Web Analytics Made Easy - Statcounter

جایزه دوازدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فارابی، ویژه علوم انسانی، طی مراسمی در محل رایزنی فرهنگی ایران در شهر رم، به پروفسور «آدریانو والریو رُسی» اهدا شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، مراسم اختتامیه دوازدهمین جشنواره فارابی در ۲۷ تیر ماه ۱۴۰۰ در تهران برگزار شد و به‌دلیل شیوع کووید-۱۹ امکان حضور برگزیدگان این جشنواره در بخش بین‌الملل در ایران فراهم نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین میرزایی، رئیس دبیرخانه جشنواره بین‌المللی فارابی، در آغاز این مراسم در سخنانی که به‌صورت مجازی ارائه شد، با اشاره به این‌که پروفسور رُسی در بخش بین‌الملل دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی به‌سبب فعالیت‌های درخشان در زمینه ایران‌شناسی به‌عنوان برگزیده جشنواره معرفی شده‌است، گفت: توجه ویژه ایشان به زبان‌ها، تاریخ ایران و تحقیقات ارزشمندشان در این حوزه‌ها باعث شد تا وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران تقدیر از این استاد ارزشمند را به عنوان ایران‌شناس برجسته وظیفه خود بداند.

دبیر جشنواره بین‌المللی فارابی ادامه داد: از این‌که به‌دلیل شیوع کووید -۱۹ امکان میزبانی از پروفسور رُسی در ایران فراهم نشد، بسیار متأسفیم و امیدواریم که به‌زودی در اولین فرصت امکان سفر ایشان به ایران فراهم شود و حضورشان را در ایران شاهد باشیم.

او در پایان سخنانش گفت یاد مرحوم اکبر قولی، رایزن فرهنگی سابق ایران در ایتالیا را که در آشنایی با پروفسور رسی نقش بسیار موثری ایفا کرد، گرامی می‌دارد.

در ادامه این مراسم، محمدتقی امینی رایزن فرهنگی ایران و نماینده بنیاد سعدی در ایتالیا نیز بیان کرد: نقشی که پروفسور رسی، فراسوی حوزه تخصصی‌شان، به‌صورت فردی یا در کسوت مدیریت مجموعه‌های متبوع مانند دانشگاه شرق‌شناسی ناپل در گذشته، و انجمن بین‌المللی مطالعات مدیترانه و شرق در زمان حاضر، در ارتقاء درک متقابل دو فرهنگ و تمدن غنی و پرقدمت ایران و ایتالیا ایفا کرده، ستودنی‌ست.

نماینده بنیاد سعدی در ایتالیا ادامه داد: مشارکت در انتشار خروجی مکتوب طرح رایزنی فرهنگی درباره گردآوری تاریخ شفاهی ایران‌شناسان و اسلام‌شناسان ایتالیایی، مشارکت در طرح رایزنی فرهنگی درباره فهرست‌نگاری میراث و آثار فرهنگی ایران در مجموعه‌ها و موزه‌های ایتالیا، یا مشارکت در برگزاری دوره آتی گفتمان بینافرهنگی ایران و ایتالیا، تنها نمونه‌های اخیر، از همپوشانی و هم‌افزایی‌ها با انجمن تحت مدیریت ایشان است، که بی‌تردید، شبکه ساختاری چنین همپوشانی و هم‌افزایی‌هاست، که مناسبات همه‌جانبه ایران و ایتالیا را فرهنگ‌محور و ارتقای درک متقابل را ممکن ساخته و به‌تبع آن، صلح و دوستی میان دو ملت و دولت ایران و ایتالیا را تحکیم بخشیده‌است.

سپس «آدریانو والریو رُسی» در سخنانی، با تقدیر از دبیرخانه جشنواره فارابی بابت اهدای این جایزه و رایزنی فرهنگی ایران و نماینده بنیاد سعدی در ایتالیا بابت هماهنگی و پیگیری تحویل آن، جمله رئیس دبیرخانه جشنواره فارابی در این مراسم را با این مضمون که این ایران‌شناس به صرف عمر خود در راه شناخت ایران و قرابت فرهنگی ایرانی پرداخته مایه مباهات خود دانست و گزارشی اجمالی از نقش خویش در تأسیس انجمن ایران‌شناسان اروپا و همکاری با همتایان ایرانی و ترغیب رؤسای دانشگاه‌های ایتالیا به گسترش همکاری‌های علمی دانشگاهی با دانشگاه‌های ایران ارائه کرد و ضمن معرفی ساختار و فعالیت‌های انجمن بین‌المللی مطالعات مدیترانه و شرق که تحت مدیریت اوست و تاریخچه همکاری‌های این انجمن با همتایان ایرانی بر نقش این انجمن و ایران‌شناسان ایتالیایی به‌عنوان رکن فرهنگی، در کنار ارکان سیاسی و اقتصادی، در تشکیل، تحکیم و گسترش شبکه مناسباتی دو کشور تأکید کرد.

در پایان این مراسم، جایزه «رسی» شامل نشان جشنواره بین‌المللی فارابی، لوح‌های تقدیر رئیس‌جمهور ایران، «آیسسکو» و «یونسکو»، هدایایی از صنایع‌دستی ایران و…توسط محمدتقی امینی رایزن فرهنگی ایران و نماینده بنیاد سعدی در ایتالیا، به این ایران‌شناس ایتالیایی اهدا شد.

«آدریانو والریو رسی» نقش پررنگی در گسترش مطالعات ایران باستان، میانه و جدید در ایتالیا داشته و عمر خود را صرف مطالعه درباره تاریخ و زبان‌های ایرانی کرده‌است. او هدایت طرح بین‌المللی برای انتشار نخستین واژه‌نامه ریشه‌شناسی زبان بلوچی را به عهده داشته و بنیان‌گذار خبرنامه مطالعات بلوچستان است. پروفسور رسی همواره از طرح‌های تحقیقاتی در خصوص ایران استقبال و حمایت کرده و آثار پرشماری در حوزه زبان‌شناسی قومی و تاریخی (فارسی قدیم، ایلامی، اشکانی، فارسی میانه، سغدی، کردی، بلوچی، فارسی، براهویی، اردو) و تاریخ سیاسی شرق و غرب آسیا ارائه کرده‌است. او همچنین مدیر طرح بین‌المللی (داریوش) بوده‌، که هدف از تشکیلِ آن بررسی کتیبه‌های هخامنشی و تهیه نسخه جدید و رقومی از کل مجموعه کتیبه‌های هخامنشی‌ست. رُسی که در گذشته مدیریت دانشگاه شرق‌شناسی ناپل را بر عهده داشته، در حال حاضر مدیریت انجمن بین‌المللی مطالعات مدیترانه و شرق (I S M E O) را عهده‌دار است‌ که از اقدامات علمی و فرهنگی در ایتالیا، در حوزه ایران باستان و جدید و همکاری‌های علمی ایران و ایتالیا پشتیبانی می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ایتالیا ایرانشناس جشنواره بین المللی فارابی ایران و ایتالیا جشنواره فارابی فرهنگی ایران رایزنی فرهنگی ایران شناس پروفسور ر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۲۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان جایزه داستان و بازآفرینی منتشر شد

.به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ جایزه ملی داستان و بازآفرینی در پنج بخش برگزار می‌شود این جشنواره در همه گروه‌های سنی با هر موضوعی می‌توانند در آن شرکت کنند

.بخش رقابتی در پنج قسمت رمان و داستان کوتاه، داستان کوتاه کوتاه، جستارنویسی و طرح داستان انجام می‌شود و بخش ترویجی این جشنواره نیز کارگاه‌های هنری و داستانی است که در شهر‌های مختلف برگزار می‌شود

:این خبر و خبر‌های دیگر در بسته کتاب هفته 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

دیگر خبرها

  • نامزد‌های سومین دوره جشنواره پژواک معرفی شدند
  • جایزه‌ای به نام اکبر زنجانپور اهدا شود/آرزوی نویدمحمدزاده چه بود؟
  • فراخوان جایزه داستان و بازآفرینی منتشر شد
  • جشنواره‌های گردشگری با رویکرد ملی و بین‌المللی تدوین شود
  • «رخ» از مسکو جایزه گرفت/ جایزه بزرگ جشنواره مراکش برای «برنده‌ها»
  • ۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو
  • اختتامیه جشنواره قرآن و حدیث در تانزانیا برگزار می شود
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای فیلمساز ایرانی
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای سام کلانتری
  • افزایش جایزه جشنواره البرز به برگزیدگان / ۱۰ میلیارد برای ۶۲ نخبه علمی + فیلم