Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز،   این روزها امتحانات دانشجویان در تمامی مقاطع تحصیلی آغاز شده است. دانشجویان هر ساله دی ماه را پر استرس سپری کرده تا بتوانند یک ترم سعی و تلاششان در زمینه تحصیل و فراگیری مسائل نو را محک بزنند. در برخی از واحدهای دانشگاهی شاهد بروز چالش‌ها در زمینه افزایش هزینه‌ها و عدم ارائه کارت ورود به جلسه در  شب امتحان و عدم موفقیت دانشجویان برای شرکت در آزمون‌ها هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقوله در بین برخی از دانشجویان منجر به پرداخت هزینه مضاعف یا عدم شرکت در امتحان را به دنبال داشت. این نارسایی ها در حالی مطرح است که هر ساله قبل از آغاز سال تحصیلی جدید شهریه و نرخ هر یک از واحدهای نظری، عملی و آزمایشگاهی  به واحدهای دانشگاهی ابلاغ شده و در ترم‌های پاییز و زمستان انتظار افزایش قیمت‌ها نمی‌رود.  آنچه در ادامه می‌خوانید ماحصل گفت‌وگوی خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با حسین جوادی، قائم مقام معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی که بر این باور است: «بر اساس نوع واحد درسی سازمان فرمول اخذ شهریه ایجاد کرده و کد هر واحد درسی مشخص است. این  نارسایی به‌دلیل کوتاهی واحدهای دانشگاهی بروز کرده است.»

برخی از دانشجویان در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی برای پرداخت شهریه و شرکت در آزمون پایان ترم با چالش مواجه هستند؛ به‌نظر شما دلیل اصلی این مشکلات چیست و کوتاهی از سمت واحدها بوده یا سازمان مرکزی؟

 باید هر یک از مشکلات دانشجویان به شکل موردی بررسی شود. برای مثال شاید برای دانشجوی واحد تئوری به واحد عملی تغییر کرده یا واحد آزمایشگاه را اخذ کرده و همین مساله باعث تفاوت قیمت شده است. البته سیستم هر لحظه در حال به روز شدن است. در وضعیت کنونی برخی از سرفصل‌های رشته‌ها تغییر کرده و برخی از دروس دو واحدی به دروس سه واحدی تغییر یافته است. باز تاکید می‌کنم که  این گونه مسائل باید موردی بررسی شود.

برخی از سرفصل‌های دروس تغییر کرده و شاهد جابجایی واحدهای عملی و نظری هستیم. از سوی دیگر شاید کد سرفصل‌های قدیمی در ارائه دروس مطرح شده، اما  در پایان ترم با فرمول جدید شاهد تغییرات جزیی بودیم. برای هر یک از واحدهای درسی کد مشخص شده است. در این شرایط شاهد بروز نارسایی‌ها هستیم، چون  استقرار کامل سامانه آموزشیاری زمان‌بر است و بروز مشکلات اندک در واحد دانشگاهی را شاهد هستیم. 

کوتاهی در انجام وظیفه برخی واحدهای دانشگاهی دلیل بروز حواشی و افزایش قیمت‌ها

برخی از دانشجویان دلیل این افزایش قیمت را بخش‌نامه سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی اعلام می‌کنند. این در حالی است که هر ساله قبل از آغاز سال تحصیلی جدید میزان شهریه و مبالغ واحدها مشخص می‌شود. 

 خیر . بر اساس نوع واحد درسی سازمان فرمول اخذ شهریه ایجاد شده و کد هر واحد درسی مشخص است. این نارسایی به دلیل کوتاهی واحدها بروز کرده است. هرگونه تغییر قیمت به دلیل تغییرات در سرفصل درس بروز کرده است. برای مثال برخی از سرفصل درس تئوری بوده و در قالب درس علمی تعریف و به نسبت هزینه آن هم اصلاح شده است. برخی از دانشجویان معترض در نیم سال دوم به سامانه آموزشیار پیوستند. این درحالی است که در نیم سال اول از طریق سامانه سیدا انتخاب واحد درسی انجام شده است. نباید در ترم‌جاری چنین اتفاقاتی را شاهد باشیم، مگر اینکه برای برخی از دروس فوق العاده بروز کند. برای مثال شاید در گروه‌های فنی مهندسی و علوم انسانی تغییر سرفصل‌ها بروز کند. با این تفاسیر با تعریف رشته تحصیلی و افزودن واحد آزمایشگاه میزان شهریه مشخص می‌شود.

 برخی از واحدهای دانشگاهی دانشجو را موظف به تسویه هزینه ترم جاری برای شرکت در آزمون پایان ترم می‌کنند. برای مثال یکی از دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد به دلیل ۴۰۰ هزار تومان بدهی امکان حضور در امتحان را ندارد. این گونه رفتارهای استرس‌زا در شب امتحان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

برای میزان بدهی‌ها سقف تعیین شده است. برای مثال دانشجوی کارشناسی تا سقف یک میلیون تومان بدهی هم اجازه ورود به جلسه امتحان را دارد. درضمن دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد تا سقف دومیلیون بدهی می‌توانند بدون محدودیت به فعالیت بپردازند. البته سقف تعیین بدهی دانشجویان برعهده  واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی هر استان است. در این شرایط دانشجوی دیگری به‌دلیل ۴۰۰ هزار تومان بدهی از امتحان محروم نمی‌شود. برای مثال دانشجویان در مقاطع کاردانی تا سقف بدهی ۳۰۰ هزار تومان مشکلی ندارند. همچنین در مقطع دکتری تا بدهی سه میلیون تومان مشکلی ایجاد نمی‌شود.

 دانشجویان در صورت عدم‌تمکن مالی برای پرداخت شهریه می‌توانند درخواست وام دهند

از دیگر مشکلات دانشجویان عدم‌هماهنگی سامانه‌های آموزشیار و دان را شاهد هستیم. برخی از دانشجویان در سامانه دان بدهی خود را پرداخت کردند، اما در آموزشیار تغییرات اعمال نشده است. این عدم هماهنگی سامانه‌ها به چه دلیل است؟

این مقوله طبیعی است و از یک ماه قبل پیامک‌های متعدد برای افراد ارسال شده است. برای مثال از هم‌اکنون برای دانشجویان پیامک‌های متعدد با موضوع صفر کردن بدهی ارسال شده است.  دانشجویان در صورت عدم تمکن مالی برای پرداخت شهریه می‌توانند درخواست وام دهند. این ناهماهنگی بین سامانه‌ها را می‌پذیرم، اما این نارسایی‌ها حتی در بانک مرکزی هم مشاهده می‌شود.

انتهای پیام/

زهرا سلیمانی کد خبر: 1125319 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی برخی از دانشجویان واحدهای دانشگاهی واحدهای دانشگاه واحد درسی برای مثال سرفصل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۱۱۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنج هزار و ۵۵۸ متقاضی واحدهای مسکن ملی در زنجان تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند

بهزاد کردلو رئیس اداره برنامه ریزی مسکن و بازآفرینی راه و شهرسازی استان زنجان گفت: سه هزار و ۶۹۰ نفر از متقاضیان تحت پوشش نهادهای بهزیستی و کمیته امداد استان در شهرستان زنجان سکونت دارند.

وی اضافه کرد:هم اکنون ۶۱۷ نفر از متقاضیان در مرحله تایید نهایی هستند که از این تعداد ۴۹۹ نفر هم افتتاح حساب کرده اند.

رئیس اداره برنامه ریزی مسکن و بازآفرینی راه و شهرسازی استان زنجان گفت: درخواست ۲ هزار و ۸۳۱ نفر از متقاضیان تحت پوشش نهادهای حمایتی طرح نهضت ملی مسکن به دلیل احراز نشدن شرایط آنها رد شد.

این مسوول خاطرنشان کرد: راه و شهرسازی استان برای خانه دار شدن افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی مدیریت و برنامه ریزی لازم را دارد و برای اجرای پروژه های نهضت ملی مسکن بسیار جدی است.

وی با بیان اینکه استان زنجان برای چهار سال ساخت ۶۸ هزار واحد مسکونی را در دستور کار دارد، خاطر نشان کرد: برش استانی در نهضت ملی مسکن در بخش حمایتی ۲۷ هزار واحد، خود مالکی ۱۲ هزار واحد و در بافت فرسوده ۹ هزار واحد است.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • ۱۰ معدن راکد استان اردبیل احیا می‌شود
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی
  • تحقیر آمریکا در دریا و آسمان‌
  • گلایه والدین از افزایش سرسام آور شهریه مدارس غیرانتفاعی در رشت
  • احیای واحدهای تولیدی راکد در دستور کار دولت است
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی اعلام شد
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی با رتبه‌بندی آنها
  • متصدی واحد جمع‌آوری ضایعات در خواف به حبس محکوم شد
  • پنج هزار و ۵۵۸ متقاضی واحدهای مسکن ملی در زنجان تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند
  • ۵۵۵۸متقاضی واحدهای مسکن ملی درزنجان تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند