Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، افزایش رفت و آمد هیات‌ها و برگزاری جلسات پی‌درپی و فشرده در جریان مذاکرات لغو تحریم‌ها در وین در روزهای اخیر، نشان می‌دهد که مسیر گفت وگوها به سمت جلو حرکت می کند و به اذعان مذاکره‌کنندگان گفت‌ وگوها کند، اما در حال پیشرفت است.

در روزهای اخیر علاوه بر دیدار مذاکره کنندگان ارشد ایران، ۱+۴ و نماینده اتحادیه اروپا، کارشناسان هیات‌های مذاکره کننده نیز با یکدیگر به رایزنی و تبادل نظر پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بر اساس تصمیم‌های اتخاذ شده در آخرین جلسه کمیسیون مشترک، بناست هیات‌ها جلسات را در سطح کارشناسی و دیدارهای دوجانبه و چندجانبه بین مذاکره‌کنندگان ارشد کشورها در موضوعات مختلف ادامه دهند.  

دیروز (دوشنبه) نیز مانند روزهای گذشته، دیدارهای دوجانبه و چندجانبه دیپلماتیک در چارچوب هشتمین دور از مذاکرات وین که با هدف رفع تحریم‌ها برگزار می‌شود، جریان داشت.  

علی باقری در روز دوشنبه با میخائیل اولیانوف مذاکره‌کننده ارشد روسیه و همچنین مذاکره کننده ارشد چین در مذاکرات لغو تحریم‌ها، دیدار و گفت‌ وگو کرد.

مذاکره باقری با اولیانوف

مذاکره کننده ارشد روسیه روز دوشنبه پس از دیدار با علی باقری رئیس هیات ایرانی در وین گفت که دو طرف پیرامون موضوع رفع تحریم‌ها در جریان مذاکرات وین بحث و تبادل نظر کردند.

میخائیل اولیانوف با انتشار پیامی در توئیتر نوشت:‌ «ما درباره طیف وسیعی از موضوعات مورد مناقشه که باید برای اطمینان از احیای برجام و لغو تحریم‌ها حل و فصل شود، تبادل نظر کردیم.»

او در پیام دیگری از دیدارش با انریکه مورا هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام خبر داد و عنوان کرد که دو طرف در مورد راه‌ها و ابزارهای ممکن برای تسریع روند مذاکرات و رفع تحریم‌ها گفت‌ وگو کردند.

مذاکره کننده ارشد روسیه همچنین به دیدار با رئیس جدید هیات آلمان خانم«جورون بلمن» اشاره کرد و افزود که مشتاقانه در انتظار همکاری‌های سازنده با وی در جریان مذاکرات است.

حمایت قاطعانه چین از مطالبات ایران

مذاکره کننده ارشد چین  نیز پس از دیداری نسبتا طولانی با علی باقری رئیس هیات ایرانی در چارچوب هشتمین دور مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین، تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران با ارائه ایده‌های تازه و جامع نقش بسیار سازنده‌ای را در گفت‌ وگوها ایفا می‌کند.

وی گفت که چین قاطعانه از مطالبات منطقی ایران در زمینه فعالیت‌های اتمی، مادامی که خطر اشاعه تسلیحات هسته‌ای نداشته باشد حمایت می‌کند. دیپلمات چین خاطر نشان کرد که این کشور به حمایت از ایران برای استفاده صلح آمیز از انرژی اتمی ادامه می‌دهد.

مذاکره ‌کننده ارشد کشورمان همچنین با انریکه مورا معاون دبیر کل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا که هماهنگ‌کننده گفت‌ وگوها نیز هست، دیدار کرد.

در ادامه رایزنی‌های اعضای گروه ۱+۴ در دور هشتم مذاکرات وین، دیداری میان هیات‌های ایران و روسیه با حضور روسای دو هیات در هتل کوبورگ برگزار شد.

باقری همچنین در ادامه رایزنی‌های خود در روز دوشنبه با نمایندگان کشورهای اروپایی با حضور هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام در هتل کوبورگ دیدار و گفت‌ وگو کرد.

رئیس هیات مذاکره‌کننده کشورمان پیش از این گفته بود که مذاکرات با محوریت لغو تحریم‌ها جریان دارد و موارد اختلافی موسوم به پرانتزهای باز، رو به کاهش است.

مذاکره در موضوعات چهارگانه

سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه روز گذشته در نشست خبری هفتگی خود درباره روند این مذاکرات گفت: ایران و ایالات متحده از طریق متن مکتوب غیررسمی، نظرات خودشان را در چهار موضوع رفع تحریم‌ها، اطمینان از رفع موثر تحریم‌ها، تعهدات هسته‌ای، راستی آزمایی و اخذ تضامنی که دولتی در واشنگتن توافقات بین‌الملل و این توافق را به سخره نخواهد گرفت، بیان کرده‌اند.

این دیپلمات عالی‌رتبه تصریح کرد: ما نه بدبینانه مذاکره می‌کنیم نه خوشبینانه. ما بر اساس واقعیت مذاکره می‌کنیم. درباره خوش بینی در مذاکرات باید با من، وزیر امور خارجه و یا آقای باقری صحبت کرده باشد و اگر کسی درباره خوش‌بینی ایرانیان مطلبی شنیده، اعلام کند.

وی خاطرنشان کرد: اتفاقا آنچه فضای منفی ساخته می‌شود شاید دقیق‌تر باشد؛ چون برخی طرف‌های مقابل تلاش می‌کنند یا تلاش می‌کردند از فضای مذاکرات منفی‌سازی کنند. نه با خوشبینی مذاکره می‌کنیم نه با بدبینی. ما با واقع بینی و واقع‌نگری مذاکره می‌کنیم و با واقع‌نگری به مردم گزارش می‌دهیم. اگر می‌گوییم گفت‌ وگوها سازنده است، تحت تاثیر دقایق و لحظات نیست؛ ارزیابی خود را به مردم عزیز می‌گوییم و آنچه می‌گویم بازتاب آن چیزی است که در وین در حال اتفاق افتادن است.

روز یکشنبه روزنامه رای الیوم به نقل از منابع ویژه گزارش داد که پس از ۹ دور طاقت فرسای مذاکرات هسته‌ای در وین پایتخت اتریش، مذاکرات در این دور به سمت یک نتیجه قطعی پیش رفت و بنا به اطلاعات اختصاصی روزنامه، این توافق عملا حاصل شده است و تمام موانع دورهای گذشته، برطرف شد.

رای‌الیوم به نقل از منابع مطلع نوشت: مذاکرات در این دور به توافقی موقت به مدت دو سال رسید که مرحله راستی‌آزمایی و اعتمادسازی به حساب می‌آید که بر اساس آن آمریکا تمامی تحریم‌های اعمال شده علیه ایران در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ را لغو خواهد کرد.

اما یک منبع نزدیک به تیم مذاکره‌کننده ایران، گزارش رای الیوم درباره مذاکرات وین را تکذیب کرد و گفت: گزارش و ادعای رای الیوم، غلط و ساختگی است.

خطیب‌زاده همچنین درباره توافق موقت اظهار کرد: ما به دنبال یک توافق پایدار و قابل اتکا هستیم و هیچ توافقی که این دو مولفه را نداشته باشد، در دستور کار ما قرار ندارد.

وی تصریح کرد: همه باید تلاش کنیم که مطمئن شویم بازگشت آمریکا به برجام همراه با اخذ تضامین لازم و راستی‌آزمایی است و همچنین چرخه‌ای از رفع تحریم‌ها که وفق برجام باید انجام می‌شده، به طور موثر انجام می‌شود که اینها با هیچ توافق موقتی حاصل نمی‌شود.

بر اساس آنچه که به گوش می‌رسد، قریب به اتفاق هیات‌های مشارکت‌کننده در گفت‌ وگوها، به رو به جلو بودن مذاکرات اذعان دارند و در صورتی که طرف‌های غربی دست از مقصر نمایی ایران و تعیین ضرب الاجل‌های ساختگی بردارند، زمان زیادی تا احیای توافقات سال ۹۴ باقی نمانده است.

ایران تاکید دارد هرچقدر طرف مقابل آمادگی جدی‌تری برای لغو تحریم‌ها داشته باشد و اراده جدی تری برای پذیرش ساز وکارهای مد نظر جمهوری اسلامی ایران در لغو تحریم‌ها داشته باشد، زمان دست یابی به توافق نهایی کوتاه‌تر خواهد شد.

مذاکرات لغو تحریم‌ها، ششم تا نهم دی‌ماه در وین برگزار شده و پس از یک وقفه کوتاه سه روزه به دلیل تعطیلات سال نو میلادی، در ۱۳ دی‌ماه مجدداً در وین آغاز شده و همچنان در جریان است.

کد خبر 649212 برچسب‌ها هسته‌ای - برجام خبر ویژه ایران و آمریکا مذاکرات وین هسته‌ای - مذاکرات

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: هسته ای برجام خبر ویژه ایران و آمریکا مذاکرات وین هسته ای مذاکرات مذاکره کننده ارشد مذاکره می کنیم لغو تحریم ها رفع تحریم ها مذاکرات وین رای الیوم بر اساس هیات ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۸۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد

سید حمید حسینی، دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در گفت وگو با مهر گفت: زمانی که شوک یا تنش سیاسی در کشور رخ می‌دهد مردم نه از روی نیاز بلکه به علت نگرانی از افزایش قیمت دلار در آینده اقدام به خرید ارز می‌کنند، درگیری‌های سیاسی ایران و منطقه خاورمیانه باعث افزایش موقتی نرخ دلار شد؛ البته این موضوع به ایران محدود نمی‌شود بلکه درگیری سیاسی در هر کشوری باعث ایجاد التهاب در بازارهای مالی آن کشور می‌شود.

وی افزود: رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی به عملکرد بانک مرکزی ارتباط چندانی ندارد؛ چون این بانک بیشتر بر رفع نیازهای قانونی از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران تمرکز دارد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به این موضوع که افزایش نرخ دلار صرفاً سیاسی است و به عملکرد اقتصادی دولت و بانک مرکزی مرتبط نیست، اظهار داشت: از گذشته تاکنون بازارسازی و فضاسازی وجود داشته به طوری که عده‌ای با سواستفاده از شرایط ایجاد شده اقدام به نرخ سازی می‌کنند و با دامن زدن به التهابات منافع بسیاری به دست می‌آورند.

حسینی در پاسخ به این پرسش که برای آینده دلار چه چشم‌اندازی را تصور می‌کنید، بیان کرد: در کنار مسائل سیاسی ایجاد شده، درآمدهای ارزی نیز نقش مهمی در کنترل نرخ ارز دارند؛ چون در سال گذشته نیز وضعیت درآمدهای ارزی دولت خوب بود؛ درواقع بازار ارز سال ۱۴۰۲ را نسبتاً با ثبات طی کرده و اگر دولت امسال نیز بتواند درآمدهای ارزی پایدار نسبتاً خوبی داشته باشد احتمال دارد نوسانات نرخ ارز به حداقل برسد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در پایان تاکید کرد: بانک مرکزی نیاز واردکنندگان را با نرخ نیما پاسخ می‌دهد؛ بنابراین به طور طبیعی نباید افزایش نرخ در بازار غیررسمی اثری بر قیمت‌ها داشته باشد و از بُعد دیگر دولت کالابرگ الکترونیک را راه اندازی کرده تا یارانه به مصرف کننده نهایی برسد و نوسانات نرخ دلار روی قیمت کالاهای اساسی اثری نگذارد.

کد خبر 6089250 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • تداوم عقب‌نشینی نرخ ارز در بازار غیر رسمی/ قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازمی‌گردد؟
  • فهرست شورای ائتلاف با شروع زمان تبلیغات منتشر می‌شود
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • افغانستان ظرفیت توافقات با همسایگان را دارد
  • واردات گوشت گرم از آفریقا
  • پاسخ مهم رهبری به توصیه‌ها برای مذاکره با آمریکا در برنامه هسته‌ای را ببینید | فیلم