Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، «کم تحرکی، جامعه‌ی ایرانی را به سوی خطرناکی سوق می‌دهد» این جمله بخشِ مهمی از صحبت‌های افشین ملایی، رئیس فدراسیون ورزش‌های همگانی است که مدتهاست هشدارهای لازم برای توجه به این مهم را گوشزد می کند. فدراسیونی که متولی جدی همگانی کردن ورزش در جامعه است اما به تنهایی نمی‌تواند از عهده این وظیفه خطیر برآید و نیاز است همه ارگان ها، سازمان ها و وزارتخانه ها به کمک بیایند تا سلامتی مردم بیش از این به خطر نیفتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تغییر سبک زندگی مردم باعث افزایش کم تحرکی و در نهایت منجر به زندگی نشسته شده است که این مقوله خطر افزایش به بیماری‌های قلبی را به دنبال دارد و حتی ادامه سبک زندگی کم تحرک می‌تواند سبب خطر افزایش مرگ زودرس شود.

کارمندان بخش بزرگی از جامعه هستند که روزانه ۸ ساعت پشت میز می‌نشینند. علاوه بر آن شیوع ویروس کرونا باعث دورکاری و افزایش مشاغل اینترنتی شد که در نهایت دامنه جامعه برای کم تحرکی را افزایش داده است.

کارمندان با سپری کردن مدت زمان طولانی بر روی صندلی یا بهتر بگویم قاتل خوش‌نشین باعث افزایش سبک زندگی نشسته هستند و بی توجه به خطرات پیش رو به بیماری نشسته مبتلا می‌شوند. بیماری که اگر توجه جدی صورت نگیرد، قاتل خوشنشین باعث افزایش کم تحرکی و به دنبال آن تسریع بیماری‌های غیرواگیر دار می‌شود.

حبیب هنری در گفتگو با خبرنگار مهر درباره عوارض کم‌تحرکی و تأثیرات ورزش همگانی گفت: فعالیت‌های بدنی روی تمام جنبه‌های انسانی اعم از روانی و جسمانی تأثیر گذار است. بحث داشتن جامعه سالم و بدن سالم یک مقدمه‌ای است بر تمام رشدهایی که انتظار داریم.

استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که چرا مردم توجهی به تأثیرات کم‌تحرکی بر بیماری‌های غیرواگیر ندارند گفت: دلایل متفاوتی وجود دارد، یکی از آن‌ها به دلیل عدم آگاهی که نسبت‌به موضوع دارد برمی‌گردد. دلیل دیگر نداشتن وقت است البته گاهی نیز کارمندان نمی‌توانند مدیریت زمان داشته باشند. برخی دیگر هم حاضر نیستند هزینه‌ای برای ورزش بپردازند و در واقع در سبد خانوار هزینه‌ای برای ورزش اختصاص نمی‌دهند. بخش دیگر نیز مربوط به اطرافیان ازجمله خانواده، دوستان، همکاران و.... برمی‌گردد این‌ها مشوق هم‌دیگر برای فعالیت ورزشی و بدنی نیستند.

هنری تاکید کرد: از نظر علم پزشکی اثبات‌شده است که هرچه کم‌تحرکی وجود داشته باشد (چیزی که کارمندان مبتلا هستند) در شرایط دور و نزدیک باعث عوارض جسمانی می‌شود. تمام عوارض جسمانی درنتیجه کم‌تحرکی به وجود می‌آید و در نهایت منجر می‌شود که بدن در کوتاه‌مدت دچار عوارض جسمانی شود که این بر انگیزه شغلی و کارایی کارمندان تأثیر گذار خواهد بود.

استاد دانشگاه درباره دلایل این‌موضوع نیز گفت: بخشی مربوط به خود انگیرشی کارمندان است اما بخش عمده آن به محیط کاری کارمندان مربوط می‌شود. کارمندان زمان کوتاهی به فعالیت بدنی می‌پردازند. محل کار ممکن است چنین فضایی را در اختیار نداشته باشد. همچنین محل‌هایی باید برای کارمندان فراهم شود که آن‌ها بدون دغدغه هرچند زمان کوتاه ۳۰- ۲۰ دقیقه را فعالیت حرکتی داشته باشند.

وی ادامه داد: نکته مهم دیگر این است که مدیر مجموعه نیز خودش چنین فعالیت‌هایی را انجام دهد تا باعث شود کارمندان نیز به این سمت‌وسو حرکت کند برخی فعالیت‌های کارمندان به گونه‌ای است که خودش باعث فعالیت حرکتی می‌شود شرایط محیطی را می‌شود به‌گونه‌ای تنظیم کرد که چنین شرایطی برای کارمندان مهیا شود.

هنری در پایان گفت: فقط پژوهش‌ها کافی نیست و در حقیقت این نسخه‌پیچی می‌باشد. باید علاوه‌براین از خود کارمندان نیز بپرسیم که چرا فعالیت کمی دارند باید با آن‌ها مصاحبه کرد حرف آن‌ها را شنید که چه عواملی باعث می‌شود که آن‌ها کمتر ورزش کنند.

راهکارهایی برای کاهش کم تحرکی و زندگی نشسته:

حداقل یکبار در ساعت از روی صندلی بلند شده و مقداری در اطراف حرکت کنید.

هنگام صحبت کردن با تلفن از جای خود بلند شوید.

امکان داشتن یک میز ایستاده یا یک دستگاه تردمیل را از شرکت خود جویا شوید.

به جای آسانسور از پله‌ها استفاده کنید.

در مدت استراحت یا وقت ناهار مقداری در اطراف ساختمان شرکت پیاده روی کنید.

به جای برگزاری گردهمایی بر روی صندلی‌های سالن کنفرانس، یک گردهمایی به صورت ایستاده با همکاران داشته باشید.

کد خبر 5395665 ساناز سلیمان آبادی

منبع: مهر

کلیدواژه: ورزش همگانی فدراسیون ورزش همگانی افشین ملایی تیم فوتبال استقلال تهران تیم فوتبال پرسپولیس لیگ برتر فوتبال ایران فوتبال حذف استقلال و پرسپولیس سردار آزمون تیم ملی فوتسال ایران تیم فوتبال نفت مسجد سلیمان کشتی آزاد فوتسال یحیی گل محمدی باشگاه پرسپولیس تکواندو وزارت ورزش و جوانان کم تحرکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۳۱۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسمومیت ۵۳ نفر با قارچ وحشی/ اورژانس هشدار داد

سخنگوی سازمان اورژانس کشور، از مسمومیت ۵۳ نفر با قارچ وحشی در سه استان کشور خبر داد و نسبت به افزایش مسمومیت با این نوع از قارچ هشدار داد.

بابک یکتاپرست در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به آمار مسومیت با قارچ وحشی گفت: امسال با توجه به افزایش میزان بارش باران، رویش قارچ در طبیعیت افزایش یافته است و متاسفانه از آنجایی که اطلاعات مردم و گردشگران درباره قارچ ها کم است؛ ممکن است عده‌ای با مصرف این قارچ های وحشی، دچار مسمومیت شوند.

وی با اشاره به آمار مراجعان مسمومیت به اورژانس افزود: از هشتم فروردین تا پنجم اردیبهشت ماه و در واقع طی مدت حدود یک ماه، ۵۳ نفر بر اثر استفاده از قارچ وحشی، مسموم شده‌اند. درحال حاضر ۱۴ نفر از این افراد در بیمارستان‌ها تحت نظر هستند. همچنین ۳۹ نفر درمان شده و ترخیص شده‌اند.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: خوشبختانه این مسومیت تاکنون کشته برجای نگذاشته اما لازم است که مردم و به خصوص طبیعت‌گردان از مصرف این قارچ‌ها پرهیز کنند.

وی افزود:متاسفانه میزان مسمومیت ها، نسبت به گذشته سه برابر افزایش یافته بنابراین مسئله باید بیشتر مورد توجه مردم و مسئولان مربوطه قرار بگیرد.

به گفته سخنگوی سازمان اورژانس کشور بیشترین میزان مسمومیت‌ها با قارچ در استان‌های فارس، لرستان و کرمانشاه به ترتیب با ۱۶،۱۳ و ۱۰ نفر بوده است. 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • اغلب تخلفات در بین کارمندان ناشی از جهل به قوانین است
  • آیا خوردن جوش شیرین خطرناک است؟
  • روزانه ۱۵۰ تن گوشت مرغ در مازندران خریداری می شود
  • هشدار آنروا: اسرائیل در تدارک عملیات نظامی بزرگ در رفح است
  • هشدار؛ متروسواران تهرانی حتما بخوانند!
  • هشدار زرد هواشناسی برای بیشتر نقاط کشور
  • پیش بینی هشدار زرد هواشناسی در بیشتر نقاط کشور
  • مسمومیت ۵۳ نفر با قارچ وحشی/ اورژانس هشدار داد
  • برنامه امسال وزارت صمت برای جهش بزرگ تولید خودرو/ تیراژ تولید روزانه ۵۰۰۰ دستگاه خودرو رسید
  • چگونه خنجر شمر به قصر محمدیه رسید؟