Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-08@23:38:51 GMT

مقایسه کرونا در ایران و اروپا

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۲۴۴۴۸

مقایسه کرونا در ایران و اروپا

در پی بحران همه گیری کرونا در نقاط مختلف جهان، ایران نیز به صورت رسمی در ۳۰بهمن ۱۳۹۸ وجود کرونا را تأیید کرد.

به گزارش قدس آنلاین، هرچند به گفته برخی متخصصان از دی ماه ۱۳۹۸ بیمارانی با علائم کرونا ویروس به مراکز درمانی مراجعه کرده اند اما به علت نوپدید بودن این بیماری مورد شناسایی قرار نگرفته اند و به گفته معاون وزیر بهداشت، چون در مقطع اوج همه گیری بیماری آنفلوآنزا بود، نظام سلامت به اشتباه آن را آنفلوآنزا تشخیص داده و دیر متوجه ورود بیماری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرانجام در ۳ اسفند ۱۳۹۸ وضعیت در ایران از سفید خارج و وارد وضعیت زرد شد.

از همان ابتدا وجه اشتراک همه تحقیقات، رعایت فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و پرهیز از دورهمی ها بود. 

از موج اول تا پایان پنجم چه بر مردم جهان و ایران گذشت؟ 

در حالی که ویروس کرونا همچنان شمار زیادی از شهروندان کشورهای آمریکای لاتین و شمال آمریکا را به کام مرگ می‌برد و در ایران نیز مدتی، شاهد بالارفتن تعداد بیماران کووید۱۹ و سه رقمی شدن شمار قربانیان این بیماری بودیم، نشانه‌هایی از موج دوم شیوع کرونا مسئولان اروپایی را به شدت نگران کرده است.

بریتانیا فهرست کشورهایی که به مسافران آنها اجازه ورود می‌دهد را مدام تغییر می‌دهد و به تازگی آندسته از شهروندان خود که از فرانسه باز می‌گردند را به قرنطینه می‌فرستد.

در آلمان، بلژیک و یا اسپانیا نیز نشانه‌های جدی و نگران کننده از موج دوم شیوع ویروس کرونا و همه‌گیری بیماری کووید۱۹ به ثبت رسیده است.

مقایسه عملکردها

دانشگاه آکسفورد با انتشار نتایج تحقیقی به مقایسه عملکرد بخشی از مهم‌ترین کشورهای اروپایی در مدیریت بحران کرونا پرداخته و تدابیر اتخاذ شده توسط این کشورها برای اعمال محدودیت‌ها را با یکدیگر مقایسه کرده است.

اقدامات انجام شده برای مهار و مدیریت بحران در مدارس، اماکن عمومی، شرکت‌ها و اداره‌ها در این مطالعه زیر ذره‌بین قرار گرفته است.

این تحقیق با تکیه بر ۸ شاخص عمده نحوه مدیریت بحران کرونا و اعمال محدودیت‌ها در کشورهای اروپایی را ارزیابی کرده و برای این ارزیابی نمره‌ای بین صفر تا ۱۰۰ در نظر گرفته است. نمره ۱۰۰ نشان‌دهنده بالاترین میزان و سطح محدودیت‌ها است.

کشورها چه نمره‌ای گرفتند؟

فرانسه در زمان اعلام قرنطینه عمومی در روز ۱۷ مارس نمره ۸۷.۹۶ را گرفت که نشان داد یکی از کشورهایی است که بیشترین محدودیت را اعمال کرده است. در آن دوره اسپانیا نمره ۷۱.۷۶ گرفت، ایتالیا ۸۵.۱۹ شد و به آلمان نیز نمره ۴۲.۱۳ تعلق گرفت.

این ارزیابی اما پس از برداشته شدن قرنطینه عمومی برعکس شد. فرانسه روز ۱۹ اوت صاحب نمره ۴۳.۵۲ شد، ایتالیا ۵۰.۹۳ گرفت، به اسپانیا نمره ۶۲.۵ داده شد و برای آلمان نمره ۵۶.۹۴ ثبت شد.

اروپای قرمز 

در حالی که اروپا بار دیگر به مرکز جهانی شیوع ویروس کرونا تبدیل می‌شود، محدودیت‌ها برای مقابله با بروز دوباره بحران سلامتی در کشورهای مختلف همزمان با آغاز فصل سرد باز می‌گردند.

آژانس کنترل بیماری‌های اروپا اعلام کرد وضعیت بیماری کووید-۱۹ در ۱۰ کشور «به‌شدت نگران‌کننده» و در ۱۰ کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا «نگران‌کننده» است.

به‌گفته آژانس کنترل بیماری‌های اروپا وضعیت شیوع ویروس کرونا در بلژیک، لهستان، هلند، بلغارستان، کرواسی، جمهوری چک، استونی، یونان، مجارستان و اسلونی «به‌شدت نگران‌کننده» است.

این خبر در حالی اعلام می‌شود که کشورهای عضو اتحادیه اروپا با اجرای کارزار گسترده واکسیناسیون در آغاز فصل تابستان، بسیاری از محدودیت‌های مرتبط با بیماری کووید را لغو کرده بودند. 

واکسن و دیگر هیچ.... 

وقتی صحبت از تولید واکسن در کشورهایی همچون روسیه شد، محققان ایرانی نیز دست به کار شدند و نتیجه تلاش آنها واکسن هایی همچون برکت بود که البته تولید واکسن ایرانی همچنان ادامه دارد.

از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم، میزان واردات واکسن افزایش چشمگیری پیدا کرد با  تزریق همگانی واکسن آمار مرگ و میر ناشی از کرونا کاهش یافت. 

این در حالی است که سویه جدید کرونا با عنوان اومیکرون که شیوع آن از آفریقا آغاز شد، دردسری جدید برای مردم جهان به خصوص آنهایی که واکسن نزده اند محسوب شده است.

این موضوع سبب شده تا در کشور ما متخصصان و مسئولان وزارت بهداشت تاکید ویژه ای برای تزریق دوز سوم واکسن داشته باشند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، به سراغ دکتر رضایی رفتیم تا نظر وی را درباره مقایسه مدیریت کرونای ایران و اروپا جویا شویم:

رئیس اداره آموزش و ارتقا سلامت وزارت بهداشت می گوید: باید اذعان داشت مقایسه مدیریت کرونا در کشورها، با اقتصاد و سیاست و معیارهای جمعیت شناختی و فرهنگی متفاوت، کار دشواری است اما اگر بخواهیم طی دو سال کرونا قضاوتی در این باره داشته باشیم می توان گفت در تعیین رنگ آبی و زرد و قرمز کشورها، معیارهای زیادی موثر است که از آن جمله علاوه بر رعایت پروتکل های بهداشتی می توان به  شرایط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشورها و مشارکت همراهی مردم اشاره کرد که این مفهوم در واکسیناسیون سریع شهریور تا آبان۱۴۰۰ در ایران کاملا مشهود است.

او ادامه می دهد: بطور کلی در این مقایسه، کشور ما پاسخ قابل قبولی دارد. به خصوص در گام آخر که واکسیناسیون همگانی به طور جدی انجام گرفت و در بازه زمانی کوتاهی، بخش قابل توجهی از جمعیت کشور واکسینه شدند.

دکتر رضایی در مقایسه کرونای ایران و اروپا خاطرنشان می کند: ملاک قرمز و آبی بودن هایی که در نقشه ما هست میزان بستری هاست، اما منحنی اخیر اروپا با شیب تند مبتلایان، نشان دهنده ابتلای بیماران سرپایی در تعداد بسیار زیادی از مردم است که البته اگر مردم ایران نیز بی احتیاطی کنند ممکن است برای ما نیز مانند اروپا، ابتلای بسیار بالا به سرعت اتفاق بیفتد.

رئیس اداره آموزش و ارتقا سلامت وزارت بهداشت ادامه می دهد: واکسن به تنهایی مانع موارد سرپایی و تعداد زیاد بیمار را نمی شود بلکه این امر تابعی از رفتارهای مختلف مانند میزان رعایت ماسک در اماکن همگانی  است. در واقع درک مردم از خطر کرونا، دوری از دورهمی، استفاده از ماسک در فضای بسته و رعایت دیگر پروتکل هاست که مانع اصلی به وجود آمدن موج می شود.

رضایی درباره تفاوت مدیریت کرونا در ایران و اروپا می گوید: فرق ما با اروپا این است که در اروپا بعد از فروکش کرونا، بازگشایی ها بدون هیچ محدودیتی انجام شد و موج بزرگ اروپا حاصل همین رفتار غلط اجتماعی شان بود. اما در ایران با رعایت احتیاط و تأخیر در بازگشایی ها از جمله بازگشایی مدارس، خوشبختانه هنوز دچار موج بعدی نشده ایم.

رئیس اداره آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه واکسن مانع بستری شدن می شود ادامه می دهد: هرچند واکسن، آمار بستری را پایین می آورد اما در جلوگیری از تشکیل موج ها، به اندازه رعایت پروتکل ها و مشارکت مردمی موثر نیست بنابراین همه این عوامل درکنار واکسن می توانند جامعه را از مرگ و میر بالا حفظ کنند. 

او یادآور می شود: شاید روزی در دنیا واکسنی بسیار قوی ساخته شود که مانع بروز موج شود اما تاکنون چنین واکسنی ساخته نشده، بنابراین در حال حاضر با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی می توانیم از بروز موج جلوگیری کنیم و در این میان، تهویه اماکن سربسته و ماسک زدن مخصوصا استفاده از یک ماسک پارچه ای بر روی ماسک طبی در فضاهای شلوغ بسیار مفید خواهد بود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کرونا در جهان کرونا در ایران ایران و اروپا وزارت بهداشت نگران کننده ویروس کرونا محدودیت ها پروتکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۲۴۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این جنگنده ایرانی را با اف ۳۵ و اف ۲۲ مقایسه نکنید

به گزارش تابناک به نقل از برنا، تصویر ماهواره‌ای جدید از یک جت ناشناس اما شبیه به پلتفرم جنگنده قاهر ۳۱۳ بر روی باند فرودگاه اختصاصی «هِسا (هواپیماسازی ایران)» از صنایع زیر مجموعه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نشان می‌دهد که احتمالاً پهپاد جت قاهر در حال گذراندن تست‌های پروازی است.
 

یک تصویر ماهواره‌ای جدید سبب شد برخی رسانه‌ها از آن باعنوان «حضور یک جت ناشناس شبیه به پلتفرم جنگنده قاهر ۳۱۳» یاد کنند؛ جنگنده‌ای که بر اساس خبر خبرگزاری برنا، از «روی باند فرودگاه اختصاصی هِسا (هواپیماسازی ایران)» تصویربرداری شده و این خبرگزاری این احتمال را مطرح کرده که جنگنده یادشده «احتمالا پهپاد جت قاهر و در حال گذراندن تست‌های پروازی» است.

سال گذشته رئیس سازمان صنایع دفاع در نشست خبری در پاسخ به سوالات پیرامون وضعیت طرح جنگنده قاهر اعلام کرد که پروژه هواپیمای قاهر در نقش هواپیمای بی‌سرنشین ظهور خواهد کرد. به گفته رئیس سازمان صنایع دفاع «پروژه قاهر در حال حاضر در فناوری به بلوغ کامل رسیده اما در محصول تنوع ایجاد کردیم و مدل‌های بی‌سرنشین نیز در حال طی فرایند ساخت و آزمایشات است.»

وی افزود: «اواسط سال آینده از نسخه‌هایی از این هواپیما رونمایی خواهد شد. ما نسخه‌های این هواپیما را با نیاز دو نیرو تطبیق دادیم و با توجه به نیاز آن‌ها تغییراتی در هواپیما ایجاد کردیم. حال تصاویر جدید ماهواره‌ای حاکی از انجام تستهای پروازی یک پلتفرم ناشناس اما شبیه به قاهر در فرودگاه صنایع هسا است که احتمالا مدل بی‌سرنشین جنگنده قاهر ۳۱۳ باشد.»

ویژگی مهم قاهر ۳۱۳
از نسخه بی‌سرنشین جت جنگی قاهر می‌توان در انواع ماموریت‌های تهاجم زمینی و پشتیبانی نزدیک و گشت و عملیات‌های دریایی و همچنین به‌عنوان جت شناسایی و گشت هوایی نیز استفاده کرد. این امکان کاهش هزینه‌ها برای یک نیروی هوایی در جایگزینی با هواپیمای با سرنشین را در نتیجه خود دارد و تعداد قابل توجهی از این جت بی‌سرنشین را می‌توان در خدمت گرفت و با ریسک جانی کمتر برای خلبان و تمرکز و دقت بیشتر به انجام ماموریت‌های هوایی پرداخت.

مزیت‌های جنگنده ایرانی
قاهر۳۱۳ قرار است جنگنده کوچک و سبکی باشد که به بدنه نیروی هوایی ایران کمک کند پس قیاس آن با اف۳۵ و اف ۲۲ کار بیهوده و غلطی است. حمل سلاح‌های نسبت کم با توجه به فیزیک این جنگنده ایرانی کاملا منطقی است و قرار است قاهر در ارتفاع پایین و ساختار دفاعی به ایران کمک کند.

طول قاهر۳۱۳.۱۴ متر و عرض آن ۵ متر عنوان شد. این جنگنده یک هواپیمای تک‌موتوره و تک‌سرنشین بود که در زمان رونمایی آن عنوان شد این جنگنده دارای سطح مقطع راداری کم است و در بدنه آن از مواد پیشرفته استفاده شده است، همچنین عنوان شده بود این جنگنده قادر است از انواع تسلیحات بومی استفاده کند و قابلیت پرواز در ارتفاع پست را نیز دارد.

 

دیگر خبرها

  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • جمع‌آوری واکسن آسترازنکا از بازار/ عارضه لخته خون ثابت شد
  • جمع‌آوری واکسن معروف از بازار
  • جمع‌آوری واکسن معروف از بازار/ عارضه لخته خون ثابت شد
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • واکسن معروف از بازار جهانی جمع شد
  • این جنگنده ایرانی را با اف ۳۵ و اف ۲۲ مقایسه نکنید
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته