Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@19:35:23 GMT

«عقل» و «نقل» ۲ بازوی تربیت انسان هستند

تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۹۴۹۴۳

«عقل» و «نقل» ۲ بازوی تربیت انسان هستند

ایسنا/قزوین امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه حضرت علی(ع) عقل را در کنار نقل منشاء اثر قرار دادند، گفت: «عقل» و «نقل» باید کنار یکدیگر باشند چراکه ۲ بازوی تربیت انسان و تعالی جامعه به شمار می‌روند لذا هرچقدر شناخته شوند انسان و جامعه به تعالی نزدیک‌تر خواهد شد.

حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی‌فرد در آیین رونمایی از کتاب «تأملی در حکمت‌های علوی» نوشته سید محمد حکاک قزوینی که امروز دوشنبه ۲۰ دی در تالار اجتماعات مهندس بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: افراد فرهیخته می‌توانند اثرگذار باشند و آثار ارزشمندی را به یادگار بگذارند اما باید به چند ویژگی آراسته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مهم‌ترین ویژگی و بارزترین خصیصه که زمینه موفقیت و توفیق ایفای نقش موثر در زندگی را فراهم می‌آورد سطح عقلانیت و خردورزی است؛ افراد به میزان بهره‌ای که از خرد و عقلانیت دارند از زندگی خود بهره می‌برند و در جامعه نیز اثرگذار هستند.

امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: حضرت علی (ع) رسالت انبیا و پیامبر گرامی اسلام(ص) را آشکار و آن را کشف ذخایر عقل و اندیشه بیان کردند؛ در حقیقت انبیا سطح عقلانیت را در جامعه ارتقا بخشیدند و کارایی آن را ارتقا دادند.

وی بیان کرد: حضرت علی (ع) «عقل» را در کنار «نقل» منشاء اثر قرار دادند و به درستی به آن اشاره کردند؛ در تفسیر تسنیم نیز اشاره شده است که نباید عقل را مقابل دین قرار داد بلکه عقل باید مقابل علم قرار گیرد. عقل و نقل باید کنار یکدیگر باشند چراکه ۲ بازوی تربیت انسان و تعالی جامعه به شمار می‌روند لذا هرچقدر شناخته شوند انسان و جامعه به تعالی نزدیک‌تر خواهد شد.

ابوترابی‌فرد اشاره کرد: در کنار گوهر عقلانیت، گوهر علم و دانش نیز باید مود توجه قرار گیرد؛ هرچقدر سطح دانش و عمق آن گسترده‌تر شود سطح تأثیرگذاری انسان عاقل ارتقا پیدا خواهد کرد؛ در حقیقت در کنار گوهر عقلانیت و دانش، گوهر دین نیز وجود دارد و جدا کردن عقل و علم از دین غیرممکن است. هر جا عقل حضور داشته باشد و به گوهر دانش آراسته شود، دیانت نیز حضور خواهد داشت بنابراین انسان عاقل نسبت به احتمال حیات ابدی بی‌تفاوت نخواهد بود.

وی تصریح کرد: «حکاک» در سطح قابل تقدیری به سه گوهر عقلانیت، حکمت و دیانت آراسته است و در سطح بالای عقلانیت قرار دارد که این گوهر امکان استفاده و بهره از علم و دانش را فراهم کرده است همچنین فهم شایسته نسبت به محیط و زمان و استفاده از تهدیدها و فرصت‌ها از ویژگی‌هایی است که خداوند متعال به او عطا کرده است.

امام جمعه موقت قزوین اظهار کرد: دکتر «حکاک» عمر گران‌بهای خود را در راه تحصیل علم و دانش سپری کرده است و تغییر از رشته مهندسی شیمی به علوم اسلامی ریشه در عقلانیت این استاد حکیم دارد؛ فراموش نکنیم که دانش مرز ندارد اما عمر انسان محدود است.

وی افزود: تأمل و درنگ «حکاک» موجب شد تا در حوزه علوم انسانی حوزه فلسفه و حکمت گام بردارد و آثار ارزشمندی را خلق و خود را به حکمت آراسته کند؛ در این عصر و زمان که جامعه و دانشگاه با انواع سوالات روبه‌روست حکاک برای پاسخگویی به آنان قدم برداشته است؛ این استاد فرهیخته به دیانت ادب و اخلاق دینی آراسته است لذا در دانشگاه و مجامع علمی منشأ اثر ارزشمند بوده و جایگاهش ستودنی است.

ابوترابی فرد متذکر شد: دین، حقیقت را بیان می‌کند و تنها راه سعادت سلوک علمی است و هر تصمیم و اقدام بدون پشتوانه علمی موجب خسران جامعه خواهد بود.

امام جمعه موقت قزوین یادآور شد: انسان راه را می‌داند و وظیفه خود را می‌شناسد که این وظیفه با هوا سازگار نیست برای اینکه راه را سهل کند دچار تردید و هوا و هوس می‌شود و تردید، قطع را به ظن قوی و سپس به احتمال تبدیل می‌کند بنابراین باید مراقب اعمال خود باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری قزوين معنویت گرایی امام جمعه موقت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۴۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صحرایی: معلم افسر ارشد تحول در نظام تعلیم و تربیت است

رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش به مناسبت گرامی‌داشت روز معلم در گفتگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: معلم در حقیقت یک معمار است؛ معماری که آینده فرد و کشور خود را می‌سازد.

وی با بیان اینکه معلم پیشتاز است، ادامه داد: معلم کسی است که خدا بر معلم خیر و نیکی‌ها درود می‌فرستد، زیرا معلم چراغ و نور به جهل و نادانی می‌افکند. معلم خوب کسی است که بداند چه گوهر و ظرفیتی در دستان خود دارد و آن استعداد را شکوفا کند.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

معلم گوهر را در مسیر سعادت پرورش می‌دهد

صحرایی با اشاره به اینکه معلم باید گوهرشناس باشد، ابراز کرد: معلم باید استعداد گوهر در دستان خود را شناسایی کند و گوهر را در مسیر استعداد خود پرورش دهد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه همه در برابر معلمان مسئول هستند، اضافه کرد: تمام آحاد یک جامعه به معلم بدهکارند. اگر می‌خواهیم دانش‌آموزان ما به معلم خود احترام بگذارند، اول اولیا و دیگر اعضای جامعه باید به معلمان احترام بگذارند. معلم میان‌دار نظام تعلیم و تربیت، آینده‌ساز و معمار هویت کشور است.

وی افزود: هر کسی که دانش‌آموزان و کشور خود را دوست داشته باشد و خواهان سربلندی و عزت کشور خود باشد، باید به معلم احترام بگذارد. جهل اساس هر شری است و معلم تاریکی و جهل را از بین می‌برد؛ بنابراین معتقدم معلمان گوهرتراش هستند. گوهر وجود انسان را تحویل می‌گیرند و به سمت سعادتش سوق می‌دهند.

معلم کلاس اول در شناسایی آینده کشور تاثیرگذار است

صحرایی ادامه داد: رفتن مدرسه نوعی آزادی از ندانستن به سمت دانستن برای ما به‌ویژه در مناطقی که دانش‌آموزان دو زبانه هستند، محسوب می‌شد. ما در مدرسه وارد دنیای دیگری شدیم. معلم کلاس اول خوب به یاد دارم که بسیار در شناسایی آینده کشور تاثیرگذار بود.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه ما در زمان تحصیل در خطر موشک‌ها و بمب‌ها بعثی بودیم، اضافه کرد: معلم کسی است آینده هر کشور به دست او ساخته می‌شود و من بهترین معلم را در زمان آموزش خود شهیدئ حسن باقری می‌دانم.

وی با بیان اینکه معلم کلیدی‌ترین عنصر نظام آموزشی است، ابراز کرد: هیچ تحولی در هیچ نظام آموزشی و ساحتی بدون وجود معلمان رخ نمی‌دهد؛ بنابراین نقطه کانونی نظام تعلیم و تربیت معلم است.

معلم افسر ارشد تحول در نظام تعلیم و تربیت است

صحرایی با بیان اینکه مسئله و راهکار حل مسئله در دستان معلم است، اظهار کرد: اصلی‌ترین هدفم این است که مقام و منزلت معلم را به جامعه نشان دهم و برای ارتقای آن بکوشم. هر خوبی برای آینده کشور می‌خواهید، باید آن را در معلمان آن کشور جسجو کنیم.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: آموزش و پرورش آیینه است؛ آیینه‌ای است که آینده را نشان می‌دهد و هر کسی می‌خواهد آینده کشور را ببیند، تنها کافی است که به مدرسه برود و این موضوع نه پول می‌خواهد، نه نیازی به تحقیق و پژوهش دارد.

وی با بیان اینکه دانش‌آموزان در مدرسه پدران، مادران و مهندسان آینده در کشور هستند، خاطرنشان کرد: آن کسی که افسر ارشد تحول است، معلم نامیده می‌شود. معلم میان‌دار، علم‌دار نظام تعلیم و تربیت است و با هیچ کسی نمی‌توان آن را مقایسه کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایمان برای انسان مؤمن امنیت به ارمغان می‌آورد
  • همه دستگاه‌ها موظف به همکاری با آموزش و پرورش هستند
  • اساتید در شکل‌گیری شخصیت انسان‌هایی که آینده جامعه را می‌سازند، بسیار مؤثر هستند
  • اساتید حوزه علمیه خواهران در مسیر تربیت فرزندان جامعه می‌کوشند
  • معلمان مؤثرترین اقشار جامعه در فرایند تعلیم و تربیت هستند
  • طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی در پی نظام تعلیم و تربیت «احسن» است
  • دکتر طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی در پی نظام تعلیم و تربیت «احسن» است
  • معلمان پیشگامان تربیت علمی و اعتقادی نسل آینده کشور
  • معلم خط اول تحول در تعلیم و تربیت و میراث‌دار انبیا در انسان‌سازی
  • صحرایی: معلم افسر ارشد تحول در نظام تعلیم و تربیت است