Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن یزدان پناه، به بررسی آفت کش‌ها در محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: میزان سموم کشاورزی و سایر سموم موجود در محصولات تولید شده در داخل و فرآورده‌های وارداتی به طور روتین توسط سازمان‌های نظارتی پایش می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات سلامت غذا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بررسی فلزات سنگین در محصولات کشاورزی و غذایی را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: خوشبختانه برای بررسی حدود مجاز این سموم هم برنامه‌های مدونی تدوین و اجرایی شده است و میزان این سموم در انواع محصولات ارزیابی و پایش می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره مشخصات محصولات غذایی کشاورزی استاندارد، اظهار کرد: بر اساس استانداردهای جهانی سه اصل سلامت، کیفیت و اصالت مواد غذایی برای اطمینان از استاندارد محصولات کشاورزی بررسی می‌شود.

وی با بیان اینکه امروزه بررسی سلامت محصول کشاورزی از اهمیت ویژه ای برخورداراست ادامه داد: به طور مثال برای بررسی محصولی مانند زعفران علاوه بر سلامت، اصالت محصول و محل تولید نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد. اگر زعفرانی محصول استان مرکزی است و ادعا شود که مثلاً در استان خراسان تولید شده در واقع این محصول اصیل نبوده و از نظر سازمان‌های بین المللی امکان فروش ندارد.

دکترای سم شناسی و دارو شناسایی ادامه داد: در مورد اصالت فرآورده‌های کشاورزی موضوع سلامت کاملاً از بحث اصالت جدا است، ممکن است فرآورده‌ای کاملاً سالم و منطبق با استاندارهای بین المللی تولید شده باشد ولی محل تولید به اشتباه درج شده باشد، لذا بر اساس قوانین، این محصول تقلبی محسوب می‌شود و امکان خرید و فروش ندارد.

یزدان پناه با تاکید بر این که امروزه دنیا به دنبال این موضوع است که اصالت محصولات را بررسی کند خاطرنشان کرد: اگر چنانچه ادعا شود عسل تولید شده از گیاهی مثل گون است ولی بعد از بررسی‌ها مشخص شود این فرآورده به گیاه دیگری تعلق دارد حتی اگر سلامت آن مشکلی نداشته باشد باز هم از نظر قانون بین المللی این محصول تقلبی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: برای زمانی طولانی در صنعت فرآورده‌های کشاورزی صرفاً کیفیت محصول مد نظر بود و در مرحله بعد علاوه بر کیفیت، سلامت مواد غذایی در محصولات تولید شده نیز مورد توجه قرار گرفت، اما در سال‌های اخیر اصالت مواد غذایی نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار شده است.

وی با بیان اینکه برای بررسی اصالت مواد غذایی از تکنولوژی‌های بروز دنیا بهره برده می‌شود، تاکید کرد: در دو سال گذشته در کشورهای اروپایی موضوعی که بیش از سایر موارد دچار آسیب شده اساساً اصالت مواد غذایی بوده است چرا که مابقی موارد سلامت قابل ارزیابی دقیق است ولی اصالت غذا ممکن است در برخی حوزه‌ها دچار چالش شود.

معاون پژوهشی دانشکده داروسازی ادامه داد: اولین گام بررسی سلامت محصولات غذایی و فرآورده‌های غذایی، اصالت محصول است، در مراحل بعدی کیفیت، سلامت و میزان آلاینده‌ها نیز بررسی می‌شود.

وی با اشاره به این که قوانین مربوط به کیفیت، اصالت و سلامت غذا به صورت جدی دنبال می‌شود اضافه کرد: مشتری حق دارد که در ازای پولی که پرداخت می‌کند، محصولی سالم و با اصالت دریافت کند.

یزدان پناه با بیان این که محصولات غذایی که تولید می‌شوند باید عاری از آلاینده‌ها باشند گفت: محصولات و فرآورده‌های کشاورزی باید بدون آلاینده‌ها باشند و یا میزان این مواد پایین‌تر از حدود مجاز وضع شده باشد، همچنین کاملاً مشخص باشد که این محصولات در کدام منطقه جغرافیایی تولید شده اند، بنابراین سلامت مواد غذایی قسمتی از یکپارچگی تولید را به خود اختصاص می‌دهد.

معاون پژوهشی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: کیفیت، سلامت و اصالت محصولات غذایی تعیین می‌کند که این محصولات می‌توانند توسط مصرف کننده استفاده شود یا خیر.

وی با بیان اینکه اگر قصد داشته باشیم صرفاً موضوع سلامت مواد غذایی را مورد بررسی قرار دهیم، مهمترین آلاینده‌ها، آلاینده‌های شیمیایی و میکروبی هستند توضیح داد: خوشبختانه استانداردهای ملی حدود مجاز این آلاینده‌ها در کشور ما تدوین شده و توسط سازمان ملی استاندارد، سازمان دامپزشکی کشور، سازمان غذا و دارو و وزرات بهداشت به طور دقیق اجرا می‌شود.

یزدان پناه ادامه داد: سلامت مواد غذایی در آزمایشگاه‌های دولتی و خصوصی کشور که دارای تاییدیه از سازمان غذا و دارو، سازمان دامپزشکی و سازمان ملی استاندارد است، کنترل می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که اگر سلامت مواد غذایی کنترل نشود چه تأثیری در سلامت عمومی مردم دارد؟ گفت: طبیعتاً سموم در مقادیر بالاتر از حد مجاز که در غذاها وجود دارد می‌تواند منجر به ابتلاء به بیماری‌های حاد و مزمن شود.

یزدان پناه با تاکید بر این که بر مبنای مطالعات علمی اثرات سمی آلاینده‌های مواد غذایی در بدن مشخص شده است، توضیح داد: بخشی از این اطلاعات را سازمان بهداشت جهانی از منابع علمی استخراج می‌کنند و میزان سموم در مواد غذایی توسط سازمان خواروبار کشاورزی ملل متحد، تهیه می‌شود و در ادامه نیز کمیته‌های تخصصی این سازمان‌ها با انجام ارزیابی خطر، حدود مجاز سموم در مواد غذایی را اعلام می‌کنند.

وی تاکید کرد: وظیفه اصلی سازمان‌های نظارتی پایش روتین محصولات است چرا که اگر میزان سموم موجود بالاتر از حد استاندارد باشد خطرات جدی را برای انسان ایجاد می‌کند.

کد خبر 5396583

منبع: مهر

کلیدواژه: مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سموم کشاورزی ویروس کرونا واکسن کرونا کووید 19 وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی آمار کرونا دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی سویه اومیکرون کرونا واکسیناسیون بارداری سازمان بیمه سلامت شیوع کرونا کارت واکسن تغذیه آلودگی هوا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی فرآورده های کشاورزی سلامت مواد غذایی اصالت مواد غذایی محصولات غذایی اصالت محصول آلاینده ها یزدان پناه سازمان ها حدود مجاز تولید شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۳۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، تالارهای بورس کالای ایران در روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه میزبان عرضه ۴۹۳ هزار و ۷۵۳ تن انواع کالا و محصول هستند. عرضه های تالار پتروشیمی و فرآورده های نفتی تالار پتروشیمی و فرآورده های نفتی میزبان عرضه ۱۳۱ هزار و ۳۷۴ تن مواد پلیمری و شیمیایی است. عرضه های تالار محصولات صنعتی و معدنی ۳۰ هزار تن گندله سنگ آهن، ۲۲ هزار تن آهن اسفنجی بریکت، ۱۲ هزار و ۸۶۳ تن نبشی، ۱۲ هزار و ۳۰۰ تن ورق گالوانیزه، ۸ هزار و ۴۴۰ تن شمش بلوم، ۸ هزار تن ورق سرد، ۵ هزار و ۱۰ تن مس مفتول، ۳ هزار و ۸۲۰ تن ناودانی، ۳ هزار تن ورق قلع اندود، یک هزار و ۲۸۵ تن شمش آلیاژ آلومینیوم و ۶۳۵ تن بیلت آلومینیوم در تالار محصولات صنعتی و معدنی عرضه می شود.   ادامه این خبر را لطفا در لینک زیر بخوانید : https://nabzebourse.com/000IzI

دیگر خبرها

  • راست و دروغ تبلیغ محصولات غذایی در تلویزیون
  • اعتراض شماری از مسوولان فنی و کنترل کیفی کارخانه های مواد غذایی
  • حضور ۱۰ شرکت تولیدی کشاورزی مازندران در نمایشگاه اکسپو
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی
  • آیا خوردن جوش شیرین خطرناک است؟
  • جلوگیری از توزیع مواد غذایی فاسد در مهریز
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آنها را کند
  • بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس