Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور از اجرای طرح کاربینی (تجربه اندوزی) مربیان سازمان در بازار کار خبر داد.
به گزارش خبرگزاری آریا،به نقل از روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور.
آقای حسینی نیا گفت: مدت هاست که مربیان حرفه‌ای، به عنوان متخصصان دوگانه در نظر گرفته می‌شوند و به دو دسته از مهارت‌های حرفه‌ای نیاز دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: نخست آن‌ها باید در آموزش و فرآیند‌های یاددهی -یادگیری و اجرای رویکرد‌های آموزشی متخصص باشند و در مرحله بعد در زمینه حرفه‌ای خود نیز از تخصص لازم برخوردار شوند.
حسینی نیا تصریح کرد: مربیان سازمان آموزش حرفه‌ای برای به «روز نگه داشتن» و بهبود هر دو مجموعه از تخصص حرفه‌ای خود و حفظ یک هویت دوگانه متوازن به توسعه حرفه‌ای مستمر نیاز دارند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: برای جنبه آموزشی ممکن است به یادگیری رویکرد‌های جدید برای ارزیابی تکوینی، روش‌های جدید استفاده از فناوری برای تضمین رویکرد‌های فراگیر در آموزش یا تأمل در عملکرد آن‌ها از طریق رصد تحولات در این زمینه و شرکت در دوره‌های آموزشی نیاز باشد.
همچنین جنبه دوم این امر مستلزم یادگیری استفاده از آخرین پیشرفت‌های فناوری در محل کار، یا توسعه خود در زمینه فشار‌های جدیدی باشد که صنعت به دلیل تحولات فناورانه ناشی از پیشرفت‌های فناورانه و جهانی شدن بر آن‌ها تحمیل می‌کند.
حسینی نیا گفت: به همین دلیل در کشور‌های مختلف جهان رویکرد‌های متفاوتی را برای جنبه‌های دوگانه شغل مربیان در نظر می‌گیرند، در برخی از کشورها، مربیان از بخش صنعت استخدام می‌شوند و کارنامه و عملکرد صنعتی محل کار آن‌ها برای پذیرش شغلی موفق بسیار مهم است.
وی ادامه داد: در برخی کشور‌ها هم صلاحیت تدریس، دغدغه اصلی متولیان جذب و نگهداشت مربیان حرفه‌ای را تشکیل می‌دهد.
معاون وزیر تعاون بیان کرد: با این حال چالش‌های مختلفی وجود دارد که مربیان در اولویت دادن به توسعه حرفه‌ای مستمر در مواجهه با فشار‌های متعدد زندگی شغلی خود با آن‌ها مواجه هستند.
حسینی نیا افزود: مطالعات مختلف نشان می‌دهد که دسترسی به امکانات و منابع استاندارد صنعتی یکی از راه‌های کلیدی برای حفظ افق دید کاری در توسعه و ارائه خدمات آموزش حرفه‌ای است.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: واژه «job shadowing» اصطلاحی است که برای بهبود مسیر شغلی از طریق قرار گرفتن در صنعت و صرفاً ازطریق مشاهده نحوه کار افراد متخصص در حوزه مورد نظربکار می‌رود، از این رو اخیراً در برخی از کشور‌های توسعه یافته، صحبت از «حرفه‌گرایی سه‌گانه» شده است: مجموعه سومی از تخصص حرفه‌ای که مربیان به آن نیاز دارند تا اطمینان حاصل شود مهارت‌هایی که به فراگیران خود می‌دهند، مطابق با نیاز‌های محلی، ملی و جهانی محل کار است.
حسینی نیا در توضیح اهداف این طرح بیان داشت: شناخت نقش مراکز آموزش حرفه‌ای در جامعه، ظرفیت مطالعه نیاز‌های جامعه به منظور شناسایی نیاز‌ها و ایجاد تغییرات مثبت، توانایی انجام کار بین سازمانی و همکاری با سایر متخصصان، درک خط مشی‌های کاری و نحوهی ترجمه آن در عمل در نظام آموزش فنی و حرفه‌ای و توسعه مهارت‌های ارتباطی و مردمی از جمله اهداف اجرای طرح کاربینی (تجربه اندوزی) مربیان می‌باشد.
وی افزایش شناخت و درک متقابل نظام آموزش مهارتی و بنگاه‌های اقتصادی از قابلیتها، ظرفیت‌ها و انتظارات طرفین، هم افزایی و همکاری تنگاتنگ ارائه دهندگان آموزش و بنگاه‌های مختلف اقتصادی در ارتقای قابلیت‌های منابع انسانی و ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضای مهارتی در بخش‌های مختلف بازارکار، افزایش هر چه بیشتر نقش ذینفعان آموزش‌های مهارتی در فرآیند‌های سیاستگذاری، مهم دانست.
همچنین اجرا و ارزیابی آموزش‌های مهارتی مربیان، ایجاد ساختار‌های به رسمیت شناخته برای اعتباربخشی به کارآموزی، کارورزی و تجربه اندوزی مربیان در صنعت و بنگاه‌های اقتصادی به عنوان بخشی از رویکرد نظام تربیت مربیان حرفه ای، تبیین نقشه‌ای شغلی متنوع و درحال تغییر و فراگیری شایستگی‌های مهارتی مرتبط با آن‌ها و ایجاد زمینه‌های مناسب برای شناخت بنگاه‌های اقتصادی کشور و فناوری‌های مورد استفاده در صنعت و بازار کار و بهره برداری از آن‌ها از دیگر اهداف این طرح است.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور اظهار داشت: از آنجایی که تعامل بین مراکز آموزش حرفه‌ای با صنایع و بازار کار به ویژه ارتباط مربیان حرفه‌ای با صنعت، نقش تعیین کننده‌ای در رشد اقتصادی دارد لذا مرکز تربیت مربی و پژوهش‌های فنی و حرفه ای، به عنوان متولی توانمندسازی مربیان حرفه‌ای سازمان در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه گفت: با در نظر گرفتن مزایای مذکور و به منظور تقویت ارتباط و ارتقای سطح آگاهی مربیان سازمان از نیاز‌های صنعت و همچنین تجهیز آنان به تجارب صنعتی، طرحی با عنوان «کاربینی (تجربه اندوزی)» در قالب فرصت مطالعاتی در صنایع و بنگاه‌های اقتصادی تهیه و درچارچوب تقویم برنامه‌های اجرایی سال 1400 به صورت آزمایشی اجرا شد که مورد استقبال مربیان و مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای قرار گرفت.
حسینی نیا اعلام کرد: با هدف حضور پررنگ مربیان در صنایع و آشنایی آنان از نزدیک با فرآیند‌های اجرایی، مقرر شد در چارچوب برنامه‌های اجرایی توانمند سازی مربیان در سال آینده، هر مربی به میزان 30 تا 120 ساعت در صنعت مربوط به رسته خود و با توجه به نیاز‌های منطقه به امر تجربه اندوزی مبادرت ورزد که این میزان ساعت قابل افزایش نیز
می‌باشد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تهیه و آماده سازی بستر‌های سخت افزاری و نرم افزاری لازم از ثبت نام تا صدور گواهینامه، تدوین دستورالعمل‌های اجرایی و کتابچه‌های راهنمای و اطلاع رسانی لازم به ذینفعان از جمله اقداماتی است که تا کنون اجرا شده است.
وی ابراز امیدواری کرد با مشارکت صنایع، بنگاه‌های اقتصادی، به ویژه ادارات کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان‌ها و سایر شرکای اجتماعی در راستای تحقق این مهم گام‌های موثری برداشته شود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بازار کار رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور بنگاه های اقتصادی مربیان حرفه ای آموزش حرفه ای تجربه اندوزی بازار کار حسینی نیا نیاز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۱۲۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خزاعی: تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد / عدالت محوری در عرصه‌ی کارگردانی حرفه‌ای از همینجا آغاز می‌شود

رئیس سازمان سینمایی گفت: سینمای ایران به متفکرین جدید و اندیشه های نو و بدیع با دغدغه های ملی و دینی احتیاج دارد، فیلمسازانی که تفکر را درآثار شبه روشنفکری و جشنواره زده نمی داند و ارتباط با مخاطب نیز در دغدغه های آنها مشاهده می شود.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمدخزاعی رئیس سازمان سینمایی در بازدید از بنیاد سینمایی فارابی و شورای فیلم اولی ها با تقدیر از زحمات و تلاشهای بی وقفه اعضای شورای تایید صلاحیت فیلم سازان اول گفت ؛ امید بسیاری از جوانان و علاقمندان به فیلمسازی و سینما به همین شوراست و طبق گزارش هایی که از طرق مختلف به سازمان رسیده است این شورا با دقت و پویایی ، عملکردی شفاف و قابل دفاع را از خود به جا گذاشته و چهره های مستعد ، توانمند ، قابل اعتنا و آینده دار را به سینمای ایران معرفی کرده است .
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به متقاضیان زیاد از اقصی نقاط کشور برای حضور در جمع حرفه ای فیلمسازان با توصیه ی اکید به اعضای شورای تایید صلاحیت فیلم سازان اول عنوان کرد ؛ آنچه اکنون در حال رخ دادن است تزریق نیروی جوان ، تازه نفس و با انگیزه به عرصه ی سینمای کشور است که سالیان طولانی در این بخش کمتر مورد توجه قرار گرفته اند بنده معتقدم سینماگران حرفه ای هم از این برنامه و راهبرد سازمان سینمایی استقبال می کنند و چنانچه هر کس با نگاه منصفانه به این مسیر نگاه کند قطعا نتیجه ی حاصله را تحسین خواهد کرد . شاهد ادعای بنده کارگردانان جدیدی ست که از همین شورا تاییدیه گرفته و وارد عرصه ی حرفه ای شده اند و در جشنواره های دو دوره ی گذشته جوایز مهمی کسب کرده اند. در کنار جوانان با استعداد و متعهد و آینده دار برای سینمای ملی کشورمان نباید از تجربه و تخصص پیشکسوتان غافل شویم ،سینمای ملی و اسلامی ایران برای توسعه در حوزه های مختلف ملی و بین المللی باید از همه ظرفیت های کشور بهره مند شود.
خزاعی در ادامه گفت:امسال برای حمایت از ده فیلم اولی البته فیلم های ارزان قیمت مبلغی را در بودجه فارابی مصوب کرده‌ایم که به صورت جدی تر حمایت از جریان نسل نو آغاز شود.
خزاعی در ادامه افزود: من به آینده و افتخارات بزرگ این نسل متفکر و متخصص و متعهد امیدوارم نسلی که درک بالایی از زبان تصویر دارد و شناخت خوب از مسائل کشور و از دغدغه های ملی دارد و تلاش خواهد کرد که افتخارات این کشور را در عرصه های داخلی و خارجی به تصویر کشد.سینمای ایران به متفکرین جدید و اندیشه های نو و بدیع با دغدغه های ملی و دینی احتیاج دارد، فیلمسازانی که تفکر را درآثار شبه روشنفکری و جشنواره زده نمی داند و ارتباط با مخاطب نیز در دغدغه های آنها مشاهده می شود.
راه اندازی و بررسی مجوزهای کارگردان اولی در حوزه تخصصی بدور از جریان سرمایه داری که قبلا بر این حوزه احاطه داشت و تعیین کننده بود.نوعی عدالت فرهنگی بر اساس کشف استعداد است.
در پایان خزاعی ضمن تشکر از شورا و مدیر عامل فارابی آقای زین العابدین خواست یک مراسم ویژه جهت معرفی به تهیه کننده ها و سرمایه گذاران و نهادهای تولید کننده برگزار گردد در این جلسه درباره پرونده یکی از متقاضیان به صورت نمونه بحث و بررسی شد و رئیس سازمان در جریان چگونگی ارزیابی ها و تصمیم گیری اعضای شورا قرار گرفت . این جلسه با حضور اعضای شورای تایید صلاحیت فیلم اولی ها ، مجید زین العابدین ، رسول صدرعاملی ، حبیب ایل بیگی ، محمدرضاعرب ، مجید اسماعیلی ، مهدی آذرپندار ، امیربوالی و روح الله سهرابی برگزار گردید . مسئولیت دبیری این شورا را فرزاد اژدری بر عهده دارد.

دیگر خبرها

  • درخواست ویژه مقام ارشد نظامی از اساتید ارتش
  • نگاه به آینده باید در تربیت و آموزش ارتش وجود داشته باشد
  • آیین تجلیل از اساتید و مربیان برتر ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد
  • دریادار سیاری: اگر نگاه به آینده نباشد، آموزش دچار روزمرگی می‌شود
  • ایجاد ۲.۵ میلیون شغل در دولت سیزدهم
  • قهرمانی تیم خوزستان درمسابقات فوتسال سازمان آمورش فنی و حرفه‌ای کشور
  • خزاعی: تشکیل شورای فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد / عدالت محوری در عرصه‌ی کارگردانی حرفه‌ای از همینجا آغاز می‌شود
  • توسعه‌یافتگی در جامعه با اتصال دانشگاه و صنعت محقق می‌شود
  • پیوند سازمان فنی و حرفه‌ای با مجموعه‌های تحقیقاتی و محله محور
  • اعلام نتایج آزمون استخدام مشاور و معلم ورزش تا نیمه خرداد