Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@22:48:53 GMT

آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در سیستان و بلوچستان

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۳۰۳۱۳

آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در سیستان و بلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: در راستای حفظ دستاوردهای 20 ساله بیماری فلج اطفال و ارتقاء پوشش ایمن سازی، عملیات واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال از 25 دیماه در استان سیستان و بلوچستان برای کودکان زیر 5 سال اجرا می شود.

دکتر سید مهدی طباطبایی در گفت وگو با ایسنا افزود: یکی از اولویت های سازمان جهانی بهداشت و وزارت بهداشت را ریشه کنی بیماری فلج اطفال عنوان کرد و افزود: از سال 2000 تاکنون هیچ موردی از بیماری فلج اطفال در کشور گزارش نشده است و در کل دنیا نیز این بیماری ریشه کن گردیده است، ولی در کشورهای افغانستان و پاکستان که همسایگان ما بوده انتقال محلی این بیماری وجود دارد و از طرفی با توجه به مراودات و طرددهای قانونی و غیرقانونی از این دو کشور به داخل کشور لازم است علاوه بر واکسیناسیون روتین، واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال را سالی دوبار برای کودکان زیر 5 سال انجام دهیم تا ایمنی این گروه افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: مرحله اول عملیات تکمیلی فلج اطفال از شنبه 25 دیماه بمدت یک هفته برای کودکان زیر 5 سال در کل استان آغاز خواهد شد.

وی ادامه داد: در حاشیه شهر ها، روستا ها و مناطق پرخطر بصورت خانه به خانه و فعال اجرا خواهد شد و سایر نقاط نیز در پایگاه های سلامت و مراکز خدمات جامع سلامت انجام خواهد شد.

وی گفت: از تمامی هم استانی ها درخواست می شود جهت دریافت واکسن کودکان زیر 5 سال خود به پایگاه های سلامت و مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه نمایند.

دکتر طباطبایی افزود: در اجرای این طرح بیش از 206 هزار کودک زیر 5 سال در مجموعه شهر های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر علیه بیماری فلج اطفال واکسینه خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی بیماری فلج اطفال کودکان زیر 5 سال خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۳۰۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان نتیجه گرفتند که ایمن سازی از طریق واکسیناسیون بیش از هر پیشرفت پزشکی دیگری به سلامت و بقای نوزادان کمک کرده است.

به گفته محققان، واکسن سرخک بیشترین تأثیر را در کاهش مرگ و میر نوزادان داشته است و ۶۰ درصد (۹۴ میلیون) از زندگی‌های نجات یافته توسط ایمن سازی را تشکیل می‌دهد.

این مطالعه می‌گوید به طور کلی، واکسن‌ها در نیم قرن گذشته در هر دقیقه جان ۶ نفر را نجات داده‌اند.

دکتر «تدروس آدهانوم گبریسوس»، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، در بیانیه خبری سازمان گفت: «واکسن‌ها یکی از قدرتمندترین اختراعات تاریخ هستند که بیماری‌هایی را که زمانی قابل ترس بودند قابل پیشگیری کردند.»

گبریسوس گفت: «به لطف واکسن‌ها، آبله ریشه‌کن شده است، فلج اطفال در آستانه ریشه کنی است و با توسعه جدیدتر واکسن‌ها علیه بیماری‌هایی مانند مالاریا و سرطان دهانه رحم، ما مرزهای بیماری را به عقب می‌رانیم. با ادامه تحقیقات، سرمایه گذاری و همکاری، می‌توانیم جان میلیون‌ها نفر را امروز و در ۵۰ سال آینده نجات دهیم.»

محققان دریافتند طی پنج دهه گذشته، واکسیناسیون علیه ۱۴ بیماری به طور مستقیم به کاهش ۴۰ درصدی مرگ و میر نوزادان در سراسر جهان و بیش از ۵۰ درصد در منطقه آفریقا کمک کرده است.

این واکسن‌ها با دیفتری، آنفولانزا، هپاتیت B، آنسفالیت ژاپنی، سرخک، مننژیت A، سیاه سرفه، بیماری ذات الریه مهاجم، فلج اطفال، روتاویروس، سرخجه، کزاز، سل و تب زرد مبارزه می‌کنند.

به گفته محققان، این دستاوردها اهمیت ترویج واکسیناسیون را، به ویژه در میان ۶۷ میلیون کودک تخمین زده شده که در طول سال‌های همه گیری یک یا چند واکسن را از دست داده اند، برجسته می‌کند.

این مطالعه به مناسبت پنجاهمین سالگرد برنامه توسعه یافته ایمن سازی است که در سال ۱۹۷۴ توسط مجمع جهانی بهداشت برای ترویج واکسیناسیون کودکان در سراسر جهان تأسیس شد، انجام شد.

کد خبر 6097579

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون بیش از ۷۰ هزار راس دام علیه بیماری آبله در هفتکل
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در شمال سیستان وبلوچستان
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان با شعار «دهان دریچه سلامت» از امروز
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • پیشرفت‌های خیره کننده ایران در حوزه سلامت مادران
  • برگزاری اولین اردوی جهاد دامپزشکی در خرم‌دره
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • عملیات ایمن‌سازی با قطره فلج اطفال در مناطق پرخطر اجرا شد