Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، محمدصادق خیرخواه سرپرست سازمان مشاور فنی و مهندسی شهرداری تهران در مورد وضعیت عملکردی و نگهداشت پل های پایتخت با بیان اینکه شهر تهران تا پایان سال ۱۳۹۹، براساس آخرین داده های ثبت شده در سامانه اطلاعات مکانی سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر تهران، دارای بیش از ۴۳۷ تقاطع غیرهمسطح در حال بهره‌برداری متشکل از ۷۴۴ دستگاه پل است گفت: از این میان ۱۰۶ تقاطع قدمتی بیش از ۲۰ سال دارد  و با توجه به عمر طراحی این قبیل سازه‌ها که ۷۵ سال است، باید گفت که حدود ۷۵ درصد تقاطعات شهر تهران در ۲ دهه اخیر احداث شده و سازه‌هایی جوان به حساب می‌آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: شهرداری تهران از سال ۱۳۸۴ به طور رسمی و در قالب طرحی با عنوان «طرح مطالعه و اجرای مقاوم‌سازی پل‌های مهم تهران و راه‌های دسترسی» با حمایت دولت، بهسازی لرزه‌ای پل‌های قدیمی ۱۰۶ تقاطع شهر تهران را بر مبنای اهمیت عملکردی، سال طراحی و نقص‌های به وجود آمده، آغاز کرد.

خیرخواه ادامه داد: این مطالعات و اقدامات تا سال ۱۳۹۰ تحت حمایت مالی و اعتباری سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و پس از آن بنا به ضرورت موضوع با حمایت شهرداری تهران، در برنامه های پنج ساله دوم و سوم توسعه شهر تهران در دست اقدام قرار دارد. اما این در حالی است که کلان‌شهر تهران به عنوان مرکز سیاسی و اقتصادی کشور، همواره در معرض خطر زلزله قرار داشته، به طوری که دوره بازگشت طولانی و تعداد کم زلزله‌های رخ داده در منطقه، شهر  را در برابر این خطر تهدید می کند و به همین دلیل عملکرد مناسب مسیرهای بزرگراهی به عنوان یکی از مهمترین شریان‌های حیاتی، نقش مهمی را در کاهش خطر  در قبل و پس از زلزله ایفا خواهد کرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر مطالعات بهسازی لرزه ای دارای پیشرفت ۶۰ درصدی است، گفت: به منظور حفظ و بهبود کیفیت عملکرد پل های شهر تهران، از سال ۱۳۹۱ انجام بازرسی های دوره ای و مطالعات تعمیر و نگهداری پل ها نیز در معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران، توسط سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر تهران، در دستور کار قرار گرفت.

سرپرست سازمان مشاور فنی و مهندسی شهرداری تهران ادامه داد: این مطالعات منجر به استقرار ساختار مدون و تدوین دستورالعمل های مورد نیاز شد که در نهایت متناسب با نتایج بازدیدهای انجام شده، طرح های تعمیر و نگهداری به صورت موردی و یا تجویزی در اختیار دستگاه مجری وقت قرار گرفته و متناوباً در حال انجام است.

وی افزود: اما عدم تأمین اعتبار کافی در سال های اخیر منجر به ایجاد تأخیر در  حوزه های مطالعاتی و همچنین تعمیر و نگهداشت ابنیه فنی بزرگراهی شده است.

این مسئول با تاکید بر اینکه بازرسی های دوره ای در ۳ مرحله مطابق نظام فنی و اجرایی شهرداری تهران  به صورت ۳ ماهه، یک ساله و ۲ ساله برنامه ریزی شده و آسیب ها و مسائل مبتلابه پل ها را مدنظر قرار می دهد. ادامه داد: این اسناد در نظام فنی و اجرایی شهرداری تهران با در نظر گرفتن مطالعات انجام شده بر روی سیستم ها و نظام های نگهداشت سایر کشورهای دنیا تدوین شده است و ملاحظات خاص شهر تهران و ساختارهای موجود در آنها مورد توجه قرار گرفته است که بازرسی های دوره ای یک ساله و دو۲ ساله در معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران و بازرسی های ۳ ماهه توسط شهرداری مناطق ۲۲گانه صورت می گیرد.

بهسازی پل‌های حافظ - جمهوری و چوبی تا ۱۴۰۱

خیرخواه گفت: بنا به دستور ویژه معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران، تعمیر و نگهداشت پل های فلزی با قدمت بیش از ۴۰ سال که به عنوان پل های نسل اول نامیده می شوند در اولویت قرار گرفته است. این در حالی است که شهرداری تهران در سال های اخیر به منظور حفظ عملکردی این تقاطعات اقدام به بهسازی لرزه ای و همچنین کامپوزیت کردن عرشه این پل ها کرده است که این موضوع علاوه بر تبدیل این پل ها به پل های ایمن در برابر زلزله، کیفیت بهره برداری آنها را به دلیل جایگزینی آسفالت اپوکسی با آسفالت های رایج در معابر افزایش داده و ماهیت موقت موجود در طراحی را به ماهیتی دائم تغییر خواهد داد که در حال حاضر می توان از بهسازی لرزه ای پل کریمخان و کامپوزیت کردن عرشه آن، با گذشت حدود ۴ سال از تاریخ اجرا، به عنوان نمونه موفقی از این تصمیم در شهر تهران نام برد.

وی ادامه داد: در حال حاضر مطالعات مشابه برای پل های حافظ - انقلاب و حافظ – طالقانی به اتمام رسیده و مطالعات در پل های حافظ - جمهوری و انقلاب - پل چوبی در جریان است که پیش بینی می شود،  طرح های بهسازی این دسته از پل ها تا پایان سال ۱۴۰۱ تهیه شود.

خیرخواه بیان کرد: به طور کلی برنامه‌ریزی های انجام شده در معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران و سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر تهران در راستای سیاستگذاری های کلان شهرداری به دنبال بهره‌برداری بهینه و ایمن پل‌ها،تأمین شریان‌های حیاتی امدادرسانی در بحران و همچنین حفظ و نگهداری سرمایه‌های شهر پس از وقوع زلزله است که این موضوع در سیاست های کلی پیشگیری و کاهش خطرات ناشی از سوانح طبیعی  و حوادث غیر مترقبه در سند چشم انداز ۱۴۰۴،  با عنوان " ایمن سازی و بهسازی لرزه ای ساختمان های دولتی ، عمومی و مهم، شریان های حیاتی و تاسیسات زیر بنایی و بازسازی و بهسازی بافت های فرسوده حداکثر تا مدت ۱۰ سال" نیز مورد تأکید قرار گرفته است.

کد خبر 650166 برچسب‌ها طرح‌های عمرانی شهردارى تهران بزرگراه پل

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: طرح های عمرانی شهردارى تهران بزرگراه پل معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران سازمان مشاور فنی و مهندسی شهر بهسازی لرزه ای شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۳۲۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۶۵ درصدی شکایت تهرانی‌ها در حوزه پسماند/ تهران از پاریس تمیزتر است

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با تأکید بر اینکه تهران از پاریس حتما تمیزتر است، گفت: شکایت تهرانی‌ها در حوزه پسماند ۶۵ درصد کاهش پیدا کرده است.

به گزارش ایسنا، رضا محمدی در حاشیه مراسم تکریم از ۸۰۰ نفر از پاکبانان پایتخت به مناسبت روز جهانی کارگر در جمع خبرنگاران، گفت: براساس آمار و ارقام وضعیت تهران به لحاظ نظافت از پاریس بهتر است.

وی با اشاره به نظرسنجی از شهروندان درباره نظافت پایتخت، تأکید کرد: سامانه ای تحت عنوان ۱۳۷ وجود دارد که شهروندان می‌توانند موارد را به این سامانه اطلاع بدهند که شکایت ها در حوزه پسماند ۶۵ درصد کاهش پیدا کرده است.

به گفته مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، یکی از مشکلات شهرداری در حوزه جمع آوری پسماند مدل ماشین آلات جمع آوری پسماند در شهر بود، بطوریکه معدل مدل ماشین آلات پسماند از مدل ۹۱ تا پایان اردیبهشت سال جاری به مدل سال ۱۴۰۰ می‌رسد.

تأثیر افزایش حقوق پاکبانان در نظافت پایتخت

وی اظهار کرد: همچنین کف حقوق پاکبانان از ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به ۱۲ میلیون تومان رسیده است که قطعا این موضوعات اثر خود را در کف خیابان و نظافت شهر خواهد گذاشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ساخت پارکینگ‌های محلی منطقه‌ای و ارتقاء ایمنی شهروندان در دستور کار شهرداری منطقه۱۶ باشد
  • مبارزه با موش‌های پایتخت در آستانه فصل گرما زودتر آغاز شود
  • وضعیت عجیب در پایتخت؛ شکل‌گیری محل جدید برای کاسبی مردم! +تصویر
  • تغییرات بودجه شهرداری تهران در این دو سال | اعتبارات نسبت به دو سال گذشته ۵۰ درصد افزایش یافته است
  • اوضاع نظافت تهران از پاریس هم بهتر است؛ آمار هم داریم
  • نصب ۲۵ کیلومتر نیوجرسی با اعتبار ۷۵۰ میلیارد ریال در محور‌های بزرگراهی استان
  • وضعیت تهران به لحاظ نظافت بهتر از پاریس است
  • کاهش ۶۵ درصدی شکایت تهرانی‌ها در حوزه پسماند/ تهران از پاریس تمیزتر است
  • ۲۰ درصد سهم تامین اعتبار اتوبوس‌های بجنورد برعهده شهرداری است
  • تامین ۲۰ درصد سهم اعتبار اتوبوس‌ها توسط شهرداری