Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@21:47:20 GMT

ابداع ماسک‌های صورت هوشمند

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۳۱۱۵۷

ابداع ماسک‌های صورت هوشمند

به گزارش روز شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه اینترنتی دانشگاه نورث وسترن، این یک سنسور به اندازه یک سکه بزرگ است که می توان آن را به هر ماسک صورت متصل کرد.

این حسگر که فیس‌بیت ( FaceBit ) نام دارد، می‌تواند ضربان قلب، تنفس و حتی زمان پوشیدن ماسک یا نشتی ماسک یا دستگاه تنفسی کاربر را ردیابی کند که این ویژگی یک مزیت مهم برای مخاطبان هدف مراقبان بهداشتی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تمامی این اطلاعات به صورت بی‌سیم به یک برنامه نصب‌شده روی یک تلفن همراه هوشمند منتقل می‌شود تا امکان نظارت بر سلامت کاربر را فراهم کند. این برنامه می‌تواند فورا به کاربر هشدار دهد که مشکلاتی مانند افزایش ضربان قلب یا نشت در ماسک ایجاد شده است. داده‌های فیزیولوژیکی نیز می‌توانند به پیش‌بینی خستگی، وضعیت سلامت جسمانی و وضعیت روحی کمک کنند.

انرژی این حسگر توسط یک باتری کوچک تامین می‌شود اما با این حال، این حسگر می‌تواند انرژی را از هر منبع دیگری مانند تنفس، حرکت و گرمای بدن کاربر جمع‌آوری کند که این کار طول عمر باتری را در فواصل بین شارژها افزایش می دهد.  در نهایت، محققان می‌خواهند نسخه‌ای از فیس‌بیت را بسازند که بتواند به طور کامل از این منابع انرژی محیطی استفاده کند.

جوزیا هستر سرپرست گروه پژوهشی دانشگاه نورث‌ وسترن که این حسگر را ابداع کرده اند، گفت: هدف ما این بود که یک ماسک هوشمند برای متخصصان مراقبت‌های بهداشتی طراحی کنیم. انرژی باتری را با برداشت انرژی از منابع گوناگون افزایش دادیم. این بدان معنا است که می‌توان از ماسک به مدت یک یا دو هفته بدون نیاز به شارژ یا تعویض باتری استفاده کرد.

وی افزود: هر بار که قلب یک فرد می‌ تپد، سر وی به طور نامحسوسی حرکت می‌ کند. فیس‌بیت می‌ تواند این حرکت نامحسوس را احساس کند و آن را از سایر حرکات تشخیص دهد تا به محاسبه ضربان قلب بپردازد.

به گفته این محقق، فیس‌بیت همچنین می‌تواند از این اطلاعات برای هشدار دادن به کاربر در مورد استراحت، رفتن به پیاده‌روی یا کشیدن چند نفس عمیق برای آرام شدن استفاده کند.

کارکنان بیمارستان‌ ها نیز می‌توانند از این داده‌ ها برای بهینه‌ سازی نوبت کاری و استراحت کارکنان خود استفاده کنند. از آنجا که ضربان قلب و تعداد تنفس به شدت با یکدیگر مرتبط هستند، داشتن توانایی نظارت بر هر دو می‌تواند فرصت‌های پژوهشی جدیدی را ایجاد کند.

پژوهشگران در این طرح تحقیقاتی دریافتند که دقت فیس‌بیت مشابه دستگاه‌های بالینی است و عمر باتری آن به ۱۱ روز بین دفعات شارژ می‌رسد. این طرح تحقیقاتی،  محققان و مهندسان دیگر را تشویق به ساخت و بهبود فیس‌بیت می‌کند.

مشروح این حسگر در مجله IMWUT منتشر شده است.

برچسب‌ها ماسک پژوهش ایالات متحده آمریکا برگزیدگان علم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ماسک پژوهش ایالات متحده آمریکا ماسک پژوهش ایالات متحده آمریکا برگزیدگان علم ضربان قلب فیس بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۳۱۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مکران» می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ بی‌نیازی کشور از نفت با استفاده از ظرفیت منطقه

محمدرضا جوفار گفت: در منطقه مکران ظرفیت‌هایی از جمله گردشگری، ترانزیت و منابع طبیعی وجود دارد. استفاده از تمام این ظرفیت‌ها می‌تواند وابستگی به درآمدهای فروش نفت و گاز را از بین ببرد.

 

محمدرضا جوفار کارشناس جغرافیای سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در رابطه با ظرفیت‌های مغفول مانده منطقه مکران، گفت: ظرفیت‌های منطقه مکران بسیار زیاد است که متاسفانه در چند دهه اخیر مغفول مانده است. مقام معظم رهبری بارها در سخنرانی و بیانات خود به توسعه دریامحور اشاره داشتند اما بنظر می‌رسد عزم جدی برای توسعه دریامحور در کشور وجود ندارد.

 

جوفار درباره ظرفیت‌های موجود در این منطقه اظهار کرد: منابع طبیعی از جمله نفت و گاز و موقعیت جغرافیایی، از مهم‌ترین ظرفیت‌های مکران به‌شمار می‌رود. این منطقه با دسترسی به کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان و هند و همچنین با دسترسی به دریاهای آزاد موقعیت جغرافیایی خاص و می‌توان گفت بی‌نظیری دارد.

 

وی افزود: مهم‌ترین ظرفیتی که مقداری روی آن تمرکز شده اما هنوز ضعف دارد، بحث گردشگری است. صرفا بحث گردشگری تجاری یا خرید نیست؛ گردشگری‌های متفاوتی از جمله گردشگری انرژی، ورزشی، طبیعی و فرهنگی که به جفرافیای سیاسی ربط دارد می‌تواند صورت بگیرد.

 

این کارشناس جغرافیای سیاسی در رابطه با اینکه چه مسیرهایی برای توسعه این منطقه وجود دارد گفت: زیرساخت‌هایی از جمله حمل‌ونقل ریلی، جاده‌ای و هوایی می‌تواند ایجاد شود. این ظرفیت‌ها می‌تواند مکران را به یک هاب بزرگ و چند منظوره تبدیل کند. همچنین می‌تواند آسیای مرکزی را به دریای آزاد متصل کند و برای ما ارزآوری و رونق را به دنبال داشته باشد.

 

جوفار با اشاره به اینکه این منطقه می‌تواند اثرات ملی و بین‌المللی از جمله ارزآوری داشته باشد و با برقراری ارتباط بین قومیت‌های مختلف باعث ایجاد اتحاد می‌شود، گفت: بهره‌وری از منابع طبیعی، یکی از فرصت‌هایی است که به آن توجه نشده است. توسعه صنایع فرآوری، ارتقای کیفیت زندگی مردم این منطقه و توجه به صنعت گردشگری از جمله اقداماتی است که می‌تواند در این منطقه صورت بگیرد.

 

این کارشناس در پایان درباره ارزآوری این منطقه اظهار کرد: ارزآوری این منطقه به چند مولفه بستگی دارد. بهره‌وری اصلی می‌تواند از صنایع و برداشت از معادن صورت بگیرد. همچنین مبحث گردشگری و ترانزیت، از ظرفیت‌های دیگر این منطقه محسوب می‌شود.  با اطمینان می‌گویم که اگر از ظرفیت‌های این منطقه به صورت کامل استفاده شود، وابستگی کشور به نفت و گاز از بین می‌رود.

دیگر خبرها

  • (عکس) چهره عجیب محمدرضا گلزار حین انجام ماسک پوست صورت
  • ساخت آجر‌های هوشمند انرژی با استفاده از پسماند
  • آب به باتری کم مصرف تبدیل شد!
  • ابداع باتری برپایه آب با چگالی انرژی بالا و چرخه عمر طولانی
  • «مکران» می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ بی‌نیازی کشور از نفت با استفاده از ظرفیت منطقه
  • نصب بیش از ۷ هزارو ۷۴۰ کنتور در کرمان
  • دوربین‌های هوشمند جاده‌ای چگونه تخلف و سرعت خودرو‌ها را ثبت می‌کنند؟
  • پرداخت ۳۸ میلیارد تومان پاداش به مشترکین کم‌مصرف قزوین
  • هوشمندسازی ساختمان: خانه‌ای که فراتر از تصورات شماست
  • ایران امنیت انرژی بالایی دارد اگر مصرف‌کننده بگذارد