Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@10:30:46 GMT

تعلل غرب در بازگشت کامل به سند برجام

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۰۷۳۰۰

تعلل غرب در بازگشت کامل به سند برجام

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، مذاکرات لغو تحریم‌ها در وین با نشست‌های کارشناسی و تخصصی میان ایران و ۱+۴ در جریان است. علاوه بر این نشست‌ها، جلساتی به صورت دو جانبه و چندجانبه میان مذاکره‌کننده ارشد هر کشور برگزار می‌شود. در روزهای گذشتۀ گفت‌وگوها، مذاکره‌کنندگان کشورمان متن‌هایی را در زمینه رفع تحریم‌ها و راستی‌آزمایی روی میز مذاکرات قرار دادند و این دو متن مبنای گفت‌وگوها میان کشورها قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز سه‌شنبه نیز مانند روزهای گذشته علی باقری مذاکره‌کننده ارشد کشورمان به صورت دو جانبه با انریکه مورا هماهنگ‌کننده مذاکرات دیدار و گفت‌وگو کرد. سپس وی در جلسه‌ای چندجانبه با مذاکره‌کنندگان ارشد سه کشور اروپایی و هماهنگ‌کننده گفت‌وگوها رایزنی کرد.

مذاکره‌کننده ارشد روسیه پس از جلسات پی‌درپی روز گذشته میان مشارکت کنندگان در گفت‌وگوهایی که با محور رفع تحریم‌ها در وین جریان دارد گفت: مذاکرات حسب ضرورت، در قالب‌ها و ساختارهای مختلف پیگیری می‌شود تا هیچ یک از هیئت‌ها از روند مذاکرات باز نمانند.

میخائیل اولیانوف در توئیتی نوشت: با توجه به برخی گمانه زنی‌ها نیاز به شفاف سازی وجود دارد. گفت‌وگوهای وین بر حسب ضرورت با ساختارهای متفاوت برگزار می‌شود.

وی در این رابطه توضیح داد: شرکت‌کنندگان برجام بدون ایالات متحده، شرکت‌کنندگان برجام بدون ایران اما با آمریکا، تروئیکا و ایران، آمریکا و روسیه ایران و روسیه، چین و ایران و غیره. این دیپلمات روس افزود که با تنوعی که در شکل برگزاری مذاکرت هست، هیچ هیئتی از روند مذاکرات عقب نمی‌ماند.  

در روزهای اخیر برخی رسانه‌ها با خبرسازی و انتشار تصاویری از دیدار مذاکره‌کننده ارشد روسیه با نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، ادعا کردند که روسیه به نمایندگی از ایران در حال رایزنی با آمریکا است که علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت نیز درخصوص این خبرسازی، گفت: تنها نماینده رسمی جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات ۱+۴، آقای دکتر علی باقری هستند و هیچ کشور یا شخص دیگری مسئولیت ندارد.

هیئت مذاکره‌کننده کشورمان از ابتدای مذاکرات اعلام کرده است که ایران حاضر نیست چیزی کمتر از برجام را بپذیرد و تاکنون نیز درخواستی فراتر از برجام نداشته است.

حسین امیرعبداللهیان در گفت‌وگو با الجزیره در خصوص روند مذاکرات لغو تحریم‌ها در وین گفت: هنوز در مذاکرات وین شاهد ابتکارات جدید از سوی طرف‌های غربی نیستیم به نحوی که به نظر نمی‌رسد آماده بازگشت سریع به تعهدات خود باشند؛ لذا در این موضوع احساس می‌کنیم هنوز غربی‌ها تعلل می‌کنند.

وزیر امور خارجه کشورمان اضافه کرد: ما وقتی از تضمین صحبت می‌کنیم یعنی این که اولا تحریم جدیدی علیه ایران اعمال نشود، ثانیا تحریم‌هایی که برداشته می‌شود و لغو می‌شود، مجددا به بهانه دیگری از جمله بهانه قانونی که در کنگره تصویب شده یا قانونی که توسط رئیس جمهور امضا می شود، بازگردانده نشوند.

وی همچنین درباره دریافت تضمین در مذاکرات افزود: صحبت از تضمین و تعهدات، ابعاد مختلفی دارد اما حداقل آن این است که فروش نفت ایران و واردات ارز در سیستم بانکی کشور ما بدون هیچ مشکلی انجام شود.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران تاکید کرد: از نظر ما هر زمانی که طرف‌های مقابل به تعهدات کامل خود در برجام برگردند، آن زمانی است که می‌توانیم اعلام کنیم به یک توافق رسیده‌ایم.

امیرعبداللهیان افزود: ما وقتی از لغو تحریم‌ها یا برطرف شدن تحریم‌ها صحبت می‌کنیم، منظورمان بازگشت کامل به سند برجام است. هر آنچه که در متن برجام پیش‌بینی شده و مورد تایید قرار گرفته و آن توافق تبدیل به قطعنامه شده است؛ همه آن موضوعات از نظر جمهوری اسلامی ایران باید مورد توجه طرف‌های مختلف قرار گیرد. پس در این مرحله سقفی که ما در مذاکرات فعلی وین دنبال می‌کنیم، لغو تحریم‌های برجامی است؛ اما حتما در ادامه، لغو کامل تحریم‌ها مورد توجه ما خواهد بود.

وی تاکید کرد: از نظر ما هر زمانی که طرف های مقابل به تعهدات کامل خود در برجام برگردند، آن زمانی است که می توانیم اعلام کنیم به یک توافق رسیده‌ایم. این به طرف‌های مقابل به ویژه غربی‌ها بر می‌گردد که آیا می‌خواهند در چند روز آینده، مذاکرات به توافق خوب منتهی شود یا در چند هفته آینده یا در چند ماه آینده. جمهوری اسلامی ایران، ابتکارات عملی، روشن و قابل دستیابی به نتیجه را روی میز قرار داده است؛ اما ما هنوز نیت و اراده جدی طرف غربی را در مذاکرات به خوبی لمس نمی‌کنیم. لذا فکر می‌کنم اگر طرف مقابل نسبت به سقف زمانی نگرانی دارد، می‌تواند خیلی راحت در چارچوب بازگشت به برجام و اجرای کامل تعهداتش به توافق برسد؛ بویژه آنکه همه چیز در سند برجام روشن است و حتی نیاز به مذاکرات طولانی هم وجود ندارد.

کشورهای غربی تلاش کردند که با تعیین ضرب‌الاجل بر ایران فشار وارد کنند تا به بهانه آن، ایران هر توافقی بپذیرد؛ اما جمهوری اسلامی اعلام کرد که در رسیدن به توافق عجله‌ای ندارد و اگر غرب به دنبال دستیابی به توافق است می‌تواند اولین گام را در عمل به تعهدات خود ذیل برجام، بردارد. با این وجود، اذعان قریب به اتفاق کشورهای مشارکت‌کننده در گفت‌گوها این است که مذاکرات با کندی اما رو به جلو در جریان و نقاط اختلافی میان هیئت‌ها رو به کاهش است.

برچسب‌ها حسین امیر عبد اللهیان علی باقری مذاکرات وین پروندهٔ خبری مذاکرات برای رفع تحریم ها در وین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علی باقری مذاکرات وین علی باقری مذاکرات وین مذاکره کننده ارشد تحریم ها در وین جمهوری اسلامی لغو تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۷۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه عبری: حزب الله قادر است الجلیل را محو کند

یک رسانه عبری زبان اعتراف کرد بزدلی و تعلل نتانیاهو باعث شد تا حزب الله ده‌ها هزار موشک در اختیار داشته باشد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، روزنامه هاآرتص در یادداشتی اعلام کرد، بزدلی و تعلل بنیامین نتانیاهو نخست وزیر باعث شد تا حزب الله امکان مسلح شدن با ده‌ها هزار موشک را پیدا کند.

نحیما شتراسلر نویسنده این یادداشت با اعلام این مسئله افزود، تصور می‌شد که حزب الله از موشک‌هایش که برخی از آنها دور برد هم هستند استفاده نخواهد کرد اما حزب الله نشان داد که می‌تواند الجلیل را با کمک این موشک‌ها شخم بزند.

و افزود: بزدلی و تعلل نتانیاهو دو علت اصلی ادامه جنگ و عدم پایان یافتن آن بعد از 203 روز است، چون به جای آن که جنگ برق آسا و کوتاه مدت را با تمام توان در همان روزهای اول بعد از 7 اکتبر که جهانیان با ما همراهی می‌کردند به انجام برساند، وی برای ادامه بقا در در قدرت ما را در جنگ بلند مدتی غرق کرد.

نویسنده در پایان اعتراف کرد این جنگ بر خلاف راهبرد کلان اسرائیل است که همواره به دنبال جنگ‌های کوتاه مدت است، اسرائیل ساختاری کوچک است که به شدت به افکار عمومی جهانی تکیه داشته و به کمک‌های تسلیحاتی ایالات متحده متکی است، از اینرو قادر به انجام جنگ‌های طولانی مدت نیست و در واقع هر روز که از جنگ می‌گذرد شرایط ما در جهان بدتر می‌شود، تحریم‌ها علیه ما افزایش یافته و توان اقتصادی ضربه بیشتری می خورد به نحوی که ما را به سوی پایان بدون نتیجه جنگ پیش می‌برد.

حمله پهپادی حزب الله به 2 پایگاه نظامی ارتش اسرائیل

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمک داور ویدیویی مانع از کامل شدن بازگشت چلسی در ویلا پارک
  • حماس: احتمال پذیرش طرح صهیونیست‌ها پایین است 
  • رسانه عبری: حزب الله قادر است الجلیل را محو کند
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • اسموتریچ خواستار ترور رهبران حماس، نابودی کامل غزه و تحریم دولت رام‌الله شد
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»