Web Analytics Made Easy - Statcounter

ناصحی گفت: نسخه الکترونیک می‌تواند جلوی قاچاق دارو را بگیرد، ایجاد سابقه درمانی افراد و بررسی استانی بیماری‌ها نیز با شکل‌گیری پرونده الکترونیک امکان‌پذیر خواهد شد.

محمد مهدی ناصحی، مدیرعامل بیمه سلامت در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در خصوص تاثیرات رواج نسخه الکترونیکی در کشور و حذف نسخ کاغذی گفت: الکترونیکی شدن خدمات سلامت یکی از موضوعات مهمی است که حداقل در دو دهه گذشته در برنامه‌های مختلف توسعه پنجم و ششم و بودجه سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: متاسفانه در ۱۸ سال گذشته نسخه الکترونیک، نظام ارجاع الکترونیک، پزشک خانواده مبتنی بر مباحث پرونده الکترونیک همواره گفته شده، ولی به مرحله اجرا هرگز نرسید، چون دشوار است که نظامی سنتی که به نسخه کاغذی عادت کرده است به یکباره به نظام الکترونیکی واحد تبدیل شود.

مدیرعامل بیمه سلامت اضافه کرد: در گذشته زیرساخت‌های لازم برای این طرح نبوده و در حال حاضر نیز خوشبختانه تا حدودی این زیرساخت‌های توسعه پیدا کرده است به طوری که در برخی از استان‌ها که به ظاهرا هیچگونه زیرساختی ندارند همچون کردستان، ایلام، سیستان و بلوچستان و کهگیلویه و بویراحمد به طور ۱۰۰ درصد نسخه الکترونیکی هم در بخش خصوصی و هم در بخش دولتی به اجرا درآمده است.

ناصحی در ادامه یادآور شد:، چون امسال الزام قانونی پشت این طرح بود به طور جد مورد پیگیری قرار گرفت تا این امر به مرحله اجرا برسد به طوری که این طرح به عنوان طرح ملی که سهم زیادی در ساماندهی منابع و مصارف دارد و برای مردم مفید است که منابع سلامت به کدام سمت هدایت می‌شود به طوری که در خصوص مصارف سلامت هنوز آمار دقیقی وجود ندارد.

وی گفت: هر سال دستگاه‌های سی تی اسکن، ام آر‌ای خریداری می‌شود و به صورت معکوس نیاز القائی ایجاد می‌کند به طوری که با توجه به منابعی که برای سلامت تخصیص داده می‌شود نتوانسته‌ایم به طور صحیح و درست آن را به سمت جامعه هدف هدایت کنیم.

ناصحی افزود: با اشاره به این که نسخه الکترونیک به شفافیت بیشتر نظام سلامت کمک می‌کند، تصریح کرد: بدون شک نسخه الکترونیک می‌تواند جلوی قاچاق دارو را بگیرد و دارو‌ها کد دار شده و اگر جایی فروخته شوند دیگر هرگز نمی‌توانند به بازار برگردند و یا قاچاق شود، چون اصالت دارو پیدا کرده است.

مدیرعامل بیمه سلامت گفت: هیچ اطلاعی نداریم که در کشور مصرف دارو به چه صورت است و در کدام مناطق کدام دارو‌ها بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، بیماران مزمن در سراسر کشور پراکنده اند، ولی آمار دقیقی در این خصوص نداریم تا دارو‌های نایاب را به میزان کافی برای استان مذکور ارسال کنیم.

 

تغییر وضعیت از سنتی به الکترونیک با سختی‌های زیادی همراه است!

ناصحی افزود: با اجرای کامل نسخه الکترونیک تمام آمار‌ها از استان‌های مختلف جمع آوری می‌شود و بدین صورت می‌توانیم بیماری‌های که در سطح یک استان شایع است را متوجه شده و از این طریق تامین دارو مورد نیاز صورت گرفته و حتی مطالعاتی برای پیشگیری از این بیماری در منطقه مذکور صورت گیرد.

وی با بیان این که این طرح جلوی بسیاری از تبانی‌ها را می‌گیرد، اظهار کرد: نسخه نویسی الکترونیکی کاربرد علمی نیز دارد به همین منظور اگر داروی برای درمان فردی تداخل ایجاد خواهد کرد یا بیش از حد مصرف شده باشد، جلوی آن به سرعت گرفته می‌شود.

مدیر عامل بیمه سلامت در ادامه یادآور شد: تغییر وضعیت از سنتی به الکترونیک با سختی‌های زیادی همراه خواهد بود به طوری که پزشکان این امر را برنمی تابند و در ابتدا مقاومت صورت می‌گیرد، ولی رفته رفته این امر جا خواهد افتاد.

ناصحی گفت: مشوق‌های زیادی برای فراگیری بیشتر طرح نسخه نویسی الکترونیکی صورت گرفته است به طوری که پرداخت‌ها منظم شده، تسهیلات بدون ضامن با همکاری بانک رفاه به پزشکان و موسسات داده شده، و ۲۰ درصد افزایش تعرفه سال قبل هم منوط به نوشتن نسخه الکترونیکی شده است.

وی افزود:، چون همه منتظر اجرای صد در صد آن بودند همه این امور را برای روز آخر گذاشتند به همین دلیل اجرای آن در وضعیت فعلی در برخی مناطق همچون مراکز دولتی که درگیر کرونا بودند کمی سخت شده است.

مدیرعامل بیمه سلامت خاطرنشان کرد: در مقام تامین منابع و ساماندهی هزینه‌ها باید در مرحله بعد وارد می‌شدیم، ولی در طول سالیان گذشته امور اولیه انجام نشد به همین دلیل در سال جاری این امر به بیمه‌ها محول شد که مدنظر قرار داده ایم که این کار در یکسال اخیر به سرانجام مطلوب برسد.

وی در پایان بیان داشت: در نسخه نویسی الکترونیکی بیمه سلامت ۹۵ درصد اجرا شده است بنابراین هدف بعدی ما پرونده الکترونیکی است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بیمه سلامت کرونا تامین اجتماعی بیمه مدیرعامل بیمه سلامت نسخه الکترونیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۷۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشوق‌های سربازان ماهر اجرایی شد/ تشریح جزئیات بهره‌مندی از تسهیلات قرارگاه مهارت‌آموزی

مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح از اجرایی شدن مشوق‌های سربازان ماهر خبر داد.

سردار موسی کمالی در گفت‌وگو با ایسنا درباره جزئیات اعطای مشوق‌های مهارت آموزی به سربازان ماهر و شرایط بهره‌مندی از آن‌ها گفت: همانطور که بارها اعلام شده است، هدف قرارگاه مهارت آموزی، ارتقاء مهارت سربازان، تسهیل در اشتغالزایی برای آنان پس از پایان خدمت و خوشایندسازی دوران سربازی است. در همین راستا و همچنین به منظور ترویج فرهنگ مهارت آموزی و ایجاد انگیزه وتشویق جوانان به مهارت آموزی، مشوق‌هایی نیز برای سربازان ماهر در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه بخشی از این مشوق‌ها مربوط به سربازانی است که قبل از اعزام به خدمت مهارتی را فراگرفته  و آن را در سامانه سرباز ماهر به ثبت برسانند، گفت:‌ اعطای یک ماه کسری خدمت، تعیین سازمان محل خدمت، تعویق اعزام به مدت حداکثر شش ماه، انتخاب استان محل خدمت، بخشش اضافه خدمت سنواتی سربازان، استفاده از یک ماه مرخصی، اعطای یک درجه بالاتر، استفاده از سرباز ماهر به عنوان کمک مربی و مربی در نیروهای مسلح، بکارگیری تخصصی در داخل نیروهای مسلح و اولویت برای استخدام در نیروهای مسلح از جمله مشوق‌های موجود برای سربازان ماهر است.

هر سرباز امکان بهره‌مندی از چند مشوق را دارد؟

مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح درباره اینکه هر سرباز وظیفه ماهر امکان بهره‌مندی از چند مشوق را دارد، گفت:‌ هر فرد می‌تواند حداکثر از یک مشوق استفاده کند و حین ثبت نام بر اساس اولویت بندی، می‌توانند تا چهار مشوق را برای خود انتخاب کنند.

وی از رفع مشکلات فنی در خصوص اعمال مشوق‌ها خبر داد و گفت: اعطای مشوق‌های سربازان ماهر از ۱۵ اردیبهشت ماه عملیاتی خواهد شد.

جزئیات بهره‌مندی از مشوق‌های سرباز ماهر

کمالی با بیان اینکه مهارت آموزان به چهار گروه دوره‌های کوتاه مدت، فارغ التحصیلان هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش، گروه پزشکی و پیراپزشکی، فارغ التحصیلان سایر دانشگاه ها تقسیم می‌شوند، گفت: دوره‌هایی که در فنی‌وحرفه‌ای، جهاد کشاورزی، جهاد دانشگاهی، فناوری اطلاعات و… سپری می‌شوند کوتاه مدت هستند. این گروه با کسب ۲۴۰ امتیاز می‌توانند از بالاترین مشوق استفاده کنند و اگر فردی امتیاز کمتری کسب کند، از مشوق‌های کمتری بهره‌مند می‌شود.

امتیازبندی سربازان ماهر چگونه است؟

مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح با بیان اینکه امتیازها را به سه دسته تقسیم کرده‌ایم، گفت: برای ورود به مشوق و بهره‌مندی از آن کسب حداقل ۸۰ امتیاز نیاز است. امتیاز ۸۰ تا ۱۶۰ جزو گروه اول مشوق محسوب می‌شود که به عنوان مثال در کسری خدمت و مرخصی، ۱۰ روز کسری یا مرخصی به این گروه تعلق می‌گیرد. در گروه دوم مشوق‌ها نیز لازم است که افراد ۱۶۱ تا ۲۳۹ امتیاز کسب کنند و از ۲۰ روز مرخصی یا کسری می‌توانند بهره مند شوند. اما در گروه سوم افراد می‌توانند از مشوق‌ به صورت کامل بهره‌مند شوند و ۲۴۰ امتیاز برای این گروه نیاز است.

وی با بیان اینکه به گروه آموزش‌های کوتاه مدت، بسته به میزان آموزش امتیاز تعلق می‌گیرد گفت: گروه هنرستانی ها ۲۴۰ امتیاز به بالا و برای گروه پزشکی و پیراپزشکی ۲۴۰ امتیاز به بالا در نظر گرفته شده است. برای گروه سایر فارغ التحصیلان که بیشتر از طریق دانشگاه‌های کشور فارغ التحصیل شده‌اند روش محاسبه تفاوت دارد. سایر فارغ التحصیلان هم از شش آیتم می‌توانند امتیاز کسب کنند.

مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح ادامه داد: این افراد به ازای هر ساعت دوره تخصصی  یک امتیاز دریافت می‌کنند و تا ۱۰۰ امتیاز امکان دریافت امتیاز وجود دارد، آیتم دوم مهارت‌های شغلی عمومی است که به ازای هر سه ساعت آموزش، فرد می‌تواند امتیاز دریافت کند و حداکثر ۴۰ امتیاز دارد. همچنین اگر فرد سابقه دستیاری داشته باشد به ازای هر پنج ساعت یک امتیاز و تا ۴۰ امتیاز می‌تواند دریافت کند و آیتم چهارم نیز  مربوط به کاراموزی و سابقه آزمایشگاهی است که تا ۶۰ امتیاز تعلق می‌گیرد و هر پنج ساعت یک امتیاز دارد.

کمالی ادامه داد: آیتم پنجم تدریس است و کسانی که در سطح پایین‌تر رشته خود را تدریس می‌کنند به ازای هر پنج ساعت تدریس می‌توانند ۱ امتیاز دریافت کنند و تا ۴۰ امتیاز به این افراد تعلق می‌گیرد. دوره‌ عملی و آزمایشگاهی تا ۵۰ امتیاز تعلق می‌گیرد و هر واحدی پنج امتیاز دارد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه سازمانی قرار است صحت سنجی داشته باشد گفت: دوره‌های کوتاه مدت را خود سازمان‌ها، مدارس را وزارت آموزش و پرورش، گروه پزشکی را وزارت بهداشت، سایر رشته‌ها را نیز وزارت علوم و دانشگاه های خود و دانشگاه آزاد را نیز همین دانشگاه صحت سنجی مدارک را انجام می‌دهد.

مشوق‌ها شامل سربازان در حین خدمت نمی‌شود

مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح درباره اینکه چطور می‌توان از این مشوق‌ها بهره‌مند شد، گفت: افراد برای ثبت نام می‌توانند به سامانه سخا پلیس مراجعه کنند. اعزامی‌های تیر ماه به بعد می‌توانند از این مشوق‌ها بهره‌مند شوند و شامل افراد حین خدمت نمی‌شود. متقاضیان حداقل دو ماه قبل از اعزام به خدمت باید نسبت به ثبت نام اقدام کنند و از ۱۵ اردیبهشت ماه اعزامی‌های تیر ماه به بعد می‌توانند اقدام کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وزیر کار: طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا خواهد شد
  • مسدود شدن مسیر‌های انحراف در تسهیلات تولید با برات الکترونیکی
  • مهمترین اخبار هشتم اردیبهشت/تعیین تکلیف عرضه اینترنتی دارو
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد ؟
  • سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛ اسامی فرآورده‌های سلامت بدون مجوز
  • پرداخت ۱۱۷ همت تسهیلات بدون ضامن
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد؟
  • مشوق‌های سربازان ماهر اجرایی شد/ تشریح جزئیات بهره‌مندی از تسهیلات قرارگاه مهارت‌آموزی
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • نسخه کاغذی جایگزین نسخه نویسی الکترونیک در زمان قطعی سامانه بیمه سلامت