Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

به نقل از یورکالرت، مزایای سلامتی شیردهی به کودکان به‌خوبی شناخته شده است. طبق اظهارات سازمان بهداشت جهانی (WHO)، این موضوع با عفونت‌های تنفسی کمتر و خطر مرگ ناشی از بیماری‌های عفونی در میان کودکانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند همچنین با مزایای سلامتی مادر ازجمله کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، سرطان تخمدان و سرطان سینه مرتبط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر پیتر ویلیت، استاد اپیدمیولوژی بالینی در دانشگاه پزشکی اینسبروک اتریش گفت: «نتایج تحقیقات قبلی ارتباط بین شیردهی و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی در مادر را بررسی کرده‌اند. با این حال، یافته‌ها در مورد قدرت ارتباط و به‌طور خاص، رابطه بین دوره‌های مختلف شیردهی و خطر بیماری قلبی عروقی متناقض بود بنابراین بررسی منظم تحقیقات پیشین موجود و ترکیب ریاضی همه شواهد مهم بود.»

محققان اطلاعات بهداشتی هشت تحقیق انجام شده بین سال‌های ۱۹۸۶ و ۲۰۰۹ در استرالیا، چین، نروژ، ژاپن و ایالات متحده و یک تحقیق چند ملیتی را بررسی کردند.

این بررسی شامل سوابق سلامتی حدود ۱.۲ میلیون زن (میانگین سن ۲۵ سال در اولین زایمان) بود و رابطه بین شیردهی و خطرات قلبی عروقی فردی مادر را تجزیه و تحلیل کرد.

لنا تشیدرر، محقق فوق دکتری در دانشگاه پزشکی اینسبروک می‌گوید: «ما اطلاعاتی را جمع‌آوری کردیم که مدت زمان شیردهی، تعداد زایمان‌ها، سن اولین زایمان و اینکه آیا زنان در مراحل بعدی زندگی دچار حمله قلبی یا سکته شده‌اند یا خیر را شامل شد.»

۸۲ درصد از زنان گزارش کردند در دوره‌ای از زندگی خود شیردهی داشتند و در مقایسه با زنانی که هرگز شیردهی نداشتند، ۱۱ درصد خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی در این زنان کاهش یافت. در طول یک دوره پیگیری متوسط ۱۰ ساله، زنانی که در دوره‌ای از زندگی خود شیردهی داشتند، ۱۴ درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب بودند. احتمال سکته مغزی ۱۲ درصد کمتر بود و ۱۷ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی قرار داشتند. به‌نظر می‌رسد زنانی که به مدت ۱۲ ماه یا بیشتر در طول زندگی خود شیردهی داشته‌اند نسبت به زنانی که شیردهی نداشته‌اند، کمتر در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی قرار دارند. تفاوت قابل‌توجهی در خطر بیماری قلبی عروقی در بین زنان در سنین مختلف یا بر اساس تعداد بارداری وجود نداشت.

با وجود توصیه‌های سازمان‌هایی ازجمله سازمان بهداشت جهانی (WHO) و مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات‌متحده (CDC) که هر دو توصیه می‌کنند حداقل تا ۶ماهگی نوزادان به‌طور انحصاری با شیر مادر تغذیه شوند، از هر ۴ نوزاد تنها یک نوزاد تا ۶ ماهگی فقط شیر مادر دریافت می‌کند.

ویلیت گفت: «برای زنان مهم است که از مزایای شیردهی برای سلامت نوزادان خود همچنین سلامت شخصی خود آگاه باشند. علاوه بر این، یافته‌های تحقیقات با کیفیت بالا که در سراسر جهان انجام شده است، نیاز به تشویق و حمایت از شیردهی، مانند محیط‌های کاری مناسب برای شیردهی و آموزش شیردهی و برنامه‌های آموزشی برای خانواده‌ها قبل و بعد از زایمان را برجسته می‌کند».

بر اساس بیانیه سیاست ۲۰۲۱ سلامت و نجات مادران انجمن قلب آمریکا، ایالات‌متحده بالاترین میزان مرگ‌ومیر مادران را در میان کشور‌های توسعه یافته دارد و بیماری‌های قلبی عروقی علت اصلی آن است. این بیانیه اشاره می‌کند که به‌طور تخمینی از هر سه مرگ در دوران بارداری دو مورد قابل پیشگیری باشد.

دکتر شیلی میاموتو، رئیس شورای انجمن قلب آمریکا بیان کرد: در حالی که فواید تغذیه با شیر مادر برای نوزادان و کودکان به خوبی ثابت شده است، مادران باید بیشتر تشویق شوند که به نوزادان خود شیر دهند، زیرا می‌دانند که علاوه بر بهبود سلامت کودک سلامت خود را نیز بهبود می‌بخشند، افزایش آگاهی در مورد فواید چند وجهی شیردهی می‌تواند به‌ویژه برای آن دسته از مادرانی که در حال بحث در مورد تغذیه با شیر مادر در مقابل تغذیه با شیر خشک هستند، مفید باشد.

همچنین برای مادر آگاهی از اینکه با شیر دادن به نوزاد خود تغذیه بهینه را فراهم می‌کند و در عین حال خطر ابتلا به بیماری قلبی را برای خود کاهش می‌دهد، قدرت بخش است.

یافته‌های این تحقیق در مجله انجمن قلب آمریکا (JAHA) منتشر شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: شیر مادر بیماری قلبی عروقی سازمان بهداشت جهانی بیماری های قلبی عروقی ابتلا به بیماری تغذیه با شیر خطر ابتلا بیماری قلبی شیر مادر بیماری قلب خود شیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۱۴۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر سیدامیر آل‌داوود اظهار کرد: امروزه سرطان‌های روده بزرگ جزء سرطان‌های شایع کشور بوده و موارد ابتلای آن نیز روز‌به‌روز در حال افزایش بوده و به همین رعایت موارد بهداشتی و پیشگیرانه بیشتر از هر زمان دیگری مورد تأکید است.

وی تصریح کرد: در اکثر موارد بیمار مبتلا به سرطان فاقد علائم بارز و آشکار بوده و همین موضوع بعضاً مردم را به اشتباه می‌اندازد و در شرایطی که حال عمومی و وزن و وضعیت اشتهایی خوبی دارند، آن علائم جزئی را جدی نمی‌گیرند و همین موضوع در آینده و در زمان آشکار شدن علائم وضعیت بدتری در فرد بیمار ایجاد می‌کند و بهتر است که با مشاهده هرنوع علائمی، هرچند کوچک، پیگیری و اقدام به‌موقع را داشته باشیم.

عضو هیأت علمی رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رابطه با مهمترین علائم سرطان روده بزرگ، بیان کرد: این بیماری علائم و نشانه‌های متعددی دارد که مهمترین آن‌ها ایجاد مشکل در اجابت مزاج، خون در مدفوع و کاهش به یک باره وزن بوده، به خصوص مشکل اجابت مزاج طولانی شود، و فرد چند هفته مداوم یبوست و اسهال داشت باید وضعیتش مورد بررسی قرار بگیرد؛ همچنین در خصوص کاهش وزن هم باید بگوییم که این شرایط بیشتر در زمانی بوده که بیماری به حالت پیشرفته رسیده و باید آن ۲ مورد دیگر را جدی‌تر بگیریم.

دکتر آل‌داوود اضافه کرد: همچنین باید به موضوع دفع خون مخفی هم به‌طور ویژه توجه کنیم و عمدتاً فرد بیمار دچار کم‌خونی مزمن بوده و اگر علائم مشکوک در زمان طولانی مشاهده شد باید حتماً به پزشک مراجعه شود.

وی تأکید کرد: کسانی که سابقه خانوادگی در ابتلای به انواع سرطان‌ها، از جمله سرطان روده بزرگ دارند باید حتماً تحت غربالگری قرار بگیرند، حتی به افرادی هم هیچگونه سابقه خانوادگی در این خصوص ندارند هم توصیه می‌کنیم که پس از رسیدن به سن ۵۰ سال غربالگری سرطان روده را داشته باشند و تست‌های آن به ۳ روش تست بررسی خون در مدفوع، خون مخفی در مدفوع و انجام کولونوسکوپی بوده است.

متخصص پرتو درمانی و رادیوتراپی با بیان اینکه با توجه به کاهش سن ابتلا به سرطان در زمان بیماری نباید در خصوص فرزندآوری اقدام نماید و باید این کار بین ۲ تا ۳ سال پس از بهبود بیماری باشد، خاطرنشان کرد: همچنین باید اشاره کنیم که پس از بهبود بیماری امکان انتقال سلول سرطانی به جنین وجود ندارد و در این خصوص دغدغه‌ای بابت بارداری و نگرانی زوجین وجود ندارد و فقط همانطور که اشاره شد باید از بارداری در دوره درمان بیماری خودداری شود.

دکتر آل‌داوود افزود: همه ما باید در راستای پیشگیری از انواع سرطان‌ها از جمله سرطان روده بزرگ به مواردی همچون تحرک و فعالیت بدنی مناسب روزانه، عدم چاقی و افزایش وزن، عدم مصرف غذا‌های پرچرب به‌خصوص فست‌فودها، عدم مصرف سیگار و دخانیات و عدم مصرف نوشیدنی‌های الکلی توجه نماییم، موضوعی که در افراد با سابقه خانوادگی در این خصوص بیشتر از سایر گروه‌های جامعه مورد تأکید بوده و هست.

وی در پایان گفت: باید همچنین به در پیشگیری از سرطان به موضوع آموزش و افزایش سطح آگاهی جامعه هم توجه کرد و اگر به این مهم نیز توجه شود شاهد آمار بالای تعداد مبتلایان به انواع سرطان‌ها از جمله سرطان روده بزرگ و همچنین کاهش سن مبتلایان به این بیماری نخواهیم بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • ذخایر شکلات جهان در خطر است
  • خراسان جنوبی به لحاظ افزایش ولادت چهارمین استان کشور است
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم