Web Analytics Made Easy - Statcounter

قاسمی درباره آخرین وضعیت تخلیه آب از معابر و منازل مسکونی گرفتار در سیلاب کنارک گفت: هیچ خانه و معبری در کنارک باقی نمانده که گرفتار آب باشد، اما با توجه به شرایط منطقه نیروها تا یک هفته دیگر در این شهر مستقر خواهند بود.

علیرضا قاسمی گفت: پیرو هشدار هواشناسی در هفتم دی ماه مبنی بر ورود سامانه بارشی قوی در سیستان و بلوچستان به ویژه نوار ساحلی و جنوبی استان، یک تیم عملیاتی واکنش سریع به همراه تیم‌های عملیاتی امور آب و فاضلاب شهرهای کنارک و چابهار از ۹ دی در منطقه مستقر شدند و همزمان با شروع بارندگی بخشی از آب‌های سطحی معابر را از طریق شبکه جمع‌آوری فاضلاب و نصب پمپ در نقاط بحرانی پمپاژ و به بیرون از شهر انتقال دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او می گوید: پیش‌بینی‌ها از احتمال بارش حداکثر ۸۰ میلی‌متری خبر می‌داد، اما بارانی که آمد در ۴۰ سال اخیر بی‌سابقه بود، بر همین اساس به کل استان اعلام آماده‌باش شد و اقدامات لازم جهت حفاظت از تأسیسات صورت پذیرفت، باران بسیار خوبی بارید، اما به دلیل اینکه زیرساخت‌های شهر کامل نبود، معضلاتی را برای مردم به وجود آورد.

او گفت: به صورت پراکنده از روز پنچ‌شنبه تا دوشنبه هفته گذشته شاهد بارش بودیم که در مجموع ۳۳۵ میلی‌متر باران بارید که در نوع خود بی‌سابقه بود و به اندازه متوسط چهار سال طی پنج روز در کنارک بارندگی رقم خورد.

قاسمی : پس از بارندگی فوق‌سنگین دوم که در کمتر از ۲۰ دقیقه ۱۳۰ میلی‌متر باران بارید، تیم مدیریت بحران شرکت آبفای استان در کنارک حاضر و پس از بازدید سطح شهر، جلسه مدیریت بحران تشکیل و وظایف تیم‌های استانی مشخص شد.

او گفت: همچنین به دستور وزیر نیرو که به عنوان نماینده ویژه رئیس‌جمهور به کنارک سفر کرد، مدیریت جمع‌آوری آب‌های سطحی به شرکت آب و فاضلاب استانی ابلاغ شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور به عنوان سرپرست تیم‌های عملیاتی مشخص و طی جلسه مدیریت بحران مقرر شد تیم‌های عملیاتی از شهرداری‌های مشهد و کنارک، بسیج، گروه‌های جهادی و دیگر گروه‌های فعال در سطح شهر زیر نظر این شرکت نسبت به انجام عملیات انتقال آب از سطح معابر اقدام کنند.

به گفته  او  کنارک در یک گودی نسبت به دریا قرار گرفته و دریا در مَد خودش باعث می‌شود، سطح زهاب زیرزمینی بالا باشد، بارندگی این مشکل را تشدید کرد، آب امکان نفوذ نداشت، به همین دلیل به رواناب و سیلاب تبدیل شد. علاوه بر این سیلاب به قسمت‌هایی از شهر که جدید ساخته شده بود، هدایت شد. در بعضی مناطق ارتفاع سیلاب ۸۰ سانتی‌متر بود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: فاضلاب شهر کنارک ارتباطی به بارندگی و جمع‌آوری آب‌های سطحی ندارد.

قاسمی گفت: شبکه فاضلاب به منظور دفع فاضلاب خانگی طراحی شده و جمع‌آوری آبهای سطحی از وظایف شهرداری‌هاست، آبفا بنا بر وظیفه انسان‌دوستانه و جهت کمک به مردم طبق دستور وزیر نیرو و استاندار به این موضوع ورود کرد.

او گفت: ابتدا اقدام‌های لازم جهت جمع‌آوری آب‌های سطحی با سه تیم آغاز شد، اما باران ادامه پیدا کرد، با این وجود تا عصر یکشنبه بخش عظیمی از آب تخلیه شد تا این که بارش سیل‌آسایی که در روز دوشنبه بارید، وضعیت را تغییر داد.

قاسمی گفت: از روز سه‌شنبه هفته گذشته نیروهای ستادی، زابل و زاهدان در کنارک مستقر شدند، وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت آبفای کشور نیز در منطقه حضور پیدا کردند، به علاوه از کمک استان‌های معین استفاده شد، بر این اساس تیم‌های تهران با ۴۵ نفر و اصفهان با ۸ نیرو در منطقه حاضر شدند و بیش از ۹۰ پمپ توسط شرکت آب و فاضلاب خریداری و در اختیار مردم گذاشته شد.

او گفت: در مجموع بیش از ۱۵۵ پمپ در سایزهای کوچک و بزرگ تهیه شد و پنج کیلومتر لوله‌گذاری روکار برای انتقال آب صورت گرفت و بیش از هفت کیلومتر با لوله‌های آتش‌نشانی و خرطومی از معابر فرعی و منازل تخلیه شد، تا جایی که توانستیم در ۴۸ ساعت آب موجود در معابر و منازل مسکونی را تخلیه کنیم، اما کار رها نشد و تا صبح روز گذشته همکاران مشغول فعالیت بودند.

قاسمی گفت: طی بازدیدی که صورت گرفت، خانه‌ای نمانده که دچار آبگرفتگی باشد، وضعیت تمام معابر هم عادی شده است، اما با توجه به شرایط شهر کنارک این کار باید ادامه پیدا کند و به دلیل بالا آمدن زهاب برای تخلیه آن تا یک هفته دیگر در منطقه مستقر هستیم.

وی ضمن تشکر از استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به تصمیم‌های اخذ شده بیان کرد: مقرر شد طرح موقتی تا زمان اجرای طرح نهایی کانال هدایت آب‌های سطحی توسط آب و فاضلاب در کنارک اجرایی شود، محل‌های آبگیر، خطرساز یا بحرانی را در نظر بگیریم و با لوله گذاری حدود ۱۰ تا ۱۲ کیلومتر در پنج نقطه‌ای که تاکنون شناسایی شده به سمت دریا و خارج از شهر منتقل کنیم.

این مقام مسئول گفت: اقدام اول کمک به شهروندان کنارک برای رفع بحران بود، در مرحله دوم تیم‌های مشهد و تهران روز گذشته وارد کنارک شدند، کل شبکه فاضلاب شهر که به دلیل ورود سیلاب دارای گل و لای شدید شده بود، شست و شو داده می‌شود.

او گفت: در گام بعدی تیم بهداشت و ایمنی را مستقر کردیم که نقطه به نقطه شهر و روستاهای درگیر سیل را جهت بررسی آب داخل منازل و مخازن پایش می‌کنند، هرچند وظیفه شرکت تا پشت کنتور است، اما به دلیل وضعیت نابسامان کلرزنی مخازن داخل خانه‌ها هم صورت می‌گیرد.

قاسمی با بیان اینکه اجرای طرح ضربتی جمع‌آوری آب از سطح معابر فوق‌بحرانی شهر در دستور کار قرار گرفته است، گفت: در این راستا پیرو دستور استاندار، بر اساس بررسی‌های اولیه پنج نقطه شناسایی شد که امکان افزایش آن وجود داشته و به مشاور جهت ارائه طرح پمپاژ و انتقال ابلاغ شده است و به محض ابلاغ موافقتنامه از سوی سازمان برنامه و بودجه عملیات اجرایی آن آغاز و پیش‌بینی می‌شود ظرف ۳ ماه انجام شود.​

انتهای پیام/ع

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سیل سیستان و بلوچستان شرکت آب و فاضلاب شرکت آب و فاضلاب آب های سطحی جمع آوری آب قاسمی گفت او گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۴۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات تیم مدیریت بحران تهران با هدف امدادرسانی به سیل‌زدگان

عملیات تیم مدیریت بحران تهران با هدف امدادرسانی به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان
به گزارش خبرگزاری مهر، صمیم مرادی روزبهانی، عملکرد تیم اعزامی مشترک سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران به مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان را تشریح کرد.

معاون آمادگی و عملیات سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با پرداختن به وسعت سیل در شهرستان کنارک در استان سیستان و بلوچستان گفت: صد در صد شهرستان کنارک درگیر سیلاب شده است. در واقع همه محلات هفتگانه به نوعی درگیر سیلاب است اما محلات پنجگانه نظرآباد، سورک، کوهیان، زیباشهر و چادران کاملاً درگیر سیلاب بوده و ضمن در اولویت قرار گرفتن امداد رسانی، از وضعیت بسیار نامناسبی نیز برخوردار بودند.

وی افزود: در خصوص میزان پیشرفت کار امدادی در سطح استان نیز طبق اظهارات جانشین شهردار کنارک، ۹۰ درصد از پنج محله که مساحتی در حدود ۱۵۰ هکتار است دچار سیلاب شده که حدود ۱۰۰ هکتار از این مساحت امداد رسانی شد و در ۵۰ هکتار شامل چادران و نظرآباد همچنان امداد رسانی در حال انجام است.

مرادی روزبهانی ادامه داد: تیم مشترک عملیاتی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران شامل نیروی انسانی به همراه وسایل نقلیه، ۱۰ دستگاه پمپ آب کف کش و لجن کش و دو دستگاه موتور برق با تجهیزات انفرادی برای کمک به مردم سیل زده اعزام شدند.

بر اساس این گزارش، تیم مشترک عملیاتی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و معاونت خدمات شهری و سازمان آتش نشانی در روز پنجشنبه ۳۰ فروردین به محل حادثه اعزام شده است.

تیم عملیاتی مذکور بلافاصله پس از استقرار و از صبح روز جمعه ۳۱ فروردین با حضور در فرمانداری شهرستان کنارک و برگزاری جلسات هماهنگی با مسئولین شهرستان کنارک (فرماندار و شهردار کنارک) عملیات امدادرسانی را آغاز کرده و تاکنون مشغول به خدمت‌رسانی به سیل زدگان در این شهرستان است.

تیم اعزامی از سازمان مدیریت بحران شهر تهران تا پایان روز سه شنبه چهارم اردیبهشت ماه در حدود ۳۶۰ نفر ساعت زمان صرف عملیات امداد رسانی به سیل زدگان کرده است.

کد خبر 6089774

دیگر خبرها

  • افزایش چهار برابری دبی تصفیه خانه فاضلاب یزد با ورود روان آب‌ها
  • اجرای ۹ طرح آبرسانی در شهرستان خرمدره
  • عملیات تیم مدیریت بحران تهران با هدف امدادرسانی به سیل‌زدگان
  • افزوده شدن ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب فارس
  • بازدید مدیر عامل شرکت آبفای استان یزد از تصفیه خانه آب شهر میبد
  • آب شرب ۹۰ درصد روستا‌های سیل زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • آب شرب ۹۰درصد روستاهای سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • آب شرب ۹۰ درصد روستاهای مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • تحویل زمین به آبکاران به شرط آغاز ساخت پیش‌تصفیه
  • آبفای لرستان ۱۰۰ پروژه در دست اجرا دارد