Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان -عبدالباری عطوان نوشت: الجزایر برای موفقیت نشست آتی سران عرب که قرار است در این کشور برگزار شود تلاش می‌کند و امیدواریم این نشست آغازی برای جمع شدن مجدد کشور‌های عربی در کنار هم باشد.

بعد از یک دوره رکود، دیپلماسی الجزایر حرکت فعالی را در جبهه‌های مختلف عربی، آفریقایی و اروپایی آغاز کرده است تا یک دوره نبود خود را که حاصل ناتوانی عبدالعزیز بوتفلیقه، رئیس جمهور سابق بود، جبران کند و نقش منطقه‌ای و بین المللی خود را بازیابد و این کار را با تلاش برای به موفقیت رساندن نشست سران عرب که قرار است مارس آینده در الجزایر برگزار شود، آغاز کرده است تا بار دیگر برنامه مشترک کشور‌های عربی احیا شود، همه این کشور‌ها بر اصلی‌ترین مسئله یعنی فلسطین متمرکز باشند و سوریه نیز کرسی خود را در اتحادیه عرب بار دیگر به دست آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته سردبیر رأی الیوم، در این خصوص دو شاخص مهم را می‌توان رصد کرد که نشان دهنده راهبرد جدید الجزایر برای سال ۲۰۲۲ است، این دو شاخص عبارتند از:

اول: سفر عبدالمجید تبون، رئیس جمهور الجزایر به قاهره که قرار است طی چند روز آینده صورت گیرد و هدف از این سفر، تقویت روابط دو کشور، عادی سازی آن، از بین بردن همه کدورت‌ها و افزایش سطح هماهنگی بین دو کشور در همه زمینه ها.

دوم: گفتگوی تلفنی رمطان لعمامره، وزیر خارجه «کهنه کار» الجزایر با محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، همتای قطری او. هدف از این مکالمه تلفنی متقاعد کردن مصر برای پس گرفتن مخالفت آن با بازگشت سوریه به اتحادیه عرب و حضور امیر تمیم بن حمد آل ثانی در نشست آتی سران عرب بود.

الجزایر خدمات بسیاری به قطر ارائه داد و نقش بزرگی در حمایت کشور‌های آفریقایی از تلاش قطر برای برگزاری جام جهانی ایفا کرد و شایان ذکر است که شیخ حمد بن خلیفه، امیر سابق قطر، بعد از کسب میزبانی جام جهانی فورا از زوریخ به الجزایر رفت تا از سران این کشور به خاطر حمایت هایشان تشکر کند.

بیشتر بخوانید:

تاکید بشار اسد بر گفتگو با اتحادیه عرب احتمال تغییر رویکرد غرب و جهان عرب نسبت به سوریه وجود دارد

الجزایر مشخصا از سوی رژیم صهیونیستی که برای تحریم آن تلاش می‌کند، هدف قرار گرفته شده است و سفر‌های مقامات این رژیم از جمله بنی گانتس، وزیر جنگ و یائیر لاپید، وزیر خارجه به رباط و امضای توافقات دفاع مشترک، قرارداد‌های تسلیحاتی و هماهنگی اطلاعاتی، با هدف تشدید تنش بین مغرب و الجزایر و شاید هم شعله ور کردن آتش جنگ بین این دو کشور صورت گرفت تا آن‌ها را به فرسودگی دچار کند و پیشرفت اقتصادی را که دو کشور اکنون شاهدش هستند از بین ببرد و سناریو‌های توطئه را تکرار کند که در سوریه، لیبی، عراق و یمن رخ داده بود و نتایج آن‌ها هم کاملا مشخص است.

مقاومت الجزایر با تلاش‌های رژیم صهیونیستی برای نفوذ سیاسی، اقتصادی و نظامی به قاره آفریقا و بستن راه‌های دیپلماتیک در برابر رژیمی که برای دستیابی به عنوان عضو ناظر در اتحادیه آفریقا تلاش می‌کند، الجزایر را در تیررس اهداف تل آویو قرار داده است به خصوص بعد از اینکه الجزایر به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به محور مقاومت ملحق شد و روابط خود را با ایران که تهدیدی وجودی برای رژیم صهیونیستی به شمار می‌رود تقویت کرد.

تبون طی چند هفته گذشته به منظور تقویت رویکرد جدید کشورش، به چندین ابتکار عمل دست زده است که بارزترین آن‌ها عبارتست از دعوت از گروه‌های فلسطینی برای برگزاری کنفرانس آشتی در الجزایر در اسرع وقت. دیگر اقدام او سفر به تونس و ارائه کمک مالی ۳۰۰ میلیون دلاری به این کشور بود تا بتواند بحران مالی شدید و کنونی خود را پشت سربگذارد و دولت تونس نیز بتواند حقوق کارمندان را بپردازد.

الجزایر که نام کنفرانس آتی سران عرب را «کنفرانس فلسطین» گذاشته است و بازیکنان آن در بازی‌های اخیر دوحه، پرچم فلسطین را بلند و جام قهرمانی را به مردم مقاوم آن تقدیم کردند، تمایل بسیاری دارد تا نشست سران عرب در موعد مقرر برگزار شود و بشار اسد، رئیس جمهور سوریه یا نماینده او در این نشست حضور داشته باشد آنهم بعد از غیبت بیش از ده سال سوریه در نشست‌های سران عرب.

الجزایر نهایت تلاش خود را می‌کند تا سران همه کشور‌های عربی یا دستکم تعداد زیادی از ان‌ها در نشست آتی حضور داشته باشند و برای تحقق این اهداف بعید نمی‌دانیم که رئیس جمهور الجزایر به اکثر پایتخت‌های عربی سفر کند و اولین مقصد او نیز قاهره است که انتخابی درست و هوشیارانه به شمار می‌رود.

در پایان این یادداشت آمده است، امیدواریم تلاش‌های الجزایر برای جمع کردن کشور‌های عربی در کنار یکدیگر، احیای برنامه مشترک کشور‌های عربی به منظور مقابله با سلطه گری رژیم صهیونیستی و پایان دادن به اشغالگری آن در فلسطین، کاملا موفق شود چرا که زمان پایان گسستگی فرا رسیده است و باید قاطعانه در برابر توطئه‌های صهیونیست ها، غرب و چپاول ثروت‌های امت عربی و اسلامی ایستاد. «نشست فلسطین» باید نشست بیداری و شروعی جدید و بازگشتی جدی به اصول عربی و اسلامی و کنار گذاشتن همه اختلاف‌ها یا اکثر آن‌ها باشد و اگر اهداف صادقانه و اراده‌ای جدی وجود داشته باشد، این بلندپروازی غیرممکن نیست.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کشورهای عربی اتحادیه عرب الجزایر رژیم صهیونیستی کشور های عربی آتی سران عرب رئیس جمهور نشست آتی کشور ها دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۷۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت هیئت طالبان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی

حکومت طالبان اعلام کرد سخنگوی وزارت خارجه در راس هیئتی به دعوت سازمان همکاری اسلامی در پانزدهمین اجلاس سران این سازمان شرکت کرده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «عبدالقهار بلخی» سخنگوی وزارت خارجه طالبان اعلام کرد به همراه هیئتی به نمایندگی از هیئت حاکمه افغانستان در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی شرکت کرده است.

پانزدهمین نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با شعار توسعه پایدار کشورهای اسلامی روز گذشته در پایتخت گامبیا شروع شد.

بلخی افزود هیئت همراه علاوه بر شرکت در اجلاس عمومی سازمان قرار است در حاشیه این دیدار با مقامات عالی سازمان همکاری اسلامی و نمایندگان کشورهای عضو پیرامون مسائل دوجانبه و چندجانبه گفتگو کند.

نشست مقدماتی اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیاترافیک نشست‌ها؛ افغانستان محور نشست‌‌های آتی سازمان همکاری اسلامی در کامرون و گامبیاگفتگوی نمایندگان ازبکستان و سازمان همکاری اسلامی درباره وضعیت افغانستان

پیش از این نیز «سهیل شاهین» سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر با ضروری دانستن حضور نمایندگان هیئت حاکمه افغانستان در نشست‌های بین‌المللی درباره این کشور گفته بود برای بازگو کردن واقعیت‌های عینی و موقف امارت اسلامی، نیاز است تا نماینده حکومت سرپرست در این نشست‌ها شرکت داشته باشد.

شاهین گفته بود: شرکت هیئت امارت اسلامی در نشست‌های بین‌المللی از جمله سازمان همکاری اسلامی خیلی مهم است تا از یک طرف واقعیت‌های عینی و نیازمندی‌های افغانستان ارائه شود و از طرف دیگر موضع امارت اسلامی افغانستان را در برابر مسائل و حل آن روشن سازند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • توجه ویژه رسانه‌های عربی به سفر «مهم» بارزانی به ایران
  • دست پر ایران در سازمان همکاری اسلامی/ نشست دو روزه سازمان همکاری‌های اسلامی در گامبیا روز گذشته پایان یافت
  • شرکت هیئت طالبان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • توافقاتی بر سر حرکتی جمعی برای برون رفت از وضعیت کنونی در غزه
  • فشار‌ها بر اسرائیل احتمال آتش بس در غزه را افزایش داده است
  • استفاده از واژه «اسرائیل» در رسانه‌های این کشور ممنوع شد
  • ممنوعیت استفاده از کلمه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی
  • درخواست الجزایر برای نشست شورای امنیت درباره گورهای جمعی غزه
  • مشکل اصلی برای آتش‌بس در غزه شخص نتانیاهو است
  • اسپوتنیک: الجزایر خواستار برگزاری نشست شورای امنیت درباره گورهای جمعی در غزه شد