Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان - استیو هانکه، اقتصاد‌دان برجسته آمریکایی و استاد دانشگاه جان هاپکینز در توییت جدیدی به اظهار نظر در مورد ضرورت به کارگیری انرژی هسته‌ای پرداخته است.

او در حساب کاربری توییتر خود در این خصوص نوشته است: «در اروپا قیمت بنزین بسیار بالاست. بحران انرژی فعلی ثابت می‌کند که انرژی باد و خورشید هنوز جایگزین مناسبی برای سوخت‌های فسیلی نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سال ۲۰۵۰ به انتشار «صفر خالص» برسد یا به بیان بهتر هیچ دی اکسید کربنی تولید نکند، انرژی هسته‌ای راه حل آن است».

پایگاه خبری سی‌ان‌بی‌سی نیز در گزارش جدیدی به بررسی بحران انرژی اروپا و علل آن پرداخته است. در این گزارش آمده است:

اروپا با بی‌ثباتی مداوم در بازار گاز خود مواجه است و این نگرانی‌ها را در سراسر قاره در مورد بدتر شدن بحران انرژی برانگیخته است.

اوله هانسن، رئیس دپارتمان استراتژی کالا در بانک ساکسو در ایمیلی به خبرگزاری سی‌ان‌بی‌سی اعلام کرد که قیمت بنزین در اتحادیه اروپا و انگلیس تحت تاثیر عواملی از جمله شرایط جوی، سرعت حمل و نقل و روسیه قرار دارد.

در ماه ژانویه با توجه به کاهش دمای هوا و افزایش تقاضا برای گرمایش و از سوی دیگر کاهش عرضه سوخت از سوی روسیه، قیمت سوخت در اروپا به شدت بالا رفته است. همین امر سیاست شکست خورده انرژی در اروپا را نشان می‌دهد؛ چرا که این قاره بسیار وابسته به واردات گاز است.

اوله هانسن می‌گوید: اگر مشکلات فعلی انرژی اروپا یک نشانه خوب داشته باشد، آن است که به ما یادآوری می‌کند خط فعلی سیاست انرژی در اروپا درست نیست. سیاست انرژی فعلی در اروپا بر این امر استوار است که تولید دی اکسید کربن به صفر برسد تا تغییرات اقلیمی رخ ندهد. ما هنوز در مرحله‌ای نیستیم که انرژی‌های تجدید پذیر بتوانند شکاف انرژی حاصل از عدم استفاده از سوخت‌های فسیلی را پر کنند. اینکه تاریخی برای رسیدن به «صفر خالص» یا به صفر رساندن تولید دی اکسید کربن تعیین می‌کنیم بسیار خوب است اما چیزی که می‌دانیم این است که اگر واقعیت را نادیده بگیریم نتیجه آن یک فاجعه خواهد بود.

این یک واقعیت است که باد همیشه نمی‌وزد و خورشید همیشه نمی‌تابد. افزون بر این، ساعات تابش خورشید و وزش باد نیز قابل پیش‌بینی نیستند. یکی از دلایل مشکلات انرژی امسال انگلیس در پاییز آن بود که باد‌های دریای شمال آن‌گونه که انتظار می‌رفت، نوزیدند. برخی استدلال کرده اند که مشکلات کنونی انرژی اروپا به دلیل سرمایه‌گذاری بیشتر بر انرژی‌های تجدید پذیر است.

به گفته اد مورس، رئیس تحقیقات جهانی کالا‌های سیتی گروپ، بحران انرژی که بازار‌های اروپا را متلاطم می‌کند، پیش نمایشی است از آنچه که آمریکا طی ۱۰ سال آینده با روی آوردن به منابع انرژی پاک‌تر با آن مواجه خواهد شد.

باراک اوباما در سال ۲۰۰۸ اذعان کرد که قیمت برق تحت تاثیر پیشنهادات اقلیمی سر به فلک خواهد کشید. محدود کردن استفاده از سوخت‌های فسیلی مستلزم گران کردن آن‌ها و سوق دادن مردم به جایگزین‌های سبز است که گران‌تر هستند.

اگر سیاستمداران متمایل باشند جهان را به سمت عدم انتشار دی اکسید کربن ببرند، هزینه‌ها همچنان افزایش خواهند یافت و به گزارش بانک مرکزی آمریکا چنین امری در طول ۳۰ سال ۱۵۰ تریلیون دلار هزینه خواهد داشت.

واقعیت این است که این هزینه‌ها به جای آنکه صرف منابع ناپایدار شوند، باید صرف تحقیقات بر روی انرژی هسته‌ای شوند. کمیسیون اروپا پیشنهاد کرده است یک سری پروژه‌های گازی و هسته‌ای طبقه‌بندی شوند (چرا که در این خصوص سخت‌گیری‌هایی وجود دارد). این ایده پس از توافق اقلیمی پاریس در سال ۲۰۱۵ مطرح شد و برخی از کشور‌ها از آن زمان بر روی پروژه‌های طبقه‌بندی شده خود کار کرده اند. کشور‌هایی مانند فرانسه و لهستان به شدت برای گنجاندن انرژی هسته‌ای در فهرست طبقه‌بندی فشار آورده‌اند، چرا که معتقدند این فناوری با انتشار بسیار کم دی اکسید کربن می‌تواند امنیت انرژی کشور‌ها را تامین کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: انرژی هسته ای سوخت پاک دی اکسید کربن انرژی هسته ای دی اکسید کربن بحران انرژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۵۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، امانوئل ماکرون، رییس جمهور فرانسه می‌گوید که اروپا باید بحث و مناظره درباره توسعه قابلیت تدافعی انحصاری قاره سبز از جمله بازنگری در قوای هسته‌ای خود را آغاز کند.

ماکرون با اشاره به اینکه فرانسه همین حالا هم حمایت ناتو را در کنار خود دارد، گفت: باید فراتر برویم. فرانسه باید از امنیت خود اطمینان حاصل کرده و یک نیروی دفاعی قابل تکیه در سطح اروپا بسازد.

وی همچنین اضافه کرد: حصول اطمینان از امنیت شاید به معنای استقرار سپرهای (سامانه‌های) دفاع موشکی باشد که قادر به ایجاد بازدارندگی برابر استفاده از سلاح هسته‌ای هستند. قابل تکیه هم یعنی در اختیار داشتن موشک دوربرد که باعث بازدارندگی روس‌ها شود.

در بحبوحه جنگ اوکراین، شمار زیادی از رهبران غربی بر تقویت قوای دفاعی کشور متبوع خود تاکید کرده و مدعی شده‌اند که روسیه ممکن است ظرف چند سال آتی به ناتو حمله کند.

با این حال، ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه با رد این ادعا، آن را «بی‌معنی» خواند و گفت که آمریکا به عنوان بزرگ‌ترین حامی و سرمایه‌گذار ناتو، ۱۰ برابر بیشتر از مسکو در حوزه دفاعی هزینه می‌کند. وی همچنین تاکید کرد که تنش‌های ژئوپولیتیکی کنونی، تا حد زیادی به دلیل تصمیم ناتو مبنی بر چشم‌پوشی از منافع امنیتی روسیه ایجاد شده است.

ماکرون در واکنش به موضع وی در قبال سلاح هسته‌ای گفت: گرچه فرانسه تنها در صورت به خطر افتادن منافع حیاتی‌اش از زرادخانه خود استفاده خواهد کرد اما این منافع، بُعد اروپایی هم دارند و این بدان معناست که دکترین هسته‌ای فرانسه باید به اقتدار دفاعی اروپا کمک کند.

وی افزود: موافق گشودن این سرفصل هستم؛ مساله‌ای که متعاقبا باید دفاع ضدموشکی، شلیک موشک دوربرد و سلاح هسته‌ای را شامل شود.

ماکرون چندین سال است که حامی ایجاد یک «ارتش حقیقی اروپایی» است؛ ارتشی که بتواند به طور مستقل امنیت این قاره را تقویت و تامین کند. او ماه جاری هشدار داد که «اروپای امروز، فناپذیر است» و در ادامه خواستار «استقلال راهبردی» اروپا به ویژه در حوزه تولیدات دفاعی شد و مدعی شد که «اروپا باید نشان دهد که هرگز مطیع و وابسته آمریکا نیست.»

کد خبر 6090886

دیگر خبرها

  • توافق گروه ۷ برای تعطیلی نیروگاه‌های زغال سوز تا ۲۰۳۵
  • «رافائل گروسی» به ایران سفر می کند
  • گروسی هفته آینده به ایران سفر می‌کند
  • روسیه در آستانه ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان
  • خورشید: ساختار و چرخه حیات تنها ستاره منظومه شمسی
  • گسترش همکاری‌های سازمان ثبت و سازمان انرژی هسته‌ای
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • بورل: رویارویی هسته‌ای به یک احتمال واقعی تبدیل شده است
  • اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد
  • درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی