Web Analytics Made Easy - Statcounter

 علیرضا پورفرج، عضو هیأت علمی گروه علوم اقتصادی دانشگاه مازندران و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره حذف ارز ترجیحی و تبعات آن گفت: حذف ارز ترجیحی با نرخ ارز ۴۲۰۰ تومان نرخ تورم را در کشور افزایش می‌دهد. همچنین این نارسایی تاثیرات روانی منفی برای عموم افراد جامعه و افزایش تورم را به دنبال دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال حذف این ارز قیمت کالاها را به  چندین برابر افزایش  می‌دهد.

زنجیره تامین، تورم کلان را به دنبال دارد

این استاد دانشگاه ادامه داد: برای مثال بر اساس پیش بینی کارشناسان قیمت یک کیلو مرغ با حذف ارز ترجیحی به ۱۵۰ تا ۲۰۰هزار تومان افزایش می‌یابد. با این تفاسیر حذف ارز ترجیحی افزایش قیمت ناشی از تغییر نرخ ارز را به دنبال دارد.

وی درباره تاثیر روانی ناشی از تورم در جامعه تاکید کرد: در گام نخست حذف ارز ترجیحی باعث افزایش قیمت بسیاری از کالاها می‌شود و دیگر کسی توانایی بررسی دقیق آثار تورم را ندارد.

پورفرج افزود: زمانی دولت می‌تواند نرخ ارز ترجیحی  و نرخ ارز نیمایی یا هر نرخ دیگری تبدیل کند که زنجیره تامین را اصلاح کرده و واسطه‌گران به خودی خود افزایش قیمت را حذف کنند. به عبارت دیگر در صورت عدم حذف زنجیره تامین تورم کلان را شاهد هستیم.

مردم بیش از این، قدرت تحمل تورم را ندارند

این استاد دانشگاه تاکید کرد: آستانه تحمل مردم هم بیش از این قدرت پذیرش تورم را ندارد و افزایش بیش از پیش تورم فاجعه ملی به دنبال دارد. تاکنون هیچ یک از دولت‌ها در زمینه زنجیره تامین کالاها اقدامی در دستور کار انجام نداده و از آن به عنوان یکی از نارسایی‌ها می‌توان یاد کرد.

به گفته وی هنوز در کشور با مساله فساد و قاچاق کالا به شکل جدی برخورد نشده است. از سوی دیگر دولت باید در زمینه تامین معیشت خانواده‌ها وارد عمل شود. همچنین موضوع فساد و  زنجیره تامین جدی‌تر مورد بررسی قرار بگیرد تا دولت در راستای حل مشکلات موجود برای ارز ترجیحی تصمیم‌گیری کند.

یارانه، تاثیرات منفی بر اقتصاد کشور دارد 

پور فرج درباره تاثیرات افزایش مبلغ یارانه افزود: یارانه تاثیرات منفی بر اقتصاد کشور دارد و در  وضعیت موجود کشور باعث افزایش نرخ تورم می‌شود. دولت تا سال ۱۴۰۱ زنجیره تامین را شفاف‌تر کرده و فساد، قاچاق کالا و احتکار را با قوانین و حساسیت‌های بیشتر اعمال کرد.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: در سال ۱۴۰۲ می‌توان با ایجاد بستر مناسب به حذف نرخ ترجیحی اقدام کرد. در وضعیت کنونی تهیه هر کالایی از طریق نرخ کالای ترجیحی تورم خطرناک در اقتصاد کشور به دنبال دارد و با وجود احتکار، فساد و ... فشار مضاعف بر خانواده‌ها تحمیل شده و خانواده‌ها قادر به تحمل شرایط موجود نیستند.

انتهای پیام/

زهرا سلیمانی کد خبر: 1125353 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۸۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا

گزارش نرخ تورم سالانه اسپانیا برای ماه آوریل ۲۰۲۴ که توسط موسسه ملی آمار این کشور (INE) منتشر شد، نشان می‌دهد که این نرخ ۳.۳ درصد افزایش یافته است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از یورونیوز، گزارش نرخ تورم سالانه اسپانیا برای ماه آوریل 2024 که روز دوشنبه توسط موسسه ملی آمار این کشور (INE) منتشر شد، نشان می‌دهد که این نرخ 3.3 درصد افزایش یافته است.

این رقم افزایش اندکی را نسبت به 3.2 درصد ثبت شده در ماه مارس نشان می‌دهد و همچنین بالاترین رقم در سه ماه گذشته است. با این حال، این رقم کمتر از برآوردهای 3.4 درصدی تحلیلگران بود.

بر اساس این گزارش، افزایش نرخ تورم در درجه اول به دلیل افزایش هزینه های مواد غذایی و قمیت گاز رخ داد، اگرچه کاهش قیمت برق تا حدودی تاثیر افزایش قیمت‌ها را خنثی کرد.

تورم مواد غذایی اسپانیا به بالای 30 درصد رسیداسپانیایی‌ها قدرت خرید خود را از دست داده‌اند

نرخ تورم اصلی که قیمت انرژی و مواد غذایی به دلیل نوسانات ذاتی آنها، در این نرخ محاسبه نمی‌شود، بر اساس مقایسه سال به سال، از 3.3 درصد در مارس به 2.9 درصد در آوریل رسید، که پایین ترین رقم از ژانویه 2022 است. تورم ماه به ماه آوریل نیز به 0.7 درصد رسید که نسبت به 0.8 درصد ثبت شده در ماه قبل از آن کاهش نشان می‌دهد.

در آلمان نیز بر اساس گزارش اداره آمار فدرال این کشور، اعداد تورم سالانه در ماه آوریل نیز روز دوشنبه منتشر شد و به 2.2 درصد رسید.

این کمترین رقم از ماه می 2021 بود، البته کمی کمتر از انتظارات 2.3 درصدی تحلیلگران بوده است. علت این کاهش عمدتا به دلیل کاهش تورم قیمت‌های بخش خدمات بود که از 3.7 درصد در مارس به 3.4 درصد در آوریل رسیده است.

با این حال، با پایان یافتن کاهش موقتی مالیات گاز طبیعی در آلمان، قیمت انرژی در این کشور با سرعت کمتری در آوریل کاهش یافت و از منفی 2.7 درصد در مارس به منفی 1.2 درصد رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان‌غربی: مطالبات کلیه داروخانه‌ها پرداخت شد
  • مهم‌ترین بازیگران افزایش تورم کدامند؟
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به دانشگاه است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد
  • پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی تأیید شد
  • سید محمد خاتمی: کشور در شرایط حساسی به سر می‌برد/ چشم امید ما برای عبور از بحران‌ها و گشودن افق‌ها به نهاد دانشگاه و دانشگاهیان است/ اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که تورم روز به روز افزایش پیدا کرد
  • بازیگران سریال تورم
  • خاندوزی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی با نرخ ترجیحی تأیید شد
  • قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت
  • خبر مهم وزیر اقتصاد در حاشیه نشست بانک توسعه اسلامی