Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، دکتر سید عباس صالح شریعتی در آیین معارفه‌اش به عنوان رئیس جدید دانشگاه مذاهب اسلامی ضمن تشکر از سخنرانان این مراسم و گرامی داشت یاد و خاطره آیت الله تسخیری و بزرگان تقریب مذاهب اسلامی اظهار داشت: در ابتدا به فلسفه وجودی دانشگاه مذاهب اسلامی می‌پردازم، ما باید از طریق فلسفه وجودی به سمت ماموریت برویم و بعد از یافتن ماموریت باید به سوی سیاست و بعد به سمت برنامه ها و اقدامات پیش رویم در واقع این یک خط سیری است و نوعی باز خوانی و بازآفرینی سیستم‌ها است که باید به آن برسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: مسلمانان در صدسال گذشته دغدغه انحطاط تمدن اسلامی را داشته اند و این سوال همیشه مطرح می‌شد که علل این انحطاط چیست؟ و چگونه جوامع اسلامی مسیر افول را طی کرده اند؟ و اگر بخواهیم در این زمینه جهش تمدنی داشته باشیم باید چه کنیم؟

صالحی در همین خصوص ادامه داد: این دو سوال، همواره سوال اصلی مصلحان جهان اسلام بوده و هست و هنوز ذهنهای مختلفی را به خود مشغول داشته و به نظرمی‌رسد یکی از دلایل اصلی انحطاط این است که سنت‌های آموزش پیشین خودمان را فراموش کرده‌ایم.

وی با بیان این مطلب افزود: در واقع سنت آموزشی در جهان اسلام فرا فرقه‌ای بوده است و ما مسلمانان از دوره ای به بعد سنت آموزشی را به یک سنت فرقه ای تبدیل کرده ایم، یعنی سنتهای انحصاری قلعه مانند را لا به لای سنت های آموزشی‌مان قرار داده ایم و این باعث شد که نتوانیم با یکدیگر یک تعامل اجتماعی خوب برقرار کنیم و نخبگان و دانش پژوهان نتواستند در کنار هم قرار گیرند تا بتوانند این تعامل علمی را به یک تعامل اجتماعی تبدیل کنند و بعد هم به یک تصاعد اجتماعی منتهی شود.

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی اذعان داشت: ما زمانیکه به حوزه‌های علمیه شیعی خودمان نگاه می‌کنیم، مکتب‌های متعددی داشته ایم،برای مثال مکتب قم نماد شیخ صدوق است ایشان حدود 150 استاد داشته اند که بخش قابل توجهی از آنان از عزیزان اهل سنت بوده اند.

وی اضافه کرد: شیخ صدوق سفرهای مهمی را به اقصی نقاط جهان اسلام داشته است که پایگاه های اصلی و دوران طلایی جهان اسلام در آن زمان بوده است، بخش غربی آن در بغداد و بخش شرقی آن سرخس و نیشابور را شامل می‎‌شد. ما می‌بینیم که در کتابتی که شیخ صدوق آورده است چه اشاراتی دارد به اینکه هم علمای شیعی و هم علمای اهل سنت در آن سفرها حضور داشتند و به دیدار آنها رفته است و با آنها به بحث و گفت‌وگو پرداخته است.

صالحی با اشاره به دوران علامه حلی که با بزرگان و علمای اهل سنت در آن زمان دیدارهای فراوانی داشته است و به بحث و ‌گفت و گو پرداخته است، تصریح کرد: همچنین استادهای مختلف علامه حلی از علمای اهل سنت بوده اند برای مثال شمس‌الدین محمد کیشی، حکیمی نامدار از جزیره مرجانی که شخصیتی با ویژگی های برجسته‌ای بود و خواجه نصیر طوسی راجع به این عالم تعبیرهای فراوانی را از آن در کتاب خود نام برده است.

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی ادامه داد: علامه حلی در مورد شیخ کیشی می‌گوید که «شیخ کیشی از افضل علمای شافعی بود و در بحث و گفت‌وگو با انصاف ترین مردم بود.» در واقع سیر سلوک علمی که علامه حلی با آن همه بزرگی و قدمت از شیخ کیشی یاد آور می‌شود بسیار ارزشمند است، بنابراین این سیرو سلوک علمی داوری انسانی ایجاد می‌کند.

صالحی اذعان داشت: درواقع کسانی که ما فکر می‌کنیم در دامنه تعصب مذهبی و افراطی گری گرفتار شده اند، اینگونه نبوده است و آنها هم همواره دغدغه جهان اسلام را داشته اند؛ ما اگر بخواهیم یک نوع زیست تمدنی جدید برای جهان اسلام تدارک ببینیم، این زیست تمدنی پایه و شالوده آن برمی‌گردد به سنت سلف یعنی سنتهای آموزشی ما از فضای فرقه ای به فضای فرا فرقه ای بیاید و این یک مبنایی باشد برای تحول و زیست تمدنی جدید در جهان اسلام.

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی تصریح کرد:ما امروز به هم اندیشی افکار در جهان اسلام احتیاج داریم در واقع چالش ها و مسائل متعددی وجود دارد که متفکران اسلامی باید بر روی آن بیاندیشند و فکر کنند و دستاورد ها و نتایج آن را به اشتراک بگذارند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که دست به دست هم دهیم و در مسیری که برای اعتلای کلمه توحید است گامی را درکنار یکدیگر برداریم.
 
 
انتهای پیام/
 

منبع: تقریب

کلیدواژه: دانشگاه مذاهب اسلامی عباس صالحی دانشگاه مذاهب اسلامی جهان اسلام علامه حلی اهل سنت فرقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۱۴۰۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکرت مثبت لوپتگی با میلان

سرمربی پیشین رئال مادرید به دنبال حضور روی نیمکت میلان است. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، باشگاه میلان قصد دارد در پایان فصل جاری به همکاری پنج ساله خود با استفانو پیولی پایان دهد و از حالا به دنبال یافتن جانشینی مناسب برای او است. رسانه‌های ایتالیایی در روزهای اخیر از نام‌هایی همچون آنتونیو کونته، پائولو فونسکا، مائوریتزیو ساری و مارک فن‌بومل به عنوان گزینه‌های مدنظر مدیران باشگاه میلان یاد کرد‌ه‌اند اما حالا خبر می‌رسد که سرمربی پیشین رئال مادرید در آستانه انتخاب به عنوان سرمربی بعدی روسونری است.

بر اساس گزارش رسانه «رلوو» اسپانیا؛ باشگاه میلان در حال پیشروی در مذاکرات با خولن لوپتگی به عنوان انتخاب او به عنوان سرمربی جدید برای جانشینی پیولی است. مذکرات بین طرفین مثبت بوده و اولویت لوپتگی هم میلان است، این در حالی است که او از وستهام و چند باشگاه اروپایی دیگر هم پیشنهادهایی دارد.

رئیس باشگاه میلان: پیولی تا پایان فصل سرمربی تیم خواهد بود

خولن لوپتگی فصل گذشته روی نیمکت ولورهمپتون حضور داشت و در نهایت پس از به پایان بردن فصل در رده سیزدهم لیگ برتر انگلیس تصمیم گرفت مسیرش را از این باشگاه انگلیسی جدا کند.

پیشتر برخی رسانه‌ها مدعی شده بودند که سرمربی پیشین تیم‌های پورتو، رئال مادرید و سویا اخیراً پبشنهاد باشگاه الاتحاد عربستان با دستمزد 15.4 میلیون پوند در سال را رد کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آگاهی افکار عمومی و حقایقی که جنگ غزه برای دنیا آشکار کرد
  • مذاکرت مثبت لوپتگی با میلان
  • هم اندیشی علمی مساله حجاب؛ حکمرانی نرم و سخت برگزار می شود
  • هم اندیشی مسئله حجاب؛ حکمرانی نرم و سخت برگزار می شود
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ هدف صهیونیسم بین الملل ایجاد فاصله میان کشورهای اسلامی است
  • جمهوری اسلامی ایران؛ پرچمدار تقریب/ مسئله فلسطین اولویت اول جهان اسلام است
  • هشدار جدی روزنامه جمهوری اسلامی درباره نقشه جدید نفوذی ها در ایران
  • هشدار جدی جمهوری اسلامی درباره نقشه جدید نفوذی ها در ایران
  • اقتدار جمهوری اسلامی تکیه گاهی برای آزادی خواهان جهان است
  • 200 روز سکوت در مقابل جنایت صهیونیست‌ها مایه شرمساری بشریت است