Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران امروز جمعه برای تعمیق سند "مشارکت راهبردی جامع" بین ایران و چین که سال گذشته به امضا رسید، وارد چین شد. وزیر خارجه کشورمان در بدو ورود به فرودگاه ووشی، هدف از سفر خود به چین را گفتگو با مقامات چین در خصوص روابط دو جانبه و همچنین نحوه اجرایی شدن توافق‌های جمهوری اسلامی ایران و چین در خصوص همکاری‌های اقتصادی اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیرعبداللهیان قرار است عصر امروز به وقت محلی با وانگ یی همتای چینی خود، موضوعات دوجانبه و بین المللی از جمله سند جامع همکاری‌های ۲۵ ساله دو کشور و اقدامات حوزه صنعت نفت و گاز را مورد بررسی قرار دهد.

مجله فارن پالیسی با اشاره به سفر امیرعبداللهیان به چین نسبت به افزایش همکاری امنیتی چین و ایران هشدار داد و آن را تهدیدی جدی برای منافع امنیتی آمریکا، رژیم صهیونیستی و کشور‌های عرب خلیج فارس دانست و دولت بایدن را به اقدام در برابر آن موظف کرد.

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز سه‌شنبه سفر امیرعبداللهیان به چین را تایید و اعلام کرد: چین آماده همکاری با ایران برای تعمیق بیشتر مشارکت راهبردی همه جانبه پکن و تهران است.

«سند جامع همکاری‌های ۲۵ ساله» که پکن و تهران در مارس ۲۰۲۱ (۷ فروردین ۱۴۰۰) امضا کردند، مزایای بزرگی را برای آن‌ها که در مخالفت با آمریکا متحد شده اند، ارائه می‌دهد. چین با ایجاد روابط با ایران، جای پای خود را در خاورمیانه تقویت می‌کند؛ آمریکا را تضعیف می‌کند و دسترسی به نفت و سایر کالا‌های مهم ایران را تضمین می‌کند. به نوبه خود، ایران میلیارد‌ها دلار سرمایه گذاری چین در انرژی و زیرساخت‌ها را دریافت خواهد کرد که اثربخشی تحریم‌های واشنگتن علیه تهران را کاهش می‌دهد.

بیشتر همکاری پکن و تهران بر روابط اقتصادی و دیپلماتیک متمرکز است. در واقع، سازمان همکاری شانگ‌های به ریاست چین و روسیه در سپتامبر گذشته به اتفاق آرا تصمیم گرفت ایران را به عضویت کامل برساند.

سند همکاری ایران و چین، شکست سیاست های تحریمی آمریکا

فارن پالیسی در بخش دیگری از گزارش خود نادیده گرفتن پیامد‌های امنیتی روابط چین و ایران از سوی آمریکا را اشتباه قلمداد می‌کند. این مجله در گزارش خود دلیل این اشتباه را اینگونه توجیه می‌کند که چین با خرید انرژی از ایران و تمایل به سرمایه گذاری در این کشور اثرات منفی امنیتی برای آمریکا بر جا می‌گذارد. اینکه سرمایه گذاری چینی محرک اقتصادی و درآمدی برای ایران خواهد بود و تهران بخش قابل توجهی از این درآمد را برای ساخت زرادخانه موشکی و پهپاد‌های خود استفاده خواهد کرد.

به طور گسترده تر، سرمایه گذاری اضافی چین به طور فزاینده‌ای اثربخشی تحریم‌های آمریکا علیه ایران را کاهش می‌دهد. فارن پالیسی در این گزارش ادعا می‌کند این امر باعث تشدید مخالفت‌های ایران در هر گونه مذاکره در مورد برنامه هسته‌ای این کشور خواهد شد. حمایت چین همچنین احتمال شکست دیپلماسی و اقدام نظامی آمریکا ویا رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای را افزایش می‌دهد.

علاوه بر این، در حالی که مفاد نهایی «سند جامع همکاری‌های ۲۵ ساله» محرمانه باقی مانده است، ادعا شده یک نسخه فاش شده از توافق همکاری چین و ایران را در زمینه آموزش نظامی، تمرینات، توسعه تسلیحات و به اشتراک گذاری اطلاعات ترکیبی برجسته می‌کند. فارن پالیسی معتقد است این امر باید هشداری برای آمریکا، رژیم صهیونیستی، عربستان سعودی و امارات متحده عربی باشد.

بیشتر بخوانید:

سند همکاری ایران و چین، ضربه‌ای محکم به فشار‌های دولت آمریکا وارد می‌کند

افزایش همکاری نظامی چین و ایران می‌تواند در طول زمان به طور قابل توجهی توانایی نظامی ایران را ارتقا بخشد. ایران، چین و روسیه در دسامبر ۲۰۱۹ مانور‌های نظامی ترکیبی را در اقیانوس هند و در سپتامبر ۲۰۲۰ در روسیه انجام دادند. بنا بر گزارش ها، رزمایش نظامی ترکیبی دیگری با حضور نیرو‌های ایرانی و چینی در خلیج فارس برنامه ریزی شده است.

شایان ذکر است، کمیسیون بازنگری اقتصادی و امنیتی آمریکا و چین ادعا می‌کند حداقل یکی از موشک‌های بالستیک ایران که در حمله سال ۲۰۲۰ به نیرو‌های آمریکایی در پایگاه هوایی عین الاسد در عراق استفاده کرده، «به احتمال زیاد با فناوری موشک‌های بالستیک چینی توسعه یافته اند.

«سند جامع همکاری‌های ۲۵ ساله» چین و ایران، الحاق ایران به سازمان همکاری شانگ‌های و سفر وزیر امور خارجه ایران به چین سه چیز را نشان می‌دهد: همسویی رو به رشد بین پکن و تهران، نفوذ رو به رشد پکن در خاورمیانه، و ... واقعیت این است که رقابت قدرت‌های بزرگ واشنگتن با چین تنها در اقیانوس هند و اقیانوس آرام رخ نخواهد داد. واشنگتن ممکن است از خاورمیانه خسته شده باشد، اما پکن تازه شروع کرده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: چین و ایران سند جامع همکاری های ۲۵ ساله دولت چین روابط اقتصادی سند جامع همکاری های ۲۵ ساله سرمایه گذاری فارن پالیسی چین و ایران ایران و چین پکن و تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۲۴۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنعانی: آمریکا با سرکوب دانشجویان حقوق‌بشر را نادیده گرفت

سخنگوی وزارت خارجه گفت: آمریکا با مجوز دادن به پلیس این کشور برای برخورد و سرکوب خشونت‌آمیز با مطالبات دانشجویی به ویژه در محیط دانشگاه تعهدات حقوق بشری خود را نادیده گرفته است.

 

 

به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3077187 درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • کنعانی: آمریکا با سرکوب دانشجویان حقوق‌بشر را نادیده گرفت
  • اعلام آمادگی وزارت دفاع برای همکاری با زیمباوه
  • توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود
  • جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد - برد با دیگر کشورها است
  • روابط ایران با سایر کشورها بر اساس راهبرد برد-برد است
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • موضع تازه وزیر دفاع آمریکا درباره عملیات ایران علیه اسرائیل
  • کاهش حضور آمریکا در آفریقا / حاکمان جدید ساحل آفریقا در پی کاهش روابط سیاسی و نظامی با فرانسه و آمریکا هستند/ نیجر حضور نیروهای آمریکایی را غیرقانونی اعلام کرد +فیلم