Web Analytics Made Easy - Statcounter

رسانه‌های هندی از سفر آتی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به هند و تلاش تهران و دهلی نو برای ارسال گندم به افغانستان خبر دادند.

به گزارش مشرق، در حالی‌که قرار است «حسین امیر عبداللهیان» وزیر خارجه ایران به زودی عازم هند شود، دهلی نو نیز در پی استفاده از گزینه ایران برای ارسال گندم به افغانستان از طریق بندر جابهار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته وبگاه «تریبیون ایندیا» با وجود اینکه دهلی نو سه هواپیمای محموله دارو و واکسن را به کابل فرستاده است، محموله ۵۰۰۰۰ تنی گندم به افغانستان بیش از دو ماه در مرز پاکستان مسدود شده است.

بر اساس این گزارش، هند در جریان گفت‌وگوی «سوبرامانیام جایشانکار» وزیر امور خارجه خود با همتای ایرانی، در جریان تبادل پیام تبریک سال نوی میلادی  در روز شنبه، درباره مسیر جایگزین برای  ارسال گندم به افغانستان  گفت‌وگو کرده است.

هنوز هیچ تایید رسمی مبنی بر موضوع انتقال گندم از طریق بندر چابهار ایران مطرح نشده، اما جایشانکار درباره «گفت‌وگوی گسترده با همتای ایرانی خود پستی منتشر کرد که طی آن درباره مشکلات کووید، چالش‌های افغانستان، چشم‌انداز چابهار و موضوع هسته‌ای ایران گفت‌وگوهایی صورت گرفته است.

این وبگاه نوشت، مهم‌ترین نکته، بی‌میلی نمایندگان بیمه برای دست ارسال محموله‌ به مقصد ایران می‌رود، زیرا آنها می‌ترسند در شبکه تحریم‌های اعلام‌شده توسط ایالات متحده درگیر شوند. حتی اگر این مسئله برطرف شود، مقامات به کمبود زیرساخت‌ها در ولایت نیمروز افغانستان برای تأمین محموله عظیم گندم اشاره کرده اند.

 هفته قبل، وزارت خارجه هند اعلام کرد که در هفته‌های آینده در تامین گندم و بقیه کمک‌های پزشکی  به افغانستان از طریق کشورهای منطقه و سازمان ملل متحد گشایشی صورت می‌گیرد.

وزیر خارجه هند درباره پروژه بندر چابهار گفت، بندر چابهاردر ایران به عنوان یک قطب ترانزیتی تجاری برای منطقه ظهور کرده و مسیری اقتصادی‌تر و پایدارتر برای کشورهای محصور در خشکی برای رسیدن به بازار جهانی است.

به نوشته روزنامه «هندوستان تایمز» وزیر خارجه هند گفت که دهلی نو مجموعاً ۸۵ میلیون دلار کمک بلاعوض و تسهیلات اعتباری ۱۵۰ میلیون دلاری برای توسعه پایانه شهید بهشتی در بندر چابهار متعهد شده است.

وزیر خارجه هند اخیرا در مورد تاثیر تحریم‌های آمریکا بر پروژه بندر چابهار گفت که تحریم‌های آمریکا علیه ایران به هیچ وجه به این پروژه مربوط نیست. وی همچنین گفت که بندر چابهار کمک‌های بشردوستانه را به ویژه در زمان همه گیری کووید-۱۹ تسهیل کرده و هند از آن برای ارسال ۷۵۰۰ تن گندم به عنوان کمک غذایی به افغانستان در سال ۲۰۲۰ استفاده کرده است. در مجموع ۱۱۰۰۰۰ تن گندم و تاکنون ۲۰۰۰ تن حبوبات از هند به افغانستان انتقال یافته است.

 در جریان سفر «نارندرا مودی» نخست وزیر هند به ایران در ماه می ۲۰۱۶، توافقنامه سه جانبه ایجاد کریدور حمل و نقل و ترانزیتی بین‌المللی بین هند، ایران و افغانستان امضا شد. هند در توسعه مرحله اول پایانه شهید بهشتی این بندر با همکاری دولت ایران مشارکت دارد.

هند در سال ۲۰۱۵ در خصوص توسعه بندر چابهار و احداث خط راه آهنی که هند را به افغانستان متصل می‌کند، با ایران به توافق رسید و در سال ۲۰۱۶، «نارندرا مودی» نخست‌وزیر هند در جریان سفر به ایران، توافقنامه سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیون دلاری برای توسعه چابهار را با تهران به امضا درآورد.

پیش از این نیز وزیر خارجه هند پیشنهاد داده بود که به منظور دسترسی امن و بدون مانع کشورهای آسیای مرکزی به دریا، بندر چابهار در کریدور بین‌المللی شمال-جنوب قرار بگیرد. وی همچنین از طرح کارگروه هند، ایران، افغانستان، ازبکستان برای استفاده مشترک از بندر چابهار استقبال کرده بود.

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو بورس قیمت حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران امیر عبداللهیان هند پاکستان شهید بهشتی ازبکستان نارندرا مودی افغانستان آمریکا خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت ارسال گندم به افغانستان وزیر خارجه هند بندر چابهار برای ارسال دهلی نو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۸۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و پرتغال درباره کشتی توقیف‌شده اسراییلی

پائولو رانگل وزیر امور خارجه جدید پرتغال در گفتگوی تلفنی با امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص مناسبات دو جانبه و اوضاع منطقه به خصوص تحولات فلسطین به گفتگو و تبادل نظر پرداخت.

وزیر امور خارجه کشورمان در ابتدای این گفتگوی تلفنی، تشکیل دولت جدید پرتغال و انتصاب آقای پائلو رانگل به عنوان وزیر امور خارجه جدید این کشور را تبریک گفت و به سابقه روابط خوب و دیرینه فی‌مابین دو کشور اشاره کرد.

امیرعبداللهیان بار دیگر بر ضرورت پایان جنگ و نسل‌کُشی رژیم صهیونیستی در غزه و احترام به حقوق مردم مظلوم فلسطین تاکید کرد و رژیم صهیونیستی را به عنوان عامل ریشه‌ای تمامی این تنش‌ها و وخامت اوضاع در منطقه دانست.

 پائلو رانگل وزیر امور خارجه پرتغال نیز در این گفتگوی تلفنی بر ضرورت برقراری آتش بس فوری در غزه  تاکید کرد و افزود: دولت پرتغال از تشکیل دولت مستقل فلسطینی حمایت می‌کند و خواستار تلاش تمامی کشور‌های منطقه  برای کاهش تنش‌ها در منطقه است.

طرفین آخرین دیدگاه‌های خود را در مورد کشتی توقیف شده اسراییلی حامل پرچم پرتغال تبادل کردند.

 امیرعبداللهیان در این ارتباط اظهار داشت: موضوع انسانی رهایی خدمه کشتی، مورد توجه جدی ماست و به سفرای‌شان در تهران دسترسی کنسولی، آزادی و تحویل‌شان را اعلام کرده ایم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • آتش سوزی ۲ فروند لنج در بندر شهدای هفت تیر چابهار
  • بندر چابهار در آینده نزدیک یک بندر ریل پایه خواهد شد
  • آتش‌سوزی ۲ فروند لنج در بندر شهدای هفت تیر چابهار/ یک نفر فوت کرد
  • آتش‌ سوزی ۲ فروند لنج در چابهار؛ یک نفر فوت کرد
  • آتش سوزی ۲ فروند لنج در بندر شهدای هفت تیر چابهار | فوت یک نفر و خسارت سنگین مالی به صیادان
  • پیام امیرعبداللهیان به همایش روز ملی خلیج فارس
  • سخنگوی وزارت خارجه : معاهده حقابه ایران و افغانستان در حال اجراست
  • آغاز همکاری حمل ونقل بین المللی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار کلید خورد
  • آغاز همکاری‌ های حمل‌ ونقل بین‌ المللی و ترانزیتی ایران و تاجیکستان از بندر چابهار
  • گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و پرتغال درباره کشتی توقیف‌شده اسراییلی