Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@14:47:43 GMT

ضرورت‌ها و برکات رفت‌ و آمد با خانواده همسر

تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۰۳۱۴۴

ضرورت‌ها و برکات رفت‌ و آمد با خانواده همسر

صله رحم و رفت و آمد، نوعی احترام به خانواده همسر است و لازم است که نکات اخلاقی در این‌گونه ارتباطات حفظ شود. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در دین اسلام توصیه‌های زیادی در مورد صله رحم و ارتباط با اقوام و فامیل وجود دارد. خانواده و اقوام همسر هم جزء خویشاوندان محسوب می‌شوند و طبیعتاَ ارتباط فامیلی با آنها ضروری و واجب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مواردی که در برخی خانواده‌ها زمینه اختلاف‌نظر و گاهی مشاجره میان همسران را ایجاد می‌کند، مسئله رفت و آمد با خانواده همسر است. چراکه گاهی مرد به دلایلی ترجیح می‌دهد رفت و آمد کمتری با خانواده همسرش داشته باشد و یا خانمی مایل است میزان مهمان شدن در خانه همسرش را کم و زیاد کند، بدون اینکه هر یک توجهی به نیاز و تمایل طرف مقابل خود داشته باشند.

این نوع اتفاقات و تصمیمات به ظاهر ساده، در زندگی مشترک ظرفیت تبدیل شدن به مشکلاتی را دارد که علاوه بر زن و شوهر، خانواده‌های آنها را هم درگیر می‌کند.

مطلبی که می‌خوانید حاصل گفت‌وگوی خبرگزاری تسنیم با دکتر فاطمه محبی، استاد حوزه و دانشگاه و کارشناس اسلامی، و نیز بررسی برخی آموزه‌های اسلامی در زمینه سبک زندگی اسلامی و اهمیت رابطه با خانواده همسر است.

ارتباط رفت و آمد با خانواده همسر و جلب رحمت الهی

وقتی دو نفر با یکدیگر ازدواج می‌کنند، خانواده‌های آنها هم با یکدیگر فامیل می‌شوند. در نتیجه هر کدام نسبت به دیگری وظایف و مسئولیت‌هایی پیدا می‌کنند، به بیان دیگر دامنه اقوام و صله رحم آنها گسترش پیدا می‌کند. به همین دلیل است که هر کدام از زن و مرد، علاوه بر فامیل و خویشاوندان خود، باید با اقوام همسرش که بعضی از آنها با او محرم هستند، در حد معقول و معتدل ارتباط داشته باشد.

در قرآن کریم در این باره آمده است: «وَ اعْبُدُواْ اللّهَ وَ لاَ تُشْرِکواْ بِهِ شَیئًا وَ بِالْوَالِدَینِ إِحْسَانًا وَ بِذِی الْقُرْبَى؛ و خدا را بپرستید و هیچ چیز را همتای او قرار ندهید و به پدر و مادر و به خویشان نیکی کنید.» (سوره نساء؛ آیه 36)

خانواده ایرانی| آثار قدردانی و شوق زن نسبت به شوهر در تحکیم خانوادهرفتار پیامبر با مردانی که همسر خود را کتک می‌زدند/ معنای "وَاضْرِبُوهُنَّ" در قرآن چیست؟چگونه از طریق نماز، سبک زندگی خود را اصلاح کنیم؟

از طرف دیگر قرآن کریم قطع ارتباط با اقوام و خویشاوندان را دلیل قطع شدن رحمت خدا می‌داند و می‌فرماید: «وَ الَّذِینَ یَنقُضُونَ عَهْدَ اللَّهِ مِن بَعْدِ مِیثَاقِهِ وَ یَقْطَعُونَ مَا أَمَرَ اللَّهُ بِهِ أَن یُوصَلَ وَ یُفْسِدُونَ فىِ الْأَرْضِ أُوْلَئكَ لهُمُ اللَّعْنَةُ وَ لهُمْ سُوءُ الدَّار؛ و کسانی که پیمان خدا را پس از آن می‌شکند و آنچه را خدا به پیوستن آن امر کرده (صله رحم) قطع کنند و در زمین فساد کنند و برای ایشان لعنت است و برای آنها بد فرجامی است.» (سوره رعد؛ آیه 25)

اهمیت ارتباط فامیلی تا اندازه‌ای است که در حدیثی در جلد اول کتاب سفینةالبحار به نقل از پیغمبر اسلام صلی‌الله علیه و آله آمده است که: «صِلوا اَرحامَکُم وَلَو بالسَّلام؛ با خویشان خود پیوند داشته باشید اگرچه تنها با سلام کردن باشد.»

احترام در حین مراوده

یکی از نکات بسیار مهم در ارتباطات فامیلی با خانواده همسر این است که زن و مرد به خانواده همسرش هم به اندازه خانواده خودش احترام بگذارد و با آنها طوری رفتار کند که با خانواده خودش رفتار می‌کند.

همان‌طور که اشاره شد، با ازدواج دو نفر، خانواده همسر هم به اقوام و خویشاوندان او افزوده می‌شوند. در نتیجه هر کدام از زن و مرد مانند اقوام و خویشاوندان خودش، نسبت به خانواده همسرش هم مسئولیت‌هایی خواهد داشت و باید صله رحم را با آنها هم به‌جا بیاورد.

باید توجه داشت که صله رحم، نوعی احترام به خانواده همسر است و لازم است که مواردی در این گونه ارتباطات حفظ شود. به عنوان مثال خانواده‌ها از کارهای زشتی مثل طعنه زدن، توهین و تحقیر دوری کنند تا حرمت یکدیگر را خدشه‌دار نکنند.

حفظ احترام خانواده‌ها و خوبی کردن به آنها، باعث دلگرم شدن همسران نسبت به زندگی مشترک می‌شود. در این مورد در حدیثی از حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام در کتاب غرر الحکم آمده است که: «افعلوا الخیر ما استطعتم، فخیر من الخیر فاعله؛ تا می‌توانید خوبی کنید، زیرا بهتر از خوبی کسی است که خوبی می‌کند، چیزی بهتر از خوبی وجود ندارد مگر پاداش آن.»

حال این شرایط را در نظر بگیرید که خانمی برای پایدار ماندن اساس خانواده‌اش، با خانواده همسرش ارتباط فامیلی برقرار می‌کند و در هر شرایطی احترام آنها را رعایت می‌کند، و یا مردی برای احترام به همسرش، با خانواده و اقوام او رفت و آمد می‌کند و حرمت آنها را حفظ می‌کند. آیا اساس چنین خانواده‌ای مستحکم‌تر از حالتی نمی‌شود که زن و شوهر علاقه‌ای برای ارتباط با اقوام یکدیگر نشان نمی‌دهند؟ آیا آرام نگه داشتن فضای خانه و دلگرمی اعضا به این نمی‌ارزد که زن و مرد کدورت‌ها و دلخوری‌های احتمالی را کنار بگذارند و احترام بزرگترهای خانواده‌ها را نگه دارند؟

از کوره در نرویم

صبر و گذشت یکی دیگر از الزامات زندگی خانوادگی است. این موضوع، در مورد ارتباط با خانواده همسر هم بسیار مهم و قابل توجه است. حتما همه خانم‌ها و آقایان مسلمان، مسئولیت خود را درباره ارتباطات فامیلی و صله رحم با خانواده همسر می‌دانند و رعایت می‌کنند.

اما مشکل اصلی از وقتی شروع می‌شود که یکی از اقوام، با حرف‌ها یا کارهای خود باعث رنجش دیگری می‌شود و طرف مقابل برای دفاع از خودش جوابی می‌دهد و این کار آنقدر ادامه پیدا می‌کند که طرفین از کوره در می‌روند و یا مدام به یکدیگر توهین می‌کنند و یا صله رحم را فراموش کرده و فرار را بر قرار ترجیح می‌دهند.

اگر مورد مشاجره، یکی از اقوام همسر باشد زن یا مرد با او ترک مراوده می‌کنند و به مرور مشکل آنقدر ریشه‌دار می‌شود که رفتن به خانه پدر زن یا پدر شوهر منتفی می‌شود. در این شرایط است که صفت صبور بودن و گذشت کردن، جلوه می‌کند و به عنوان راه حل مشکل مطرح می‌شود. چون سؤالی در اینجا مطرح می‌شود که آیا زن یا مرد حق دارد با خانواده همسر خود که به او توهین کرده‌اند، قطع رابطه کند و یا باید رفتارهای توهین‌‌آمیز را تحمل کند؟

بر اساس دستورات قرآن کریم و سیره پیامبر اسلام و ائمه اطهار علیهم السلام، انسان اجازه قطع کردن صله رحم را ندارد. البته می‌تواند به شیوه معقول و متناسب با شرایط ارتباط برقرار کند، اما نباید صله رحم را با اقوام -چه اقوام خود فرد باشد و یا خویشاوندان همسر- قطع کرد. چراکه پیغمبر اسلام صلی‌الله علیه و آله درباره آسیب‌های ناشی از قطع ارتباط فامیلی می‌فرماید: «سریع‌ترین کارهای بد که کیفرش زود به انسان می‌رسد، ستمکاری و قطع صله رحم است.»

انتهای پیام/

R1522/P/S4,37/CT15 واژه های کاربردی مرتبط قرآن کریم درسهایی از قرآن حدیث سبک زندگی ایرانی اسلامی خانواده قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان واژه های کاربردی مرتبط قرآن کریم درسهایی از قرآن حدیث سبک زندگی ایرانی اسلامی خانواده پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی ۱ کشف پیکر مطهر شهید مدافع حرم، «مصطفی چگینی» بعد از ۶ سال ۲ جزئیاتی از سریال‌های نوروزی تلویزیون برای سال ۱۴۰۱ + عکس ۳ نادر طالب‌زاده در هوشیاری کامل است + عکس ۴ استخاره آیت‌الله بهجت با تسبیح/ چه اندازه می‌توان با اتکا به استخاره عمل کرد؟ ۵ دعایی که امیرالمؤمنین (ع) برای شفای بیمار تجویز کردند ۶ استفتاء از رهبر معظم انقلاب/ آیا پدر می‌تواند فرزندش را از ارث محروم کند؟ ۷ پیام تسلیت رئیس صدا و سیما برای حمید لبخنده/ نادر طالب‌زاده از وضعیت جسمانی‌اش گفت+فیلم ۸ پاسخ آیت‌الله خامنه‌ای به استفتائی درباره "حق طلاق زن" و "خمس پول پیش" اخبار روز فرهنگی چرایی شانس کم ادبیات ایرانی در رقابت با ادبیات وارداتی/ مدت انتظار خانه‌دار شدن نویسنده ایرانی ۵۰ سال است حاشیه‌سازی‌های زرد حول فرش قرمز جشنواره فیلم فجر هشت ویژگی امیرالمؤمنین (ع) در بیان دُخت نبی قائمی‌نیا: آیت الله مصباح یزدی، اتمسفر فکری غرب را بهتر از دیگران می‌شناخت مهمترین اخبار سخنگوی ارشد نیروهای مسلح: آمریکا را بزرگ‌ترین کشور تروریست‌پرور جهان می‌دانیم/ حاج قاسم ‌التزام عملی به فرامین ولایت داشت مصاحبه اختصاصی| مقام انصارالله: توان نظامی یمن در حال افزایش است/ موشک‌های یمن ریاض را وادار به عقب‌نشینی می‌کند آغاز رزمایش "الی بیت‌المقدس ۱۲" ‌در منطقه شرق کشور/ عملیات دفاع از کوی و برزن ‌گردان‌های بیت‌المقدس چرایی شانس کم ادبیات ایرانی در رقابت با ادبیات وارداتی/ مدت انتظار خانه‌دار شدن نویسنده ایرانی ۵۰ سال است سرلشکر باقری: واقعیت دفاع مقدس بدون تحریف ارائه شود/ لزوم حضور مؤثر در فضای مجازی درباره ما ارتباط با ما آخرین اخبار | آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قرآن کریم درسهایی از قرآن حدیث سبک زندگی ایرانی اسلامی خانواده قرآن کریم درسهایی از قرآن حدیث سبک زندگی ایرانی اسلامی خانواده خانواده همسر خانواده همسر خانواده همسر خانواده همسرش ارتباط فامیلی خانواده ها صله رحم سبک زندگی قرآن کریم رفت و آمد زن و مرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۳۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور نیکی کریمی و حامد بهداد در جمع داوران جشنواره فیلم اقوام

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدعلی باشه‌آهنگر، حامد بهداد، ابوالفضل جلیلی، نیکی کریمی، محمود کلاری، رضا کیانیان و محمدحسین لطیفی، ۱۶ فیلم سینمایی نخستین جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی را داوری می‌کنند.

اسامی فیلم‌های سینمایی به این شرح است: «۷۶۰۰» از بهروز باقری، «احمد» از امیرعباس ربیعی، «آپاراتچی» از قربانعلی طاهرفر، «آسمان غرب» از محمد عسگری، «آفتاب گرگ و میش» از محسن دانشور بیری، «بی‌تار» از جمیل رستمی، «پدران» از سالم صلواتی، «خورشید آن ماه» از ستاره اسکندری، «سون‌سوز» از رضا جمالی، «شوماه» از مژگان بیات، «عروسک» از اصغر یوسفی‌نژاد، «عزیز» از مجید توکلی، «کاژه» از مجتبی سعیدزاده، «مسخ نرگس» از حامد علیزاده، «میرو» از حسین ریگی و «نوروز» از سهیل موفق.

نخستین دوره جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی توسط موسسه فرهنگی هنری فصل هنر و بنیاد ایران‌شناسی با شعار «اقوام، ریشه ایران‌زمین» ۲۶ تا ۳۰ اردیبهشت در تهران برگزار می‌شود.

بخش اصلی جشنواره شامل فیلم‌های داستانی سینمایی و کوتاه، مستند، انیمیشن، فیلمنامه و نماهنگ منطبق با موضوع جشنواره است که گستره زیست‌بوم، آیین‌های فرهنگی و مذهبی، سبک زندگی، آداب و رسوم و سنن اقوام ایرانی، تاریخ اقوام، میراث فرهنگی ملموس و ناملموس و ظرفیت‌های گردشگری را در برمی‌گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیوندهای قومی بخش مهم شناسنامه اقوام ایرانی است
  • رویداد جامعه‌پرداز برای شناسایی و ارتباط گیری با کنشگران حوزه خانواده
  • شیراز میزبان جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور شد
  • ضرورت برگزاری جشنواره فیلم اقوام ایرانی با قدرت و کیفیت
  • حکومت افغانستان فراگیر است
  • شوراها رکن مردم سالاری و از برکات نظام اسلامی هستند
  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است
  • ضرورت اجرای قانون جوانی جمعیت به طور کامل
  • کارگر باید لذت آسایش و رفاه را در کنار اعضای خانواده تجربه کند/ ضرورت نهادینه شدن «فرهنگ کار» در جامعه
  • حضور نیکی کریمی و حامد بهداد در جمع داوران جشنواره فیلم اقوام