Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-02@17:13:56 GMT

رویای توسعه امیر

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۱۴۷۲۱

همان‌طور که گاندی در جهان امروز در شمایل یک مصلح و اقبال لاهوری در چهره یک متجدد قرار می‌گیرد، امیرکبیر چهره‌ای است که می‌توان آن را اصلاح‌گری متجدد قلمداد کرد. شکی نیست که امیرکبیر یک متجدد و اصلاح‌گر در بطن تاریخ معاصر ایران است؛ شخصیتی که در دنیای معاصر و در بین همه سیاستمداران و تصمیم‌سازان کشور، گل سرسبد توسعه‌خواهی قلمداد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اندیشه‌هایی که اگر امکان اجرا و تعالی پیدا می‌کرد، ایران شرایط متفاوتی را در صحنه مناسبات اقتصادی جهانی کسب کرده بود.ماه‌ها قبل از اینکه ژاپن در عهد میجی متوجه امر تجدد و ضرورت درک جهان تازه شود، امیرکبیر در ایران به این امر واقف شده بود و تلاش می‌کرد پایه‌های ایرانی نوین، صنعتی، توسعه‌یافته و بهره‌مند از فناوری‌های نوین را ایجاد کند. اما مانند هر اصلاح‌گر متجددی، امیرکبیر نیز با دشمنان پیدا و پنهانی مواجه بود که بر سر راهش سنگ‌اندازی می‌کردند و نهایتا نیز اقدام به قتل او کردند. این رویکردی است که متاسفانه در ایران همواره در مواجهه با ایده‌های نو و دیدگاه‌های جدید در پیش گرفته می‌شود. دشمنان پیدای امیر، ساختار معیوب پادشاهی قاجار، شاهزادگان و افرادی بودند که کاسبان وضع موجود بودند، اما دشمنان پنهان امیر قدرت‌هایی بودند که منافع خود را بر عدم رشد و پیشرفت ایرانیان می‌دیدند و تلاش می‌کردند در مسیر توسعه ایران موانع عدیده‌ای ایجاد کنند. کشورهایی چون، روسیه و انگلیس که در آن برهه امیرکبیر را سدی در برابر خواسته‌های استعماری خود می‌دیدند و سرانجام برنامه قتل او را با همراهی دشمنان داخلی امیر ریختند تا تاریخ ایران دچار گسست غمباری شود. شخصیتی که در مهد فرهنگ و تمدن ایران، یعنی فراهان نشو و نمو کرد و با نگاهی که به واقعیت‌های توسعه در کشورهای پیشرفته داشت، تصمیم گرفت که ایران را مهیای مواجهه با شرایط تازه در مسیر پیشرفت خود کند. ماحصل این خودآگاهی امیر، در جریان شکل‌گیری مدارس دارالفنون متبلور شد، ایده‌ای که اگر امکان استمرار بر اساس دیدگاه‌های امیر را پیدا می‌کرد، دستاوردهای عظیمی را نصیب ایران می‌کرد. اگر برنامه‌ریزی‌های امیر دنبال می‌شد، نهالی در کشور کاشته می‌شد که باعث رشد، شکوفایی صنعت و به کارگیری فناوری‌های نوین در کشور می‌شد. کشورهای قدرتمند زمانی که از این برنامه‌ریزی‌های مشعشع آگاه شدند با همه توان به مقابله با آن برخاستند و با تکیه بر نیروهای متعصب، جاهل و منفعت‌طلب به قتل امیرکبیر اقدام کردند. البته تاریخ قادر به انکار امیرکبیر نیست، مردی که در دوران فترت قاجارها، علم شکوفایی اقتصادی و صنعتی را بلند می‌کند و رویای ایرانی توسعه یافته را در سر می‌پروراند. طبیعی است هر سیاستمداری که به فکر توسعه ایران باشد، لاجرم بر بلندای اندیشه چهره‌ای چون امیرکبیر اقتدا خواهد کرد.

آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی یکی از این چهره‌ها است که سودای رشد و پیشرفت پایدار کشور را در سر داشت و زلفش را به امیر گره زد. زمانی که امیرکبیر را شناخت، دل به ایده‌های او داد. بررسی کتابی که آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در خصوص افکار امیرکبیر نگاشته است، بیانگر ارتباطی است که این دو چهره تاثیرگذار تاریخ، فرهنگ و اقتصادی ایران با یکدیگر برقرار ساخته بودند. آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی نیز مانند امیر، خواستار اقتدار کشور و استفاده از رویکردهای نوین در مسیر پیشرفت ایران بود. او به دنبال الگویی از توسعه ایران بود که مبتنی بر ویژگی‌های دینی، بومی، هویتی و تاریخی ایران تدوین شده باشد. معتقدم هنوز زوایای پوشیده فراوانی در زندگی امیرکبیر وجود دارد که می‌توان برای نسل‌های جدید بازگو کرد. جوان امروزی باید بداند قدرت‌های جهانی در دوران تاریک قاجار، چه برخوردی با مقوله توسعه ایران داشتند و در برابر چهره‌هایی چون امیرکبیر چه برخوردی نشان می‌دادند.امروز هم قدرت‌های بزرگ در مسیر پیشرفت ایران، همان نگاهی را دارند که در زمان امیرکبیر داشتند. بنابراین طبیعی است که هر وطن‌دوست و آزادی‌خواهی که بخواهد به آینده این کشور فکر کند، باید از چراغی که امیرکبیر دهه‌های قبل در مسیر رشد کشور روشن کرد، بهره‌مند شود.

تعادل

 

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: توسعه ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۱۴۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک بانک برای ۵۷ کشور | ایران وام جدید می گیرد؟

به گزارش همشهری آنلاین، احسان خاندوزی تأکید کرد: نسخه‌های اصلاح‌شده آتی استراتژی گروه بانک توسعه اسلامی مانند همیشه باید سیاست‌های اصلاحی مؤثر را مجدد فرموله کنند و اصل حکمرانی و تضمین پایداری مالی اقتصادی و زیست‌محیطی را به‌گونه‌ای که بر چالش‌ها غلبه کنند، تقویت نمایند.

او افزود: بی‌تردید گروه بانک توسعه اسلامی به‌عنوان یک بانک پیش‌رو در امت اسلامی قادر خواهد بود که نقش اساسی ایفا کند و ایران نیز با به اشتراک‌گذاشتن دانش و تجربیات خود آمادگی‌اش را برای همکاری با بانک و کشورهای عضو اعلام می‌دارد.

تأیید پیشنهاد ایران

وزیر اقتصاد در حاشیه نشست مجمع بانک توسعه اسلامی گفت: پیشنهاد ایران مبنی بر اینکه پنجره تأمین مالی جدی با نرخ ترجیحی برای کشورها ایجاد شود، مورد تأیید اعضا قرار گرفت.

او گفت: قرار شد که بار مالی ناشی از این پنجره مالی توسط کشورهایی که جزو سهامداران این بانک هستند تأمین شود. خاندوزی تأکید کرد: در بیانیه رسمی ایران به بانک توسعه اسلامی هم موافقت خودمان را با این پنجره و هم شرایطی که پیشنهاد داده بودیم در ارتباط با مسئله تأمین مالی و اینکه پروژه‌های عمدتا دانش‌بنیان و پروژه‌های حوزه فقرزدایی بسته به اولویت‌های توسعه‌ای کشورهای اسلامی از این وام ها استفاده کنند را مطرح کردیم که با استقبال اعضای ۵۷کشور عضو بانک توسعه اسلامی مواجه‌شد.‌

وام ۶میلیارد دلاری به اعضا

به‌گفته محمد الجاسر، رئیس بانک توسعه اسلامی، این بانک قصد دارد در سال‌جاری ۶میلیارد دلار برای تأمین مالی پروژه‌های توسعه‌ای با بازده بالا در کشورهای عضو، وام دهد و اوراق قرضه سبز بیشتری منتشر کند. ازجمله کشورهایی که موفق شده‌اند از این بانک برای خودشان وام بگیرند می‌توان به ترکیه، تاجیکستان، ساحل عاج و بنین اشاره کرد.

الجاسر با بیان اینکه بانک توسعه اسلامی احتمالا طی ۵۰سال آینده با حمایت کشورهای عضو بودجه خود را دوبرابر خواهد کرد، گفت: این بانک بر تامین مالی زیرساخت‌های اساسی مانند آموزش، بهداشت، بنادر، جاده‌ها و فرودگاه‌ها تمرکز می‌کند. شرکت‌کنندگان در این نشست در بیانیه‌ای با عنوان «راه سعادت؛ فقر چندبعدی» ‌فقر چندبعدی را یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های پیش روی کشورهای عضو دانستند.

ایران وام جدید می‌گیرد؟

دستور کار جدی وزیر اقتصاد در ریاض مذاکره برای تامین مالی ۳پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی بود. به‌گفته خاندوزی ۱۱پروژه مهم ایران از سوی بانک توسعه اسلامی تامین مالی شده و برای افزوده شدن ۳پروژه مهم ایران در حوزه بهداشت و درمان و دانش‌بنیان‌ها به این فهرست در حال مذاکره هستیم.

وی افزود: ۵۷کشور مسلمان عضو از تسهیلاتی که این بانک برای پروژه‌های زیرساختی انرژی، آموزش، بهداشت و سلامت تزریق می‌کند بهره می‌برند. ما هم در ایران به‌عنوان یکی از ۳سهامدار بزرگ که از ابتدا نقش‌آفرین بودیم و در پنجاهمین سالگرد مجمع عمومی بانک در ریاض شرکت فعالانه داشتیم، هستیم به‌گفته خاندوزی تنها نهادی که به‌رغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا همچنان در تامین مالی پروژه‌ها از اعتبارات بین‌المللی به طرح‌های عمرانی کشور کمک می‌کند، بانک توسعه اسلامی است.

کد خبر 848189 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها وام احسان خاندوزی- وزیر اقتصاد بانک‌ توسعه‌ اسلامی

دیگر خبرها

  • خلبانی، رویای کودکی هرکول طلایی ایران!
  • برگزاری دوره توانمندسازی مربیان و اساتید قرآن و عترت ارتش جمهوری اسلامی ایران
  • برگزاری دوره توانمندسازی مربیان و اساتید قرآن و عترت ارتش جمهوری اسلامی ایران در مشهد
  • گلایه امری از لیگ برتر: جلوی رویای تیم‌ها را می‌گیرند!
  • جنگ کامران برای رویای بزرگ‌ با یک نمای ویژه(عکس)
  • تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • سینما بدون چهره کارگر ایرانی
  • جنجال نظرات مهدی نصیری درباره شاهزاده پهلوی و اپوزیسیون!
  • حرکتی بزرگ برای تجاری‌سازی دستاوردهای علمی دانشگاه امیرکبیر
  • یک بانک برای ۵۷ کشور | ایران وام جدید می گیرد؟