Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-01@14:45:23 GMT

تأمین مالی صنایع نفت و گاز و پتروشیمی بوشهر

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۱۴۱۸۰

تأمین مالی صنایع نفت و گاز و پتروشیمی بوشهر

مدیر استانی بوشهر بانك صنعت و معدن: این بانك آمادگی دارد تأمین مالی زنجیره های تأمین صنایع نفت و گاز و پتروشیمی را در استان بوشهر به عهده بگیرد استان بوشهر با توجه به برخورداری از صنایع بزرگ نفت و گاز و پتروشیمی به‌عنوان پایتخت انرژی کشور شناخته می‌شود؛ پارس جنوبی نقش بسیار مهمی در تولید گاز کشور دارد؛ علاوه بر گاز محصولات متنوع دیگری در این منطقه تولید می‌شود که این محصولات خوراک پتروشیمی‌ها و صنایع میانی و پائین‌دستی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استان علاوه بر ذخایر نفت و گاز دارای ذخایر معدنی نسبتاً غنی می‌باشد؛ لذا نظر به وجود ظرفیت‌های بسیاری که این استان جنوبی کشور برای سرمایه گذاری و احداث واحد‌های صنعتی به خصوص صنایع میانی و پایین دستی نفت و گاز دارد روابط عمومی بانک صنعت و معدن با غلامرضا رضایی مدیر بانک صنعت و معدن استان بوشهر و رییس شعبه بوشهر به گفتگو نشسته است که در ادامه می‌آید؛

۱-در راستای تحقق شعار سال"تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی ها" چه برنامه‌هایی دارید؟
بانک صنعت ومعدن استان بوشهر قدم‌های مؤثری را در راستای تحقق شعار سال برداشته که مهمترین آن‌ها تامین مالی طرح‌های اولویت دار با تمرکز بیشتر بر طرح‌هایی نیمه تمام، راکد، توسعه‌ای و تامین سرمایه درگردش طرح‌های فعال استان مانند صنایع شیمیایی و پتروشیمی، شیلات و آبزیان، صنایع روشنایی است و تعیین تکلیف مطالبات واحد‌های تولیدی با استفاده از ظرفیت‌های قانونی در دست پیگیری و انجام می‌باشد. همچنین این مدیریت همکاری لازم و کافی با ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در جهت از میان برداشتن موانع پیش روی صاحبان صنایع و پشتیبانی از آن‌ها داشته است.


۲-مهمترین سیاست‌ها و استراتژی‌های شعبه در سال ۱۴۰۰ چیست؟
اعتقاد و اهتمام تمامی همکاران بانک در استان بوشهر بر این است که در ابتدای سال با نگاهی به اهداف محقق شده سال قبل و با توجه به برنامه ها، سیاست‌ها و دستورالعمل‌های ابلاغی هیأت مدیره محترم بانک تمام تلاش خود را در راستای جذب منابع، ارایه خدمات به مشتریان فعال و خوشنام شعبه و همچنین تخصیص منابع به طرح‌هایی که دارای توجیه فنی، مالی و اقتصادی لازم هستند به کار می‌بندد. همچنین برای کاهش مطالبات غیرجاری و وصول مطالبات با تعامل مناسب و ارائه راهکار‌های مؤثر می‌کوشد تا عملکرد مطلوبی در این زمینه داشته باشد.


۳-مهمترین اقدامات انجام شده در سال ۹۹ چه بوده است و چه میزان درتحقق برنامه‌های سال گذشته موفق بوده اید، دلایل موفقیتتان چه بوده است؟
در سال ۹۹ برنامه ابلاغی به استان‌ها دارای شاخص‌هایی مانند مانده سپرده چهارگانه، کارمزد‌های دریافتی، مانده مطالبات غیرجاری بوده که این استان در دوره ۱۲ ماهه منتهی به پایان سال ۹۹ موفق به تحقق برنامه عملیاتی بالاتر از ۸۰ درصد گردیده است. دلایل عمده تحقق برنامه عملیاتی بانک تمرکز بر اعتبار سنجی دقیق مشتریان موجود، جذب مشتریان جدید دارای اهلیت و صلاحیت در بخش صنعت و معدن و ارایه خدمات اعتباری به هنگام به آنان بوده است.


۴-با توجه به مشکلات ناشی از تحریم‌های ظالمانه و شیوع ویروس کرونا چه اقدامات و راهکار‌هایی برای حمایت از تولیدکنندگان استان خود دارید؟
در این دو سال اخیر متاسفانه خیلی از صنایع با شیوع این بیماری با مشکلات عدیده‌ای از جمله تعطیلی مکرر خطوط تولید، کاهش تولید و در نتیجه فروش کمتر روبرو بوده اند که در نهایت مشتریان را در بازپرداخت اقساط تسهیلات خود دچار مشکلاتی نموده است. در پی بروز این مسأله اقداماتی به شرح ذیل در دستور کار قرار گرفت.
تامین مالی صنایع فعال و نیمه فعال در قالب اعطای تسهیلات سرمایه درگردش، تعامل لازم با مشتریان برای بازپرداخت بدهی‌های غیر جاری، ارائه راهکار لازم در انجام حواله‌های ارزی و انجام امور مرتبط با انتقال ارز مشتریان و ارتباط دادن آن‌ها به صرافی بانک جهت تسریع در انتقال ارز و تسریع در ارایه خدمات بانکی و اعتباری


۵-پس از تدوین سیاست‌های اعتباری و راهبردی بانک در سال ۱۴۰۰، برای اجرای مؤثر سیاست‌ها و به منظور ایجاد هم افزایی و چابک سازی سازمان، چه اقداماتی را مؤثر می‌دانید؟
معمولاً هرساله پس از ابلاغ سیاست‌های اعتباری و راهبردی بانک و با توجه به شرایط موجود اقتصادی و سیاست‌های کلی اقتصاد کلان کشور تلاش همکاران این استان هم سو بودن با سیاست‌های اعلامی است. به همین منظور جلسات متعدد با همکاران جهت اخذ تصمیمات آگاهانه و مناسب بر اساس شرایط موجود و پیش رو برگزار شده و بیشتر توجه خود را به شناخت نقاط قوت و ضعف در سال گذشته و اقدامات لازم در جهت تقویت نقاط قوت و تقلیل نقاط ضعف قرار می‌دهد.


۶-برای اجرای حاکمیت شرکتی و بانکداری دیجیتال چه اقداماتی در شعبه تحت مدیریت شما صورت گرفته است؟
این مدیریت پس از ابلاغ استقرا بانکداری دیجیتال و شرکتی، اقدامات و هماهنگی لازم برای پیش بردن اهداف این طرح و شناسایی نیاز‌های اساسی و ضروری مشتریان فعال خود جهت ارائه خدمات مناسب برای ایشان با جدیت دنبال می‌کند.


۷-از چه روش‌هایی برای جذب منابع بیشتر در استان استفاده می‌کنید؟
جذب منابع از طریق ارائه خدمات مناسب و کافی و تشویق و ترغیب مشتریان از طریق تعامل و مذاکره و تکریم آنان و آموزش لازم به همکاران جهت ارائه خدمات در کوتاه‌ترین زمان به انجام می‌رسد.
همچنین تلاش خود برای جذب سایر صنایع و شرکت‌های خوشنام و فعال استان از طریق ایجاد ارتباط با آن‌ها و پیشنهاد خدمات مورد نیاز را افزایش داده ایم و خوشبختانه پیشرفت‌هایی حاصل شده است و امید می‌رود که به نتایج مطلوبتری در آینده نزدیک دست پیدا کنیم.


۸-در سال گذشته چند طرح صنعتی با تسهیلات بانک در استان به بهره برداری رسیده و به چه میزان اشتغال ایجاد کرده است؟
طرح‌های متعددی در این دوره و با استفاده از ظرفیت تامین مالی ستاد و شعبه بوشهر به بهره برداری رسیده اند. یکی از مهمترین طرح‌هایی که دارای سرمایه گذار خارجی بوده و دارای مجوز از وزارت اقتصاد و دارایی نیز می‌باشد، شرکت کارا مدار الکترونیک آسیا است. این شرکت در صنایع روشنایی و تولید انواع مدار‌های الکترونیکی فعالیت دارد که امکان اشتغال ۵۷۹ نفر را فراهم کرده است.


۹-چه تعداد واحد صنعتی با تسهیلات بانک در استان در حال اجرا است، چه مقدار پیشرفت داشته است و با بهره برداری از آن‌ها چه مقدار شغل ایجاد شده است؟
درحال حاضر چندین طرح در استان در حال اجرا بوده که از طریق مدیریت نظارت بر طرح‌های ستاد بانک پیگیری می‌گردد. علاوه بر این طرح ها، شرکت نانو حسگر‌ها با بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی در دست احداث است و پیش بینی می‌شود حدود ۱۸ نفر در ان مشغول به کار شوند، همچنین شرکت تجارت تدبیر ساینا (مجتمع باتری سازی ساینا) که حدود ۳۰ درصد پیشرفت داشته و با پیش بینی اشتغال ۴۷ نفر در حال اجرا می‌باشد. موارد یاد شده اشتغال مستقیم این طرح‌ها بوده و در زمان بهره برداری چندین برابر اشتغال غیر مستقیم نیز خواهند داشت.


۱۰-وضعیت استان از نظر توسعه صنعتی چگونه است و شما چه پتانسیل‌هایی را برای توسعه صنعتی و اقتصادی استان می‌شناسید؟
در حال حاضر ۵۳۶ فقره پروانه بهره برداری صنعتی در استان صادر شده است که در حال حاضر ۴۴۸ واحد صنعتی معادل ۵/۸۳ درصد از آن‌ها فعال و ۸۸ واحد معادل ۵/۱۶ درصد واحد‌ها غیرفعال هستند. عمده فعالیت صنایع در استان صنایع شیمیایی و پتروشیمی، نخیلات، کشتی سازی، شیلات، صنایع روشنایی و صنایع و معادن ساختمانی می‌باشند. در حال حاضر مهمترین پتانسیل سرمایه گذاری استان صنایع مرتبط با نفت، گاز و پتروشیمی می‌باشد که این مدیریت حداکثر تلاش خود را در جهت ارایه خدمات تسهیلاتی و اعتباری به این صنایع نموده و خواهد نمود.


۱۱- برای وصول مطالبات چه برنامه و راهکاری دارید؟
مهمترین عامل کمک کننده برای کاهش مطالبات این است که در مرحله ارزیابی و پذیرش طرح باید به نکات کلیدی از جمله اهلیت و سابقه مطلوب متقاضی در صنعت مورد فعالیت شان طبق دستورالعمل‌های اجرایی بانک توجه شده و بررسی اصولی و دقیق صورت گیرد. خوشبختانه بانک دارای همکاران توانمند در این حوزه است که منشاء تحولات مطلوبی هستند. در ۹ ماهه سال جاری وصول مطالبات این استان ۱۶۳ درصد رشد داشته است. در خصوص طرح‌های تعطیل و فاقد فعالیت تولیدی نیز این استان حداکثر تلاش خود را با استفاده از ظرفیت کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان در راستای وصول مطالبات بانک به کار برده که در سال جاری ۱۴ پرونده دارای مطالبات مشکوک الوصول، تسویه گردیده است.


۱۲-چه برنامه‌هایی برای ارائه خدمات هر چه بهتر به مشتریان دارید؟ برای افزایش کارمزد‌ها چه راهکار‌هایی دارید؟
علاوه بر بخش صنعت و معدن، مزیت نسبی اصلی استان بوشهر در بخش بازرگانی به خصوص کالا‌های وارداتی می‌باشد. بر همین اساس بیشتر تمرکز این استان جهت افزایش کارمزد‌های دریافتی بر اساس صدور ضمانت نامه‌های گمرکی، حواله‌های ارزی و گشایش اعتبارات اسنادی داخلی و ارائه خدمات متناسب با نیاز مشتری در کمترین زمان، می‌باشد.


۱۳-با توجه به افزایش سطح اختیارات شعب، تعامل شما با ستاد بانک چگونه است و چه انتظاری از ستاد دارید؟
به جرات می‌توان گفت که یکی از مؤثرترین اقدامات هیأت مدیره و مدیرعامل محترم بانک اعتماد به همکاران خود در استان‌ها بوده که این امر در افزایش سطح اختیارات نمود یافته است. در راستای بهره برداری مؤثر از اختیارات تفویض شده، این مدیریت تمامی سعی و تلاش خود را جهت استفاده از تجربه همکاران محترم ستادی به خصوص در بخش ارزیابی طرح‌ها و نظارت به کار بسته و همکاران ستادی نیز حداکثر همکاری را در جهت پاسخگویی داشته اند.


۱۴-تعامل شما با مقامات ارشد استانی نظیر (استانداری، وزارت اموراقتصادی و دارائی و وزارت صنعت، معدن و تجارت) چگونه است؟
در سال‌های اخیر تمامی تلاش این مدیریت تسریع در ارایه خدمات و ارتباط سازنده و مؤثر با تمام ارکان مرتبط با حوزه تخصصی بانک بوده است، حمایت‌های همه جانبه اعضای هیأت مدیره و مدیرعامل محترم بانک از مدیریت استان‌ها منجر به ایجاد و توسعه روابط سازنده با تمامی مسؤلین ارشد استانی به خصوص استاندار استان گردیده و این امر همیشه باعث پیش برد اهداف ما بوده است.


۱۵-به نظر شما نقش نیروی انسانی کارآمد در موفقیت و برتری شعب چیست؟ برنامه شما برای افزایش سطح مهارت و دانش کارکنان مجموعه خود و فرآیند جانشین پروری چیست؟
بزرگترین مزیت رقابتی سازمان‌ها داشتن نیروی انسانی توانمند است. اهمیت سرمایه انسانی در ارتقاء بهره وری یکی از مهمترین موضوعاتی است که مورد توجه است. آموزش مناسب به همکاران در حیطه مسؤلیت‌هایی که بر عهده دارند، بسیار حائز اهمیت است. در این شعبه همیشه از همکاران جهت آموزش‌های مورد نیاز آن‌ها مناسب با جایگاه سازمانی، نظر سنجی به عمل می‌آید و ما معمولاً اقدامات مناسبی در این راستا انجام داده ایم.


۱۶-روش‌های شما برای استفاده از ایده‌ها و پیشنهادات همکارانتان در جهت بهبود فعالیت‌های شعبه چیست؟
توانایی کار تیمی صرف نظر از پیشه و عنوان کاری، در رسیدن به موفقیت سازمانی امری حیاتی است. کار مؤثر ارتباط همه جانبه پویا با مشتریان، همکاران، مدیران و دیگر اشخاص در محیط کار به ما کمک می‌کند که عملکرد بهتر و مطلوبتری داشته باشیم و استفاده از دیدگاه سایر همکاران منجر به اتخاذ تصمیم بهتر در تمام حوزه‌های مدیریتی خواهد شد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بانک بانک صنعت و معدن صنعت صنعت و معدن معدن گاز و پتروشیمی وصول مطالبات بهره برداری ارایه خدمات استان بوشهر ارائه خدمات تلاش خود صنعت و معدن برنامه ها نفت و گاز سیاست ها حال حاضر طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۱۴۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی توجهی بانک‌ها برای تحقق شعار سال در بخش مسکن/ سهم صفر درصدی ۱۸ بانک در تأمین مالی نهضت ملی مسکن/ نظارت بانک مرکزی کجاست؟

به گزارش تابناک اقتصادی؛ قرار بر این بود که بانک‌ها در سال نخست فعالیت دولت سیزدهم و در راستای تحقق مهم‌ترین وعده اقتصادی دولت جدید، یعنی سال ۱۴۰۰، در مجموع ۳۶۰ همت برای تامین مالی پروژه نهضت ملی مسکن اختصاص دهند. موضوعی که در پایان سال ۱۴۰۰، با درصد بسیار ناچیزی همراه شد؛ به گونه‌ای که تنها رقمی در حدود ۵ هزار میلیارد تومان از ۳۶۰ هزار میلیارد تومان از سوی بانک‌های عامل پرداخت شد و این روند ناامید کننده در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نیز تداوم داشت.

حال با شروع سال جدید و در شرایطی که رهبر انقلاب بر مشارکت مردم در تولید تاکید دارند؛ یکی از بستر‌های مهم تحقق این شعار، ساخت و ساز مسکن است. رویکردی که البته از پایه‌های وعده مهم اقتصادی دولت سیزدهم یعنی ساخت چهار میلیون خانه طی چهار سال نیز بوده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران معتقد است؛ ۷۰ درصد هزینه سبد هر خانوار تهرانی را تشکیل می‌دهد که این مساله در نتیجه‌ی کاهش تولید مسکن و دور شدن مردم از تسهیلات بانکی برای ساخت مسکن است.

به بیان دیگر با توجه به افسارگسیختگی قیمت‌ها در بازار مسکن و کاهش معنادار توان مردم برای خرید خانه، حداقل انتظار از شبکه بانکی تحت نظارت بانک مرکزی این بوده تا در عمل به ماده ۴ از قانون جهش تولید مسکن، جدیت داشته باشد. قانونی که تاکید دارد بانک‌ها مکلفند حداقل بیست درصد از تسهیلات پرداختی در هر سال را با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار به بخش مسکن اختصاص دهند. اما متاسفانه در این سال ها، اجرای این قانون در بسیاری از بانک‌ها در اولویت‌های پایانی برنامه هایشان قرار دارد.

به گونه‌ای که شخص رئیس جمهور در جلسات متعدد نسبت به کم کاری بانک‌ها انتقاد داشته اند؛ به عنوان نمونه رئیس جمهور یک سال قبل در ششمین نشست شورای عالی مسکن اظهار داشت: "اگر بانکی به جای پرداخت تسهیلات برای ساخت مسکن، این ثروت را صرف کار‌ها و سرمایه‌گذاری‌های کاذب کرده، نمی‌توان از آن گذشت. "

حال جدیدترین گزارش عملکردی بانک‌ها در نخستین ماه سال نشان می‌دهد که همچنان روال سابق در بسیاری از بانک‌ها درجریان است که بیان گر این است که درب این بانک‌ها بر همان پاشنه می‌چرخد!

بررسی آمار منتشر شده نشان می‌دهد در نخستین هفته‌های امسال، ۱۸ بانک از بیست و شش بانک، تا ۳۱ فروردین سال جاری یک ریال هم برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن تسهیلات پرداخت نکرده‌اند و در مقابل بانک‌های مسکن، سپه، ملی، تجارت، ملت، صادرات، صنعت و معدن و توسعه صادرات تنها بانک‌هایی بودند که در تاریخ منتهی به ۳۱ فروردین ماه امسال جمعاً ۶۵۷.۵۹۶ میلیارد ریال تسهیلات در نهضت ملی مسکن پرداخت کرده‌اند. روندی که نیازمند نظارت جدی از سوی بانک مرکزی و بخش نظارتی این بانک است.

در این شرایط قانون گذار برای برخورد با بانک‌های متخلف در اجرای قانون جهش تولید مسکن، جریمه مالیاتی در نظر گرفته است. به گونه‌ای که سال گذشته و در جریان بی توجهی بسیاری از بانک‌ها در ارائه تسهیلات ساخت مسکن در طرح دولت، ۲۶ هزار و ۲۶۳ میلیارد تومان جریمه برای بانک‌های متخلف در نظر گرفته شد.

در این باره وزیر اقتصاد اظهار داشت: بر اساس گزارش تهیه شده از عملکرد ۲۵ بانک تا ۱۵ آبان ماه سال ۱۴۰۲ بر مبنای رای تجدید نظر دادرسی انجام شده، ۲۶ هزار و ۲۶۳ میلیارد تومان جریمه برای بانک‌های متخلف نهایی شده است. خاندوزی تاکید داشت: مبلغ مطالبه شده از بانک‌های متخلف در پرداخت تسهیلات مسکن، بر مبنای قانون جهش تولید مسکن ۶۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بوده که در مرحله بدوی ۵۹ هزار و ۱۵۲ میلیارد تومان برای آن‌ها رای صادر شده است و با نهایی شدن برخی دیگر از این آرا، جریمه ۲۶ هزار میلیارد تومانی گفته شده، بیشتر خواهد شد.

 

دیگر خبرها

  • بی توجهی بانک‌ها برای تحقق شعار سال در بخش مسکن/ سهم صفر درصدی ۱۸ بانک در تأمین مالی نهضت ملی مسکن/ نظارت بانک مرکزی کجاست؟
  • برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند
  • پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی تأیید شد
  • وزیر امور اقتصادی و دارایی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای نحوه تامین مالی تایید شد
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای خودرو
  • پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای نحوه تامین مالی تایید شد
  • خاندوزی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی با نرخ ترجیحی تأیید شد
  • مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی