Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا -وزارت خارجه روسیه با بیان اینکه موضوع مذاکرات آتی مسکو-واشنگتن باید درباره عدم عضویت اوکراین در ناتو باشد، گفت اگر آمریکا و ناتو در این‌باره گفتگو نکنند با بدترین تهدید علیه امنیت خود مواجه می‌شوند.
به گزارش خبرگزاری آریا،«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه امروز (دوشنبه) درباره وخیم‌ترین تهدید امنیتی علیه آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هشدار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ریابکوف گفت اگر آمریکا و ناتو به موضوعات مورد نظر روسیه در مذاکرات آتی توجه نکنند، ممکن است با بدترین تهدید علیه امنیت خود مواجه شوند.
وی با بیان اینکه مذاکرات آتی ژنو باید به طور کلی درباره عدم پیوستن اوکراین به ناتو باشد، توضیح داد مسکو آماده شنیدن صحبت‌های آمریکا در مورد عدم استقرار سامانه‌های موشکی در خاک اوکراین است.
به نوشته وبگاه ریانووستی، این دیپلمات روس اما تصریح کرد گفتگوی سازنده فقط در چارچوب گسترده‌تر بازنگری در تصمیمات نشست بوداپست درباره آینده عضویت اوکراین در ناتو امکان پذیر است.
ریابکوف اظهار داشت: «ما به آنچه آنها [در مذاکرات ژنو] می‌گویند گوش خواهیم داد. اما این باید در زمینه گسترده‌تری قرار گیرد؛ اینکه آیا آنها آماده هستند که تضمین‌های قانونی بدهند که این کشور (اوکراین) و همچنین سایر کشورها - که از آنها یک لیست شناخته شده وجود دارد - به ناتو نپیوندند؟ این یک سوال بی‌پاسخ است».
وی در پاسخ به سوالی درباره تاثیر اظهارات «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا و نمایندگان کاخ سفید در آستانه مذاکرات ژنو بر گفتگوی سازنده بین طرف‌ها، گفت: «البته ما تا حدی از سیگنال‌هایی که در روزهای اخیر از واشنگتن و همچنین از بروکسل شنیده شد، ناامید شدیم. به طور خلاصه، آنها منعکس‌کننده یک سوءتفاهم از آنچه ما نیاز داریم، هستند. ما به ضمانت‌های حقوقی، تضمین‌های قانونی نیاز داریم که ناتو بیش از این گسترش نخواهد یافت، همه چیزهایی را که این اتحاد از سال 1997 ایجاد کرده است، به دلیل ترس‌های ضدروسی و انواع ایده‌های نادرست در مورد ماهیت سیاست روسیه، حذف نخواهد کرد. البته ما نیاز داریم که راه حل‌هایی برای عدم ظهور سلاح‌های ضربتی در نزدیکی مرزهایمان پیدا کنیم. همه اینها در قالب قانونی است».
معاون وزیر خارجه روسیه ادامه داد: «متأسفانه، ما انواع حدس و گمان‌ها را در مورد این واقعیت می شنویم که روسیه باید این کار را انجام دهد آن کار را انجام دهد، این قدم یا آن قدم را بردارد. ما بارها و در همه سطوح به این صورت‌بندی سوالی واکنش نشان داده‌ایم و نه تنها توافق، بلکه حتی یک بحث سازنده هم نمی‌تواند مبنایی داشته باشد».
بر اساس این مصاحبه، ریابکوف با تاکید بر اینکه روسیه هیچ امتیازی تحت فشارهای غرب نخواهد داد، گفت: «این امر کاملاً منتفی است، این به معنای اقدام علیه منافع امنیتی خودمان است».
ریانووستی سپس از ریابکوف پرسید، اگر آمریکایی ها بر دستورکار "محدود" اصرار کنند، آیا می توان همه چیز را به یک جلسه محدود کرد و دیگر حرفی برای گفتن نماند؛ که او نیز پاسخ داد: «من نمی‌توانم چیزی را رد کنم، این یک سناریوی کاملاً محتمل است و آمریکایی‌ها و به ویژه گروه حامی آنها به نمایندگی از سایر کشورهای ناتو نباید در این مورد توهم داشته باشند. ما دست از پا درازتر به آنجا نمی‌رویم، ما با یک تکلیف مشخص می‌رویم که باید با شرایطی که بیان کردیم حل شود. همین».
او در پاسخ به این سوال که چرا ایالات متحده همچنان اصرار دارد نشست ژنو در مورد تضمین‌های امنیتی را بخشی از یک گفتگوی استراتژیک بنامد، توضیح داد: «از ابتدا مشخص بود که خط آنها این بود که ایده‌ها، پیشنهادات و رویکردهای ما را در محیط فنی از منظر دیپلماسی که در دهه‌های گذشته توسعه یافته است، معلق کنند. به نظر من آنها ترجیح می‌دهند همه اینها و آنچه در سازمان امنیت و همکاری اروپا "ادغام و یکپارچه‌سازی" نامیده می‌شود را حذف کنند، جایی که ما بارها و بارها سعی کرده‌ایم به چنین موضوعاتی بپردازیم».
این دیپلمات ارشد روس در پایان افزود: «آنها می‌خواهند فعالیت‌های شورای روسیه-ناتو را احیا کنند، اما طبق شرایط خودشان، در دستور کاری که خودشان مناسب می‌دانند و با تأکید بر به‌اصطلاح کاهش تنش و آنچه که "تجاوز روسیه" به اوکراین می‌نامنند. ما این را هم درک کنیم و این برای ما غیرقابل قبول است. آنها انجام گفتگوی دوجانبه با ما را ناراحت‌کننده می‌دانند، زیرا پشت سر خود چشم‌ها و گوش‌های ضد روسی‌ترین گروه در ناتو را احساس می‌کنند. بر این اساس، رویکرد ما متفاوت است، ما می‌خواهیم قبل از هر چیز با آمریکا به توافق برسیم و بررسی کنیم که آنها تا چه اندازه می‌توانند تصمیمات مسئولانه‌ای را در لحظه دشوار، اگر نگوییم نگران‌کننده، اتخاذ کنند».
قرار است «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه و «وندی شرمن» همتای آمریکایی او مذاکرات امنیتی در ژنو را در 10 ژانویه هدایت خواهند کرد. همچنین نمایندگان روسیه در 12 ژانویه با نمایندگان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در بروکسل گفتگو داشته باشند. بعد از آن نیز نشست گسترده‌تری شامل نمایندگان روسیه، آمریکا و سایر کشورهای اروپایی در 13 ژانویه، در وین برگزار خواهد شد.
در تاریخ 17 دسامبر بود که وزارت خارجه روسیه پیش‌نویس معاهدات امنیتی با آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را منتشر کرد. این تضمین‌ها به‌صورت خاص گسترش بیشتر ائتلاف ناتو به شرق و ورود کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق به آن را مردود می‌داند. این پیش‌نویس همچنین امکان ترک هرگونه فعالیت نظامی در اوکراین، سایر کشورهای اروپای شرقی و همچنین در قفقاز و آسیای مرکزی توسط بلوک را فراهم می‌کنند.
ریابکوف پیش از این نیز با بیان اینکه پذیرش ضرب‌الاجل‌های کشورهای غربی برای مسکو تحقیرآمیز است، به ناتو هشدار داده بود که از عضویت کشورهای اوکراین و گرجستان صرف نظر کند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: روسیه خارجه روسیه تضمین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۴۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار روسیه درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان

معاون وزیر خارجه روسیه اظهارات مقامات لهستان درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا را اقدامی تحریک آمیز و یک بازی خطرناک دانست و هشدار داد: مسکو چنین تأسیساتی را بعنوان اهداف نظامی در نظر خواهد گرفت. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه اظهارات مقامات ورشو در مورد امکان استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در خاک لهستان را یک بازی خطرناک نامید.

او شب گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی در این باره گفت: وضعیت عمیقا نگران کننده شده است. اظهارات در این باره بحث‌هایی تحریک آمیز  و تلاشی برای تشدید بیشتر تنش‌ها در منطقه است. در حال حاضر یک بحران شدید در منطقه یورو آتلانتیک وجود دارد که توسط واشنگتن و کشورهای ناتو تحریک شده است.

ریابکوف تاکید کرد که اگر لهستان مسیر تشدید بیشتر تنش را دنبال کند، "دور تنش بیشتری در منطقه رخ خواهد داد." دقیقاً این ارزیابی است که می‌توان از گفتگوها درباره استقرار احتمالی سلاح‌های هسته‌ای در لهستان داشت و جای تاسف دارد که «آنها هنوز به بازی کلامی با سلاح‌های هسته‌ای ادامه میدهند».

به عقیده معاون وزیر خارجه روسیه، به طور کلی، این بازی بسیار خطرناک است، عواقب آن را می توان تا حدودی پیش بینی کرد."

تاسیسات هسته‌ای ناتو در لهستان به اهداف نظامی روسیه تبدیل خواهد شد

سرگئی ریابکوف روز گذشته در مصاحبه با خبرگزاری تاس نیز هشدار داد که در صورت استقرار دائمی تاسیسات هسته‌ای کشورهای ناتو در خاک لهستان، روسیه آنها را هدف نظامی خود قرار خواهد داد. 

این دیپلمات بلندپایه افزود: «همه آن سیاستمدارانی که اکنون به دلایل خاص مشتاقانه درباره چنین طرحی در لهستان و خارج از کشور بحث می‌کنند، باید درک کنند: تغییرات حاصله در این جهت گیری امنیت لهستان را افزایش نمی‌دهد و چنین تاسیساتی قطعاً به هدف نظامی برای روسیه تبدیل خواهند شد. و آنها در خط مقدم برنامه ریزی نظامی ما قرار خواهند گرفت.»

وی هرگونه ماموریت هسته‌ای ناتو را به همراه سایر کشورها را عامل بی ثبات کننده خوانده و تاکید کرد که نزدیک شدن تاسیسات هسته‌ای این ائتلاف به مرزهای روسیه یک خطر جدی امنیتی برای این کشور محسوب می شود. ریابکوف یادآور شد که مسکو از نزدیک روند توسعه اوضاع در مورد همکاری بین ناتو و لهستان در زمینه امنیت هسته‌ای را دنبال می‌کند.

چند روز قبل  آندری دودا، رئیس جمهور لهستان، از  مذاکرات بین مقامات ورشو و با همکاران آمریکایی در مورد امکان استقرار تسلیحات هسته‌ای ایالات متحده در این کشور صحبت کرد. او تاکید کرد که اگر چنین تصمیمی گرفته شود، ورشو "به سادگی سیاست کلی در این زمینه را اجرا خواهد کرد".  بعد از آن دودا گفت که هنوز هیچ تصمیمی در مورد استقرار سلاح‌های هسته‌ای در خاک لهستان اتخاذ نشده است.

در این رابطه، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین تاکید کرد که در صورت چنین تصمیمی از سوی ناتو، وزارت دفاع روسیه وضعیت مربوط به استقرار احتمالی تسلیحات هسته‌ای در خاک لهستان را تجزیه و تحلیل کرده و آماده انجام اقدامات تلافی‌جویانه خواهد بود.

اعلام آمادگی لهستان برای استقرار تسلیحات هسته‌ای در خاک خودلهستان: اروپا در دوران پیش از جنگ قرار دارداستقرار بیش از 10هزار سرباز آمریکایی در لهستان

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • تلگراف: انهدام تانک‌های آبرامز ناتو را آسیب پذیر کرده است
  • اوکراین تانکهای پیشرفته آمریکایی را از جبهه عقب می برد
  • وعده‌های ناتو به اوکراین عملی نشد
  • استولتنبرگ: وعده‌های ناتو به اوکراین عملی نشد
  • شویگو: روسیه هرگز ناتو را تهدید نکرده است
  • هشدار روسیه درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان
  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه
  • لوکاشنکو: غربی‌ها برای کنترل اوکراین، آن را به معتاد پول و سلاح تبدیل کرده‌اند
  • صدور فرمان جنگ از ورشو!