Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهران زینلیان  روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مقرر است در زمانی که ذخیره سد زاینده‌رود در پی بارندگی‌های صورت گرفته به حد مطلوب برسد و خط قرمز آب شرب اصفهان نیز رعایت شود، پیشنهاد بازگشایی زاینده رود به استانداری ارائه می‌شود.
وی بیان داشت: در سومین جلسه از کمیته چهار جانبه بین استانداری، جهاد کشاورزی، آب منطقه‌ای و صنف کشاورزی، بسته راهکارهای پیشنهادی احیای رودخانه زاینده‌رود مورد بحث قرار گرفت که در این ارتباط به جمع‌بندی نرسیدیم و نیازمند برگزاری جلسات بیشتری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون عمرانی استانداری اصفهان افزود:  مصوبات کارگروه سازگاری با کم آبی و شورای عالی زاینده رود  در دست پیگیری است و شفافیت منابع و مصارف خواسته متولیان این بخش است.
زینلیان ادامه داد: میزان مصارف صنایع و کارخانه‌ها توسط شرکت آب منطقه‌ای بررسی و گزارش آن در این جلسات داده شد ؛ همچنین شفافیت در برداشت  چاه‌های غیر مجاز از دیگر مصوبات است که مقرر شد کمیته‌ای در این راستا تشکیل شود که اقدامات خوبی در راستای راست ازمایی صورت گرفته اس.
تاکنون جلسه ای برای تعیین زمان  بازگشایی زاینده رود برگزار نشده است  
از سوی دیگر عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی اصفهان نیز به ایرنا گفت که ذخیره سد زاینده رود  در شرایط فعلی ۱۶۵ میلیون متر مکعب است که با احتساب خط قرمز شرب تنها ۴۵ میلیون متر مکعب برای کشاورزی باقی‌ می ماند که  صنف این میزان آب را برای کشت پاییزه مطالبه می‌کند. 
حسین محمدرضایی در این ارتباط که چرا تاکنون پیشنهادی برای  بازگشایی زاینده رود به استانداری داده نشده است، افزود: چند روز آینده با هماهنگی جهاد کشاورزی زمان بازگشایی زاینده رود را اعلام خواهیم کرد. 
وی بیان داشت: با وجود ۴۰۰میلی متر بارندگی در سرشاخه‌ها همچنان شاهد کاهش حجم آب در سد زاینده رود هستیم و این روند طبیعی نیست. 
   محمدرضایی بیان داشت:  با گذشت ۴ماه از سال آبی به‌جای افزایش حجم سد زاینده رود  و رسیدن آب به ۶۰۰ میلیون متر مکعب به‌علت عدم صرفه جویی در صنعت، برداشت‌ها و انتقال آب به استان های همجوار هم اکنون ذخیره سد ۱۶۵میلیون متر مکعب است که با رعایت خط قرمز ۱۲۰میلیون متر مکعب برای شرب تنها ۴۵ میلیون متر مکعب برای کشت می‌ماند.  
وی ادامه داد: با بازگشایی زاینده رود  درآبان ماه موافقت نکردیم زیرا که با ۴۵ میلیون متر مکعب شاهد جاری شدن چهار تا پنج روزه آب می‌شدیم و به امید بارندگی ها در آذر و دی تاریخ بازگشایی را به عقب انداختیم که متاسفانه بخاطر عدم مدیریت آب نه تنها حجم زاینده رود افزایش نیافت بلکه روند کاهشی به‌خود گرفته است. 
وی افزود: حجم سد زاینده رود در اول دوره سال آبی جاری  ۲۲۶ میلیون متر مکعب بود و با وجود بارش ها حدود ۴۰۰ میلیمتری تا امروز، با احتساب آب موجود در اول دوره و بارش های سال آبی جاری میزان آب و بارش باید به حدود ۶۰۰ میلیون مترمکعب می‌رسید که در این حالت  بدون نگرانی برای آب شرب امکان کشت پاییزه بود اما عدم مدیریت صرفه جویی آب در حوضه زاینده رود که باید از سوی مراجع مسوول صورت می‌گرفت، حجم آبی برای کشت باقی نمانده است. 
محمدرضایی افزود: متاسفانه بعداز گذشت ۴ ماه از سال آبی هنوز جدول منابع و مصارف برای بهتر کنترل کردن و صرفه جویی در تمام بخش ها اعلام نشده است و  موانع بستر زاینده رود باید برای عبور راحت تر آب برای کشاورزان حذف شود که هنوز اقدامی نشده است و باید قبل از بازگشایی آب این اتفاق بیفتد. 
عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی استان اصفهان اصافه کرد: با کنترل برداشت‌ها، حجم سد نباید با این میزان بارندگی رو به منفی شدن باشد و با توجه به اینکه کشاورزان به عنوان بزرگترین شریک رودخانه هستند دخالت داده نمی شوند و از آن موقع که مدیریت زاینده رود از کشاورزان گرفته شد و به وزارت نیرو سپرده شده است هر روز زاینده رود بد تر از دیروز آن بوده است.

 زاینده‌رود بزرگ‌ترین و پرآب‌ترین رودخانه فلات مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی به ویژه زردکوه در استان چهارمحال و بختیاری سرچشمه می‌گیرد و در دشت مرکزی ایران به سمت شرق پیش می‌رود تا در نهایت به جلگه تالاب گاوخونی می‌ریزد. این رودخانه در سال‌های اخیر به دلیل خشکسالی در سرشاخه ها و نیز بارگذاری زیاد در پایین دست خود همواره به شکل ادواری خشک بوده است.

برچسب‌ها کم آبی زاینده رود اصفهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کم آبی زاینده رود اصفهان کم آبی زاینده رود اصفهان بازگشایی زاینده رود میلیون متر مکعب سد زاینده رود سال آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۴۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرفداران پادکست‌ «بسته پیشنهادی» را ببینند

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، برنامه «بسته پیشنهادی» امشب جمعه هفتم اردیبهشت با حضور اسماعیل باستانی به ارایه پیشنهاد‌هایی درباره پادکست‌ها می‌پردازد.

همچنین مژده لواسانی مجری برنامه در بخشی هم میزبان منصوره مصطفی زاده نویسنده و فعال حوزه کتاب می‌شود تا درباره پادکست گفتگو کنند.

آیتم احوالپرسی در این قسمت از برنامه نیز سراغ حسین محجوبی نقاش پیشکسوت و طراح و سازنده پارک ساعی می‌رود.

برنامه «بسته پیشنهادی» محصولی از گروه خانواده شبکه دو است که در حوزه فرهنگ و هنر به ارایه بسته‌هایی پیشنهادی برای مخاطبان می‌پردازد.

این برنامه با اجرای مژده لواسانی و تهیه‌کنندگی الهه بهبودی پنجشنبه‌ها و جمعه‌ها حوالی ساعت ۲۳ به پخش می‌رسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرفداران پادکست‌ «بسته پیشنهادی» را ببینند
  • حماس: هیچ پیشنهادی جز آتش‌بس در غزه را نمی پذیریم
  • چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان
  • طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس درباره غزه
  • خروش رودخانه چشمه لنگان فریدونشهر
  • آبخیزداری در مناطق سیل زده آخر فروردین ۱۴۰۳
  • «صنعت شهر» در کرمانشاه احداث می‌شود
  • پاسخ بارسلونا به پی اس جی در مورد یامال
  • خبرنگاران با چشم خود اثرات فرونشست بر آثار تاریخی اصفهان را دیدند/ ترک سه انگشتی در دیوار مسجد علیقلی آقا/ آثار تاریخی اصفهان فرو می ریزد؟ (فیلم)
  • سهم اصفهان از حقابه زاینده‌رود؛ تقریباً صفر/ بارگذاری بیش از اندازه آب در سد زاینده‌رود مشکل‌ساز می‌شود