Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@10:42:29 GMT

تله‌های شناختی، تفکر همه یا هیچ

تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۹۴۱۸۲

تله‌های شناختی، تفکر همه یا هیچ

خطاهای شناختی گستردگی فروانی دارد و اثرات به‌سزایی بر زندگی ما می‌گذارد.

به گزارش ایسنا، روزنامه جام جم نوشت: «در امور روزمره، در روابط میان‌فردی و اجتماعی، حتی درباره شناخت خود چقدر احتمال دارد ذهن شما حقایق را وارونه جلوه دهد؟ امروزه علم روان‌شناسی نشان داده است ما دچار خطاها یا تله‌های شناختی مختلفی می‌شویم و اگر نسبت به آنها هشیار و آگاه نباشیم، گاهی ممکن است مسیر و شیوه زندگی ما را به بیراهه بکشانند و زمانی به این خطاها آگاه شویم که دچار آسیبی شده باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی در آن زمان هم ممکن است باور نکنیم این آسیب، ناشی از یک تفکر معیوب است و این عدم باور، احتمالا تله شناختی جدیدی را مطرح می‌کند.

یکی از خطاهای رایج شناختی، تفکر همه یا هیچ است. این خطا در جنبه‌های مختلف زندگی ممکن است خود را نشان بدهد. مثلا وقتی شما برای سرگرمی و تفریحات منتظر فرصتی می‌مانید که همه چیز بر وفق مراد باشد و تا همه چیز مهیا نباشد، به تفریح که تاثیر به‌سزایی در سلامت روان انسان دارد، نمی‌پردازید، در واقع منجر به شکل‌گیری اضطراب و مشکلات متعدد دیگر می‌شود. در حالی که ضروری است برای تفریحات خود برنامه‌ریزی کنیم و به‌درستی به آن عمل کنیم. وقتی کارکرد و ضرورت تفریحات برایمان روشن شود، منتظر فرصت مناسب یا سفر با هزینه بالا و اصطلاحا لاکچری نمی‌مانیم بلکه تنش‌هایی را که در طول هفته برای ما به وجود می‌آید با تفریحات هفتگی و منظم به تعادل می‌رسانیم. یکی از جنبه‌های مهم تفریحات، ارتباط با طبیعت است که می‌تواند هورمون‌های نشاط‌آور از جمله سروتونین، اندورفین،‌ دوپامین و ... را در بدن ترشح کند. در واقع تفریحات سالم باید در سبک زندگی ما قرار بگیرد تا بتوانیم با سلامت روان بهتری به امور زندگی بپردازیم.

خطاهای شناختی گستردگی فروانی دارد و اثرات به‌سزایی بر زندگی ما می‌گذارد. در این نوشتار مختصر در مورد تفکر همه یا هیچ و تاثیر آن در کمیت و کیفیت تفریحات سالم صحبت کردیم. با شناسایی خطاهای شناختی و خودآگاهی بیشتر به احساسات و تفکرات قادر خواهیم بود زندگی شادتری داشته باشیم.

فراموش نکنید برای رسیدن به حال خوب باید تلاش کنید!»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روانشناسي زندگی ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۴۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمولی ساده برای اینکه هرگز به آلزایمر مبتلا نشوید

به گزارش «تابناک» به نقل از طبنا نیوز،  با وجود اینکه فراموشی و ضعیف شدن حافظه می‌تواند آزاردهنده باشد، اما راهکارهایی برای بهبود عملکرد شناختی و کاهش خطر از دست دادن حافظه وجود دارد. در ادامه به بررسی اقداماتی برای کاهش خطر ابتلاء به ضعف حافظه می‌پردازیم:
 
داشتن فعالیت بدنی

فعالیت بدنی نه‌تنها برای بدن مفید است، بلکه به بهبود عملکرد شناختی نیز کمک می‌کند، انجام ورزش منظم جریان خون به مغز را افزایش می‌دهد و خطر ابتلاء به ضعف حافظه را کاهش می‌دهد، بنابراین توصیه شده است افراد روزانه حداقل ۳۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط همچون پیاده‌روی، دویدن یا شنا داشته باشند.

به چالش کشیدن ذهن

مغز انسان نیز همچون عضلات برای قوی و سالم ماندن نیاز به ورزش منظم دارد، بنابراین لازم است افراد به‌منظور پیشگیری از بروز اختلالات شناختی، ذهن خود را تحریک کنند و توانایی‌های شناختی را به چالش بکشند. پازل‌ها، بازی‌های فکری و حل کردن جدول روش‌هایی عالی برای فعال نگه‌داشتن مغز و بهبود عملکرد حافظه است، علاوه بر این، یادگیری مهارت‌ها یا سرگرمی‌های جدید می‌تواند موجب تحریک ذهنی شود و به ایجاد مسیرهای عصبی جدید کمک کند، در این صورت مغز فعال باقی می‌ماند.

نوشتن فهرست انجام کارها

یکی از دلایل رایج ضعف حافظه، نداشتن برنامه‌ریزی دقیق است، با ایجاد فهرست انجام کارها و برنامه‌ها می‌توانید به سازمان‌دهی و دسترسی آن به وظایف و مسئولیت‌های خود کمک کنید، به این منظور قرار ملاقات‌ها و وظایف مهم خود را یادداشت کنید و به‌طور مرتب به لیست خود مراجعه کنید تا آن‌ها را فراموش نکنید؛ تقسیم وظایف به مراحل کوچک‌تر و قابل مدیریت نیز می‌تواند موجب شود احساس خستگی کمتری داشته باشید و به خاطر سپردن آن‌ها نیز آسان‌تر شود.

مصرف مکمل کورکومین

کورکومین که یک ترکیب فعال در زردچوبه است، به دلیل فواید شناختی بالقوه‌ای که دارد، مورد توجه قرار گرفته است؛ نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که کورکومین با هدف قرار دادن مسیرهای درگیر در بیماری آلزایمر به بهبود عملکرد شناختی کمک می‌کند، به نظر می‌رسد که مکمل‌های کورکومین ممکن است اثرات محافظتی عصبی داشته باشند و از سلامت مغز حمایت کنند.

دیگر خبرها

  • هوجیچا ؛ از چای سبز برشته شده ژاپنی تا تقویت عملکرد شناختی!
  • عکس‌| مصدومیت ستاره پرسپولیس مقابل آلومینیوم
  • فرمولی ساده برای اینکه هرگز به آلزایمر مبتلا نشوید
  • شهامت و جسارت در دل جوانان ایرانی جوانه زد
  • باید در هر دو نیمه با صلابت بازی کنیم/ تفکر ما باید جهانی باشد
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • مشاغل ذهنی خطر زوال عقل را کاهش می دهند
  • شهید مطهری یعنی مبارزه با تفکر تحریف
  • ربیعی : فلسفه بقا بر فلسفه توسعه کشور چربیده است / تغییر سبک زندگی که در خیابان می بینید، توطئه نیست / جریان پرقدرتی سالهاست مقابل حاکمیت تفکر توسعه و پیشرفت ایستاده
  • دهمین همایش بین‌المللی علوم شناختی برگزار می‌شود