Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@22:12:43 GMT

دلار جهانگیری چالش بزرگ این روزهای دولت سیزدهم

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۱۵۵۱۰

دلار جهانگیری چالش بزرگ این روزهای دولت سیزدهم

امروز نیز مسئله ارز ترجیحی یا دلار 4200 تومانی به یکی از مسائل چالش‌برانگیز برای دولت جدید شده است و تصمیم برای حفظ یا حذف این نوع ارز پیامدهای مختلفی را به دنبال خواهد داشت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از یزدرسا، دولت روحانی به پایان رسید اما ضربات سهگینی که این دولت به کشور وارد کرد، قرار نیست به این راحتی دست از سر مردم بردارد و یقینا تا سال‌ها تأثیر آن را در فضای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور شاهد خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از تصمیمات دولت گذشته که ضربات جبران‌ناپذیری به کشور وارد کرد خلق دلار 4200 تومانی موسوم به دلار جهانگیری بود که موجب آشفتگی اقتصادی و فسادها و سوءاستفاده‌های گسترده‌ای شد.

امروز نیز مسئله ارز ترجیحی یا دلار 4200 تومانی به یکی از مسائل چالش‌برانگیز برای دولت جدید شده است و تصمیم برای حفظ یا حذف این نوع ارز پیامدهای مختلفی را به دنبال خواهد داشت.

در همین ارتباط عبدالله ایزدپناه عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 گفت: یکی از نکات مهمی که در بودجه 1401 برای دولت و مجلس چالش‌برانگیز است، بحث حذف ارز ترجیحی است.

در حالی که زمزمه‌هایی مبنی بر حذف ارز ترجیحی قبل از پایان سال بود، اما گفته می‌شود قرار است این اتفاق در سال آینده رخ دهد و بودجه سال 1401 نیز بر همین مبنا شکل گرفته است.

حذف ارز ترجیحی تکلیف قانونی دولت است

علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در این ارتباط گفت: حذف ارز ترجیحی تکلیف قانونی دولت است و دولت متعهد به اجرای قانون است. البته معیشت و حفظ قدرت خرید مردم خط قرمز دولت است و رئیس‌جمهور تأکید دارد بدون در نظر گرفتن راهکارهای کارآمد حمایتی اقدامی در این زمینه نشود.

 

منابعِ خود مردم باید به خودشان برگردد

مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز در این رابطه گفت: تلاش بر این است که حذف ارز ترجیحی اثربخش باشد. ارز ترجیحی نان و دارو در فاز دوم تعیین تکلیف می‌‌شود.

وی اظهار داشت: منابعِ خود مردم باید به خودشان برگردد؛ بنابراین بهترین حالت آن، پرداخت یارانه‌های مستقیم است.

با این همه بسیاری از کارشناسان معتقدند حذف ارز 4200 تومانی از کالاهای اساسی ممکن است پیامدهای ناگواری برای اقتصاد کشور به دنبال داشته باشد.

حذف ارز ترجیحی حتما به معیشت مردم شوک بزرگی وارد می‌کند

در همین رابطه سید مرتضی افقه، استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران بیان کرد: من به عنوان یک اقتصاددان کاملا موافق سخنان امروز رئیس‌جمهور در مجلس مبنی بر به تعویق افتادن حذف ارز ترجیحی هستم. حذف این ارز ترجیحی حتما به معیشت مردم شوک بزرگی وارد می‌کند. استدلالات موافقان حذف ارز ۴۲٠٠ تومانی اصلا محکم نیست.

وی افزود: اگر عده‌‌ای سودجو از رانت ارز ۴۲٠٠ استفاده می‌کنند در عوض جمعیت بزرگی بالغ بر ۶٠ میلیون نفر از مزایای این ارز بهره‌مند می‌شوند، پس منطقی این است که جلوی آن سودجویان را بگیرند نه اینکه ارز ترجیحی را حذف کنند.

حذف ارز ترجیحی عجولانه است

ایزدپناه عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1401 نیز عنوان کرد: اگر بخواهیم ارز ترجیحی را حذف کنیم، آزادسازی قیمت‌ها در شرایطی است که کشور دارد با وضعیت تحریم‌ها دست‌وپنجه نرم می‌کند و زمینه‌سازی لازم انجام نشده است. درواقع سازوکار مناسب تدارک دیده نشده. لذا فکر می‌کنم حذف ارز ترجیحی قدری عجولانه باشد.

 

حذف ارز ترجیحی باعث افزایش قیمت داروها خواهد شد

همچنین حسینعلی شهریاری، رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یادآور شد: یکی از نگرانی‌های جدی مجلس راجع به مسائل حوزه بهداشت و درمان است و در لایحه دولت ارز ترجیحی برای سال آینده حذف شده که این موضوع باعث افزایش قیمت داروها خواهد شد.

وی اظهار داشت: پولی که برای بیمه پیش بینی شده ۴۰ هزار میلیارد تومان است که ارز ترجیحی با این میزان اتفاق نخواهد افتاد.

واعظ مهدوی، رئیس انجمن اقتصاد سلامت نیز عنوان کرد: داروی تولید داخل در ایران بسیار ارزان است. تقریبا بین ۱۸ تا ۲۸ درصد یک دارو ماده اولیه است. الان صحبت از حذف ارز ماده اولیه داروست، بدون شک با این اتفاق، دارو گران می‌شود.

کاهش سرانه مصرف برنج بخاطر حذف ارز 4200 تومانی در اردیبهشت 99

مروری بر سرانه مصرف برنج در سال‌های 98 و 99 نشان می‌دهد، حذف ارز 4200 تومانی که از اردیبهشت سال 1399 اتفاق افتاد، سرانه مصرف برنج را نسبت به سال قبلش 3 کیلوگرم کاهش داد و از 36 کیلوگرم در سال به 33 کیلوگرم در سال رساند.

رئیس اسبق کمیته تخصیص ارز وزارت صمت در این خصوص گفت: با حذف ارز 4200 تومانی، سهم برنج از سفره مردم به شدت کاهش یافت؛ دولت از تجربه حذف ارز دولتی برنج عبرت بگیرد.

 

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف ارز جهانگیری نیست

مهدی عسگری، نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: توجه کنیم حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف ارز جهانگیری نیست؛ ارز جهانگیری ۱۲۰۰ قلم کالای غیر ضروری را شامل می شد این در حالی است که ارز ۴۲۰۰ تومانی ۵ قلم کالای اساسی دارو و گندم را در برمی‌گیرد.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: حذف ارز 4200 تومانی حذف ارز ترجیحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۱۵۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان از دستاوردهای دولت سیزدهم است

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل زارعی‌کوشا پیش از ظهر یکشنبه در مراسم روز ملی شوراها در سنندج اظهار کرد: موضوع شورا از مهمترین مباحثی است که در ادبیات و دایره‌المعارف انقلاب اسلامی و قانون اساسی جمهوری اسلامی ذکر شده و از ارکان و وجوه حکمرانی مردمی امام و انقلاب اسلامی محسوب می‌شود که در قانون اساسی تعبیه شده است.

وی با بیان اینکه مهمترین شاخصه انقلاب اسلامی و مهمترین ویژگی امام و رهبری توجه و اتکا به نیروی مردمی بوده و هست، افزود: نوع رفتار و مسلک امام نشان می‌دهد اتکای اصلی به مردم داشتند.

استاندار کردستان ایجاد حساب ۱۰۰ امام، راه‌اندازی کمیته امداد امام و تشکیل بسیج مستضعفین در راستای توجه به محرومان و مردم را از دستاوردهای امام راحل در اوایل شکل گیری پیروزی انقلاب اسلامی خواند.

زارعی‌کوشا اضافه کرد: معتقدم خدمات شهری و روستایی در چهارچوب مدیریت و شوراها باید تعریف شود و دستگاه‌های خدمات رسان و امدادی از زیرمجموعه شورا تعریف شوند.

وی به شکل گیری مجلس جدید اشاره کرد و گفت: نمایندگان منتخب مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی افرادی توانمند و مجرب هستند و باید در جایگاه خود اثرگذار باشند.

استاندار کردستان با اشاره به اینکه در طول ۲ سال اخیر در استان ۱۴۰ سفر شهرستانی و روستایی داشته‌ام، افزود: در این سفرها مشکلات مردم از نزدیک شنیده شد و معتقدم باید با حضور در میان مردم مشکلات احصا و رفع شوند.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۰ برای شهرداری‌ها ۴۵۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده و قیر تأمین شد که در سال ۱۴۰۲ این مبلغ به یک‌هزار و ۶۰ میلیارد تومان رسید.

استاندار کردستان یادآور شد: کمک دولت به دهیاری‌ها نیز در سال گذشته ۳۲۵ میلیارد تومان بود که در سال ۱۴۰۱ این مبلغ ۲۵۰ میلیارد تومان بوده است.

زارعی‌کوشا به رویدادهای فرهنگی استان نیز اشاره کرد و یادآور شد: رویداد هزار دف در پالنگان با پیش بینی پنج هزار نفر جمعیت برنامه‌ریزی شد اما به رویداد منحصربفردی تبدیل شد که جمعیت بی‌شماری به این روستا مراجعه و در رویداد شرکت کردند.

وی اضافه کرد: اینگونه رویدادها در سایر روستاهای استان نیز برگزار شده و مورد استقبال مردم بوده است.

وی مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای استان و بازگشت ۴۰ هزار نفر مردم از روستا به شهر، اجرای راههای روستایی را از اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم خواند و گفت: باید با همدلی و برادری بتوانیم برای خدمت به مردم گام برداریم.

کد خبر 6090695

دیگر خبرها

  • افتتاح ۱۷۶ طرح عمرانی با کمک شوراهای اسلامی در استان
  • مهاجرت معکوس در ۲۰۰ روستای کردستان از دستاوردهای دولت سیزدهم است
  • جایابی بیمارستان مادر و کودک خراسان شمالی اشتباه است
  • بیش از ۱۰ هزار واحد صنعتی به چرخه تولید بازگشتند
  • اقدامات دولت سیزدهم بر اساس نیاز خراسان شمالی بوده است
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • رویکرد دولت سیزدهم خدمت شبانه‌روزی و جهادی به مردم است
  • نبود زمین برای ساخت مسکن، چالش این روزهای مددجویان و کمیته امداد
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!