Web Analytics Made Easy - Statcounter

در جلسه شورای شهر بجنورد، چگونگی حل مسئله افزایش تراکم و بلندمرتبه سازی مرکز خراسان شمالی که تا به کنون بلاتکلیف باقیمانده است، مطرح و پیشنهادات برای اخذ مصوبه بابت حل آن ارائه شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  عصراترک، جواد حمیدی، شهردار بجنورد در سالن جلسات شورای شهر بجنورد در حضور اعضای این شورا با تاکید بر لزوم بلند مرتبه سازی در مرکز خراسان شمالی اظهار کرد: موقعیت جغرافیایی شهر بجنورد دیگر اجازه توسعه شهر به صورت توسعه سطحی را نمی دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمیدی تصریح کرد: درصورتیکه این شهر بخواهد به صورت سطحی و پهنه ای توسعه پیدا کند، استان باید اعتبارات بسیار زیادی را نیز بابت آماده سازی خدمات آب، برق، گاز، مخابرات، راه، آسفالت و شبکه فاضلاب بپردازد.

وی تاکید کرد: در مرکز خراسان شمالی به لحاظ موقعیت جغرافیایی باید بلندمرتبه سازی در دستور کار قرار بگیرد.

شهردار بجنورد افزود: این در حالی است که هنوز افزایش تراکم برای این شهر در کمیسیون ماده 5 استان مصوب نشده است.

وی در ادامه این سوال را مطرح کرد: مرکز خراسان شمالی با مرکز استان خراسان جنوبی چه فرقی دارد که خراسان جنوبی برای بلند مرتبه سازی و افزایش تراکم مصوبه دارد، اما کمیسیون ماده 5 خراسان شمالی هنوز نتوانسته است چنین مصوبه ای داشته باشد.

حمیدی خواستار شد: حل مسئله بلند مرتبه سازی و افزایش تراکم در مرکز استان بر اساس اختیاراتی که شورای عالی شهرسازی کشور به کمیسیون ماده 5 خراسان شمالی داده است، انجام شود که در این زمینه استان باید همگرایی داشته باشد.

در این جلسه، سید محسن موسوی از اعضای شورای شهر بجنورد در این باره اظهار کرد: شورای عالی شهرسازی کشور طی ارسال نامه ای به استانداری خراسان شمالی اعلام کرد که اختیار درباره افزایش تراکم در مرکز خراسان شمالی به کمیسیون ماده 5 استان واگذار شده است.

موسوی گفت: حال سوال این است که چرا کمیسیون ماده 5 استان از این اختیار برای حل این مسئله استفاده نمی کند.

مصطفی وثوقی، مدیرکل دفتر فنی و امور عمرانی استانداری خراسان شمالی در پاسخ به این مطالبه اظهار کرد: 10 سال قبل که طرح تفصیلی شهر بجنورد در حال تهیه بود به مشاور طرح پیشنهاد شد که افزایش تراکم برای برخی از مناطق شهر بجنورد را مد نظر قرار دهد اما مشاور طرح اعلام کرد که افزایش تراکم باید برای تمامی مناطق شهر مد نظر قرار گیرد که خلاف طرح جامع شهری نباشد.

وثوقی افزود: این دستورالعمل موجب شد تا موضوع افزایش تراکم برای مرکز استان به بن بست خورد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: هرچند که شورای عالی شهرسازی کشور اختیار تصمیم گیری درباره افزایش تراکم را به کمیسیون ماده 5 خراسان شمالی واگذار کرده است، با این وجود، اختیار خود را در این زمینه سلب نکرده است.

مدیرکل دفتر فنی و امور عمرانی استانداری خراسان شمالی افزود: شورای عالی شهرسازی کشور اعمال افزایش تراکم در مناطق شهری را با طرح جامع شهری تطابق می دهد و بر مصوبات کمیسیون های ماده 5 نیز اعمال نظر می کند.

وی تصریح کرد: حل این مسئله از طریق کمیسیون ماده 5 استان سخت است.

وثوقی پیشنهاد کرد: بهترین روش برای حل مسئله افزایش تراکم در مرکز خراسان شمالی این است که در حال حاضر طرح جامع و طرح تفصیلی شهر بجنورد در حال بازنگری است، حال می توان درخواست داد که در این طرح های در دست بازنگری، افزایش تراکم و بلند مرتبه سازی برای مرکز استان اعمال و مصوب شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: شورای عالی شهرسازی کشور مرکز خراسان شمالی کمیسیون ماده 5 استان بلند مرتبه سازی افزایش تراکم شهر بجنورد مرکز استان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۱۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر الگوی ساخت مسکن نیازی جدیست

نماینده کرج، اشتهارد و فردیس در مجلس بیان کرد: تغییر الگوی ساخت شهر و مسکن از آپارتمان‌های ‌انبوه و توسعه عمودی به خانه‌های یک طبقه حیاط‌دار و توسعه افقی، یک نیاز جدی و مطالبه‌ی عمومی است. - اخبار سیاسی -

مهدی عسگری نماینده مردم کرج، اشتهارد و فردیس در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به مشکلات و مسائل موجود در کلانشهرها ، گفت: ریشه‌ی بسیاری از مشکلات کلانشهرها، تراکم جمعیت در یک جغرافیای محدود است

روندی که درصورت تداوم، چالش‌های مزمن اجتماعی، زیست محیطی، بهداشتی و فرهنگی را تشدید و تاب‌آوری را متلاشی خواهد کرد.

وی با بیان اینکه یافته‌های متعدد و تجربه در کشورهای مختلف نشان می‌دهد که کدام سبک زندگی و کدام الگوی مسکن و شهرسازی سازگاری بیشتری با آرامش آدمی دارد، گفت: تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد با افزایش طبقات آپارتمان‌ها، آسیب‌های اجتماعی و بزهکاری افزایش می‌یابد!حتی آزمایش‌های انجام شده بر روی موش‌ها نیز نشان می‌دهد که تراکم جمعیت (باوجود تأمین تمام نیازهای دیگر) به پرخاشگری، اصطکاک، افزایش مرگ و میر و نهایتا فروپاشی کامل جمعیت می‌انجامد.

نماینده کرج و فردیس در مجلس با بیان اینکه سندرم تراکم بلای جان کلانشهرها است،گفت: تغییر الگوی ساخت شهر و مسکن از آپارتمان‌های ‌انبوه و توسعه عمودی به خانه‌های یک طبقه حیاط‌دار و توسعه افقی، یک نیاز جدی و مطالبه‌ی عمومی است، که با وجود مصوبه اخیر مجلس در برنامه هفتم، (افزایش 25درصدی مساحت سکونتگاهی کشور) تکلیفی است که باید با نظارت مجلس و اهتمام دولت، با جدیت دنبال شود.

عسگری در همین راستا اضافه کرد: این پیشنهاد که در کمیته احیاء اراضی آماده و به تصویب مجلس رسید، بستر قانونی برای توزیع متوازن جمعیت در کشور، مبتنی بر آمایش سرزمین و جلوگیری از مهاجرت بی‌رویه را فراهم کرده است.

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • مهر۱۴۰۳ کمبود معلم نداریم/توجه به مدرسه سازی اولویت آموزش و پرورش
  • ۱۰ پروژه درمانی امروز در خراسان شمالی به بهره‌برداری رسید
  • تخت بیمارستانی تا شهریور ماه امسال ۹ هزار افزایش می‌یابد
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • طرح های بهداشت ودرمان خراسان شمالی افتتاح و کلنگ زنی می شود
  • التیماتوم ۴ ماهه شفقت برای معاونت عمرانی‌ استانداری
  • التیماتوم ۴ ماهه «شفقت» برای معاونت عمرانی‌ استانداری
  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی
  • تغییر الگوی ساخت مسکن نیازی جدیست
  • پاسخگویی مدیران استانداری خراسان رضوی به هم‌استانی‌ها در سامانه سامد