Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-01@23:33:28 GMT

شرط نیمایی شدن ارز دارو

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۲۵۶۶۵

مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، گفت: برای تغییر ارز دارو باید همه‌ سازوکارها دیده شود. ناطقان: حمیدرضا اینانلو، در مجمع عمومی فوق‌العاده سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، افزود: دغدغه ما این است که تمام ساز و کارها دیده شود، نقش بیمه‌ها شفاف و مشخص باشد، عدد و بودجه لازم با میزان نیاز طرح تناسب داشته باشد و رنج بیماران را به دنبال نیاورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسته کاملی دیده شده است تا در قالب بیمه‌ها از بیماران حمایت شود و در عین حال نظارت کاملی هم روی این فرایند باشد.

وی، تأمین منابع ارز دارو در مقطع فعلی را یکی از اولویت‌های دولت عنوان کرد و ادامه داد: با مداخله مستقیم رئیس‌جمهور ۸۰۰ میلیون دلار به این حوزه اختصاص داده خواهد شد. در جلسه رئیس و اعضای هیأت مدیره‌ی سندیکا با رئیس بانک مرکزی ادله لازم مطرح شد تا این مبلغ افزایش پیدا کند.

به گفته مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، دو نرخی شدن ارز از سال ۹۷ بحرانی ایجاد کرد که همچنان ادامه دارد.

وی افزود: در حال حاضر بیش از آنچه به مواد اولیه دارو اختصاص می‌دهیم، صرف واردات می‌شود. باید صادقانه و بی‌تعارف بگوییم اگر امکانات و ظرفیت‌های تولید دارو در کشور ایجاد نشده بود، در شرایطی فعلی با چه معضلات و مشکلاتی رو به رو می‌شدیم. از سویی باید ارز زیادی صرف واردات می‌کردیم و بخشی از داروهای حیاتی به شکل فوریتی وارد می‌شدند و از طرف دیگر برای تهیه‌ی داروی بیماران خاص و سرطانی با مشکلات زیادی درگیر می‌شدیم.

اینانلو، شرط نیمایی شدن ارز دارو را مشخص شدن حدود اعتباری شرکت‌ها در بانک‌ها، تأمین مالی و…، عنوان و تاکید کرد: این موارد باید با همفکری و مشارکت همدیگر بررسی و تحلیل شود.

مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، به اهمیت و ویژگی‌های صادرات اشاره کرد و گفت: صادرات حوزه‌ای است که نباید با تصمیم‌های آنی تحت تأثیر قرار بگیرد چون شرکت‌ها برای کسب بازار، زمان و انرژی زیادی صرف می‌کنند و تصمیم اشتباه می‌تواند سرمایه‌گذاری آنها را بی‌نتیجه کند. اما از طرف دیگر باید دغدغه دولت برای تأمین داروی مورد نیاز کشور نیز درک شود. از نظر قانونی (شاید حتی به شکل نانوشته) این وظیفه به عهده وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو گذاشته شده است و شاید همین مسئله باعث شود گاهی بر سر دوراهی قرار بگیرد و مجبور به تصمیم‌گیری شود.

اینانلو، اصلاح آئین‌نامه را گام مناسبی برای قیمت‌گذاری دارو دانست و افزود: شاید شرایط فعلی کشور امکان تغییر اساسی در این زمینه را به ما ندهد. باید در نظر داشته باشیم قیمت‌گذاری کاست پلاس را نمی‌توان یک شبه تغییر داد و لازم است گام به گام و در شرایطی آرام که اعتبارات لازم برای تأمین دارو، موجود است، اقدام کنیم.

وی به بعضی اقدامات برای رفع تبعیض‌ها در سازمان غذا و دارو اشاره کرد و گفت: معتقدم باید از ظرفیت سندیکاها برای تفویض یا اصلاح امور استفاده شود چون در غیر این صورت ممکن است یک مشکل ساده به معضلی بزرگ تبدیل شود. منبع: مهر برچسب ها: نیمایی شدن ، ارز دارو ، شرط

منبع: ناطقان

کلیدواژه: نیمایی شدن ارز دارو شرط سازمان غذا و دارو ارز دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۲۵۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید قالیباف به تامین ارز دارو

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز  در جریان بررسی جداول بودجه سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: ابهامی درباره جداول ۱۴ و ۲۱ در خصوص نرخ ارز وجود دارد که ما همین بحث را در حوزه دارو داریم، باید مشخص شود که مبنای نرخ ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی و یا چهار هزار و ۲۰۰ تومانی چیست، چون در این صورت مبلغ ریالی متفاوت می‌شود به خصوص در مورد موضوع دارو که بحث مهمی است.

داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در این باره اظهار کرد: دولت مابه‌التفاوت نرخ ارز دارو را به صورت یارانه‌ای تامین می‌کند که در قالب جدول هدفمندی آمده است. عددی که امسال پیش‌بینی شده نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

وی ادامه داد: مبنای ما برای تامین ارز دارو نرخ مصوب کالا‌های اساسی است که تصویب شده دارو و کالا‌های اساسی با نرخ ارز ترجیحی تخصیص پیدا کند که این نرخ توسط کارگروهی که در قانون آمده، تعیین می‌شود لذا سازوکار در بخش اول بودجه به تصویب رسیده و ما به آن عمل می‌کنیم.

قالیباف مجددا تصریح کرد: با این توضیح آقای منظور، یعنی به جای ۷۴ همت در جدول هدفمندی باید ۱۸۰ همت با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان پیش‌بینی شود مگر آنکه بخواهیم سطح خرید و پشتیبانی از دارو را کاهش دهیم که این به معنای گران‌شدن دارو است.

مجددا منظور توضیح داد: همانطور که سال گذشته عمل شد کار در دو قسمت پیش می‌رود یکی باید بانک مرکزی مابه‌التفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی را به داروخانه و شرکت‌های پخش دارو و تولید کنندگان بدهد و قسمت دوم مابه‌التفاوت نرخ ارز است لذا ما سازوکار سال گذشته را عینا برای دارو امسال اجرا می‌کنیم. از نظر منابع پیش‌بینی شده حدود ۷۵ همت امسال آمده که نسبت به سال گذشته افزایش داشته که کفایت می‌کند و می‌توانیم بازار دارو را با همین رقم مدیریت کنیم.

قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: این صحبت‌ها بدان معناست که بانک مرکزی مبنا را ۲۸ هزار و ۵۰۰ می‌گذارد و بخشی از اقدام در راستای سیاست‌های حمایتی با نرخ ۴۲۰۰ تومان است و دولت مابه‌التفاوت ریال با بانک مرکزی را تامین می‌کند.

وی تاکید کرد: این موضوع را همین جا می‌گویم اگر دولت ۱۸۰ همت برا دارو پیش‌بینی نکند وضعیت مثل پارسال می‌شود که ارز تامین نشده یا یارانه تسعیر جبران ریالی نمی‌شود نتیجه هم مشکل در بازار دارو است.

وی تاکید کرد: دارو، کالا‌های مصرفی پزشکی و شیرخشک نیز مهم است که باید با سیاست‌های جبرانی ارز آن را تامین کنیم تا مشکلی به وجود نیاید.

منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه مجددا توضیح داد: مدیریت یارانه دارو مثل بازار آرد و گندم از اولویت‌های اصلی دولت است که ما آن را تامین می‌کنیم سال گذشته عملکرد در مدیریت دارو مثبت، موثر و قابل دفاع بود و امسال هم منابعی را پیش‌بینی کردیم. سازوکار تخصیص هم همان چیزی است که مجلس شورای اسلامی در بخش اول بودجه تصویب کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • پیکانپور از سازمان غذا و دارو رفت
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • اما و اگرهای فروش اینترنتی دارو
  • هشدار قالیباف درباره تامین ارز دارو
  • تاکید قالیباف به تامین ارز دارو
  • بازار دارو را مدیریت می‌کنیم
  • تسویه حساب سهم بیمه سلامت با داروخانه ها/وضعیت بدهی یارانه دارو
  • جزئیات عرضه اینترنتی دارو/ پلتفرم‌ها در نقش پیک دارو
  • دردسر جدید بیمه‌ها برای داروخانه داران/ بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها
  • قاچاق چالش عمده در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی است