوتی مواجه است که ویژگی های فراوانی را در پی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انقلاب اسلامی یک گفتمان تمدنی را ایجاد کرده است و مقابله غربی ها با انقلاب اسلامی یک مقابله حیثیتی است و این نزاع یک نزاع تمدنی میباشد و سطح برخورد ها و آرایش آنها کاملا متفاوت است و از تمامی فرصت ها برای ضربه زدن استفاده می‌کنند زیرا انقلاب اسلامی ماهیت غرب را به چالش کشیده است.

وی با توجه به ویژگی انقلاب اسلامی ایران خاطر نشان کرد: اگر بنا باشد انقلاب در مرزهای داخلی متوقف بماند عملا دچار رکود و از بین رفتن می شود و غربی ها هم به دنبال همین اتفاق بوده اند و محل چالش ما با غرب همین است، زیرا ما به دنبال اقتدار و توسعه هستیم و در مقابل نظام سلطه و غرب در این بخش ها آسیب وارد می‌کند تا موتور پیشران انقلاب اسلامی را متوقف سازد.

رستمی در ادامه گفت: افقی که جمهوری اسلامی ترسیم می‌کند با حیثیت نظام لیبرال دموکراسی در تعارض است و نظام لیبرال دموکراسی شکلی از زندگی را ارائه داده است که مسیر مادی گرایانه و انکار و بی تفاوتی نسبت به دین، خدا و وحی را در پی دارد و حتی تلاش دارند مسائل غیر تجربی را در قالب تجربه ارائه دهند و تمدن غرب و سبک زندگی آنها بر این پایه بنا شده است و تمام بخش ها را در بر گرفته است و ابزار ها و تکنولوژی هم بر این بنا هم افزا هستند زیرا مبتنی بر مادی گرایی است. حال در مقابل همه اینها یک نظامی آمده است که مبتنی بر مبانی دینی است و یک چالش حیثیتی برای غرب ایجاد کرده است و با وجود انقلاب اسلامی بازگشت به دین و اسلام احیا شده و نظام لیبرال دموکراسی به چالش کشیده شده است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: گفتمان انقلاب اسلامی که بر پایه بیانات امامین انقلاب است الگوی جدیدی از زندگی و زیست در دنیا بر مبنای دین ارائه داد و نظام سلطه و غرب تمام تلاش خود را برای مقابله با این موضوع انجام می‌دهد و همانطور که مشاهده می‌کنید تحریم های ظالمانه در حق جمهوری اسلامی ایران وضع شده است و دشمن می‌خواهد با ایجاد مشکلات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ایران را به چالش بکشد و این مشکلات باعث بروز آشوب های داخلی در ایران بشود و جمهوری اسلامی آنقدر ضعیف شود که امکان سیاست ورزی مقتدرانه را نداشته باشد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها گفت: چند اتفاق در دوران جدید در بحث منطقه به وجود آمده است که موجب ناکامی غربی ها شده است که یکی از آنها کنار رفتن نتانیاهو است که موجب ایجاد شکاف های داخلی در رژیم صهیونیستی شد و اسرائیل با چالش های بزرگی در منطقه مواجه شده است.

حجت الاسلام والمسلمین رستمی با توجه به روی کار آمدن دولت جدید گفت: در داخل ایران با توجه به رویکرد دولت توفیقاتی داشته ایم که در مرحله اول بحث واکسیناسیون عمومی است و در بحث صادرات و واردات در همین مدت کوتاه وضعیت بهتر شده است و انتقال پول به داخل تسهیل گردیده است و نشانه ها و نمادهای اقتصادی در حال بهبود است.

وی در ادامه افزود: نکته ای که باید در این زمان به آن توجه کنیم این است که راه حل مشکلات تحول است و رهبری به رویکرد تحول محوری تاکید بسیاری دارند و البته این را هم بگوییم که دولتی که بر سر کار آمده معتقد به تحول و عناصر تحول آفرین است و یکی از حوزه هایی که باید در آن تحول صورت بگیرد آموزش عالی است و ما و همه همکاران در این بخش مسئولیم که عناصر تحول آفرین را در دانشگاه ها به خدمت بگیریم و برای تحقق این امر در تمام بخش های دانشگاهی و اداری تلاش کنیم و بدانیم که چرخش های تحولی باید در کجا صورت بگیرد و یکی از همین موضوعات در نهاد نیز بحث تحول در اساسنامه نهاد است.

وی عنوان کرد:  نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها باید با بازنگری در ماموریت های کلان به سمت تحول در آموزش عالی پیش برود و باید از این فرصت استفاده کرده و به سمت هدف مطلوب حرکت کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین رستمی با اشاره به موضوع نخبه پروری افزود: موضوع آینده روشن یکی از برنامه های مهم نهاد در حوزه نخبگان و رتبه های برتر بود که ما رتبه های 1 تا 1000 کنکور سال 99 را به تفکیک رشته در یک گردهمایی بزرگ جمع کرده و با طرح موضوعات و مسائل، گفتمان جدیدی را با این مخاطبان آغاز کردیم و به زودی در این بخش کانون های آینده روشن برای تشویق و ترغیب نخبگان در محیط دانشگاه ها تاسیس خواهد شد و بنده از همکاران درخواست دارم که با بکارگیری تمام ظرفیت ها تلاش کنند که این کانون ها بخوبی فعال شوند و برای این مخاطبین با ادبیات و گفتمان جدید برنامه داشته باشند و همچنین برای انجمن های علمی برنامه ریزی کرده و با آنها ارتباط بگیرند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها گفت: رهبر انقلاب تاکید داشته‌اند که هر کس نخبگان را به مهاجرت تشویق کند به کشور خیانت کرده است و جریان تشویق به مهاجرت فقط مربوط به استاد نیست و مواجهه دانشجویان با فشارها و تشویق نکردن‌ها و نداشتن برنامه دقیق همگی می‌تواند عاملی برای مهاجرت نخبگان از کشور باشد.

وی در پایان گفت: موضوع بعدی بحث اندیشه تمدن ساز است که باید از این ظرفیت استفاده شود و موضوع معرفت افزایی در دانشگاه ها باید پیگیری شود که باید همین موضوع حلقات اندیشه تمدن ساز که بر مبنای اندیشه های رهبر انقلاب است با جدیت پیش برود و مسئولان نهاد از ظرفیت اساتید معارف استفاده کرده و تمامی همکاران و استادان را مخاطب خود قرار دهند.

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران نهاد رهبری دانشگاه ها دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران نهاد رهبری دانشگاه ها رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۱۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عنوان قدیمی‌ترین نماد نهاد‌های علم جهان به دانشگاه تهران اعطا شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا،  سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در آستانه سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم در جمع اساتید و دانشجویان دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران، با اشاره به قرارگیری در آستانه نودمین سالگرد تأسیس دانشگاه تهران، گفت: ویژگی متفاوتی که آئین نود سالگی دانشگاه تهران نسبت به برنامه‌های هفتاد و هشتاد سالگی دارد، این است که تلاش کردیم قدمت نهاد علم در ایران را به سابقه دانشگاه تهران ضمیمه کنیم.

رئیس دانشگاه تهران به سابقه سنت دانشگاهی در ایران از جندی‌شاپور تا دانشگاه تهران اشاره کرد و افزود: این سابقه حتی در بین دانشگاهیان هم مغفول مانده و کمتر به آن توجه می‌کنیم. از این رو در سال ۱۴۰۲ طی مکاتبه‌ای رسمی به شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد شد تا این سابقه به نوعی به تاریخ و قدمت دانشگاه تهران ضمیمه شود. جندی‌شاپور نماد نهاد‌های علم در ایران بوده و در سال ۲۰۱۷ میلادی از سوی یونسکو به‌عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه جهان با ۱۷۵۰ سال سابقه معرفی شده است که البته این رکورد پیش از آن متعلق به دانشگاه بولونیا در ایتالیا با نزدیک به ۱۲۰۰ سال قدمت بوده است.

استاد دانشگاه تهران ادامه داد: افتخار بزرگ تعلق گرفتن پایه‌گذاری سنت دانشگاهی به ایران، در حالی مورد اذعان جهانیان است که خودمان کمتر در خصوص این داشته‌ها و هویت ایرانی- اسلامی مطالعه کرده و کمتر بر روی آن تبلیغ و فعالیت‌های ترویجی انجام داده‌ایم و جوانان ما کمتر از این سرمایه‌های ملی شناخت دارند. از دانشگاه تهران انتظار می‌رود که به‌عنوان دانشگاه پیشگام و نوآور بیشتر به این موضوع توجه داشته باشد و به تقویت هویت ایرانی-اسلامی برای دستیابی به تمدن نوین اسلامی از طریق دانشگاه تمدن ساز که در گام دوم انقلاب اسلامی مورد توجه ویژه قرار گرفته است، بپردازد؛ و بدون شک آثار ارزشمند علامه شهید مطهری منبع بسیار ارزشمندی برای حرکت در این مسیر است.

مقیمی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر تمدن سازی دانشگاه، فراز‌هایی از کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران اثر شهید مطهری درباره نقش تمدن سازی نهاد علم در ایران از جندی‌شاپور و اذعان ویل دورانت که جندی‌شاپور را محور تمدن ایران در دوره ساسانی می‌داند را یادآوری کرد و بیان داشت: اینکه بگوییم دانشگاه تهران با قدمت ۹۰ ساله، نماد آموزش عالی ایران است، با واقعیت خیلی فاصله دارد. درست است که ۹۰ سال از قدمت مجموعه ساختمان‌های فعلی نماد آموزش عالی کشور که در سال ۱۳۱۳ ساخته شده است می‌گذرد؛ ولی وقتی به سیر تکامل و زنجیره چرخه عمر دانشگاه تهران به‌عنوان نماد آموزش عالی ایران را بررسی می‌کنیم، در مرحله قبلی به دارالفنون می‌رسیم و هر چه که به گذشته برمی‌گردیم به نهاد‌های آموزش عالی همچون ربع رشیدی، نظامیه‌ها و در نهایت به جندی‌شاپور می‌رسیم.

وی افزود: بر اساس مصوبه اولین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۴۰۳ که با حضور رئیس‌جمهوری برگزار شد، سابقه دانشگاه جندی‌شاپور به دانشگاه تهران منضم شد و شورای عالی انقلاب فرهنگی مأموریتی به دانشگاه تهران سپرد تا برای اینکه دانشگاه‌ها به‌ویژه دانشگاه تهران نقش محوری تمدن سازی را ایفا کنند، طرح جامعی ارائه شود و برای ارتقای فرهنگ و تمدن ایرانی-اسلامی بر محور نهاد علم تلاش شود. اساتید، دانشجویان و پژوهشگران دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران می‌توانند نقش‌آفرینی ویژه‌ای در این زمینه داشته باشند.

رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: وقتی به سیره نظری و عملی شهید مطهری نگاه می‌کنیم، ملاحظه می‌شود که ایشان استاد و معلمی در تراز دانشگاه تمدن ساز است و شخصیتی است که نقش تمدن سازی را به اندازه چند نهاد علمی ایفا کرده است؛ لذا انتظار می‌رود اساتید دانشگاه همین نقش را ایفا کنند تا بتوانیم به اهداف تمدن سازی دانشگاه نائل شویم. آثار و نوشته‌های شهید مطهری همان چیزی است که نیاز امروز ما است و هیچ وقت کهنه نمی‌شود. یکی از مهم‌ترین منابع ما در زمینه مطالعه تمدن سازی دانشگاه، آثار شهید مطهری است که باید به سهم خودمان در تقویت این مجموعه تلاش کنیم.

مقیمی در پایان از برگزاری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران زمین هم‌زمان با نود سالگی دانشگاه تهران خبر داد و گفت: بر اساس آثار شهید مطهری، دانشگاه جندی‌شاپور نقطه عطفی است که وجوه مشترکی را برای تمدن اسلامی و ایرانی ایجاد کرد. امروز اگر می‌خواهیم به تمدن نوین اسلامی ایرانی دست یابیم، دانشگاه باید یکی از مهم‌ترین کانون‌های توجه ما باشد؛ لذا امروز به شدت به آثار شهید مطهری نیاز داریم تا با رویکرد دانشگاه تمدن ساز بتوانیم آثار مورد نیاز درباره قدمت نهاد علم در ایران را استخراج و نقشه راهی بر اساس اندیشه شهید مطهری تنظیم کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحقق سند تحول قضایی در اردبیل با جدیت پیگیری می شود
  • ندای ضدصهیونیستی دانشجویان آمریکایی و اروپایی در جامعه طاغوت بلند است
  • دهه کرامت فرصت مغتنمی برای بصیرت‌افزایی است
  • عنوان قدیمی‌ترین نماد نهاد‌های علم جهان به دانشگاه تهران اعطا شد
  • رئیس نهاد رهبری در دانشگاه‌: بعد از حمله به اسرائیل دلار تسلیم شد و افزایش نیافت
  • کسب علم با معرفت همراه باشد
  • برپایی نمایشگاه دائمی مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی قزوین
  • اگر جریان علمی در کنار جریان دفاعی نبود بازدارندگی رقم نمی‌خورد
  • اگر جریان علمی در کنار جریان دفاعی نبود بازدارندگی رقم نمی خورد
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول فصلنامه «ماجرا»