Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، زیلایی با همه زیبایی هایش همیشه از محرومیت رنج برده است. محرومیتی که مربوط به دیروز و امروز و سال گذشته و امسال هم نیست.
کافیست نگاهی به خبرهای این استان از همان اوایل دهه پنجاه که بنیان این استان گذاشته شد تا امروز که نیم قرن گذشته، بیندازیم آنگاه درک اینکه زیلایی از کجا به اینجا رسیده و باید به کجا برسد تا پسوند محرومیتش برای همیشه برداشته شود، برایمان ساده تر می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


زیلایی سرزمین زیبایی هاست. روستا و آبادی هایش درست در وسط کوه های سر به فلک کشیده و جنگلهای انبوه و پرپشت زاگرس قرار گرفته اند و رودخانه ها  و چشمه هایش آنچنان بکر و خاصند که الهام بخش شاعران و نویسندگان و موسیقی دانان هستند.
زیلایی تجسم عینی اشعار و موسیقی محلی و فولکلور  این استان است. با همه اینها اما عمق محرومیتش باعث شده آنهایی که ظرفیتهای این سرزمین زیبا را نمی شناسند زیلایی را در محرومیتهایش تصور کنند.


با همه اینها اگرچه محرومیت جزیی جدانشدنی از زیلایی است اما همه زیلایی نیست و زیلایی و ظرفیت های منحصر به فردش، مهمترین موضوعی است که استاندار کهگیلویه و بویراحمد در سفر کاری خود به زیلایی از توابع شهرستان مارگون روی آن تاکید کرد.
سید علی احمد زاده که با دست پر به شهرستان تازه تاسیس مارگون و منطقه زیلایی سفر کرده بود از مارگون تا موشمی علیا به همه روستاهای مسیر پر پیچ و خم و صعب العبور سر زد و از نزدیک مشکلات ، دغدغه ها و حتی درد دل های مردم را شنید و البته چون پیش از سفر به اندازه کافی درباره مشکلات این منطقه تحقیق کرده بود، برنامه های کوتاه مدت و میان و بلند مدت دولت برای رفع این مشکلات را با مردم در میان گذاشت.
مردم زیلایی هم مثل همیشه قدرشناسانه و البته امیدوارانه از استاندار و هیات همراهش استقبال کردند و با اسفند و صلوات به استقبال استاندار آمدند.
هرکس هرکاری از دستش بر می آمد انجام می داد تا از نماینده ارشد دولت و همراهانشان به شایستگی  استقبال کرده باشد.
مشکلات مردم روستاها کم و بیش شبیه بود. اغلبشان از نبود جاده، خدمات بهداشتی و درمانی مثل ماما، پزشک و داروخانه، اینترنت و آب شرب گلایه داشتند.

راه در صدر مشکلات


مشکلات زیلایی از زبان بخشدار این منطقه 
امینی  گفت: لازمه توسعه در هر منطقه، برخورداری از راه ارتباطی مناسب است که اغلب روستاهای بخش زیلایی از این نعمت محروم هستند طوری که با اولین بارش اغلب مسیرهای ارتباطی این بخش مسدود می‌شود و عبور و مرور برای مردم این بخش به سختی صورت می‌گیرد.
بخشدار زیلایی افزود: انتظار داریم جهت استقرار راهدارخانه در این منطقه اقدام لازم انجام شود.
بخشدار بخش زیلایی با اشاره به مشکلات آب آشامیدنی در اغلب روستاهای این بخش افزود: در فصول مختلف سال به ویژه در فصل تابستان تأمین آب آشامیدنی در بخش زیلایی به یکی از دغدغه‌های اصلی مردم تبدیل شده است.
وی گفت: در برقراری ارتباط تلفنی و اینترنتی نیز بخش زیلایی دارای مشکلات فراوانی است و عدم توجه  به این موضوع باعث محرومیت مردم منطقه از این نعمت شده‌ است.
امینی به یکی از ضروری‌ترین نیازهای مردم بخش زیلایی گریزی زد و گفت: گاز رسانی به منطقه زیلایی سال‌ها است که به عنوان یکی از مطالبات مردم مطرح است اما همچنان این موضوع به سرانجام نرسیده و مردم برای تأمین سوخت مورد نیاز خود با مشکلات زیادی مواجه هستند.

درخواست ها به حق است

استاندار در ادامه پس از شنیدن صحبت های نمایندگان مردم و بخشدار از برنامه ها و توجه ویژه دولت به زیلایی خبر داد.
احمدزاده در پاسخ به دغدغه های مردم در بخش کشاورزی، با ابراز نگرانی از بی توجهی مسئولان بخش کشاورزی استان گفت: ۳۵ میلیارد تومان اعتبار ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) برای توسعه بخش کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد  در حال برگشت خوردن است.

 وی گفت:  مطالبات مردم در مناطق محروم به حق بوده و این مطالبه گری سبب می‌شود که کار انجام شود و کمتر شاهد محرومیت باشیم و با عمق محرومیت و مشکلات موجود صبر مردم بر مشکلات نشان از نجابت و وفاداری مردم دارد.
استانداربا اشاره به اینکه برای اولین بار برای راه‌های روستایی شهرستان مارگون در بعد از انقلاب نزدیک به ۱۱۰ میلیارد تومان اعتباردر نظر گرفته شده، عنوان کرد: ۵۵ میلیارد تومان اعتبار یعنی حدود نیمی از اعتبارات برای راه‌های روستایی بخش زیلایی اختصاص یافته است.

۱۴۰۱؛ پایان راهسازی در زیلایی
احمدزاده گفت: تا پایان سال ۱۴۰۱ بیش از ۹۰ درصدراه‌های ارتباطی اصلی در مناطق زیلایی و سیلاب و کلوار تکمیل و مورد استفاده قرار می‌گیرد و ۴۰ میلیارد تومان برای راه‌های روستایی سیلاب و کلوار در نظر گرفته شده و استقرار راهدارخانه در منطقه زیلایی نیز مورد موافقت وزارت متبوع قرار گرفته‌ است.
 استاندار کهگیلویه و بویراحمد به ظرفیت کشاورزی در منطقه زیلایی اشاره کرد و افزود: سه هزار هکتار زمین کشاورزی در این منطقه وجود دارد و یه رغم وجود منابع آبی فراوان  اما متأسفانه استان از این ظرفیت بهره‌ی خاصی نمی‌برد.
احمدزاده خطاب به مدیران جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استان، تصریح کرد: این ۲ دستگاه نسبت به موضوع کشت در اراضی شیب‌دار توجه لازم را داشته باشند و ۳۵ میلیارد تومان اعتبار ستاد اجرایی را که در حال برگشت خوردن است در این زمینه و در این مناطق محروم استفاده شود.
وی به موضوع گازرسانی زیلایی گریزی زد و گفت: گازرسانی به منطقه زیلایی از سمت استان چهارمحال و بختیاری اجرایی می‌شود و امیدوار هستیم تا پایان سال آینده این پروژه به اتمام برسد.
احمدزاده با اشاره  به مطالبه مردم منطقه برای استفاده از پنل‌های خورشیدی، افزود: منابع طبیعی استان وعده تحویل ۱۰۰ دستگاه پنل خورشیدی به منطقه زیلایی را داده و این پنل‌ها به زودی تحویل می‌شود.
وی تاکید کرد: این منطقه باید از برخی محرومیت ‌ها از جمله مشکلات در زمینه ارتباط اینترنتی بیرون بیاید و تا پایان سال جاری باید پوشش اینترنتی در این مناطق به سرانجام برسد.

زیلایی در ۲۰۰ کیلومتری شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد و ۱۳۰ کیلومتری شهر مارگون مرکز شهرستان مارگون قرار دارد.

شهرستان مارگون بیش از ۲۳ هزار نفر جمعیت دارد و از سال ۹۸ با شهرستان شدن آن موافقت شده است.

برچسب‌ها سید علی احمدزاده کهگیلویه و بویراحمد مارگون

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سید علی احمدزاده کهگیلویه و بویراحمد مارگون سید علی احمدزاده کهگیلویه و بویراحمد مارگون کهگیلویه و بویراحمد شهرستان مارگون میلیارد تومان منطقه زیلایی بخش زیلایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۷۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر رئیس‌جمهور ایران به پاکستان دستاوردهای اجتماعی، سیاسی و منطقه‌ای داشت/ استقبال پر شور ملت پاکستان

به گزارش قدس آنلاین رایزن فرهنگی پاکستان با اشاره به اینکه مردم این کشور، استقامت و مقاومت و شجاعت ملت ایران را ستایش می‌کنند، گفت: همواره به‌رغم سختی‌های فراوانی که استکبار جهانی بر مردم ایران تحمیل کرده با استقامت و شجاعت وصف‌ناپذیری در مقابل همه قدرتمندان عالم ایستاده‌اند.

 رایزن فرهنگی پاکستان با تاکید بر این مطلب، افزود: مردم ایران روی مواضع خودشان محکم و پابرجا هستند و مردم پاکستان این استقامت‌ها و شجاعت‌ها را گرامی می‌دارند و بزرگ می‌دانند. به این خاطر است ملت ایران در چشم ملت پاکستان و مردم این کشور، ملتی بزرگ و قابل تقدیر و ستایش است.

عملیات وعده صادق این علاقه را بیشتر هم کرد

وی درباره خوشحالی مردم از انتقام سخت یا همان وعده صادق، نیز افزود: نماد و نمود این بزرگی و عظمت در روزهای اخیر همان دفاع شجاعانه و پاسخ مقتدرانه عزیزان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به رژیم صهیونیستی بود. اگر مردم پاکستان به ایران اسلامی و مردم ایران و رهبران ایران تا قبل از این پاسخ دندان‌شکن، علاقه‌مند بودند این علاقه‌مندی ظرفِ چند روز گذشته‌ای که از این پاسخ می‌گذرد ده‌ها برابر بیشتر شد و در ملاقات‌های مردمی که ما با مردم پاکستان و حتی با برخی از دولتمردان پاکستان داریم اولین نکته‌ای را که یادآوری می‌کنند همین است که آنچه آرزوی دیرینه جهان اسلام بود امروز توسط جمهوری اسلامی ایران محقق شد. با این نگاه مردم پاکستان و دولتمردان پاکستان میزبان ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران بودند.

چرا محدودیت استقبال پیش آمد؟

مشکی درباره دلیل محدودیت استقبال و اجازه ندادن به برخی از تجمعات خیابانی برای استقبال از رئیس‌جمهور ایران، تأکید کرد: طبیعی است در چنین فضایی با آن علاقه‌مندی که به زمینه‌هایش اشاره کردم چقدر می‌تواند استقبال از طرف مردم پاکستان، استقبال پرشور و هیجان‌انگیزی باشد. به‌رغم اینکه شرایط امنیتی در پاکستان شرایط به هر حال ویژه‌ای است و دولت عزیز پاکستان برای حفظ امنیت سفر رئیس جمهور کشور ایران و هیئت همراه مجبور بود تدابیری را اتخاذ کنند و نمی‌توانستند تجمعات خیابانی را اجازه بدهند، اما ما شاهد بودیم در مسیر کاروان ریاست محترم جمهور در شهرهای لاهور و کراچی به ویژه کاروان‌های استقبال مردمی شکل گرفت و برخی از تصاویری که امکان انتشار آنها بود شاهد این مسئله است.

تصاویر شگفت انگیزی که هم در اخبار سراسری ایران و رسانه‌های جمعی ایران منتشر شد

وی ادامه داد: در شهر اسلام‌آباد که مقصد اول سفر رئیس‌جمهور ایران بود ما شاهد تلاش مردم برای استقبال عمومی بودیم که اشاره کردم به دلیل شرایط ویژه، این امکان فراهم نشد، اما در نشست‌های نخبگانی و نشست‌هایی که با شخصیت‌های تراز اول اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و ادبی در محل اقامت ریاست محترم جمهور برگزار شد این علاقه، این عشق و ارادت به نمایش گذاشته شد که تصاویر آن در اخبار سراسری جمهوری اسلامی ایران و اخبار رسانه‌های جمعی کشور پاکستان منتشر شد. البته آن چیزی که به نمایش گذاشته شد قطره‌ای از دریایی بود که مردم پاکستان تلاش داشتند به نمایش بگذارند. اما به دلیل شرایط خاص امکان ظهور و بروز آن خیلی فراهم نشد.

استقبال از رئیس‌جمهور در کراچی و لاهور

رایزن فرهنگی پاکستان به شور مردم در لاهور و کراچی اشاره کرد و افزود: در شهرهای لاهور و کراچی این فضا قدری فراهم‌تر شد، اما آنچه در واقعیت میدان بود شاید رسانه‌ها نتوانند به تصویر بکشند. بازتاب‌هایی که ما الان در حال رصد آنها هستیم در رسانه‌های مکتوب و مجازی و رسانه‌های دیداری و نوشتاری همه مملوء از شور، سپاس و تقدیر از انجام شدن سفر و مواضع بسیار خوب رئیس جمهور ایران در این سفر هستیم و همچنان موج خوشحالی همچنان که قبل از این سفر شروع شده بود همچنان بعد از گذشت یک روز از پایان سفر ادامه دارد و پیش‌بینی این است در روزهای آینده این موج ادامه داشته باشد و حتماً این سفر یک نقطه عطفی برای گسترش روابط همه جانبه ایران و پاکستان خواهد بود.

این سفر افق‌های بلندتری را پیش‌روی دو کشور گذاشت

مشکی در پایان تاکید: ما در پاکستان شاهد بودیم که برخی از کشورهای منطقه و برخی از قدرت‌های فرامنطقه‌ای خیلی تلاش داشتند برای این سفر محدودیت‌های فراوانی ایجاد کنند حتی اگر بتوانند اصل سفر را تحت‌الشعاع قرار دهند، اما با لطف خدای متعال سفر به خوبی انجام شد و هم دستاوردهایی که این سفر داشت چه دستاوردهای اجتماعی و چه دستاوردهای سیاسی و منطقه‌ای در همین مدت کوتاه بازتاب خودش را داشت و حتماً در ادامه و آینده پس از این سفر، شاهد بازتاب‌های بیشتر و گشوده شدن افق‌های بلندتری در روابط دو کشور خواهیم بود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • ساخت سه پایگاه امدادی اورژانس در کهگیلویه و بویراحمد
  • سه پایگاه اورژانس جاده ای در کهگیلویه و بویراحمد احداث می شود
  • گزیده خطبه های نماز جمعه شهرهای کهگیلویه و بویراحمد
  • تدوام بیمه رایگان ۵ دهک اول در سال ۱۴۰۳
  • حمایت شرکت‌های دانش‌بنیان از بخش کشاورزی زمینه تحول و جهش تولید را فراهم می‌کند
  • اشتغال ۲۰۰ نفر در کهگیلویه و بویراحمد با بازگشت ۵۰ واحد راکد به چرخه تولید
  • یگانی از ارتش در کهگیلویه و بویراحمد مستقر شود
  • عملیات وعده صادق پاسخی عبرت آموز به رژیم صهیونیستی بود
  • توجه به قرآن، بسیاری از مشکلات امروز ما را حل می‌کند
  • سفر رئیس‌جمهور ایران به پاکستان دستاوردهای اجتماعی، سیاسی و منطقه‌ای داشت/ استقبال پر شور ملت پاکستان