Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-28@00:55:16 GMT

چرا آمریکا باید از موضوع قزاقستان دور بماند؟

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۱۸۲۸۹

چرا آمریکا باید از موضوع قزاقستان دور بماند؟

موضع گیری غرب و آمریکا در مورد ناآرامی‌های اخیر در قزاقستان نباید آن‌ها را از پیامدهای هرگونه حمایت نادرست غافل کند.

به گزارش مشرق،   «آناتول لوین»، کارشناس مسائل آسیای مرکزی، با طرح دلایلی به واشنگتن توصیه می‌کند که از ورود به بحران اخیر در قزاقستان خودداری کند.

در یادداشت «لوین» که در پایگاه تحلیلی «ریسپانسیبل استیت کرفت» منتشر شده، آمده است که شاید واشنگتن به دلایلی مانند ایجاد دردسر برای روسیه و چین، به درگیر شدن در ناآرامی‌های اخیر در قزاقستان و حمایت از این ناآرامی‌ها وسوسه شده باشد، اما دولت «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا باید در برابر این وسوسه مقاومت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گذشته از موضع غرب که یکی از دلایل وسوسه شدن برای حمایت از ناآرامی‌های اخیر در قزاقستان است، دو منبع دیگر نیز آمریکا را وسوسه می‌کنند.

نخست، تمایل به ایجاد دردسر برای روسیه. در حالی که «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا، از اعزام نیروهای روسیه به قزاقستان انتقاد می‌کند، رسانه‌ها و تحلیلگران غربی از انحراف تمرکز و توجه روسیه از موضوع اوکراین ابراز خرسندی می‌کنند.

انگیزه دوم آمریکا برای حمایت از ناآرامی‌ها در افغانستان ایجاد دردسر برای چین است.

یکی از بخش‌های مهم طرح «کمربند و جاده» چین قرار است از قزاقستان عبور کند؛ به همین دلیل چین سرمایه گذاری قابل توجهی در زیرساخت‌های قزاقستان انجام داده و یک منطقه آزاد تجاری و هاب حمل و نقل در مرز با این کشور ایجاد کرده است.

ضمن این که قزاقستان با منطقه بحث برانگیز «سین کیانگ» چین هم مرز است و بخش بزرگی از جمعیت این منطقه را قزاق‌ها تشکیل می‌دهند.

براساس این معادله، تضعیف دولت قزاقستان به معنای ایجاد پایگاهی برای تضعیف حاکمیت چین در «سین کیانگ» است؛ در این صورت، همان طور که در سوریه دیدیم، آمریکا حتی با گروه‌های تروریستی نیز متحد می‌شود.

اما باید توجه داشت که سوءاستفاده آمریکا از ناآرامی‌های اخیر در قزاقستان، می‌تواند یادآور بدترین جنبه‌های سیاست خارجی آمریکا در آفریقا، آسیا و آمریکای مرکزی در دوران جنگ سرد باشد و به آمریکا نقش یک مزاحم بدبین که کاملاً نسبت به پیامدهای اقداماتش برای افراد بی تفاوت است، می‌دهد.

اما دلیل اخلاقی و سیاسی جدی تری برای واشنگتن وجود دارد که باید مانع تصمیم آن برای استفاده از ناآرامی‌های قزاقستان باشد.

بزرگ‌ترین دستاورد قزاقستان از زمان استقلال، تحکیم استقلال و هویت ملی قزاقستان بوده است.

بنابراین، تصور آمریکا مبنی بر استفاده از «ناسیونالیسم قومی» در قزاقستان مانند آن چه در کشورهای بالتیک یا اوکراین رخ داده، نادرست است.

منبع: میزان

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو بورس قیمت آمریکا جو بایدن قزاقستان دولت جو بایدن افغانستان دولت قزاقستان روسیه خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت ناآرامی های اخیر در قزاقستان ناآرامی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۱۸۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش مسکو: به قطعنامه سلاح‌های هسته‌ای در فضا

به گزارش «تابانک» به نقل از ایرنا از تاس، زاخارووا تصریح کرد: ما به این دلیل با این پیش‌نویس مخالفت کردیم که آمریکا تلاش کرد در شورای امنیت سازمان ملل تعهدات حقوقی جدیدی درباره امنیت فضا ایجاد کند که فراتر از پیمان‌ها و توافقنامه‌های فعلی است؛ که مهمترین آنها پیمان ماورای جو ۱۹۶۷ است.

روسیه چهارشنبه شب قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را در نشست شورای امنیت سازمان ملل وتو کرد.

۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل به قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن رای مثبت دادند، چین یکی از اعضای دائم شورای امنیت رای ممتنع داد و روسیه دیگر عضو شورای امنیت به این قطعنامه رای مخالف داد و آن را وتو کرد.

شورای امنیت ملی ایالات متحده آمریکا در واکنش به وتوی قطعنامه کشورش از سوی روسیه گفت که این وتو، نگرانی‌های جدی را در مورد برنامه‌های روسیه برای فضای ماورای جو ایجاد می‌کند.

این رای‌گیری پس از آن صورت گرفت که واشنگتن، مسکو را به ساخت سلاح هسته‌ای برای ارسال به فضا متهم کرد. آمریکا معتقد است که روسیه در حال استقرار یک جنگ‌افزار هسته‌ای ضد ماهواره در فضا است که انفجار آن می‌تواند در همه موضوعات از ارتباطات نظامی تا حتی خدمات مسافربری اینترنتی، خرابکاری ایجاد کند.

مسکو این ادعاها را رد کرده و ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه گفته است که مسکو مخالف استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا است.

دیگر خبرها

  • مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران
  • دانشگاه حضرت معصومه(س) باید به عنوان یک هویت مستقل بماند
  • سپاه پاسداران جان می‌دهد تا عزت ایران و ایرانی باقی بماند
  • طومار عجیب هواداران بایرن: توخل باید بماند!
  • ناآرامی‌ها در ارمنستان به دنبال واگذاری ۴ روستا به جمهوری آذربایجان
  • معاون سیاسی وزیر امور خارجه: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است
  • باقری: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است
  • پیام محمدعلی اسلامی ندوشن به خاتمی چه بود؟ / شاهنامه نمی گذارد ایران در خواب غفلت باقی بماند / ادیبان و فیلسوفان بزرگی که عامل تهاجم فرهنگی اعلام شدند
  • ایجاد مسیر ریلی جدید؛ محور دیدار مقامات افغانستان و قزاقستان
  • واکنش مسکو: به قطعنامه سلاح‌های هسته‌ای در فضا