Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-28@12:09:43 GMT

«هوافضا» پیشران صنعت کشور

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۲۹۹۵۹

«هوافضا» پیشران صنعت کشور

آزمایش موفق موتور جدید هواپیمابرتوسط نیروی هوافضای سپاه در حالی ‌است که همین دوهفته پیش انتشار خبر پرتاب دوباره ماهواره‌بر سیمرغ به فضا از سوی ایران توجهات جهانی را به‌ خود جلب کرد.

آمریکا در نخستین واکنش حرکت ایران را خلاف قطعنامه۲۲۳۱ سازمان ملل تعبیر و محکوم کرد اما برعکس آمریکا، چین این پرتاب را پرتابی تاریخی نامید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فارغ از این نگاه‌ها مقامات کشورمان این حرکت را گامی دیگر برای دستیابی به لایه‌های مختلف فضا خوانده و بر ادامه این مسیر تأکید کردند.

حالا با آزمایش موتور جدید پیشران که سردار حاجی‌زاده خبر آن را اعلام کرده است به سراغ دکتر محمدحسن پاچناری، مدرس دانشگاه و دکترای هوافضا رفته‌ایم تا کمی بیشتر درباره ابعاد اهمیت اقدام‌های فضایی ایران جویا شویم.

سیمرغ برد فضایی ایران را بالا برد

این مدرس دانشگاه با اشاره به بی‌اثر شدن تحریم‌ها در برابر همت دانشمندان ایرانی، حضور ایران در صدر صنعت فضایی جهان اسلام را نقطه امیدی در آینده درخشان صنعت فضایی کشور دانست.

محمدحسن پاچناری با تأکید بر اهمیت اجرای کامل نقشه جامع علمی و سند راهبردی ‌توسعه هوافضای کشور افزود: بر اساس این اسناد مقرر شده تا سال۱۴۰۴ دانش فنی و صنعتی برای پیاده کردن ماهواره در مدار ژئو (۳۶هزار کیلومتری) را بدست آوریم. ماهواره‌هایی که در این مدار قرار می‌گیرند به دلیل مخابره دقیق و مطابقت با چرخش کره زمین «زمین آهنگ» نامیده می‌شوند.

پاچناری البته بی‌توجهی دولت یازدهم و دوازدهم به ‌صنعت فضایی کشور را هم ضربه‌ای مهلک به این حوزه دانست و از جلسه ۵آذر ماه۱۴۰۰ شورای عالی فضایی کشور با دکتر سیدابراهیم رئیسی به‌عنوان نقطه عطفی برای بازگشت به‌ مدار رشد و بالندگی یاد کرد.

وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره سردار شهید حسن طهرانی مقدم، نبود ارتباط مؤثر بین دانشگاه و صنعت را حلقه مفقوده صنعت هوافضای کشور دانست و افزود: دانشمندان ارزشی و متعهد صنعت فضایی دانشگاه‌های کشور پای آرمان‌هایشان ایستاده‌اند و تا پای جان در میدان جهاد علمی خواهند بود.

پاچناری با بیان اینکه ماهواره‌بر سیمرغ یکی از متفاوت‌ترین دستاوردهای صنعت هوافضای کشور است، تصریح کرد: این ماهواره‌بر توانست محوله‌ای به ‌وزن ۲۲۰کیلوگرم را با سرعت ۷هزار و ۳۵۰ متر بر ثانیه به ارتفاع ۴۷۰کیلومتری یا همان مدار مئو (مدار میانی) در ۱۶۰ تا ۲هزار کیلومتری زمین برساند و این یک رکورد مهم محسوب می‌شود. با تکمیل این فرایند و قرار گرفتن ماهواره در مدار مئو در مراحل بعدی، زمان چرخش ماهواره‌های ایرانی به‌ دور زمین بسیار کوتاه‌تر خواهد شد، یعنی در هر ۱۲۰دقیقه شاهد یک دور گردش به ‌دور زمین خواهیم بود. این ماهواره‌ها می‌توانند کاربردهای دورسنجی، هواشناسی، مخابراتی، دفاعی و نظامی نیز داشته باشند. 

صنعت هوافضا حق‌الناس است

وی افزود: با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب و عزم دولت برای توسعه دستاوردهای ملی به‌ زودی شاهد دستاوردهای ماهواره‌ای کشور تا مدار ژئو خواهیم بود.

پاچناری ادامه داد: عمر صنعت نوپای فضایی ایران ۱۵سال است. ما از روسیه که عمر صنعت هوافضای آن ۶۵سال است و به‌عنوان کشور پیشرو شناخته می‌شود فاصله‌ای ۵۰ساله داریم. این فاصله را می‌توان با سرمایه‌گذاری و تلاش شبانه‌روزی و بهره‌گیری از بخش خصوصی با شتاب بیشتری سپری کرد.

محمدحسن پاچناری با تأکید بر تأثیر قدرت جمهوری اسلامی در حوزه هوافضا بر روند مذاکرات گفت: هر گاه سخن از دستاوردهای ملی است دشمنان اقدام‌ به شایعه‌سازی و دروغ‌پردازی می‌کنند. علم هوافضا در کنار مذاکرات جلو خواهد رفت و هرگز نباید حوزه‌های علمی کشور از اولویت راهبردی کشور خارج شوند زیرا این علوم بعدها به ‌دست نسل‌های آینده خواهد رسید و آن‌ها باید کشور را مدیریت کنند. صنعت هوافضا متعلق به ‌تمام ملت ایران است. اگر جامعه را به واسطه سوءمدیریت‌ها و مسئولیت‌هایمان از امکانات راهبردی محروم کنیم دچار خطا شده‌ایم و اینجا متهم ‌به تضییع حق‌الناس هستیم. به‌ همین خاطر افرادی که در این سال‌ها در مسیر صنعت فضایی کشور قصور کردند و آن را به‌ هر چیزی جز مردم گره زدند باید در پیشگاه خداوند و قانون کشور پاسخگو باشند.

نگاهی به گذشته

برنامه فضایی جمهوری اسلامی ایران و تلاش کشورمان برای دستیابی و بهره‌برداری از فضا موضوعی است که از سال‌های میانی دهه ۷۰ و با ساخت ماهواره مصباح با همکاری ایتالیا و همچنین ماهواره سینا با همکاری روسیه آغاز شد.

هرچند این دو تجربه به دلایل مختلف برای ایران ناموفق به حساب می‌آیمد، اما نقطه آغازی برای بومی‌سازی چرخه این دانش و صنعت مهم و راهبردی به شمار می‌آیند، چراکه در بهمن‌ ۱۳۸۷ جمهوری اسلامی ایران توانست با ماهواره‌بر بومی خود (سفیر امید) ماهواره بومی (امید) را در مدار لئو قرار دهد و به این ترتیب به تمامی ارکان چرخه فناوری فضایی دست پیدا کند.

 از سوی دیگر علاوه بر توانمندی طراحی و ساخت ماهواره که طی سال‌های اخیر در مراکز دانشگاهی مرتبط با سازمان فضایی دنبال شده، متولی پرتاب ماهواره‌ها در کشور نیز سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مشخص شده که از جمله اقدامات مهم این سازمان را می‌توان توسعه ماهواره‌بر سیمرغ به منظور قرار دادن ماهواره در مدارهای بالاتر (تا ۵۰۰ کیلومتر) و همچنین توسعه نخستین پایگاه پرتاب‌های فضایی ایران با نام پایگاه فضایی امام خمینی(ره) برشمرد. 

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: هوافضا ماهواره فضایی ایران صنعت هوافضا صنعت فضایی فضایی کشور ماهواره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۲۹۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمیته امداد، نهاد پیشران در حوزه اشتغال کشور است

معاون نظارت و حسابرسی دفتر مقام معظم رهبری با اشاره به اقدام کمیته امداد در توانمندسازی مددجویان، گفت: کمیته امداد نهاد پیشران در حوزه اشتغال در کشور است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، محمدجواد ایروانی، شب گذشته در مراسم افتتاح زائرسرای شماره 2 کرامت ویژه مددجویان کمیته امداد در مشهد، گفت: کمیته امدادامام خمینی ره بدون شک یکی از بزرگترین نهادهای خیریه‌ مردمی در جهان است و وسعت و گستردگی خدمات، آن را از همه نهادهای دیگر متمایز می‌کند.

وی افزود: کمیته امداد نشان‌دهنده نیات خیر و ظرفیت‌های دولتی است که در جهت توانمندسازی محرومان بسیج شده است.

ایروانی با اشاره به اقدامات کمیته امداد در توانمندسازی مددجویان، تاکید کرد: این روش‌ها و سازو کارها بسیار ارزشمند و باید الگوگیری شود.

معاون نظارت و حسابرسی دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه گسترش عدالت، ذات جمهوری اسلامی است، افزود: ایجاد صندوق امداد ولایت با یک طهارت مالی بالا، تاسیس صندوق ضمانت اشتغال، جذب گروه‌های جهادی برای خدمت به محرومان و ایجاد راهبران شغلی از دستاوردهای بزرگ کمیته امداد است.

وی تصریح کرد: کمیته امداد نزد مردم سرمایه اجتماعی بالایی دارد و یکی از نهادهای پیشران در اشتغال کشور، ایجاد کسب و کارهای کوچک و عرضه محصولات تولیدی و زنجیره‌سازی کسب و کارهای آنهاست.

ایروانی خاطر نشان کرد : امیدواریم با فراهم کردن زمینه اشتغال، چرخه فقر را در کشور بشکنیم و با کمک مردم، دولت و سایر نهادها، خدمات بیشتری به این جامعه صورت گیرد.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد
  • پایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از داده های فضایی
  • درآمد میلیون دلاری شبکه‌های ماهواره‌ای از سینمای ایران! چرا و چگونه؟!
  • از سینمای متفکر به فیلم های کمدی رسیدیم
  • نفت در مدار رشد؟
  • آسیب ریزسیارک ها به آزمایشگاه فضایی چین در مدار زمین
  • کمیته امداد، نهاد پیشران در حوزه اشتغال کشور است
  • بسترسازی برای جذب سرمایه‌های خرد مردمی برای توسعه پیشران‌های اقتصادی کشور
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟