Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-27@19:45:56 GMT

اطلس آلودگی خاک ۱۱ استان تهیه شده است

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۲۴۶۸۵

مدیر کل دفترآب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست از تهیه و تدوین اطلس آلودگی خاک ۱۱ استان کشور خبر داد و گفت: تهیه اطلس سایر استان‌ها هم جزو برنامه‌های سازمان است و به مرور اجرا می‌شود.

علی مریدی روز جمعه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: اطلس خاک برای استان‌های بوشهر، هرمزگان، کرمانشاه، همدان، گلستان، آذربایجان شرقی، زنجان، خوزستان، خراسان رضوی، اصفهان و قزوین تهیه شده که بر این اساس شناخت خوبی از وضعیت آلودگی خاک در این استان‌ها به دست آوردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی اظهار داشت: در کنار این اطلس‌ها که وضعیت کلی خاک مناطق را مشخص می‌کند، بحث خوداظهاری مصوب شده در قالب ماده ۱۴ نیز به سازمان محیط زیست گزارش می‌شود، ماده ۱۴ قانون حفاظت از خاک می‌گوید در صورت بروز آلودگی خاک آلوده کننده مکلف است مراتب را سریع به نزدیک‌ترین اداره کل محیط زیست اطلاع دهد و با هماهنگی و تایید اداره کل آلودگی خاک را تا رسیدن به حدود مجاز برطرف کند، مثلا در یک نقطه‌ای تانکر سوخت واژگون و آلودگی آن وارد محیط زیست شده است یا در نقطه‌ای تخلیه غیرمجاز صورت گرفته که در آن زمان سازمان حفاظت محیط زیست ورود می‌کند و اگر نشانه‌ای از تخلف مشاهده شد متخلف را به دادگاه معرفی می‌کند.

مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: برای تهیه این اطلس نقاطی که دارای آلودگی نفتی، صنعتی، کشاورزی و حتی طبیعی بودند را به صورت جداگانه بررسی و تمام آن‌ها را در اطلس مشخص کردیم، مثلا مشخص کردیم که در آذربایجان شرقی چه نقاطی آلودگی نفتی، کشاورزی و یا صنعتی دارد بعد از آن به سراغ برنامه اصلاح و پاکسازی می‌رویم تا خاک به حالت طبیعی برگردد و احیا شود.

مریدی گفت: در یک سری از نقاط کشور مانند استان‌های گیلان و مازندران به علت استفاده از کود و سموم شیمیایی آلودگی خاک بالا است در واقع به علت فعالیت‌های کشاورزی و استفاده نادرست از سموم بحث آلودگی خاک را در این مناطق داریم که البته موضوع در دست بررسی است، این آلودگی‌ها به صورت لکه‌ای هستند.

وی درباره اینکه به طور کلی وضعیت خاک کشور از لحاظ آلودگی چگونه است، اظهارداشت: اینکه بگوییم وضع خاک خوب است نه خوب نیست، اما از طرفی هم بگوییم که تمام عرصه خاک کشور آلوده نیست باز هم حرف درستی نیست. آلودگی در نقاط مختلف کشور به صورت لکه‌ای وجود دارد که باید شناسایی و رفع شوند.

مریدی افزود: در استان‌های صنعتی مانند خوزستان، کرمان و بوشهر آلودگی‌های خاک بیشتر از جنس فعالیت‌های صنعتی است که با وجود قانون حفاظت از خاک هم سازمان محیط زیست و هم وزارت جهاد و از همه مهمتر تولید کنندگان موظفند به موضوع آلودگی خاک رسیدگی کنند و خاک را در صورت آلودگی به حالت اولیه آن برگردانند، قبلا قانون مشخصی برای رسیدگی به این موضوع نداشتیم.

۸۰۰ پرونده قضایی در زمینه آلودگی خاک داریم

مدیر کل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اکنون حدود ۸۰۰ پرونده قضایی در زمینه آلودگی خاک در سراسر کشور داریم که بر این اساس آلوده کنندگان در بخش‌های مختلف شناسایی و به دادگاه معرفی شده اند تا موضوع مورد رسیدگی قرار گیرد.

وی اظهار داشت: در کنار این تعداد پرونده موارد دیگری از آلوده کنندگان هم بود، اما چون آن مجموعه آلوده کننده با سازمان حفاظت محیط زیست همکاری کردند تا آلودگی رفع شود دیگر ضرورتی نداشت که به قوه قضاییه معرفی شوند از این رو با کمک آلوده کننده درصدد رفع آلودگی‌ها هستیم.

مریدی درباره اینکه وقتی بخشی از خاک آلوده می‌شود آیا امکان پاکسازی کامل وجود دارد، گفت: بله این امکان وجود دارد و یکی از رسالت‌های ما در سازمان محیط زیست همین است و فرقی نمی‌کند آلودگی از چه نوعی باشد فقط روش‌های رفع آلودگی متفاوت است مثلا اگر نفتی باشد با آلودگی کشاورزی متفاوت است، اما کار پرهزینه‌ای است و مردم و واحد‌های صنعتی باید مواظب باشند تا خاک آلوده نشود، اما اگر آلوده شود رفع آلودگی هزینه بر و بر عهده آلوده کننده است.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست آلوده کننده آلودگی خاک استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۲۴۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم

حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی، چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم؛ لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی، چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کار‌های نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • بد عهدی در تجهیز محیط‌بان‌ ها |‌ از هزار خودروی مورد نیاز محیط بان‌ها تنها 25 خودرو تحویل شد