Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@16:11:14 GMT

مراغه به پارک فسیل نیاز دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۳۰۱۳۰

مراغه به پارک فسیل نیاز دارد؟

موضوع ایجاد پارک فسیل در حالی طی دوره‌های مختلف مجموعه مدیریت شهری مراغه مورد بی‌مهری قرار گرفته است که گفته می‌شود ایده آن زمانی در برخی از مدیران شهرداری وجود داشت اما اعضای وقت شورا چندان به آن اهمیت نداده‌اند؛ این در حالی است که منطقه فسیلی مراغه را می‌توان طرفیت منحصربفرد و بین‌المللی این کهن‌شهر به ویژه در حوزه گردشگری محیط زیست به شمار آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر اینکه منطقه فسیلی و وجود فسیل‌های چندمیلیون ساله جزو ظرفیت‌های بین‌المللی مراغه محسوب می‌شود، دلایل مختلف دیگری نیز برای احداث پارک فسیل یا حتی تبدیل یکی از پارک‌های قدیمی شهر به پارک فسیل وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به علاقه کودکان و نوجوانان به حیوانات عظیم‌الجثه اشاره کرد. 

همان علاقه‌ای که باعث می‌شود تا بسیاری از والدین همراه را کودکان‌شان به تهران سفر کرده و از پارک «ژوراسیک» پایتخت و جذابیت‌های تفریحی و آموزشی آن بازدید کنند. 

همچنین به نظر می‌رسد توجه به منطقه فسیلی مراغه به عنوان یک ظرفیت گردشگری باید از خود شهرستان و به ویژه مجموعه مدیریت شهری آغاز شود و وقتی در هیچیک از فضاهای عمومی این شهرستان اثری از المان‌های مرتبط یا ماکت‌های معرفی فسیل‌های چندمیلیون ساله این منطقه به چشم نمی‌خورد، چگونه می‌توان مشارکت مسئولان استانی و کشوری را برای حفاظت و توسعه روزافزون منطقه فسیلی مراغه در ابعاد مختلف علمی، پژوهشی و گردشگری جلب کرد؟

پارک ژوراسیک تهران تجربه‌ای موفق برای راه‌اندازی پارک فسیل در مراغه

پارک ژوراسیک یا دایناسورها در حقیقت مجموعه‌ای تفریحی و آموزشی در پایتخت است که امروزه به عنوان یکی از مکان‌های دیدنی تهران، میزبان گردشگران بزرگسال و خردسال است؛ در این پارک مجسمه‌های متحرکی از گونه‌های مختلف دایناسورها در اندازه طبیعی و با در نظر گرفتن آناتومی بدن آنها به نمایش درآمده است. 

ویژگی‌هایی چون حرکت دست‌ها و پلک‌ها و به صدا در آمدن آنها نیز بر جذابیت‌های این مجموعه افزوده است و علاوه بر آن کودکان می‌توانند نام علمی هرکدام از آنها را یاد بگیرند و با زندگی و نوع غذای آنها آشنا شوند. 

نکته قابل تامل اینکه علاوه بر دایناسورها، مجمسه‌های دیگری از فیل، خرس قطبی و تمساح نیز در این پارک وجود دارد و از آنها می‌توان برای راه‌اندازی پارک فسیل در مراغه الگو گرفت زیرا منطقه فسیلی مراغه دارای فسیل مهره‌داران هفت تا ۹ میلیون ساله‌ای چون فیل، زرافه، ببر دندان شمشیری، انواع گاوها، آهو، کرگدن و اسب بوده و تاکنون فسیل دایناسور در این منطقه استخراج نشده است. 

علاوه بر گردش در میان دایناسورها در پارک ژوراسیک تهران، می‌توان از سایر امکانات موجود در آن از جمله سینمای چهاربعدی، آتلیه عکاسی، فروشگاه‌های اسباب‌بازی و کارگاه‌های سفال هم استفاده کرد و تصور کنید که اگر پارک شهر مراغه به پارک فسیل تبدیل و فروشگاه‌هایی در آنجا احداث شود، به چه میزان شغل در حاشیه آن ایجاد خواهد شد؟

پس از تفریح در پارک ژوراسیک تهران، بازدیدکنندگان برای استراحت به «ژورا شاپ» یا مجموعه کافه، رستوران و بوفه ژوراسیک می‌روند که انواع غذاها و نوشیدنی‌های سرد و گرم در آنجا سرو می‌شود؛ استودیو ژوراسیک با امکان چاپ فوری عکس هم از دیگر بخش‌های پرطرفدار پارک ژوراسیک تهران است و بازدیدکنندگان برای چاپ عکس یادگاری به این استودیو مراجعه می‌کنند. 

بلیت‌فروشی پارک فسیل، درآمدی برای شهرداری مراغه 

هریک از مراجعه‌کنندگان به پارک ژوراسیک تهران بر اساس نرخ سال جاری ۴۴ هزار تومان پرداخت می‌کنند و گاهی نیز در مناسبت‌های مختلف تخفیف‌هایی برای تهیه این بلیت اعمال می‌شود؛ مبلغی که دریافت نصف آن هم در پارک فسیل مراغه می‌تواند منبع درآمدی مناسب برای شهرداری باشد؛ به ویژه آنکه درآمدی نیز از طریق اجاره دادن فروشگاه‌ها و «ژوراشاپ» نصیب شهرداری خواهد شد. 

پس از تهیه بلیت و ورود به پارک ژوراسیک تهران می‌توان از سایر بخش‌های آن از جمله «اسپایدر پارک» یا پارک حشرات هم دیدن کرد؛ این پارک هم نمایشگاهی از مجسمه‌های غول‌آسای حشرات است و غرفه «جهادن از دید حشرات» و بخش «میکروسکوپی حشرات» از جالب‌ترین بخش‌های این پارک است که می‌توان با الگوبرداری از آن، غرفه‌های خلاقانه‌ای ایجاد کرد. 

میزبانی همایش ملی تنوع زیستی دیرینه، فرصتی برای ایجاد المان‌های مرتبط 

مراغه از اول تا سوم خرداد سال آینده میزبان دومین همایش ملی تنوع زیستی دیرینه و پانزدهمین همایش انجمن دیرینه شناسی ایران با حضور صاحب‌نظران دیرینه‌شناسی از کشورهای مختلف خواهد بود و ایجاد المان‌های مرتبط با فسیل‌های منطقه مراغه یا افتتاح پارک فسیل به بهانه این رویداد ملی می‌تواند سرآغازی برای توسعه گردشگری محیط زیست این شهرستان باشد. 

تراکم بالای فسیل مهره‌داران هفت تا ۹ میلیون ساله، منطقه فسیلی مراغه را به بهشت فسیل‌شناسان تبدیل کرده است؛ منطقه‌ای که کاوش‌ها و مطالعات فسیلی آن از حدود ۱۷۰ سال پیش آغاز شد و از آن زمان تاکنون فسیل‌های منحصر به فرد انواع فیل، زرافه، ببر دندان شمشیری، انواع گاوها، آهو، کرگدن و اسب از این منطقه به دست آمده است.

به گفته مسئولان امر و بر اساس تحقیق‌های زمین‌شناسی و فسیل‌شناسی، این حیوانات اجداد حیوانات امروزی در آفریقا هستند.

برچسب‌ها گردشگری سازمان حفاظت محیط زیست شهرداری مراغه مراغه پارک شهر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری سازمان حفاظت محیط زیست شهرداری مراغه گردشگری سازمان حفاظت محیط زیست شهرداری مراغه مراغه پارک شهر پارک ژوراسیک تهران منطقه فسیلی مراغه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۳۰۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان ملل: بازسازی غزه ۸۰ سال زمان نیاز دارد

آفتاب‌‌نیوز :

«آشیم اشتاینر» در بیانیه‌ای با اشاره به تخریب ۸۰ هزار خانه در نوار غزه، افزود: در خوشبینانه‌ترین حالت اگر مصالح ساختمانی پنج برابر سریعتر از شرایط پس از بحران سال ۲۰۲۱، در اختیار غزه قرار گیرد، بازسازی غزه ممکن است در سال ۲۰۴۰ به پایان برسد.

به گزارش رویترز، این مقام سازمان ملل، گستردگی ویرانی و تلفات انسانی ناشی از حملات رژیم صهیونیستی به غزه در بیش از ۲۰۰ روز گذشته را یادآور شد و گفت: فقر در این مدت کوتاه به حدی رسیده است که بحران جدی برای توسعه این منطقه ایجاد کرده و آینده نسل‌های آینده را از بین برده است.

اشتاینر با اشاره به این موضوع که در پایان سال ۲۰۲۳، ۳۸.۸ مردم غزه زیر خط فقر بوده اند، گفت: حتی اگر جنگ فقط ۹ ماه طول بکشد، میزان فقر به ۶۰.۷ درصد خواهد رسید و بخش زیادی از طبقه متوسط به زیر خط فقر خواهند رفت.

منابع وابسته به سازمان ملل به ارائه آماری از شهدا و مجروحان در غزه پرداختند و به افزایش میزان فقر در این منطقه اشاره کردند.

برنامه توسعه سازمان ملل و کمیته «اسکوا» در گزارشی از شهادت یا زخمی شدن حداقل پنج درصد از ساکنان غزه خبر داد.

در این گزارش آمده است: حداقل ۵ درصد از ساکنان غزه در جنگ کنونی علیه غزه کشته یا زخمی شده‌اند.

برنامه توسعه سازمان ملل و کمیته اسکوا در گزارش خود تاکید کرد: به منظور مقابله با بحران انسانی و بازسازی اقتصاد و زیرساخت‌های فلسطینی باید آتش‌بس برقرار شود.

این در حالی است که روز گذشته دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوارغزه، اعلام کرد که همزمان با شرایط وخیم جنگی و ادامه محاصره ۱۸ ساله، نرخ فقر میان ساکنان این منطقه از ۹۰ درصد نیز فراتر رفته است.

بر اساس بیانیه این دفتر که به مناسبت روزجهانی کار و کارگر منتشر شد، نرخ بیکاری پیش از آغاز جنگ، ۴۶ درصد بود و در ابتدای سال جاری میلادی و در سایه جنگ ویرانگر به ۷۵ درصد افزایش یافت.

براساس آمار دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه، رژیم صهیونیستی ۱۵ بخش اقتصادی نوار غزه را هدف قرارداده است و هزاران کارگر در تجاوز اخیر، قتل عام شده اند.

در بیانیه این دفتر اطلاع رسانی دولتی آمده است: ۹۵ درصد از بنگاه‌های اقتصادی در نوار غزه بر اثر بمباران و کشتار نیروی کار، به طور کامل تعطیل شده است.

این بیانیه افزود: در سه ماهه نخست جنگ، بیش از ۲۰۰ هزار نفر از جمله حدود پنج هزار ماهیگیر، شغل خود را از دست داده اند.

دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوارغزه اعلام کرد که رژیم صهیونیستی، آمریکا و جامعه جهانی مسوول شرایط سخت و غیرانسانی نوار غزه هستند.

این دفتر از کشور‌های جهان و همه سازمان‌های بین المللی خواست به وظیفه خود برای توقف نسل کشی ساکنان نوار غزه اقدام و به قشر کارگر در این منطقه که شغل خود را از دست داده اند، کمک‌های مستقیم ارائه کنند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • جنجال تغییر کاربری ۳۰۰۰ متر از «پارک لاله»، چه از جان مردم می‌خواهند؟
  • مسجد و فرهنگسرا را چرا داخل پارک می‌سازند؟/ تهران خشک به بوستان نیاز دارد
  • ضرورت توجه به روان‌سازی ترافیک معابر در مراغه
  • ماجرای حصارکشی در بوستان لاله تهران چیست؟
  • سازمان ملل: بازسازی غزه ۸۰ سال زمان نیاز دارد
  • اجرای محله محوری مسجد بنیان در ۵۵ منطقه اراک
  • اجرای عملیات عمرانی پارک ۲۲ هکتاری مشاهیر در اصفهان
  • امسال بودجه شهرداری اراک ۶ هزار میلیارد تومان است
  • اردیبهشت زمان سفر سرزمین لاله های سر به زیر
  • در این جنگل، چوب ها تبدیل به سنگ شدند! /درباره یکی از جالب ترین مکان های روی زمین (+تصاویر)