Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-07@10:56:41 GMT

اجرای فاز دوم طرح شفاف سازی قیمت‌ها

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۱۵۴۳۳

اجرای فاز دوم طرح شفاف سازی قیمت‌ها

آفتاب‌‌نیوز :

فاز اول این طرح ابتدای دی ماه آغاز شده و براساس آن تولیدکنندگان ملزم به درج قیمت روی محصولات تولیدی خود شدند. حال براساس اعلام سازمان حمایت مصرف کننده و تولیدکننده فاز دوم این طرح از 19 ماه اجرایی شده تا به این طریق دومین گام در میسیر شفاف سازی قیمت برداشته شود.

براساس این طرح عباس تابش مدیر عامل سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان طی بخشنامه ای به «کانون صنایع غذایی»، «صنایع سلولزی بهداشتی»، «صنایع شوینده»، «بهداشتی و آرایشی»، «کارخانجات و تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارونی» ، «صنایع کنسرو سازی» ، «تولید لنت ترمز و کلاچ» و «پالایشگاههای روغن سازی» دستورالعمل درج قیمت تولیدکننده، واردکننده را ابلاغ کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخشنامه درج قیمت تولیدکننده به منظور شفاف‌سازی قیمت‌ها و روزآمدسازی شیوه نظارت بر بازار به تمامی انجمن‌های «صنایع غذایی و کنسروسازی»، «سلولزی بهداشتی و آرایشی»، «کارخانجات و تولیدکنندگان» و «صادرکنندگان ماکارونی» ، «لنت ترمز» و «کلاچ» همچنین پالایشگاههای روغن سازی ابلاغ و کلیه انجمنهای مذکور ملزم به اجرای این طرح از تاریخ 19 دیماه سال جاری شدند.

براساس این بخشنامه؛ کلیه واحدهای تولیدکننده و واردکننده انواع «لنت ترمز»، «فیلتر روغن»، «روغن موتور»، «محصولات شوینده»،«محصولات سلولزی»،«سس»، «رب»، «کنسروها»، «ترشیجات و ماکارونی» مکلف شدند از تاریخ 19 دیماه سال جاری نسبت به درج قیمت تولیدکننده- واردکننده که دربرگیرنده مجموع هزینه ها و سود قانونی واحدهای تولیدی، وارداتی با احتساب مالیات ارزش افزوده است، اقدام کنند.

در این بخشنامه براین نکته تاکید شده است که قیمت تولیدکننده-واردکننده درج شده بر روی کالا باید عینا منطبق با قیمت فروش بر اساس صورتحساب‌های صادره (فاکتورهای فروش) باشد. همچنین به منـظور بهره مـندی مصرف کننـدگان از تخفیـف های اعطایـی احتمالی، هرگونه تخفـیف باید با کاهش قیمت فروش تولیدکننده درج شده بر روی کالا صورت پذیرد.

در این بخشنامه تصریح شده است، در مواردی از قبیل (مناسبت‌های ویژه، پایان سال، اعیاد، نزدیک بودن زمان انقضاء محصول و ...) و لزوم اعطای تخفیف‌های مقطعی بیش از میزان تعیین شده در بند 2 این بخشنامه، واحدهای مربوطه باید نسبت به اخذ مجوز لازم از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان محل تولید، به منظور رصد نظارت بر اعطای تخفیف واقعی به مصرف‌کنندگان اقدام کنند.

نحوه محاسبه درج قیمت

همچنین در این بخشنامه تأکید شده که حداکثر مبلغی که توسط مجموع حلقه های توزیعی از تامین کننده تا مصرف کننده می تواند به قیمت تولیدکننده، وارد کننده اضافه شود؛ شامل مجموع ضریب سود پخش سراسری (10 درصد) و سود خرده فروشی (منطبق با ضرایب خرده فروشی مصوب) می باشد.همچنین در مواردی که توزیع کالا به صورت پخش سراسری نباشد مبلغ فوق به میزان ضرایب سود مصوب مربوطه کاهش یابد.

در بخشنامه صادره از سوی معاون وزیر صنعت ،معدن وتجارت تصریح شده است خرده فروشان باید نسبت به نصب برچسب قیمت مصرف کننده با لحاظ سود و هزینه های مصوب اقدام کرده و همچنین درصد سود اعمالی را نیز بصورت شفاف درج کند.

هدف از اجرای طرح

اطلاع رسانی و آگاه سازی شبکه های توزیع و مصرف کنندگان مرتبط در این خصوص از سوی واحدهای تولیدی، وارداتی از دیگر موارد مورد تأکید در این بخشنامه است.

این تصمیم با تاکید وزیر صنعت ،معدن وتجارت اتخاذ شده و به منظور شفاف سازی قیمت، تولید کننده باید بر روی کالاهای تولیدی خود، قیمت درب کارخانه را درج کرده و فروشگاه ها و واحدهای صنفی نیز مکلف به درج قیمت مصرف کننده است.

هدف از اجرای این طرح علاوه بر مقابله با گرانفروشی و ایجاد شفافیت در نظام توزیع ، ایجاد رقابت در بازار ، تعدیل و واقعی نمودن قیمتها و اصلاح نظام توزیع کالا است .

ضمناً درج و نصب برچسب قیمت توسط آخرین حلقه توزیع کالاها باعث بهره مندی از نرخ‌های رقابتی برای مصرف کنندگان و تولیدکنندگان بوده و اعمال مدیریت فروش از مزیت های طرح مذکور خواهد بود.

پیش از این و در فاز اول اجرای این طرح ، «انواع آب میوه»، «آب معدنی»، «ماءالشعیر»، «نوشابه گازدار»، «غذاساز»، «نوشیدنی ساز»، «چرخ گوشت» و «ماکروویو» از تاریخ 27 آذرماه و انواع «پودر لباسشویی»، «دستمال‌کاغذی»،« پوشک بچه»، «یخچال فریزر»، «تلویزیون و ماشین لباسشویی» نیز از تاریخ 4 دیماه سال جاری نیز مکلف به درج قیمت تولیدکننده بوده اند.

منبع: اقتصادنیوز

منبع: آفتاب

کلیدواژه: قیمت گذاری کالا شفاف سازی قیمت ها سازمان حمایت مصرف کنندگان صنایع غذایی درج قیمت تولیدکننده شفاف سازی قیمت مصرف کنندگان درج قیمت مصرف کننده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۱۵۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف

امین نوربخش کارشناس انرژی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بر اساس شاخص‌های موجود امنیت انرژی مربوط به کشورهای مصرف کننده است، گفت: کشورهایی نظیر ایران و کشورهایی که بیشتر صادر کننده هستند باید ابتدا تغییراتی در شاخص‌ها ایجاد کنند و سپس به عنوان امنیت انرژی از آن یاد نمی‌شود و بیشتر ابعاد صادراتی آن و تنوع مقاصد صادراتی مطرح می‌شود.

وی ادامه داد: ما هم در تولید و هم مصرف دچار مشکل هستیم، زیرا تولیدمان در مقایسه با ذخایری موجود بسیار کم است و اگر این روند ادامه دار باشد اتمام ذخایر گازی و نفتی ما تقریباً ۸ دهه طول می کشدو آخرین کشوری هستیم که ذخایر آن به اتمام می‌رسد.

نوربخش ادامه داد: ما اگر این نسبت را افزایش ندهیم باعث می‌شود که پس از چند دهه ایران و چند کشور دیگر نفت و گاز دارند و سایر کشورها نفت و گازشان به اتمام رسیده است در این شرایط سایر کشورها روندی را طی نمی‌کنند که برای تأمین انرژی خود به یک یا دو کشور وابسته شوند.

به گفته این کارشناس انرژی، روندی که برای کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی آغاز شده به این دلیل است که قدرت‌های بزرگ دسترسی چندانی به انرژی ندارند و هر چقدر ادامه پیدا کند کشورهای بیشتری را همراه خود می‌کند و کشور ما که تقاضا برای سوخت‌های فسیلی وجود دارد اگر تولید را افزایش ندهد در دوره‌ای مجبور به فروش نفت و گاز می‌شوند که مشتری برای آن نیست و قیمت‌ها را به شدت کاهش پیدا می‌کند به همین دلیل در عرضه و تولید باید به فکر افزایش باشیم.

وی با اشاره به اینکه در مصرف نیز چالش‌هایی وجود دارد و شدت مصرف انرژی در کشور ما نسبت به میانگین جهانی بیشتر است، خاطر نشان کرد: برای انجام یک واحد کار مشخص دو برابر میانگین جهانی انرژی مصرف می‌شود و فرصت بالقوه ای وجود دارد که با بهینه سازی بتوانیم مصرف انرژی را کاهش دهیم تا ظرفیتی برای صادرات و درآمد ارزی و حتی ایجاد روابط سیاسی از طریق توسعه روابط انرژی در فضای منطقه ایجاد شود.

به گفته نوربخش می‌توان گفت تولید نسبت به ذخایر موجود کم است و باید حجم تولید را افزایش داد و حتی آن را به دو برابر برسانیم و هم به لحاظ مصرف آن را کاهش دهیم.

وی در خاتمه یادآور شد: بهینه سازی راه‌های مختلفی دارد به عنوان مثال تبدیل نیروگاه‌ها به سیکل ترکیبی، رفع نشتی خطوط لوله و حتی تعویض بخاری و راه کارهای قیمتی؛ قیمت گذاری پلکانی می‌تواند در بهینه سازی مصرف مثمر ثمر واقع شود. اما ابتدا باید برسی کرد که مدام یک از این راهکارها ظرفیت بیشتری دارد به عنوان مثال در بخش خانگی از راهکارهای غیر قیمتی نظیر تعویض بخاری‌ها می‌توان دنبال کرد

کد خبر 6097948 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • دست کوتاه تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه/ راه پر پیچ و خم است!
  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • نجات راه‌سازی با اقدام به‌موقع دستگاه قضا
  • ریزش ۷۹ درصدی تورم تولید/کاهش تورم مصرف‌کننده ادامه دارد؟
  • شرکای پشت پرده بابک زنجانی چه کسانی بودند؟ /چرا پرونده اختلاس او شفاف سازی نمی شود؟ /مبلغ کلان ارزی قرار است به صورت املاک به بیت المال بازگردد؟
  • تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف
  • برکناری رییس هیات ژیمناستیک اصفهان در آستانه انتخابات/ نکویی: وزارت ورزش شفاف‌سازی کند
  • اعتصاب طلافروشان برای فرار از شفافیت/ سامانه‌های مودیان و جامع تجارت به نفع فعالان قانونی است
  • فرار کانون سردفتران از شفاف‌سازی عملکرد مالی
  • تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند