Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/بوشهر آنچه مسلم است اینکه کرونا با سهل انگاری مهار نخواهد شد و هرگونه ساده‌انگاری، زمینه افزایش ابتلا، بستری و در نهایت مرگ و میر ناشی از کرونا را در استان بوشهر و کشور فراهم خواهد کرد.

با وجود روند خوب واکسیناسیون در استان و کشور و کاهش شیب صعودی روند مبتلایان و مرگ و میر ناشی از کرونا؛ اما نگرانی ناشی از ابتلا به سوریه جدید اُمیکرون، در نقاط مختلف کشور وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سویه بسیار مسری اُمیکرون که در درون استان و کشور در حال چرخش است، باعث افزایش سریع موارد ابتلا به کرونا نه تنها در ایران که در جهان شده است و این احتمال وجود دارد که با وجود سرعت بالای اُمیکرون، به گونه غالب، تبدیل شود.

سهل انگاری در تزریق واکسن به خصوص دوز سوم واکسن، می‌تواند منجربه افزایش موارد بیماری شود.

عبدالمحمد خواجه‌ئیان، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: تاکنون بالغ بر ۱۸.۵ درصد جمعیت هدف واکسیناسیون در استان بوشهر، دوز سوم را دریافت کرده‌اند که این تعداد شامل کسانی است که دو نوبت قبلی را دریافت کرده‌اند. 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر ادامه داد: با توجه به اطلاع رسانی‌های به‌عمل آمده و بار مراجعات به مراکز تجمیعی واکسیناسیون، انتظار داریم پوشش واکسیناسیون دوز سوم در هفته‌های آتی افزایش یابد. 

وی مدیریت خوب در کنترل کرونا را ناشی از پوشش واکسیناسیون در کنار رعایت نکات بهداشتی دانست و اضافه کرد: در حال حاضر اثربخشی اقدامات پیشگیرانه شامل رعایت توصیه‌های بهداشتی اجتماعی، واکسیناسیون، بیماریابی به‌موقع و رعایت اصول جداسازی اثبات شده است؛ لذا کشورهایی همچون ایران که در کنار پوشش بالای واکسیناسیون رعایت توصیه‌های بهداشتی در اجتماع را ادامه داده‌اند، در شرایط مناسب‌تری قرار دارند. 

عبدالمحمد خواجه‌ئیان تصریح کرد: با توجه به سرعت بالای انتشار سویه اُمیکرون، احتمال افزایش موارد نیازمند به بستری شدن در بیمارستان در هفته‌های آینده وجود دارد.

این مقام مسئول، تزریق دُز سوم را ضروری دانست و خاطر نشان کرد: با توجه به احتمال شیوع انواع جهش‌یافته و بسیار مسری ویروس کووید ۱۹ و کاهش اثربخشی واکسن‌ها در طول زمان، تزریق دوز سوم واکسن در کنار رعایت اصول بهداشتی الزامی است. 

معاوت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر، از اطلاع رسانی گسترده به عموم مردم از طریق رسانه ها در سطح کشور و استان(صدا و سیما، فضای مجازی و...) تهیه و نصب بنر و بیلبورد در معابر عمومی و اطلاع رسانی از طریق رابطین بهداشت و سفیران سلامت به عنوان برنامه‌های صورت گرفته برای تشویق مردم جهت تزریق دوز سوم نام برد.

خواجه‌ئیان در خصوص روند افزایش مبتلایان به اُمیکرون، با وجود کاهش روند مبتلایان به کرونا بیان کرد: وقتی سرعت انتشار یک سویه ویروس بیشتر از سویه‌های قبلی باشد در چند هفته تا چند ماه جایگزین آنها شده و سویه غالب خواهد شد. در کشور ما هم سویه اُمیکرون وارد شده و با توجه به قدرت بالای سرایت پذیری در حال گسترش بوده و احتمال تبدیل شدن به سویه غالب وجود دارد. 

وی با اشاره به اینکه علایم ناشی از ابتلا به اُمیکرون در بسیاری از مبتلایان خفیف است، اضافه کرد: بسیاری از بیماران برای انجام آزمایش مراجعه نکرده و در نتیجه آمار موارد مثبت شناسایی شده، رشد چندانی نکرده است؛ که اگر پوشش واکسیناسیون بالا و رعایت توصیه‌های بهداشتی اجتماعی شامل استفاده صحیح از ماسک، شستشوی مکرر دست‌ها، پرهیز از حضور در مکان‌های شلوغ و رعایت تهویه اتاق‌ها ادامه یابد، می‌توان امیدوار بود که تبعات افزایش سرعت انتقال بیماری به حداقل برسد که در غیر اینصورت، شاهد افزایش موارد نیازمند به بستری شدن در بیمارستان‌ها خواهیم بود.

به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، افرادی که قبل‌تر دو دوز واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند و ۳ ماه از دریافت نوبت دوم آنان گذشته است باید هرچه زودتر برای تزریق دوز سوم واکسن اقدام نمایند.

نوع واکسن در نوبت سوم شامل واکسن‌های سینوفارم، بهارات، برکت، آسترازنکا، پاستوکووک پلاس، اسپوتنیک v و اسپایکوژن می‌باشد که عوارض ناشی از تزریق دز سوم واکسن کرونا، مشابه دوز اول و دوم است.

 تب، سردرد، ضعف، عوارض موضعی در محل تزریق و عوارض گوارشی شایع‌ترین عوارض جانبی گزارش شده است که در مجموع اکثر عوارض جانبی مشاهده شده، خفیف تا متوسط بوده و عوارض جانبی شدید نادر است؛ اما ممکن است در برخی افراد مشاهده شود.

حال که کرونا قصد رفتن ندارد و حالا حالاها مهمان خانه‌هایمان است، چه بهتر که با تزریق واکسن و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، خوب میزبانی باشیم.

این تفکر اشتباه که دو دوز واکسن کفایت می‌کند، بسیار خطرناک و غیر قابل جبران خواهد بود؛ چرا که در کنار همه‌ی اثراتی که برای افراد مبتلا به کرونا خواهد داشت، فوت و از دست دادن یک نفر هم زیاد است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس کرونا در ایران بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تزریق دوز سوم استان بوشهر سوم واکسن ا میکرون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۷۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلمب یک واحد قصابی به دلیل عدم رعایت ضوابط بهداشتی در رامهرمز

بهروز حقیقی رئیس اداره دامپزشکی رامهرمز گفت: پیرو گزارش واصله به واحد نظارت بر بهداشت عمومی اداره دامپزشکی شهرستان در خصوص حمل ۳ لاشه دام سبک با ماشین شخصی از کشتارگاه دام شهرداری به محل قصابی، واحد متخلف با دستور دادستانی و حضور کارشناسان دامپزشکی و پلیس اماکن پلمب گردید.

بهروز حقیقی با اشاره به اینکه هر گونه کشتار دام خارج از ضوابط بهداشتی دامپزشکی کشتار غیر بهداشتی تلقی می‌گردد گفت: حمل و نقل دام کشتار شده در کشتارگاه می‌بایست با ماشین سردخانه دار دارای مجوز دامپزشکی انجام شود است و در غیر اینصورت تهدید علیه بهداشت عمومی تلقی می‌گردد و بازرسان بهداشتی دامپزشکی با واحد‌های متخلف از طریق مراجع قانونی برخورد می‌نمایند.

حقیقی می گوید: شهروندان محترم ضمن رعایت توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی، فرآورده‌های خام دامی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و با نشان دامپزشکی درج شده بر روی محصولات خریداری و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در این خصوص سریعا به اداره دامپزشکی شهرستان رامهرمز اطلاع رسانی کنند.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان رامهرمز در پایان به عرضه کنندگان متخلف فرآورده‌های خام دامی هشدار داد در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی دامپزشکی که سلامت و بهداشت عمومی مصرف کنندگان را به خطر بیندازند با قاطعیت برخورد خواهد شد

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • پلمب یک واحد قصابی به دلیل عدم رعایت ضوابط بهداشتی در رامهرمز
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور