Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیررضا نوری‌پرتو با اشاره به اینکه «قهرمان» جامعه امروز را مورد انتقاد قرار می‌دهد تأکید کرد این فیلم فرزند زمانه خودش است.

امیررضا نوری‌پرتو، منتقد و مدرس سینما، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: فیلم سینمایی «قهرمان» به طور کل از جهات مختلف مثل ساختار دراماتیک و محتوا به فیلم‌های مهم کارنامه اصغر فرهادی نزدیک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیلم «قهرمان» از همان الگوی دراماتیک همیشگی تبعیت می‌کند و نکته جالب توجه درباره آخرین فیلم فرهادی این است که این فیلم مثل «فروشنده» و «همه می‌دانند» یک قهرمان فردی دارد و من فکر می‌کنم این نکته‌ای جدید در سینمای فرهادی است و ما شاهد تغییراتی به لحاظ روایت در آثار اخیر این کارگردان هستیم که او به سمت خلق قهرمان فردی رفته و پیش‌برد قصه را به فرد سپرده است.

نوری‌پرتو خاطرنشان کرد: فیلم «قهرمان» فرزند زمانه خودش است و یک نگاه کاملاً انتقادی به رفتارهای گروهی و جمعی ما ایرانیان دارد که به نظر من این خصوصیت ریشه تاریخی هم در ما دارد. از طرفی انتخاب شهر شیراز و شروع بخش اول فیلم با نقش رستم نشانه‌هایی قابل تفسیر و بررسی هستند. نشانه‌هایی چون این موضوع که ما افرادی را خودمان قهرمان می‌کنیم، خودمان می‌کشیم و بعد برای‌شان مرثیه‌سرایی می‌کنیم. قصه‌ای است که امروز در جامعه و حتی در تاریخ‌مان می‌توانیم به وضوح ببینیم.

وی افزود: «قهرمان» قصه شخصیتی را روایت می‌کند که این بار بر خلاف دیگر آثار فرهادی برابر یک جمع کوچک قرار نمی‌گیرد و به نوعی برابر کل جامعه قرار گرفته است. در این فیلم یک جامعه در سایه را شاهد هستیم که تصویر هیولاوشی دارد و از طریق تنها ابزارش که فضای مجازی است به هیچ چیز رحم نمی‌کند.

این منتقد در ادامه اظهاراتش تصریح کرد: مشکل دراماتیک فیلم «قهرمان» را می‌توان منفعل بودن قهرمانش دانست. از جایی که جامعه و حتی نهادهای دولتی برابر کاراکتر اصلی قرار می‌گیرد کنش‌مندی لازم را در این شخصیت نمی‌بینیم. در این فیلم بر خلاف دیگر کارهای اصغر فرهادی، که در مسیر پیش‌روی قصه یک شخصیت پررنگ می‌شود و قصه را جلو می‌برد، شخصیت اصلی «قهرمان» برابر اتفاقات کاملاً منفعل است. از طرفی در این فیلم نیز درونمایه‌هایی چون دروغ و قضاوت که از مضامین مورد علاقه فرهادی است کاملاً مشاهده می‌شود و به نظرم در این فیلم یک درونمایه جدید هم شاهد هستیم که آن تحقیر است. در «قهرمان» شاهد هستیم تحقیر به شکلی پیوسته نسبت به کاراکتر اصلی بیشتر می‌شود و در نهایت خیلی دیر او علیه این تحقیر طغیان می‌کند. به هر حال «قهرمان» کم و بیش تصویری عریان از جامعه امروز را نشان می‌دهد که به نظر من اثری قابل تأمل است.

نوری‌پرتو در پایان درباره شانس موفقیت «قهرمان» در اسکار گفت: موفقیت در اسکار بسیار پیچیده است. یکی از اصلی‌ترین عناصر موفقیت یک فیلم نوع پخش آن به خصوص در هفته‌های آخر در آمریکاست. فیلم اصغر فرهادی پخش‌کننده بزرگی چون آمازون دارد که به نظر می‌رسد در کارش موفق بوده و در لیست انجمن منتقدان مختلف نام «قهرمان» دیده می‌شود اما نکته جالب توجه و مهم این است که هفته‌های گذشته نسبت به موفقیت «قهرمان» پیش‌بینی‌های محکم‌تری را شاهد بودیم و حتی برخی معتقد بودند این فیلم همانند «انگل» جوایز بخش‌های مختلف را از آن خود می‌کند اما عجیب است که هر چقدر به زمان برگزاری اسکار نزدیک می‌شویم در پیش‌بینی‌ها شانس «قهرمان» کمتر می‌شود و رقبای دیگر مثل «ماشین من را بران» و «دست خدا» بیشتر مطرح می‌شوند. با این حال «قهرمان» به نظر من همچنان شانس دارد و حداقل به جمع پنج نامزد نهایی خواهد رفت اما باید بدانیم در نهایت بخش عظیمی از عوامل موفقیت فیلم به مسائل خارج از خود فیلم مربوط می‌شود.

انتهای پیام//

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فرهنگ و هنر فیلم سینمایی اصغر فرهادی جامعه فضای مجازی اصغر فرهادی فرهنگ و هنر فضای مجازی فیلم سینمایی برنا قهرمان اسکار نوری پرتو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۷۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوشش ۵۱۶ هزار فرزند یتیم توسط حامیان

حبیب‌اله آسوده، معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد در مراسم گرامیداشت مقام استاد شهید مطهری و روز معلم گفت: همکاری ۴۰ ساله کمیته امداد و وزارت آموزش و پرورش در جشن مهم با محوریت علم و دانش و دانایی با نام جشن عاطفه‌ها قابل تقدیر است.

وی با تاکید بر اینکه از ظرفیت بالای مردم خیر در کمک به دانش‌آموزان نیازمند باید استفاده بهینه ‌شود، اظهار کرد: بیش از ۸۰۰ هزار دانش‌آموز و ۵۰ هزار دانشجو در مقاطع مختلف، تحت حمایت کمیته امداد هستند.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد تصریح کرد: آنچه امروز توقع محرومان است، فرصت تلاش و معاش در شرایط سخت اقتصادی امروز است و در همین راستا تعداد زیادی از استعدادهای برتر در خانواده‌های محروم با کمک کمیته امداد به کارآفرینی رسیده‌اند و برای افراد جامعه ایجاد شغل کرده‌اند.

آسوده گفت: آنچه که در جامعه ما در فرهنگ نوجوانان تحت حمایت، باید برجسته شود، هویت‌بخشی به استعداد عقلی و فکری و استعداد انقلابی و دینی است که نقش معلمان عزیز  با بینش فرهنگی و اقتصادی در این زمینه بسیار مهم است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی کمیته امداد، وی با اشاره به حمایت از ایتام توسط دانش‌آموزان و معلمان نیکوکار خاطرنشان کرد: تعداد یک میلیون و ۴۰۰ هزار حامی در سراسر کشور، ۵۱۶ هزار فرزند یتیم و محسنین را حمایت می‌کنند که حدود ۱۰ درصد از این حامیان زیر ۲۰ سال هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • نیاز آینده جامعه ما نسل جوان پرجسارت و متعهد است
  • پوشش ۵۱۶ هزار فرزند یتیم توسط حامیان
  • معلمان معماران و آینده‌سازان جامعه هستند
  • مجتهدی اهل تظاهر نبود و همیشه خودش را دانشجو می‌دانست
  • «بی حجابی» گره‌ای که با دست باز می‌شود
  • موفقیت به لطف حجاب و ۳ فرزند
  • سیاست‌های مشوق جمعیتی دولت در فرهنگ جوانی جمعیت اثرگذار است
  • آسیب‌های موجود در جامعه به واسطه فقدان اقامه نماز است
  • (ویدئو) نجات دراماتیک سرنشینان خودروی گرفتار در سیل با لودر
  • شرط موفقیت تیم ملی فوتسال در جام‌جهانی/ جلسه با تاج برای ماندن