Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-27@14:41:24 GMT

پدیده جدید واکسن‌ گریزی در مازندران

تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۹۳۷۲۸

پدیده جدید واکسن‌ گریزی در مازندران

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا ، طبق آخرین گزارشی که دانشگاه علوم پزشکی مازندران ارائه کرده اگر چه تاکنون ۹۷ درصد از جمعیت هدف استان دز نخست واکسن کرونای خود را دریافت کرده اند ، ولی دز دوم با حرکت کند به ۸۹ درصد رسیده و دز سوم هم در مسیر کمتر از ۲۵ درصد در حرکت است.

کارشناسان بهداشت و درمان بر این اعتقادند که تزریق واکسن تنها روش موثر و قابل اتکاء برای مهار کرونا محسوب می شود و در کنار آن رعایت پروتکل های بهداشتی به منزله نگه دارنده این تیرک اصلی خیمه سلامت عمل می کند ، نگهدارنده هایی که این روزها  وضعیت خوبی در استان ندارند و صحبت از بی اعتنایی فراگیر نسبت به آنها در  تمامی سطوح جامعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این وضعیت شکننده در حالی در مازندران حاکم شده است که این استان با پشت سرگذاشتن موج  پنجم به عنوان سنگین ترین و پرتلفات ترین موج کرونایی وارد فصل سرد سال شد ، فصولی که در حالت طبیعی به خاطر شیوع  آنفلوانزا برای سلامتی شهروندان مخاطره آمیز بوده و حالا با اضافه شدن واکسن گریزی و بی اعتنایی به پروتکل های بهداشتی وضعیت بغرنجی را پیش روی شهروندان و مسوولان قرار داده است .

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران در باره وضعیت شکننده کنونی به شهروندان استان هشدار داد و گفت : واقعیت این است که روند واکسیناسیون در استان مطلوب نیست و درخواست ما از اقشار مردم این است که هر چه زودتر برای تزریق دز دوم و سوم واکسنشان اقدام کنند تا شاهد اوج  گیری دوباره شیوع این ویروس کشنده نباشیم.

 علی شیرازی گفت : در زمان حاضر، از مجموع  ۲ میلیون نفری که واجد شرایط تزریق دز سوم واکسن کرونا در مازندران هستند تنها ۲۵ درصد نسبت به دریافت این دز اقدام کرده اند. این آمار به هیچ عنوان در تثبیت روند مطلوب مدیریت مقابله با کرونا رضایت بخش نیست.

وی خاطر نشان کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده می‌بایست تا روز یکشنبه نوزدهم دی ماه امسال حداقل ۵۰ درصد از افراد واجد شرایط بعد از گذشت سه ماه از تزریق دز دوم واکسن کرونای خود، نسبت دریافت دز سوم این نوع خود می‌کردند که تاکنون این مهم رخ نداده است.

بمب متحرک

جانشین رییس ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا مازندران با بیان اینکه وضعیت رنگ‌بندی آبی و باثبات کرونایی مازندران در صورت تدوام واکسن‌گریزی شکننده می‌شود، ادامه داد: حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر تاکنون در مازندران با وجود آن که سه ماه از تزریق دز دوم واکسنشان گذشته همچنان تمایلی به تزریق دز یادآور یا سوم ندارند که این رویه می‌تواند به عنوان بمب متحرک در آینده استان را تحت شیوع افسار گسیخته کرونا قرار دهد.

شیرازی اضافه کرد: در روزهای گذشته خبرهایی در ارتباط با کمبود واکسن‌های داخلی و وارداتی در استان مخابره شد که این مطالب به هیچ عنوان درست نیست و در زمان حاضر حدود ۵۰۰ هزار دز انواع واکسن در استان ذخیره شده است.

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران گفت: از تمامی اصحاب محترم رسانه می‌خواهم که با اطلاع‌رسانی دقیق مردم را نسبت به تزریق دز سوم واکسن کرونا تشویق کنند چراکه با پایان یافتن اثربخشی دزهای اول و دوم واکسن کرونا در بدن انسان و تدوام واکسن‌گریزی، احتمال موج ششم کرونا در استان محتمل است.

بر اساس اعلام دانشگاه‌های علوم پزشکی مازندران و بابل میزان تزریق دز اول واکسن کرونا در استان ۹۷ درصد و مرحله دوم هم ۸۹ درصد است و در شبانه روز گذشته آمار مجموع بستری‌های کرونایی استان با ۵۴ بیمار جدید به ۲۴۰ نفر رسید. طی ۲۴ ساعت گذشته یک نفر دیگر از شهروندان مازندرانی هم به خاطر ابتلا به کرونا جان باخت.

افزایش آمار اومیکرونی‌های مازندران

جانشین ستاد مقابله با کرونا مازندران همچنین گفت که روند شیوع اومیکرون در استان مازندران باوجود آن که کنترل شده ، اما در روزهای گذشته افزایش نسبی داشته است که جای نگرانی دارد.

وی با ابراز گلایه از مطلوب نبودن اجرای دقیق شیوه نامه‌های بهداشتی و کرونایی در استان افزود : در زمان حاضر آمار میزان رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک در معابر و اماکن عمومی استان حدود ۴۵ درصد است که با این شرایط نمی توان به جنگ اومیکرون رفت.

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران، نظارت‌های هوشمند کرونایی بر بستر سامانه امید و همچنین تزریق به موقع واکسن را از راهکارهای اصولی و کاربردی برای مهار کرونا در استان برشمرد و تصریح کرد: در زمان حاضر حدود ۹۹ درصد از کارمندان دولتی در مازندران نسبت به تزریق حداقل یک دز واکسن کرونای خود اقدام کردند.

وی ادامه داد: ازسوی دیگر طبق آخرین آمار حدود ۳۰ درصد از متصدیان اصناف هم نسبت به نصب بارکد تزریق واکسن بر روی شیشه فروشگاه های خود اقدام کرده اند که در روزهای آینده با  شتاب در تزریق واکسن، این آمار افزایش قابل توجهی خواهد یافت.

شیرازی  گفت : به نوعی تدوام شیوع یا مهار کرونا در استان در دست خود مردم است و آنان می‌توانند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و تزریق به موقع واکسن، مازندران یکی از باثبات‌ترین استان‌های کشور در مهار کرونا تبدیل کنند.

 سامانه امید در راستای هوشمندسازی کنترل ویروس کرونا با همکاری وزارت کشور و وزارت بهداشت برنامه‌ریزی شده که طبق ضوابط، محدودیت‌هایی برای افراد واکسن‌نزده اعمال خواهد شد.

این طرح مطابق با ماده ۲ قانون مدیریت بحران در پنج گام شامل دستگاه‌های اجرایی دولتی و خصوصی، ناوگان حمل و نقل درون شهری، واحدهای صنفی، ناوگان حمل و نقل برون‌شهری و مراکز علمی و تحقیقاتی اجرا و با عملیاتی‌سازی آن، از خدمات‌دهی به افراد واکسن‌نزده جلوگیری می‌شود و با افراد ناقض قوانین کرونایی هم برخورد خواهد شد.

منبع: ایرنا این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مازندران ویروس کرونا واکسن کرونا ابتلا به کرونا دوز سوم واکسن کرونا در استان زمان حاضر واکسن کرونا مهار کرونا تزریق دز دز دوم دز سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۳۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون حجاج از امروز آغاز شد

به گزارش خبرگزاری مهر، حامد آقاجان زاده، معاون بهداشت و درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر استان، با اشاره به ضرورت انجام واکسیناسیون برای زائران، گفت: متقاضیان حج تمتع امسال استان طبق نوبت اعلام شده از امروز تا ۱۶ اردیبهشت ماه فرصت دارند برای انجام واکسیناسیون اجباری به مراکز تعیین شده مراجعه کنند.

وی افزود: هر فرد متقاضی سفر به حج تمتع باید ۱۵ روز قبل از اعزام، واکسن مننژیت را به منظور ایمن سازی در مقابل این بیماری دریافت کرده باشد.

آقاجان زاده در خصوص تزریق واکسن مننژیت برای متقاضیان، توضیح داد: تزریق این واکسن برای افرادی که در دو سال گذشته آن را دریافت نکرده‌اند، الزامی است.

معاون بهداشت و درمان هلال احمر استان با بیان اینکه در تبریز حدود ۴۰۰۰ نفر شامل متقاضیان اعزام، عوامل کاروان‌ها و عوامل آشپزخانه واکسینه می‌شوند، خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت زمانی برای تزریق واکسن حجاج، ظرفیت پذیرش و انجام واکسیناسیون زائران غیرآذربایجان شرقی را نیز در تبریز با توجه به موقعیت مسافرپذیر این شهر داریم.

وی در ادامه به آمار زائران حج تمتع امسال استان اشاره کرد و گفت: شمار متقاضیان حج تمتع امسال آذربایجان شرقی ۳۹۵۱ نفر است که در قالب ۲۸ کاروان به این سفر معنوی اعزام خواهند شد. ۱۵ کاروان از این تعداد متعلق به زائران تبریزی است.

آقاجان زاده همچنین از آغاز معاینات پزشکی ۴۵ نفر از عوامل اجرایی پزشکی حج و زیارت که در موسم حج تمتع خدمت رسانی خواهند کرد، از روز گذشته در تبریز خبر داد.

کد خبر 6088814

دیگر خبرها

  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • حجاج ابهر و خدابنده برای تزریق واکسن مننژیت اقدام کنند
  • آغاز واکسیناسیون حجاج در آذربایجان شرقی
  • تزریق و تلقیح بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان
  • واکسیناسیون حجاج از امروز آغاز شد
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • بیش از سه هزار و ۵۰۰ دوز واکسن سرخک در خراسان رضوی تزریق شد