Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمان فرماندار ویژه شهرستان رفسنجان گفت: مردم رفسنجان طی ۱۰ سال اخیر با وجود خشکسالی‌ها و ناملایمات جوی توانستند ۴۰۰ هزار تن محصول پسته را برداشت کنند و با صادرات آن ۲.۵ میلیارد دلار ارزآوری برای کشور به ارمغان آورند.

به گزارش ایسنا، علی‌اکبر پورمحمدی پیش از ظهر امروز 23 دی ماه در مراسم پایانی همایش روز رفسنجان، اظهار کرد: روز 18 دی‌ماه سال 1357 با سقوط مجسمه شاه در میدان ابراهیم در تقویم فرهنگی به نام روز رفسنجان نام‌گذاری شده، توسط فردی به‌نام محمد زینلی که به محمد بت‌شکن معروف است و رشادت‌های این شخص عادی و مرحوم آذین که ماشین سنگین خود را برای انجام این کار بزرگ آورد، این روز را رقم زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ظاهر کار شاید ساده و معمولی باشد اما در زمانی که رژیم شاه تا بن دندان مسلح بود انجام چنین کارهایی سخت و دشوار بود.

وی بیان کرد: شهیدان انصاری، بصیرزاده و مقیمی از شهدای جوان، دانشجو و ضد رژیم شاهنشاهی بودند که برای برآوردن ندای اسلام و ضدطاغوتی در درگیری با نیروی انتظامی شاهنشاهی به شهادت رسیدند.

فرماندار رفسنجان تصریح کرد: مردم شهرستان رفسنجان از سال ها قبل از انقلاب در براندازی نظام شاهنشاهی و گسترش عدالت و اسلام بسیار تلاش کردند و در این راه خون های زیادی را نثار کردند، در همین رابطه در ۱۸ دی سال ۱۳۵۷ چند روز قبل از پیروزی انقلبا اسلامی مجسمه شاه که در میدان حضرت ابراهیم نصب بود را به پائین کشاندند و این روز در تاریخ شهرستان به روز رفسنجان نامیده شده است. 

پورمحمدی با قدردانی از نماینده که حضور کمیسیون فرهنگی مجلس را به رفسنجان رقم زد، افزود: خروجی‌های بسیار خوبی توانستیم از این جمع داشته باشیم که در حوزه‌های مختلف ورزشی، میراث فرهنگی و گردشگری و فرهنگی و مذهبی بوده است.

فرماندار رفسنجان تصریح کرد: مهم‌ترین دستاورد رفسنجان نیروهای مومن، متعهد و با علم آن است؛ اگر به تاریخچه رفسنجان نگاه کنیم، قبل از انقلاب نیروهای باسواد و متفکر و متمدن خوب داشته و بعد از انقلاب هم ادامه پیدا کرده و به جرأت می‌توان گفت  رفسنجان یکی از شهرهای بسیار باسواد استان کرمان است.

پورمحمدی با بیان اینکه سال‌ها رفسنجان رتبه اول کشوری در زمینه ساخت مدارس خیرساز در کشور را دارا بود، داشتن ظرفیت‌های قوی مانند مس و آهن و سایر معادن که می‌تواند برای رشد شهرستان تأثیرگذار باشد، خاطرنشان کرد: مردم رفسنجان طی ۱۰ سال اخیر با وجود خشکسالی ها و ناملایمات جوی توانستند ۴۰۰ هزار تن محصول پسته را برداشت کنند و با صادرات آن ۲.۵ میلیارد دلار ارزآوری برای کشور به ارمغان آورند.

وی با اشاره به اینکه کشاورزی پسته رفسنجان باید حفظ شود ادامه داد: این شهرستان دارای دستاوردهای مهمی در حوزه میراث فرهنگی است که در برخی نقاط احیای آن ها با مشکل مواجه شده و بودجه ای نیاز است تا بتوان سال ها از آن ها بهره برداری کرد.

فرماندار رفسنجان خاطرنشان کرد: بخش خصوصی باید پا به عرصه بگذارد و با واگذاری برخی از این آثار از جمله بزرگترین خانه خشتی جهان ( خانه حاج آقا علی) به بخش خصوصی هم اثر حفظ شود و هم اینکه صنعت گردشگری رونق میابد.

وجود 13 مرکز علمی و تحقیقاتی در رفسنجان

به گزارش ایسنا، رئیس دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان نیز در این مراسم اظهار کرد: برگزاری این برنامه یکی از نیازهای شهرستان رفسنجان بود و حضور کمیسیون فرهنگی مجلس به همراه نمایندگانی از دولت در جای‌جای این شهرستان امیدواریم برای  زیرساخت‌های فرهنگی نتاجی حاصل کند.

دکتر رضا رنجبرکریمی افزود: در نمایشگاه "رفسنجان در یک نگاه" گوشه‌ای از توانمندی‌ها و دستاوردهای شهرستان به نمایش گذاشته شد.مردم رفسنجان و تاریخ کهن این شهرستان دستاوردهای ارزشمندی دارند که باید هفته‌ها و ماه‌ها برای آن برنامه گذاشت و جشنواره برگزار کرد.

وی بیان کرد: در بعد علم و فناوری با وجود 13 مرکز علمی و تحقیقاتی، نمایشگاهی عظیم‌تر از این نمایشگاه لازم دارد که صرفا دستاوردهای علمی، پژوهشی و فناوری آن را به نمایش بگذاریم، صنایع دستی، شیمیایی و معدنی، تاریخ کهن، وقف و....نیازمند هفته‌هایی‌ست که این توانمندی‌ها به رخ مردم کشیده شود و از همه مهم‌تر سبقه دینی و مذهبی این مردم باید به نمایش گذاشته شود.

رنجبرکریمی خاطرنشان کرد: شاید افتخاراتی که امروز رفسنجان به آن می‌بالد، برگرفته از این نگاه مکتبی و غیرت دینی‌ست که هم در قبل از انقلاب و روزهای پیروزی انقلاب خود را نشان داد و غیرت دینی که مادران، هزاران جوان را ترغیب به دفاع از نظام کرد و این‌ها را با یک روز، یک هفته و یک ماه نمی‌شود به نمایش گذاشت.

به گزارش ایسنا، در این همایش از دو کتاب تاریخ آموزش و پرورش رفسنجان و تاریخ آموزش و پرورش کشکوئیه رونمایی شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رفسنجان پسته صادرات پسته استانی اقتصادی استانی علمی و آموزشی روز رفسنجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۲۰۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت

به گزارش قدس آنلاین، حامد نجفی علمدارلو افزود: همزمان با مدیریت مصرف و کاهش واردات، برنامه‌ریزی صورت گرفته منجر به بهبود تجاری این بخش به میزان بیش از ۲ میلیارد دلار شده است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: بر اساس آمار گمرک، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته ۶.۲ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار افزایش را نشان می‌دهد.

نجفی گفت: همچنین میزان واردات در بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار کاهش و در مجموع تراز تجاری ۲ میلیارد دلار بهبود یافته است.

وی با بیان اینکه کارشناسی‌های انجام شده نشان می‌دهد مراقبت از شرایط فوق و تداوم آن نیازمند افزایش تولید است، افزود: تامین مالی، ریالی، ارزی و به‌هنگامِ زنجیره تامین محصولات کشاورزی، راهکار اساسی رشد تولید است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ارزش افزوده بخش کشاورزی با صادرات آن رابطه دوطرفه دارد و تجارب موفق نشان داده است، اختصاص ارز به نهاده‌های تولیدی بخش کشاورزی، اگر به لحاظ زمانی در اولویت تامین و تخصیص قرار گیرد، منجر به کاهش واردات محصول نهایی و افزایش صادرات می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • خسارت ۱۷۰۰ میلیارد تومانی بارندگی اخیر به زیرساخت‌ها و بخش کشاورزی شهرستان راور
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • جشنواره فرهنگی گردشگری سی ترمی در شهرستان زهک
  • هدف‌گذاری برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • صادرات بیش از ۵ میلیون دلار کالا از تعاونی‌های شهرستان کاشان