Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز جمعه گروه علم و آموزش ایرنا از روزنامه تلگراف، داده‌های اولیه این مطالعه که توسط محققان دانشگاه بریستول در آمریکا انجام شد، نشان می دهد ذرات ویروس در هوا خشک می شود.

محققان در این مطالعه میزان پایداری قطرات SARS-CoV-۲ - ویروسی که باعث ابتلا به کووید می‌شود - را در طول زمان، از پنج ثانیه تا ۲۰ دقیقه، اندازه گیری کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان مشاهده کردند توانایی ویروس در آلوده کردن انسان ها در عرض پنج دقیقه پس از انتشار در هوا تا ۹۰ درصد کاهش یافت؛ زیرا هوا ذرات ویروس را خشک می کند و کمبود دی اکسید کربن در هوا باعث افزایش سطح pH ویروس می شود که این دو عامل، هر دو قابلیت سرایت ویروس را کمتر می کنند.

یافته های این مطالعه نشان می دهد ویروس برای مدت طولانی در خارج از محیط گرم و مرطوب سیستم تنفسی میزبان زنده نمی ماند و قدرت سرایت خود را به سرعت در طبیعت از دست می دهد.

این مطالعه نشان می‌دهد در هوا با رطوبت ۵۰ درصد، مشابه رطوبت موجود در ساختمان‌های بزرگ، تقریباً ۵۰ تا ۶۰ درصد از این ویروس قابلیت سرایت خود را از دست می دهد؛ اما در رطوبت بسیار بالاتر، قطره فوراً خشک نمی شود و برای مدت طولانی تری مایع باقی می ماند، به این معنی که ویروس به مدت دو دقیقه پایدار و عفونی می ماند. با این حال، حتی در این شرایط مساعد، ویروس پس از ۱۰ دقیقه ۹۰ درصد میزان سرایت خود را از دست می دهد.

این بدان معنی است که اگر امروز برای نهار با دوستان خود به رستوران می روید خطر اولیه احتمالا این است که آیا این ویروس را به دوستان خود منتقل می کنید یا اینکه آیا دوستان شما این ویروس را به شما منتقل می کنند؛ نه اینکه از فردی در طرف دیگر اتاق منتقل می شود.

پروفسور پل هانتر، استاد پزشکی در دانشگاه آنگلیا شرقی، گفت: این مطالعه نشان می دهد انتشار ویروس در هوا «ممکن است آنقدر که برخی فکر می کردند مهم نباشد».

محققان خاطر نشان کردند که این یافته ها در مورد سه گونه کرونا که مورد آزمایش قرار دادند، یکسان است و ابراز امیدواری کردند که ظرف چند هفته همان آزمایش را در مورد سویه اومیکرون نیز آغاز کنند.

این یافته ها موید اهمیت انتقال ویروس در فاصله کم و فاصله گذاری فیزیکی و زدن ماسک به عنوان موثرترین ابزار پیشگیری از ابتلا به این بیماری است. تهویه فضا هر چند ارزشمند است، احتمالا تاثیر کمتری دارد. 

جاناتان رید مدیر مرکز تحقیقات بریستول و نویسنده ارشد این تحقیق گفت: تمرکز مردم تهویه پایین فضا و انتقال ویروس در یک اتاق و در فاصله چند متری است. نمی گویم این اتفاق نمی افتد. بلکه فکر می کنم بزرگترین خطر زمانی است که نزدیک فرد قرار می گیرید. 

وی افزود: وقتی دورتر می ایستید نه فقط قطرات معلق در هوا ضعیف تر می شود، بلکه ویروس کمتر مسری است؛ چرا که به علت گذشت زمان عفونت زایی خود را از دست داده است. 

برچسب‌ها کرونا ویروس کرونا فاصله گذاری اجتماعی برگزیدگان علم پروندهٔ خبری هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا فاصله گذاری اجتماعی کرونا ویروس کرونا فاصله گذاری اجتماعی برگزیدگان علم نشان می دهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۲۴۴۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۶ سال به طول عمر با این سبک زندگی

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که یک سبک زندگی سالم می‌تواند خطر ژنتیکی مرگ زودهنگام را تا ۶۲ درصد کاهش دهد.

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از سی‌ان‌ان، دکتر ژو لی (Xue Li)، رئیس دانشکده بهداشت عمومی در دانشکده پزشکی دانشگاه ژجیان در چین، گفت با تغییر سبک زندگی و پیروی از یک سبک زندگی سالم، خطر مرگ زودهنگام می‌تواند تا حدود ۶۲ درصد در افراد دارای استعداد ژنتیکی کاهش یابد.

بسیاری از مطالعات ارتباط بین سبک زندگی سالم و طول عمر را نشان داده‌اند و برخی دیگر بر مولفه ژنتیکی در طول عمر تاکید کرده‌اند، اما گزارشی که در نشریه «بی ام جی اویدنس بیسد مدیسین» (BMJ Evidence Based Medicine) منتشر شد، چگونگی تاثیر این دو را بررسی کرده است.

افزایش ۶ سال به طول عمر با سبک زندگی سالم

دکتر علاءالدین شادیاب، دانشیار بهداشت عمومی و پزشکی در دانشگاه «کالیفرنیا سن دیگو» که در این تحقیق شرکت نداشت، گفت که این مطالعه با داده‌های بیش از ۳۵۰ هزار نفر و اطلاعات مربوط به ژنتیک، تحصیلات، وضعیت اجتماعی-اقتصادی و سابقه بیماری آن‌ها، دارای روش شناسی قوی بود.

در جریان این مطالعه، محققان به هر فرد یک نمره «خطر پلی ژنتیکی» دادند، که نمره‌ای است که حجم زیادی ازانواع مختلف ژن‌های متعددی را که بر طول عمر انسان تاثیر می‌گذارند ترکیب می‌کند. شرکت کنندگان در این مطالعه همچنین بر اساس نحوه رعایت اصول سبک زندگی سالم نمره‌ای دریافت کردند و سپس محققان به طور متوسط وضعیت سلامت آن‌ها را به مدت ۱۳ سال مورد پیگیری قرار دادند تا مشخص شود این افراد عمر کوتاه، متوسط یا طولانی دارند.

این داده‌ها نشان می‌دهد که همه افراد، صرف‌نظر از خطرات ژنتیکی‌شان، در صورت داشتن سبک زندگی ناسالم، ۷۸ درصد بیشتر احتمال دارد که زودتر بمیرند. دکتر ژو لی، که همچنین مدیر موسسه ملی علوم داده در دانشکده بهداشت و پزشکی دانشگاه ژجیان است، گفت: افرادی که هم خطر ژنتیکی برای یک عمر کوتاه و هم سبک زندگی ناسالم دارند، دو برابر بیشتر از افرادی که خطر ژنتیکی ندارند و سبک زندگی سالم‌تری دارند، زودتر می‌میرند.

داده‌ها نشان می‌دهد افرادی که در معرض خطر ژنتیکی قرار دارند می‌توانند با یک سبک زندگی سالم، طول عمر خود را تا ۵.۵ سال افزایش دهند.

عوامل معکوس کننده مرگ زودهنگام

این مطالعه مشاهده‌ای بود، به این معنی که می‌توانست ارتباط‌ها را تعیین کند، اما نمی‌توانست با اطمینان بگوید که این رفتار‌ها علت مستقیم تغییرات در طول عمر هستند. اما محققان توانستند چهار عامل را شناسایی کنند که بیشترین تأثیر را بر معکوس کردن خطر مرگ زودهنگام دارند.

لی گفت: این مطالعه یک ترکیب سبک زندگی بهینه شامل چهار عامل سبک زندگی: عدم مصرف سیگار، فعالیت بدنی منظم، مدت زمان خواب کافی و رژیم غذایی سالم را شناسایی کرده که مزایای بهتری برای افزایش طول عمر انسان ارائه می‌کند.

خواب کافی در این مطالعه هفت تا هشت ساعت در شب تعریف شد. دستورالعمل‌های فعلی فعالیت بدنی در آمریکا حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط و دو روز تمرین قدرتی در هفته را برای بزرگسالان توصیه می‌کند.

چطور سبک زندگی سالم داشته باشیم؟

بسیاری از مطالعات نشان می‌دهند رژیم غذایی مدیترانه‌ای برای داشتن زندگی سالم‌تر و طولانی‌تر، گزینه مناسبی است، رژیم مدیترانه‌ای سبکی از غذا خوردن است که بر پخت و پز مبتنی بر گیاه تمرکز دارد و اغلب غذا‌های آن حاوی میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، لوبیا، دانه‌ها و روغن زیتون است. در این رژیم غذایی از گوشت قرمز کم استفاده می‌شود.

وقتی نوبت خواب کافی می‌رسد، اگر نمی‌توانید هفت یا هشت ساعت بخوابید، سعی کنید یک روال خواب ایجاد کنید، زمانی که نمی‌توانید بخوابید از رختخواب خارج شوید و اتاق خواب را خنک و تاریک نگه دارید.

اگر تلاش کرده‌اید و نتوانسته‌اید یک برنامه ورزشی بسازید که می‌توانید به آن پایبند باشید، آن را به بخشی از برنامه روزمره خود تبدیل کنید، به آرامی شروع کنید و فعالیتی را انتخاب کنید که از آن لذت می‌برید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • افزایش ۶ سال به طول عمر با این سبک زندگی
  • کاهش نارضایتی مردم از وضعیت نظافت تهران | جزییات تماس مردم با ۱۳۷ در این حوزه چه چیز را نشان می دهد؟
  • انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • ویروس غیبت در نشست‌های خبری به مربیان دیگر سرایت کرد/ خونِ شجاعی و الهامی از مورایس و بقیه رنگین‌تر است؟ +فیلم
  • ویروس غیبت در نشست‌های خبری به مربیان دیگر سرایت کرد/ شجاعی و الهامی خود را بالاتر از مورایس می‌دانند؟
  • همتی: آقایان گمان می‌کنند با زدن دکمه کنترل نقدینگی، تورم خود به خود کاهش می‌یابد
  • اقتصاد ژاپن دست پُر آمد
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟