Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@08:10:09 GMT

ژن‌ ها بر سلامت روان تأثیر می گذارند

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۲۹۶۵۹

ژن‌ ها بر سلامت روان تأثیر می گذارند

به گزارش sciencefocus، وقتی صحبت از عواملی می شود که از سلامت روان ما محافظت کرده یا به آن آسیب می رسانند، نقش ژنتیک بسیار پررنگ می شود. به هر حال، اختلالات و مسائل مربوط به سلامت روان محصول ذهن و مغز بوده، در حالی که ژن ‌ها عناصر میکروسکوپی دی ان ای هستند. ممکن است تصور این که این دو مقوله به هم مرتبط هستند کمی دور از ذهن باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از سیناپرس، تحقیقات علمی نشان داده است که بسیاری از اختلالات سلامت روان دارای مولفه ژنتیکی مهمی هستند که بدون شک درک و درمان ما را از آنها شکل می دهد. کاملاً منطقی است که ژن‌ ها بر سلامت روان تأثیر بگذارند.

هر چند از بسیاری جهات این مساله نامشهود، اما ذهن، آگاهی، افکار و احساسات ما همه محصول فعالیت مغز هستند، سیگنال‌ های پیچیده بی‌ شماری که توسط میلیاردها سلول مغز ارسال و دریافت شده و به عنوان نورون نیز شناخته می‌ شوند و این سیگنال ‌ها به سلول‌ های مغزی پیچیده ‌ای بستگی دارند که همانطور که باید کار می ‌کنند. به گزارش سیناپرس، عملکرد خوب سلول ها به مولکول های سازنده آنها بستگی دارد و این مولکول ها، به ویژه پروتئین ها، توسط ژن های ما تعیین می شوند. این بدان معناست که اگر نقص یا مشکلی در کد یک ژن خاص وجود داشته باشد، مولکول ‌هایی که تولید می‌ کند شکل درستی نخواهند داشت و به طور خاص برای پروتئین ها، شکل آنها جنبه مهمی از توانایی آنها در تعامل با مولکول های دیگر به روشی مناسب است.

این بدان معناست که هر سلولی که دارای این پروتئین های معیوب باشد، کمتر قادر به عملکرد صحیح خواهد بود و اگر این سلول ‌ها نورون هستند، فرآیندهایی که منجر به شکل ‌گیری ذهن ما می‌ شوند می‌ توانند تحت تأثیر قرار گیرند. 

به راحتی می توان از طریق چندین مرحله فهمید که ژن های ما می توانند در سلامت روان ما نقش داشته باشند. این بدان معنا نیست که آنها تنها عامل تعیین کننده سلامت روان ما هستند. به گزارش سیناپرس، اینطور نیست که برخی از افراد یک ژن افسردگی یا جهش اضطراب خاص داشته باشند و افرادی که دارای این ویژگی های ژنتیکی هستند به این اختلال دچار شوند و آنهایی که این ویژگی های ژنتیکی را ندارند هرگز دچار این اختلال نشوند.

در حقیقت، اجزای بسیار زیادی در کار هستند، سیستم‌ های زیادی با هم ترکیب می ‌شوند تا هوشیاری ایجاد کنند، و آنقدر فراوانی و سازگاری در مغز معمولی وجود دارد که یک ژن غیر معمول که به طور خودکار یک اختلال (پیچیده و همه‌کاره) را تولید می‌ کند، بسیار بعید است به طور واضح مشخص شود. یک مدار ضعیف نصب شده در شبکه برق به طور اجتناب ناپذیری منجر به خاموشی نمی شود. 

به گزارش سیناپرس، عوامل ژنتیکی می‌ توانند با کاهش توانایی مغز برای مقابله یا جبران آسیب‌ ها و سایر اختلالات، خطر مشکلات سلامت روان را افزایش دهند یا ما را در برابر ابتلا به آنها آسیب ‌پذیرتر کنند. احتمالاً به همین دلیل است که بسیاری از مشکلات سلامت روان به ظاهر ارثی هستند و به نظر می رسد برخی از شرایط سلامت روان ویژگی های ژنتیکی مشابهی دارند.

 

منبع: سیناپرس این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: دی ان ای ژنتیک سلامت سلامت روان رفتار سلامت روانی سلامت روحی سلامت روان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۲۹۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به سلامت روان نیروهای وظیفه باید توجه ویژه‌ای شود

محمد پر دل معاون هماهنگ کننده امداد و بهداد فراجا در آئین گرامیداشت روز روانشناس  با تبریک هفته سلامت و روز نهم اردیبهشت روز روانشناس اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم در راستای فعالیت روانشناسی خدمات خوبی را به جامعه هدف ارائه کنیم.

او تصریح کرد : شبکه بهداشت روان هر جا که پلیس است  حضور دارد و در همین راستا  دفتر سلامت روان بهداشت و روان افتتاح شده و در تمامی استان ها به فعالیت می‌پردازند.

پردل گفت:  به اقداماتی که در حال حاضر  انجام می دهید اکتفا نکنید و برای توسعه آن تلاش کنید.

معاون هماهنگ کننده امداد و بهداد فراجا بیان کرد:  به حوزه روانشناسی نیروهای وظیفه باید توجه ویژه‌ای شود و افرادی که دارای مشکل هستند به سربازی اعزام نشوند.

او  با عنوان اینکه اگر  فرد دارای اختلال به سربازی اعزام شود هر اتفاقی که رخ دهد برگردن ما است، تصریح کرد:  با مسئولیت پذیری و تعهد اخلاقی باید در مراحل مختلف سلامت روان سرباز توجه شود.

پردل با اشاره به اینکه کنترل رفتاری و روحی نیروهای وظیفه در مرحله آموزش به دلیل اینکه  وضعیت زندگی فرد تغییر می کند بسیار حائز اهمیت است، افزود: در این مرحله روانشناس باید حتما دقت و نظارت کند و وقت بگذار  که  در صورت بروز مشکل اعلام کرده و  وضعیت آنها را رصد کند.

معاون هماهنگ کننده امداد و بهداد فراجا بیان کرد: در حوزه استخدامی نیز باید اختلالات انطباقی و شرایط روحی افراد برای حضور در پلیس، سپاه و ارتش توجه شود و در غیر این صورت مانع ورود افراد شوند.

او  گفت: روانشناسان به گروه های مختلف فراجا از  جمله نظام وظیفه، نیروهای قراردادی و استخدامی ها و بازنشستگان خدمات ارائه می کنند و مورد سنجش قرار می دهد.

پردل بیان کرد : دفاتر سلامت باید به مراکز امن به نیروها و خانواده هایشان تبدیل شود و فعالیت ها به گونه ای انجام شود که افراد به این مراکز اعتماد کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • تجلیل از فعالان حوزه سلامت روان مهاباد
  • ۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • چرا برخی از دوقلوها یکی چپ‌دست دیگری راست‌دست هستند
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • بهره مندی بیش از ۱۷۷ هزار نفر از خدمات روانشناسی
  • به سلامت روان نیروهای وظیفه باید توجه ویژه‌ای شود
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است