Web Analytics Made Easy - Statcounter

اظهارنظر "تام پیکوک"، ویروس شناس در رسانه های اجتماعی درباره کشف اخیر یک متخصص اهل قبرس که مدعی پیدا کردن سویه "دلتاکرون" است، بحث‌برانگیز شده و این ویروس شناس معتقد است که این عفونت نوترکیب احتمالا ناشی از یک سویه واقعی نیست و می‌تواند نتیجه آلودگی آزمایشگاهی باشد.

به گزارش ایسنا، طبق گزارش ها اخیرا یک محقق حوزه پزشکی در قبرس نوعی از ابتلای دوگانه به کروناویروس را کشف کرده که ترکیبی از سویه دلتا و اُمیکرون است و آن را "دلتاکرون" نامیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شرایطی که جهان درگیر مقابله با سویه اُمیکرون است، گزارش‌های مربوط به کشف نوع ظاهرا جدیدی از این عفونت، نگرانی بیشتری به همراه آورده و در حالی که دلتاکرون در رسانه های اجتماعی "تِرِند" شد اما بسیاری از متخصصان معتقد هستند که این، یک سویه واقعی نیست.

با این حال، این محقق قبرسی از یافته خود دفاع کرده و در اطلاعیه ای که به بلومبرگ ایمیل شده به نقل از وی آمده است: مواردی که شناسایی شده نشان دهنده فشار تکاملی بر نسخه ویروسی اولیه برای بروز این جهش‌هاست و نه نتیجه یک عفونت ترکیبی منفرد.

آنچه تاکنون درباره دلتاکرون می‌دانیم

۱."لئوندیوس کوستریکیس"، استاد علوم زیستی دانشگاه قبرس، این نسخه ویروسی را «دلتاکرون» نامید. گزارش ها حاکی از آن است که این نسخه ویروسی دارای ردپاهای ژنتیکی شبیه به اُمیکرون در ژنوم دلتا است.

۲. بلومبرگ گزارش داد که تاکنون ۲۵ مورد ابتلا به دلتاکرون پیدا شده و اطلاعات بیشتر در مورد این نسخه ویروسی یا موارد ابتلای به آن هنوز ناشناخته است.

۳. کوستریکیس در مصاحبه ای گفت: در آینده خواهیم دید که آیا این نسخه بیماری ‌زا یا مسری تر است یا اینکه سویه غالب خواهد شد.

۴. توالی‌یابی از این ۲۵ مورد ابتلا به دلتاکرون در هفت ژانویه به پایگاه بین المللی موسوم به GISAID که تغییرات ویروس را ردیابی می کند، ارسال شده است.

۵. همچنین "توم پی‌کوکِ" ویروس شناس در شبکه اجتماعی گفته است که دلتاکرون ممکن است یک نسخه واقعی نباشد اما احتمالا نتیجه آلودگی است. در واقع وقتی نسخه های جدید از ویروس در آزمایشگاه توالی‌یابی می شوند بروز آلودگی در آنها بعید نیست یعنی مقادیر بسیار ریز و جزئی از مایعات که ممکن است در آزمایشات دیده شوند. معمولاً این توالی یابی ها با آلودگی های بسیار اندک و جزئی قرار نیست از طریق رسانه‌های اصلی (و به عنوان یک سویه جدید)، منعکس شوند.

وی همچنین نوشت: عفونت‌های نوترکیب‌ قطعا ارزش توجه کردن را دارند و قطعا در نهایت پیدا خواهند شد، اگرچه این نمونه خاص به احتمال خیلی زیاد آلودگی است.

۶. از سوی دیگر "اریک توپول" پزشک دانشمند دیگری، دلتاکرون را به جای یک سویه، وضعیتی "ترسناک" توصیف کرد.

وی در توییتی نوشت: این نسخه فرعی جدید و "ترسناک" حتی یک سویه واقعی نیست اما بسیاری از مردم را بی جهت می‌ترساند.

۷. با این حال کوستریکیس، محقق قبرسی می‌گوید: عفونت دلتاکرون در بین بیماران کووید-۱۹ بستری شده بیشتر از بیماران غیر بستری است که فرضیه آلودگی را رد می کند. علاوه بر این، نمونه ها در چندین روش توالی یابی در بیش از یک کشور ارزیابی شده‌اند.

کوسترریکیس گفت: این یافته‌ها اظهارات غیرمستند مبنی بر اینکه دلتاکرون نتیجه یک خطای فنی است را رد می‌کند.

دلمیکرون و دلتاکرون سویه‌های رسمی تاییدشده نیستند

به نوشته روزنامه هندوستان تایمز، در عین حال باید توجه داشت که دلتاکرون هیچ نام رسمی نیست.

پیش از این نیز، کلمه دلمیکرون برای نشان دادن عفونت‌های ترکیبی کوویدی ناشی از دو سویه دلتا و امیکرون رایج شد.

اینها هیچ یک اسامی رسمی ارائه شده از سوی سازمان جهانی بهداشت نیستند و حتی گونه های رسمی تایید شده هم نیستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس کرونا در جهان کووید 19 کرونای دلتا کرونای ا میکرون دلتا کرونا دلمیکرون نسخه ویروسی توالی یابی یک سویه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۳۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این سبزی ضد سرطانی متخصص تسکین عفونت های تنفسی

مینا کاویانی، با اشاره به مواد مغذی موجود در شلغم، گفت: شلغم در دسته سبزی‌های بسیار کم‌کالری قرار دارد و هر ۱۰۰ گرم آن حدود ۲۸ کیلوکالری انرژی دارد. همچنین منبع خوبی از فیبر غذایی است (حدود ۸/۱ گرم در هر ۱۰۰ گرم) و در بهبود عملکرد دستگاه گوارش مؤثر است.

به گزارش سرگرمی روز، مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه، ویتامین C را از دیگر مواد مغذی موجود در شلغم نام برد که جزو ویتامین‌های محلول در آب است و با خاصیت آنتی‌اکسیدانی نقش مهمی در از بین بردن عوامل زمینه‌ساز بیماری‌هایی مانند سرطان دارد. این ویتامین ضمن کاهش التهاب، باعث تقویت ایمنی بدن نیز می‌شود.

به گفته کاویانی، هر ۱۰۰ گرم شلغم حدود ۲۱ میلی‌گرم ویتامین C دارد که می‌تواند تقریباً یک سوم نیاز روزانه بدن فرد را تأمین کند.

وی خاطرنشان کرد: شلغم فاقد هرگونه چربی مضر مانند کلسترول و اسیدهای چرب ترانس است و همچنین مقداری ویتامین‌های گروه B مانند اسید فولیک را دارا است.

کاویانی با اشاره به مواد معدنی موجود در این سبزی گفت: شلغم حاوی مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم و سدیم و منیزیوم است. در هر ۱۰۰ گرم از این سبزی ریشه‌ای ۳۰ میلی‌گرم کلسیم و ۱۹۱ میلی‌گرم پتاسیم وجود دارد که می‌تواند بخشی از نیازهای روزانه افراد را تأمین کند.

مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه همچنین شلغم را دارای ترکیبات شیمیایی عنوان کرد که دارای خاصیت ضدالتهابی و ضد میکروبی است و رشد باکتری‌ها را مهار می‌کند و به همین دلیل است که از دیرباز در فصل زمستان و ماه‌های سرد سال از شلغم پخته به منظور تسکین علائم عفونت‌های تنفسی، سرماخوردگی، سینوزیت (التهاب در حفره‌های سینوسی اطراف بینی)، بهبود سرفه و گرفتگی صدا استفاده می‌شده است.

کاویانی خاطرنشان کرد: برگ‌های سبز شلغم نیز از ارزش غذایی زیادی برخوردار هستند. به این معنی که برگ‌های سبز شلغم سرشار از ویتامین‌های K،C، اسید فولیک و بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) هستند.

به گفته وی، ریشه و برگ‌های سبز شلغم حاوی مقدار کمی اسید اگزالیک هستند (۲۱/۰ گرم در هر ۱۰۰ گرم) که این ماده طبیعی در بعضی سبزی‌های متعلق به خانواده براسیکا (کلمیان) یافت می‌شود.

کاویانی با اشاره به اینکه اسیداگزالیک قابلیت تبدیل‌شدن به بلور و ایجاد سنگ‌های کلیه و مجاری ادراری را دارد، تاکید کرد: افراد دارای کلیه سنگ‌ساز باید با احتیاط بیشتری شلغم را مصرف کنند. به این افراد توصیه می‌شود همراه با مصرف این سبزی‌ها مقدار کافی آب سالم بنوشند تا با افزایش حجم طبیعی ادرار سبب کاهش خطر ابتلاء به سنگ کلیه شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • رسیدن به فلسفه زندگی از راه خودشناسی
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • موراتا: خیلی‌ها بهتر از من بودند که حالا نیستند
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • چطور هم وزن کم کنیم و هم از افتادگی پوست جلوگیری کنیم؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • این سبزی ضد سرطانی متخصص تسکین عفونت های تنفسی
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟