Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-04@08:18:15 GMT

زولپیدوم چیست و چه کاربردی دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۱۶۴۰۹

زولپیدوم چیست و چه کاربردی دارد؟

به گزارش صدای ایران از سایت خانه سپید، اختلالات خواب مانند بی خوابی بر بسیاری از افراد و توانایی آنها برای خواب موثر در طول شب تأثیر می گذارد. در نتیجه ، گروه جدیدی از داروها موسوم به “داروهای Z” برای کاهش دفعات اختلالات خواب در این افراد به وجود آمده است.

این داروها اثر مهار کننده‌ای بر روی گیرنده های خاصی در مغز دارند و خوابیدن را برای افراد آسان می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال ، این داروها می توانند بر جنبه های مختلف عملکرد شناختی و رفتاری تأثیر منفی بگذارند.


زولپیدوم و موارد مصرف


 از زولپیدم برای درمان بی خوابی استفاده می شود.  زولپیدم متعلق به دسته‌ای از داروهای خواب آور است.  این قرص با کاهش فعالیت در مغز باعث می شود که بتوانید به خواب بروید. زولپیدم به صورت قرص (Ambien) و قرص با انتشار طولانی مدت (Ambien CR) تهیه می شود.  زولپیدم همچنین به صورت یک قرص زیر زبانی (Edluar ، Intermezzo) و یک اسپری خوراکی (Zolpimist) نیز وجود دارد.

نکات مهم قبل از مصرف زولپیدم
در تصمیم گیری برای استفاده از دارو ، خطرات مصرف دارو باید در مقابل منافع آن سنجیده شود.  این تصمیمی است که شما و پزشک اتخاذ خواهید کرد.  برای این دارو موارد زیر باید در نظر گرفته شود:


 آلرژی


 اگر تاکنون واکنش غیرمعمول یا آلرژیک نسبت به این دارو یا داروهای دیگر داشته اید ، به پزشک خود بگویید.  همچنین اگر انواع دیگری از آلرژی نسبت به مواردی مثل غذاها ، رنگ ها ، مواد نگهدارنده یا حیوانات دارید ، به متخصص خود اطلاع دهید.


مصرف زولپیدوم برای کودکان و سالمندان


استفاده از زولپیدم در کودکان توصیه نمی شود.  این قرص برای کودکان امنیت و اثربخشی ندارد.
مطالعات مناسب انجام شده تا به امروز ، مشکلات خاص سالمندان را نشان نداده است که می تواند مفید بودن زولپیدم را در افراد مسن محدود کند.  با این حال ، بیماران مسن نسبت به بزرگسالان جوان نسبت به اثرات این دارو حساسیت بیشتری نشان می دهند (به عنوان مثال گیجی ، سرگیجه و زمین خوردن).

 شیر دادن


مطالعات کافی در مورد خطرات مصرف این دارو در دوران شیردهی در زنان وجود ندارد.  قبل از مصرف این دارو هنگام شیردهی ، مزایای بالقوه را در مقابل خطرات احتمالی بسنجید.


 تداخلات دارویی زولپیدوم


 اگرچه بعضی از داروها به هیچ وجه نباید با هم استفاده شوند ، اما در موارد دیگر حتی در صورت ایجاد تعامل ممکن است از دو داروی مختلف استفاده شود.  در این موارد ، پزشک ممکن است بخواهد دوز دارو را تغییر دهد ، یا اقدامات احتیاطی دیگر لازم است.  استفاده از این دارو با هر یک از داروهای زیر توصیه نمی شود:

 اکسی بات کلسیم، اکسی بات منیزیم، اکسی بات پتاسیم، اکسید سدیم

استفاده  صحیح از دارو


 این دارو را فقط طبق دستور پزشک مصرف کنید.  مقادیر بیشتری از آن را مصرف نکنید ، بیشتر اوقات آن را مصرف نکنید و آن را برای مدت زمان طولانی تر از دستور پزشک مصرف نکنید.  اگر زیاد مصرف شود ، ممکن است عادت ساز شود (باعث وابستگی ذهنی یا جسمی شود). این دارو باید همراه با یک راهنمای دارو باشد.  دستورالعمل ها را با دقت بخوانید و دنبال کنید.

اگر سوالی دارید از پزشک خود بپرسید. زولپیدم را درست قبل از خواب ، هنگامی که آماده خواب هستید، مصرف کنید.  این دارو به سرعت باعث خوابیدن شما می شود.

این دارو را با معده خالی مصرف کنید. اگر همان شب یا درست قبل از خواب الکل خورده اید ، این دارو را مصرف نکنید.

 دوز
 دوز این دارو برای بیماران مختلف متفاوت خواهد بود.  دستورات پزشک یا دستورالعمل های روی برچسب را دنبال کنید.  اطلاعات زیر فقط دوزهای متوسط ​​این دارو را شامل می شود.  اگر دوز مصرفی شما متفاوت است ، آن را تغییر ندهید ، مگر اینکه پزشک به شما گفته باشد.

مقدار دارویی که مصرف می کنید به قدرت دارو بستگی دارد.  همچنین تعداد دوزهایی که هر روز می گیرید ، مدت زمان مجاز بین دوزها و مدت زمان مصرف دارو به مشکل پزشکی بستگی دارد که برای آن دارو استفاده می کنید.


زولپیدوم برای برای درمان بی خوابی


 برای فرم دوز خوراکی (قرص با انتشار طولانی مدت):

بزرگسالان – ۶,۲۵ میلی گرم (میلی گرم) (برای زنان) یا ۲۵/۶ یا ۱۲.۵ میلی گرم (برای آقایان) یک بار در روز قبل از خواب.  پزشک ممکن است در صورت لزوم دوز شما را افزایش دهد.  با این حال ، بیش از ۱۲.۵ میلی گرم در روز مصرف نکنید.  در صورت لزوم فقط ۱ دوز در شب مصرف کنید.

افراد مسن – ۲۵/۶ میلی گرم یک بار در روز هنگام خواب.

 کودکان – استفاده از آن توصیه نمی شود.

 برای فرم دوز خوراکی (قرص):


 بزرگسالان – ۵ میلی گرم (میلی گرم) برای زنان و ۵ یا ۱۰ میلی گرم برای مردان یک بار در روز قبل از خواب.  پزشک ممکن است در صورت لزوم دوز شما را افزایش دهد.  با این حال ، بیش از ۱۰ میلی گرم در روز مصرف نکنید.  در صورت لزوم فقط ۱ دوز در شب مصرف کنید.

 بزرگسالان مسن – ۵ میلی گرم یک بار در روز قبل از خواب.

 کودکان – استفاده از آن توصیه نمی شود.

 

 دوز از دست رفته

 اگر دوز این دارو را فراموش کردید ، از دوز فراموش شده صرف نظر کنید و به برنامه منظم دوز خود برگردید.   این دارو را فقط در مواقعی که نمی توانید بخوابید استفاده کنید.

 نگهداری
 دارو را در دمای اتاق و دور از گرما ، رطوبت و نور مستقیم در یک ظرف دربسته نگهداری کنید.  از گذاشتن آن در یخچال خودداری کنید. همچنین دور از دسترس اطفال نگه داری شود.

اثرات جانبی
همراه با اثرات مورد نیاز، یک دارو ممکن است برخی اثرات ناخواسته ایجاد کند. اگر چه همه این عوارض ممکن است رخ ندهد، اما در صورت بروز ممکن است نیاز به مراقبت‌های پزشکی داشته باشد. در صورت بروز هر یک از عوارض جانبی زیر، فوراً به پزشک مراجعه کنید:

بیشتر رایج
سردرد، دردهای عضلانی، خواب آلودگی غیرمعمول، آبریزش بینی

کمتر رایج
کمردرد، فراموشی، آروغ زدن، بدن درد ، اسهال، مشکل در دفع مدفوع، سوزش سر دل، گرفتگی صدا، درد یا سفتی عضله

موارد احتیاط
 برای اطمینان از عملکرد صحیح این دارو و بررسی اثرات ناخواسته ، بسیار مهم است که پزشک پیشرفت شما را بررسی کند.

استفاده از این دارو در ۳ ماه آخر بارداری می تواند به نوزاد تازه متولد شده شما آسیب برساند.  اگر کودک شما لب های کم رنگ یا آبی ، تنفس دشوار یا مشکل ، خواب آلودگی بیش از حد دارد ، فوراً با پزشک خود مشورت کنید.  اگر باردار هستید یا اگر فکر می کنید هنگام استفاده از این دارو باردار شده اید فوراً به پزشک خود اطلاع دهید.

اگر فکر می کنید زولپیدم را باید بیش از ۷ تا ۱۰ روز مصرف کنید ، حتماً آن را با پزشک خود در میان بگذارید.  بی خوابی که بیش از این طول بکشد ممکن است نشانه یک مشکل پزشکی دیگر باشد.

زولپیدم ممکن است واکنش های آلرژیک جدی ایجاد کند ، از جمله آنافیلاکسی و آنژیوادم ، که می تواند تهدید کننده زندگی باشند و به فوریت پزشکی نیاز دارد.

در صورت استفاده از این دارو در صورت بروز بثورات ، خارش ، کهیر ، مشکل تنفس یا بلع یا تورم دست ، صورت ، دهان یا گلو بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید.

این دارو ممکن است باعث شود در حالی که هنوز خواب هستید کارهایی انجام دهید که صبح روز بعد به خاطر نیاورید.  این امکان وجود دارد که هنگام خواب و نیمه هوشیار با اتومبیل رانندگی کنید ، پیاده روی کنید ، رابطه جنسی برقرار کنید ، تماس تلفنی برقرار کنید یا غذا تهیه کنید.  اگر می دانید هر یک از این موارد اتفاق افتاده است ، بلافاصله به پزشک خود اطلاع دهید.

این دارو به اثرات الکل و سایر داروهای ضد افسردگی CNS (داروهایی که باعث خواب آلودگی یا هوشیاری کمتر می شوند) می افزاید.

برخی از نمونه های داروهای ضد افسردگی CNS آنتی هیستامین ها ، سرماخوردگی ها ، آرام بخش ها ، داروهای آرام بخش یا داروهای خواب آور ، داروهای مسکن یا داروهای ضد درد ، داروی تشنج یا باربیتورات ، داروهای شل کننده عضلات یا داروهای بیهوشی ، از جمله برخی داروهای بی حس کننده دندان هستند.  قبل از مصرف هر یک از موارد بالا در حالی که از این دارو استفاده می کنید با پزشک خود مشورت کنید.

 این دارو ممکن است باعث خواب آلودگی ، سرگیجه ، سبکی سر شود. حتی اگر زولپیدم هنگام خواب مصرف شود ، ممکن است باعث شود برخی افراد در اثر بروز خواب آلودگی یا هشیاری کمتری داشته باشند.  همچنین ، این دارو ممکن است باعث دوبینی یا سایر مشکلات بینایی ، یا صدمات شدید (به عنوان مثال ، شکستگی مفصل ران ، خونریزی شدید در سر) شود.  تا زمانی که بدانید این دارو چه تاثیری روی شما دارد ، رانندگی یا کار دیگری که می تواند خطرناک باشد انجام ندهید.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: زولپیدوم داروی ترک اعتیاد اختلال خواب استفاده از این دارو ممکن است باعث توصیه نمی شود دارو ممکن یک بار در روز صورت لزوم خواب آلودگی قبل از خواب پزشک خود مصرف نکنید ۵ میلی گرم مصرف کنید بی خوابی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۱۶۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جدید از حادثه مرگبار مسمومیت الکلی پزشکان در مهمانی | پای ماده‌ی دیگر وسط آمد!

در پی انتشار خبر مسمومیت الکلی ۲۹ نفر از پزشکان در شیراز، یک پزشک به خبرآنلاین می‌گوید: «خبر نارسایی کلیوی چند تن از مهمانان در این حادثه، صحت ندارد و این اشخاص به درخواست خودشان دیالیز شدند.»

طی هفته گذشته در پی انتشار خبری مبنی بر برگزاری یک مهمانی خصوصی در شیراز با حضور مهمانان پزشک، اعلام شد ۲۹ نفر از افراد حاضر در مهمانی دچار مسمومیت الکلی و در بیمارستان بستری شدند.

اخبار منتشرشده از سوی رسانه‌های رسمی تا به امروز، حاکی از آن است که طی این اتفاق، چند تن از مهمانان دچار نارسایی کلیوی شده‌اند، یک پزشک زن فوت شده و یک پزشک دیگر به کما رفته است.

 

خبر «نارسایی کلیوی چند تن از پزشکان» کذب است

دکتر هادی یزدانی، پزشک و دکترای حرفه‌ای پزشکی، پیرویِ این موضوع در گفت‌وگو با خبرآنلاین، در قالب اطلاعات تکمیلی و معتبر می‌گوید: «خبر فوت پزشک خانم در این حادثه صحت دارد، اما خبری که مبنی بر نارسایی کلیوی چند تن دیگر از پزشکان منتشر شده، به ضرس قاطع غلط است.»

او، به نقل از منابع موثق محلی، اشاره می‌کند: «پنج نفر از حاضران در مهمانی به درخواست خود، دیالیز کلیوی شدند. آزمایش‌های انجام‌شده، نشان‌دهنده اسیدوز خون در این افراد بود؛ که سبب شد این پنج نفر با آگاهی و خواست شخصی دیالیز انجام دهند.»

هم‌چنین بر اساس پیگیری‌های صورت‌گرفته از سوی خبرآنلاین و گفت‌وگو با یکی از پزشکان شیراز، مشخص شد که «هیچ‌یک از این افراد به کما نرفته‌اند و اخباری که پیرامون این موضوع در حال انتشار است، صحت ندارد. حتی خبر «مسمومیت ۲۹ نفر» نیز کذب است؛ زیرا در مجموع حدود پنج [الی شش] نفر دچار مسمومیت شده بودند که با انجام دیالیز، شرایطشان بهبود یافت.»

به بیان ساده‌تر، تنها تلفات ناشی از این اتفاق، فوت یک پزشک زن است و باقی افراد در سلامت کامل به سر می‌برند.

حادثه اخیر، مسمومیت با «متانول» نبوده؛ نتایج آزمایشات چیز دیگری را نشان می‌دهد

در ادامه گفت‌وگو، این پزشک تصریح می‌کند: «مسمومیت اخیر، ناشی از مصرف متانول نبوده؛ چرا که بررسی‌ها و نتایج آزمایشات، مصرف ماده‌ای دیگر به نام «اتیلن گلیکول» را تأیید می‌کند.»

دکتر مهرداد شریفی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نیز پیش‌تر اعلام کرده بود که «مشروبات مورد استفاده در این مهمانی، تقلبی و دست‌ساز و حاوی الکل صنعتی بوده است».

شایان ذکر است که در روند تولید مشروبات الکلی (اتانول)، برخی ترکیبات سمی، به‌ویژه متانول، بدون دخالت خارجی و به مقدار بسیار کم طی فرآیند تخمیر شکل می‌گیرند و سبب سمی شدن نوشیدنی می‌شوند. اما در خصوص اتیلن گلیکول باید گفت که این یک ماده شیمیایی و صنعتی است و معمولاً در فرآورده‌هایی مانند ضد یخ برای موتور اتومبیل استفاده می‌شود و مصرف خوراکی آن به هیچ‌وجه رایج و مرسوم نیست.

دکتر مهرداد اسماعیلیان، متخصص طب اورژانس و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این‌باره به خبرآنلاین می‌گوید: «اتیلن گلیکول در فرآیند تخمیر مشروبات الکلی تولید نمی‌شود و اگر نتایج آزمایشات مندرج در پرونده پزشکان مسموم شیراز نشان‌دهنده مصرف اتیلن گلیکول باشد، قدری عجیب است و محتمل است که این ماده به‌صورت دستی و با دخالت خارجی به نوشیدنی‌ها افزوده شده باشد؛ چرا که تشکیل طبیعی آن در مکانیسم تولید الکل جای نمی‌گیرد.»

او ادامه می‌دهد: «اغلب مسمومیت‌های الکلی در ایران ناشی از مصرف الکل‌های دست‌ساز است و به این دلیل که در روند تولید این مشروبات هیچ نظارت و کنترلی روی فرآورده وجود ندارد، تشکیل ترکیبات سمی در الکل ناگزیر است.»

 

تا وقتی سطح اتانول در خون بالا باشد، علائم مسمومیت ظاهر نمی‌شوند

مراجعه به پزشک در ساعات اولیه را جدی بگیرید

یکی از عمده مشکلاتی که در خصوص مسمومیت‌های الکلی مطرح است، تعلل در مراجعه به مراکز درمانی است؛ که البته این قصور از سوی مصرف‌کننده نیست، بلکه علائم با تأخیر بروز پیدا می‌کنند. به عبارتی، مصرف‌کننده در ساعات اولیه هیچ‌گونه اختلال بینایی، کاهش سطح هوشیاری، مشکلات مغزی و ... را تجربه نمی‌کند.

اسماعیلیان در توضیح این مسئله می‌گوید: «علت دیر نمایان شدن علائم مسمومیت این است که در لحظات نخست پس از مصرف مشروبات الکلی، سطح اتانول در خون بالاست؛ اما به مرور و با پایین آمدن سطح اتانول در طی فرآیند جذب و متابولیسم، متانول خود را نشان داده و عملکرد بدن فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ آن وقت تازه علائم مسمومیت نمود پیدا می‌کنند.»

او ادامه می‌دهد: «بسته به میزان مصرف، شدت علائم و زمان بروز آن در افراد متفاوت است؛ حتی در برخی موارد ممکن است علائم تا ۲۴ ساعت بعد هم ظاهر نشوند و فرد متوجه مسمومیت نشود. اما در اغلب موارد ۶ الی ۱۲ ساعت پس از مصرف، علائم نمود پیدا می‌کنند.»

مسمومیت با متانول چگونه از مسمومیت با اتیلن گلیکول تمییز داده می‌شود؟

بنا به گفته این متخصص طب اورژانس، عمده عوارض مصرف متانول، مغزی است؛ به طور مثال در پی مصرف متانول، ممکن است مصرف‌کننده در پی علائم عصبی، دچار کاهش سطح هوشیاری شود، یا اعصاب چشمی درگیر شوند که در بر دارنده اختلالات بینایی و حتی کوری است. در مواردی که حجم مصرف بسیار زیاد باشد، فرد دچار ایست قلبی-تنفسی می‌شود و احتمال مرگ بالاست.

اما عوارض مسمومیت با اتلین گلیکول اغلب کلیوی است، هرچند عوارض مغزی نیز در این مورد قابل مشاهده است اما سطح آن نسبت به مسمومیت با متانول کمتر است و در عوض، صدمات کلیوی جدی‌تر، اختلال در عملکرد قلبی، ریوی و حتی مرگ را به همراه دارد.

اسماعیلیان در رابطه با نحوه تشخیص دقیق نوع مسمومیت می‌گوید: «آزمایش گاز خون شریانی (ABG)، بهترین راه برای تمییز مسمومیت با اتیلن گلیکول از متانول است؛ که طی آن اگر در ادرار مصرف‌کننده، «کریستال کلسیم اگزالات» مشاهده شد، مسمومیت با اتیلن گلیکول تشخیص داده می‌شود.»

دیگر خبرها

  • جزئیات جدید از مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز
  • جزئیات جدید از حادثه مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • با این پنج توصیه متخصصان راحت‌تر بخوابید
  • دستگیری ۲ پزشک قلابی طب سنتی در رشت
  • جزئیات جدید از حادثه مرگبار مسمومیت الکلی پزشکان در مهمانی | پای ماده‌ی دیگر وسط آمد!
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • یک فایده جالب داروی کاهش وزن