Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-06@14:03:17 GMT

◄ تصادفات سومین عامل مرگ و میر در کشور

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۱۱۷۲۱

◄ تصادفات سومین عامل مرگ و میر در کشور

تین نیوز

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی با توجه به تصادف زنجیره ای رخ داده در محور بهبهان به شدت از کیفیت ساخت خودروها انتقاد کرده و آن ها را به ارابه مرگ تشبیه کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، سردار سیدکمال هادیان فر در ششمین رزمایش ارتقای توان و تحرک عملیاتی پلیس راهور که صبح امروز در شهرک آزمایش برگزار شد با اشاره به حادثه رخ داده در محور بهبهان گفت: در همین حادثه بهبهان ایربک هیچ خودرویی باز نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این چه خودرویی است که ما داریم. چرا ارابه مرگ تولید می کنیم؟. دستگاه های مسئول باید بر کیفیت خودروها نظارت کنند. چرا استانداردها رعایت نمی شود؟.

وی ادامه داد: در این حادثه من تأکید کردم که حتما سهم دستگاه ها مشخص شود. نه اینکه فقط بگوییم راننده عامل حادثه بوده بلکه مشخص شود که تک تک دستگاه ها چه نقشی در این حادثه داشته اند.

رئیس پلیس راهور ناجا در ادامه افزود: با سرعت ۷۰ کیلومتر در ساعت نباید وارد مه شد و قطعا وقتی خودرویی با چنین سرعتی وارد مه شود معلوم است که تصادف رخ می دهد. وقتی در هنگام مه تصادفی رخ می دهد اولین اقدام خارج کردن خودرو از مسیر و پیاده کردن سرنشینان است و این ها مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

هادیان فر ادامه داد: در تصادفات اخیر شرایط زمستانی و ناپایداری جوی عامل بسیار مهمی بود. ما در این فصل شاهد این هستیم که در عرض کمتر از ۲۰ دقیقه شرایط کاملا پایدار جوی به وضعیتی ناپایدار بدل می شود. البته ما ابلاغ کردیم که تمام همکاران ما در پلیس راه به محض مشاهده ناپایداری و مداخلات جوی مسیر را مسدود کنند و اجازه تردد ندهند؛ اما به هر حال در همین مدت زمان کم فاصله بین پایداری تا ناپایداری جوی نیز ممکن است ترددهایی رخ دهد. مانند آنچه که در بهبهان رخ داد و مسیری که به گفته شاهدان هیچ گاه در آن مه گرفتگی رخ نمی داد ناگهان غرق در مه شد.

هادیان فر درباره وظایف رانندگان در شرایط ناپایدار جوی نیز گفت: ما برابر ماده ۱۳۰ آیین نامه تصادفات رانندگی به صراحت داریم که در شرایط ناپایدار جوی و زمانی که دید راننده محدود می شود، راننده موظف است که در حریم امن جاده توقف کند تا زمانی که دید کافی ایجاد شود؛ اما همان طور که گفتم ما دیدیم که در حادثه بهبهان خودرویی با سرعت ۷۰ کیلومتر در ساعت وارد مه گرفتگی شد.  

عدم توجه به جلو بیشترین عامل مرگ و میر در تصادفات اخیر

رئیس پلیس راهور ناجا افزود: در همین تصادفات اخیر عدم توجه به جلو بیشترین سهم را در علل وقوع حوادث به خود اختصاص داد، به طوری که ۳۲ درصد از تصادفات به دلیل عدم توجه به جلو رخ داد. عدم توجه به جلو یعنی چه؟ یعنی یا راننده حواسش به تلفن همراه است یا در حالت خستگی و خواب آلودگی رانندگی کرده یا حواسش جای دیگری بوده که متأسفانه عمده این بی توجهی ها نیز به واژگونی وسیله نقلیه منجر می شود.

وی با بیان اینکه در تصادفات رانندگی ۹۲ درصد علل وقوع مربوط به عوامل انسانی است، گفت: البته این به معنای بی توجهی به نقش دیگر دستگاه ها نیست. این ۹۲ درصد عددی است که کارشناسان مختلف در سراسر جهان آن را اعلام کردند اما به هر حال خودروساز، راه ها و... نیز در این خصوص مقصر هستند.

هادیان فر افزود: لازم است رانندگان توجه کافی را به رانندگی و در حین رانندگی داشته باشند. با سرعت مطمئنه یعنی سرعتی که هنگام وقوع خطر بتوانند وسیله را کنترل کنند، رانندگی کنند و البته خودروساز، راهداری و... نیز باید به وظایف خود عمل کنند. حتی دستگاه های فرهنگ ساز نیز باید به نقش و وظایف خود توجه داشته باشند.

وی با بیان اینکه پلیس، ناظم و ناظر بر ترافیک است، تصریح کرد: ما که نمی توانیم به ازای ۳۷ میلیون وسیله نقلیه ۳۷ میلیون نفر مأمور پلیس داشته باشیم تا به این موارد نظارت کنند، بنابراین نقش فرهنگ سازی در این موارد بسیار مهم است.

رئیس پلیس راهور ناجا شمار کشته شدگان ناوگان حمل و نقل عمومی را ۲۱۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: بیشترین این موارد مربوط به کامیون، تریلی و تانکرها است. ما از این رانندگان انتظار بیشتری داریم. این افراد راننده حرفه ای هستند. گواهی نامه پایه یک دارند و حتما باید بیشتر از دیگر رانندگان با قوانین و مقررات آشنا بوده و البته مهارت بالایی نیز داشته باشند. واقعا این سوال وجود دارد که چرا وقتی یک راننده تریلی خسته است به رانندگی ادامه می دهد؟

وی به حادثه تصادف تانکر در جاده سنندج نیز اشاره کرد و گفت: چرا راننده حرفه ای باید از جاده فرعی که از دید پلیس پنهان است تردد کند و نتیجه می شود حادثه ای که برای آن تانکر در جاده سنندج رخ داد. قطعا ما با آن شرکت متخلف که علیرغم ممنوعیت تردد شبانه تانکرها و خودروهای حامل سوخت اجازه تردد شبانه را به این تانکر صادر کرده بود، برخورد می کنیم. قطعا راننده اطلاع داشته که تردد شبانه تانکر سوخت ممنوع است که برای پنهان ماندن از دید پلیس از جاده فرعی تردد کرده و نتیجه اش وقوع آن حادثه ای شد که متأسفانه چهار نفر جان خود را از دست دادند و تانکر حامل مازوت واژگون شد.

وی ادامه داد: در حوادث مربوط به اتوبوس من با قوت می گویم که هر فردی که جان خود را از دست داده کمربند ایمنی نداشته و هر فردی که جانش حفظ شده حتما کمربند ایمنی خود را بسته بود. خب این ها اهمیت کمربند ایمنی را نشان می دهد. ما هم تأکید کردیم که تمام شرکت های اتوبوسرانی موظف اند قبل از حرکت اتوبوس بر معاینه فنی، سالم بودن کمربندها و ایمنی اتوبوس ها نظارت کنند.

رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به اقدامات و تسهیلات پلیس برای موتورسیکلت سواران گفت: ما تسهیلات زیادی را برای موتورسواران و حتی ترخیص موتورسیکلت های توقیفی در نظر گرفتیم. از طرف مقابل نیز انتظار داریم که این موتورسیکلت سواران که برابر آمارهای ما تا نزدیک به ۸۵ درصد آن ها برای تأمین معیشت شان با موتور کار می کنند قوانین و مقررات را رعایت کنند. به مسیر عابر پیاده تجاوز نکنند، خلاف جهت حرکت نکنند، وارد تونل های شهری نشوند و به قوانین احترام بگذارند. موتورسیکلت سواران عزیز باید بدانند که اگر در حال حرکت خلاف جهت و... حادثه ای برایشان رخ دهد بیمه هیچ خسارتی را به آنان پرداخت نخواهد کرد.

هادیان فر همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه پلیس در ۲۳۳ هزار کیلومتر از راه های کشور و ۱۰۴۷ شهر به طور شبانه روزی فعال است، گفت: مأموران پلیس راهور در شرایط جوی مختلف و در تمام ساعات شبانه روز در مأموریت ها حاضر هستند و اقدامات زیادی را برای تأمین نظم در حوزه ترافیک انجام می دهند.

وی با بیان اینکه امروزه می توان تمام جمعیت کشور را کاربر ترافیک دانست، اظهار کرد: همه به نوعی کاربر ترافیک محسوب می شوند. ما ۳۷ میلیون وسیله نقلیه شامل خودرو و موتورسیکلت در کشور داریم. علاوه بر آن ۴۴ میلیون راننده نیز در کشور فعال هستند. دیگر افراد نیز یا سرنشین خودرو هستند یا عابر پیاده هستند. بنابراین می توان تمام شهروندان را کاربر ترافیک نامید.

رئیس پلیس راهور ناجا اضافه کرد: در همین راستا نیز معتقدم با توجه به اینکه یکی از شاخص های سنجش توسعه یافتگی در هر کشور فرهنگ رانندگی در آن کشور است از این رو تمام شهروندان نیز در ارتقای این فرهنگ نقش دارند و نظم و انضباط ترافیکی با مشارکت راننده، سرنشین و عابر پیاده تولید می شود.

هادیان فر به شمار کشته شدگان تصادفات رانندگی نیز پرداخت و گفت: ۳۲ درصد از قربانیان حوادث ترافیکی سرنشین هستند، ۲۵ درصد نیز راننده هستند، حدود ۲۴ درصد نیز موتورسیکلت سواران بوده و مابقی نیز شامل عابران پیاده می شود. ما امیدواریم که این آمار کاهش پیدا کند.

وی با تأکید بر اینکه پلیس ناظم و ناظر بر نظم و انضباط ترافیکی است، گفت: ما قوه قهریه هستیم و با اختیارات قانونی که داریم باید با افراد متخلف و حادثه ساز برخورد کنیم که این کار را انجام می دهیم، اما پلیس نقشی در عامل تصادفات ندارد.

تصادفات سومین عامل مرگ و میر در کشور

رئیس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه امروز تصادفات سومین عامل مرگ و میر است، گفت: خوشبختانه با اقدامات دولت محترم، بیماری کووید ۱۹ روزهای پایانی خود را طی می کند، اما می بینید که تصادفات همچنان وجود دارد. به طور متوسط روزانه ۳۵ تا ۴۷ نفر و حتی در بعضی از روزها تا ۶۰ نفر در حوادث رانندگی جان خود را از دست می دهند. این یعنی به طور میانگین در هر ساعت دو نفر در حوادث رانندگی کشته می شود.

هادیان فر ادامه داد: حالا ما به ازای هر مورد فوتی بین ۲۰ تا ۲۵ نفر نیز مجروح داریم که این عدد بسیار بزرگی است، به ویژه آنکه حدود ۱۰ درصد از این مجروحان برای همیشه دچار معلولیت می شوند.

رئیس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه در سال ۹۹ شاهد کاهش چشمگیر تصادفات بودیم، گفت: در سالی که گذشت شمار فوتی های حوادث رانندگی ۱۱.۵ درصد کاهش داشت. حدود ۶۱ هزار نفر کمتر مجروح شده و ۱۶۰۰ نفر نیز نسبت به سال ۹۸ کمتر جان خود را از دست دادند اما متأسفانه در سال ۱۴۰۰ ما شاهد افزایش شمار فوتی ها بودیم چرا که ترددهای ما نیز افزایشی ۱۲ درصدی داشت و از ۴.۳ میلیارد پیمایش به ۴.۹ میلیارد پیمایش رسید. در این شرایط متأسفانه تا به امروز ۱۱ هزار و ۱۴۷ نفر در تصادفات سال جاری جان خود را از دست داده اند و حدود ۲۶۱ هزار نفر نیز مجروح یا معلول شده اند.

وی با تأکید بر اینکه لازم است تمامی مسئولان و دستگاه ها نقش خود را در این زمینه ایفا کنند، گفت: مقام معظم رهبری نیز بارها نسبت به این موضوع تأکید داشتند و لازم است تمام دستگاه ها از جمله وزارت صمت، وزارت راه، اورژانس، هلال احمر، راهداری و... نیز اقداماتی را انجام دهند که البته ما از جانفشانی ها و ازخودگذشتگی های این افراد تشکر می کنیم.

هادیان فر خسارت هر مورد فوتی در تصادفات رانندگی را معادل ۵.۴ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این خسارتی است که به ازای هر جانباخته به کشور وارد می شود. بیمه های ما سالانه ۲۸ هزار میلیارد تومان خسارات را بابت تصادفات پرداخت می کنند و علاوه بر آن خسارات معنوی جبران ناپذیری نیز به خانواده ها و افراد وارد می شود.

وی تأکید کرد: در همین راستا نیز لازم است صداوسیما و دیگر دستگاه های فرهنگ ساز، وزارت بهداشت، وزارت راه و در مجموع بیش از ۳۰ دستگاه که در زمینه تصادفات رانندگی دارای مسئولیت هستند همگی کمک کنند که این آمار کاهش پیدا کند.

رئیس پلیس راهور ناجا در پایان ابراز امیدواری کرد که دولت سیزدهم دولت امید مردم باشد و مجلس، دولت و تمام دستگاه ها برای کاهش حوادث رانندگی و جانباختگان ناشی از آن به پلیس کمک کنند.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: پلیس راهنمایی و رانندگی تصادف بهبهان مرگ تین پلیس راهور ناجا خودرو پلیس راه تصادفات رانندگی خستگی و خواب وسیله نقلیه جهان ترافیک ناوگان حمل و نقل قوانین و مقررات اتوبوس موتورسیکلت تجاوز مقام معظم رهبری پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی پلیس راهور ناجا رئیس پلیس راهور ناجا موتورسیکلت سواران جان خود را از دست تصادفات رانندگی عدم توجه به جلو حوادث رانندگی عامل مرگ و میر دستگاه ها بر ترافیک هادیان فر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۱۱۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری عامل چاقو کشی در ایلام 

                                                                  به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ سرهنگ قدرت حیدری زاد اظهارداشت: در پی اعلام مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر وقوع یک فقره درگیری منجر به چاقو کشی در میدان دفاع مقدس شهر ایلام، بلافاصله ماموران کلانتری ۱۱ جهت بررسی موضوع به محل حادثه اعزام شدند.   وی افزود: با تحقیقات و بررسی‌های بعمل آمده توسط ماموران کلانتری ۱۱، دو نفر باهم درگیر که فرد ضارب پس از مجروح کردن نفر دیگر از محل متواری شده است.   این مقام انتظامی با اشاره به اینکه هویت فرد ضارب مشخص شده بود ادامه داد: عامل چاقوکشی پس از هماهنگی با مرجع قضایی در یک عملیات منسجم و غافلگیرانه در کمتر از یک ساعت دستگیر و به مقر انتظامی دلالت داده شد.   سرهنگ حیدری زاد با بیان اینکه در این درگیری فرد مجروح از ناحیه گوش دچار جراحت شده بود تصریح کرد: متهم در تحقیقات اولیه پلیس به بزه ارتکابی اعتراف و علت و انگیزه خود را اختلافات شخصی اعلام کرد.   فرمانده انتظامی شهرستان ایلام با بیان اینکه متهم جهت سیر مراحل قانونی به مرجع قضایی معرفی شد گفت: برهم زدن نظم، امنیت و آرامش شهروندان خط قرمز پلیس است و پلیس اجازه جولان دادن به اراذل و اوباش را نخواهد داد و بدون اغماض برابر قانون برخورد خواهدکرد.  

دیگر خبرها

  • ۸۲ مصدوم در تصادفات مشهد
  • دستگیری عامل تیراندازی و وقوع قتل در مراسم عروسی
  • سهم ۴۹ درصدی شهری کرمان در تصادفات فوتی درون شهری
  • دستگیری عامل تیراندازی در خرم‌آباد
  • دستگيری عامل تيراندازی در خرم آباد
  • عامل ربودن دختر نوجوان در تهران دستگیر شد
  • سهم ۴۹ درصدی شهر کرمان در تصادفات فوتی درون شهری
  • بازداشت عامل چاقوکشی در ایلام
  • دستگیری عامل چاقوکشی در ایلام
  • دستگیری عامل چاقو کشی در ایلام