Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@12:54:07 GMT

هفته‌ای در خلیج فارس

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۲۹۷۸۴

هفته‌ای در خلیج فارس

علیرضا عنایتی دستیار وزیر امور خارجه و مدیرکل خلیج فارس ۲۵ دی در این یادداشت نوشت: ۱. این سفر در امتداد سیاست اعلامی دولت سیزدهم مبتنی بر اولویت بخشی به روابط با همسایگان در چارچوب سیاست خارجی پویا، متوازن و هوشمند است که به دنبال بالفعل سازی ظرفیت‌های بالقوه و معطل مانده در روابط چندجانبه کشورمان با همسایگان، از سوی وزارت امور خارجه دنبال می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲. سیاست منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران طی چهار دهه گذشته از پیوستگی و استمرار نسبی برخوردار بوده است. تقویت ساز و کارهای گفت‌وگو و همکاری محور، رفع سوء تفاهمات، تمرکز بر اشتراکات، حسن همجواری و نفی دخالت قدرت‌های فرامنطقه‌ای و عوامل اختلال در امنیت و ثبات منطقه از جمله موضوعات مورد تأکید جمهوری اسلامی ایران طی چند دهه گذشته بوده است.

۳. سلطنت عمان برای جمهوری اسلامی ایران همواره جایگاه رفیعی داشته است. عمان دوست و شریک قدیمی ایران بوده، ظرفیت‌ها و امکانات وسیعی در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی دارد و موقعیت ژئوپلیتیک و ژئو استراتژیک عمان  ظرفیت‌های زیادی برای توسعه این کشور و  توسعه منطقه‌ فراهم می‌سازد. فعال  سازی کریدور شمال-جنوب در کنار فعال شدن موافقتنامه ۴ جانبه ایران، عمان، ترکمنستان و ازبکستان از جمله اولویت‌ها و راهبردهای دیپلماسی اقتصادی کشورمان در دوره جدید است. در سفر وزیر امور خارجه به مسقط علاوه بر رایزنی‌های سیاسی و تأکید بر نقش متوازن عمان در معادلات منطقه‌ای و مختصات فرامنطقه‌ای بر توسعه مناسبات اقتصادی دو کشور تأکید شد.

۴.  قطر، ایستگاه بعدی سفر وزیر امور خارجه، یکی از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس بود که طی ادوار مختلف از گفت‌وگوهای درون منطقه‌ای و تقویت مناسبات ایران و کشورهای منطقه خلیج فارس حمایت کرده است.

ظرفیت این کشور در بخش انرژی، میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲ و نقش این کشور در برخی موضوعات منطقه‌ای از جمله فلسطین توأم با ملاقات با اسماعیل هنیه و افغانستان، زمینه‌های رایزنی، گفت‌وگو و همکاری با  دوحه را درخصوص مسائل منطقه بیش از پیش مهیا ساخته است. موضوع تقویت مراودات اقتصادی، فعال سازی کریدورهای ترانزیتی و حمایت از افزایش مبادلات تجاری با قطر با توجه به مراودات گسترده تجاری استان‌های جنوبی کشورمان با این کشور، از جمله موضوعات مورد تأکید وزیر امور خارجه در سفر به قطر بود.

۵. گفت‌وگوی وزیر امور خارجه در سفر خود به مسقط با محمد عبدالسلام، مذاکره کننده ارشد یمن و میزبانی از وی، بخشی دیگر از تحرک دیپلماتیک ایران در اهمیت دادن به موضوعات منطقه‌ای است. اقدام‌ ایران در حمایت از یمن با تأکید بر لزوم رفع محاصره از مردم این کشور، پایان جنگ و فراهم شدن فضای گفت و گوهای یمنی_یمنی ، از اولویت‌های تحرکات سیاسی ایران در این گفت‌وگوها در جهت حل و فصل سیاسی این جنگ ۷ ساله است.

۶. استقرار هیأت دیپلماتیک کشورمان در مقر سازمان همکاری‌های اسلامی در جده و تحرک بخشی به مناسبات اقتصادی با دیگر کشورهای منطقه از جمله عراق را باید گامی دیگر در مجموعه اقدامات و تحرکات دیپلماتیک کشورمان در دولت جدید  به حساب آورد.

٧. دولت سیزدهم از هر ابتکاری برای تقویت همکاری‌های درون منطقه‌ای استقبال می‌کند و امیدوار است با پایان یافتن بحران‌های مستمر منطقه از جمله پایان یافتن تجاوز ظالمانه به یمن، فصل جدیدی برای صلح و توسعه منطقه‌ای آغاز شود. جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که امنیت و توسعه منطقه‌ای‌، مفاهیم پیوسته و غیر قابل تفکیکی بوده و با باور به این مهم، امنیت، صلح و توسعه  کشورهای همسایه را امنیت و ثبات خود می‌داند.

منبع: روزنامه ایران برچسب‌ها جمهوری اسلامی ایران دوحه خلیج فارس روزنامه ایران دولت سیزدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران دوحه خلیج فارس جمهوری اسلامی ایران دوحه خلیج فارس روزنامه ایران دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران وزیر امور خارجه خلیج فارس منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۲۹۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهیابی هنرمندان شهرستان فارسان به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری ، رئیس اداره فرهنگ وارشاد اسلامی شهرستان فارسان گفت : ۲۳ اثر موسیقی از ۱۶ استان متقاضی شرکت در دومین جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس در هرمزگان بودند که با داوری انجام شده ۱۱ گروه از جمله گروه هنری سراب جهانبین از شهرستان فارسان به سرپرستی ستاریارمحمدی جونقانی وابسته به اداره فرهنگ وارشاد اسلامی شهرستان فارسان موفق شدند به مرحله اجرایی این جشنواره راه یابند.

اسفندیار امیریان افزود :بر اساس جدول زمان‌بندی جشنواره، نماینده شهرستان هفتم اردیبهشت به اجرای برنامه می‌پردازد و بخشی از موسیقی بختیاری را با نواختن سرنا، کرنا و دهل و شادیانه‌های محلی و همچنین اجرای آهنگ‌های مَرجنگه، شیر علیرمردون و وطنم ای جونم به مخاطبان این جشنوراه معرفی می‌کند.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900062

دیگر خبرها

  • اجرای 30 برنامه ملی، منطقه ای و محلی هفته ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • راهیابی هنرمندان شهرستان فارسان به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس
  • خلیج فارس جزو هویت ملی ایران
  • نقش خلیج فارس در راهبرد امنیت ملی کشور بی‌بدیل است
  • ما نیازمند معلمان تراز انقلاب هستیم
  • اعلام برنامه‌های هفته ملی خلیج فارس و روز معلم در قشم
  • واگذاری استقلال به هلدینگ خلیج فارس جفا به مردم محروم منطقه است
  • صنایع استان بوشهر به مسئولیت اجتماعی خود عمل کنند
  • اماکن مرتبط با مقاومت در کتاب‌های درسی معرفی شوند
  • سرمایه هلدینگ خلیج فارس نباید خرج یک تعداد سلبریتی پرخرج شود